הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Starting Strength - לוג עלייה במסה

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
את הפינה של האוכל סגרתי, אני אתחיל לאכול.
שאלתי יותר על התרגילים.. קצב ההתקדמות בסקוואט לאחר הירידה כדי ללמוד את הטכניקה ועל המשקולות הקטנות.
תלוי בך, כבר עשית את ההחלטות פעם אחת, תתקדם בקצב שמתאים לך רק תדאג להוסיף משקל.

אני חושב שבשלב הזה, אחרי שכבר עשית בעצם דילואד ראשון, אין טעם להעלות יותר מהר מ5 LBS בין אימונים...
ואז תיתקע יותר לאט, ותשאיר את ההתלבטויות לגבי העלאה במשקל קטן יותר לעתיד הרחוק...

אני חושב שבשלב הזה, אחרי שכבר עשית בעצם דילואד ראשון, אין טעם להעלות יותר מהר מ5 LBS בין אימונים...
ואז תיתקע יותר לאט, ותשאיר את ההתלבטויות לגבי העלאה במשקל קטן יותר לעתיד הרחוק...
הוא לא עשה דילואד כי היה לו כבד, הוא עשה דילואד כי הסקוואטים שלו לא היו סקוואטים. עכשיו הוא יתקדם כאילו הוא פעם ראשונה עושה סקוואטים.

אהה, אז אם ככה כלל האצבע הוא 5 קילו מאימון לאימון עד שמתחיל להיות קשה ואז תוריד ל2.5 קילו (5 LBS)..

אבל לך על מה שמרגיש לך נוח...

אחלה תודה, אז אני אתקדם כמו שהתקדמתי עד עכשיו מהמשקל הנוכחי, כל אימון 5 קילו.
יש לכם הצעות להתקדמות בפרס? אני פשוט כל אימון מרגיש שהמשקל שאני עושה עכשיו הוא ממש כבד לי ואין מצב שאני בכמה ימים מצליח להעלות את המשקל אפילו בעוד סוגר על המוט.
יש הצעות?

אני כבר אימון שני על אותו משקל וזה עדיין קשה לסיים את זה בטכניקה נכונה.

עדכון על האימון של היום 11.08.2009

מהלך האימון:

חימום 5 דקות על הליכון - ריצה קלה
סקוואט - 3X5, משקלים: 105LBS (כולל המוט) - עלייה של 10 LBS
בנץ' - 3X5, משקלים: 105 LBS (כולל המוט) - אותו משקל..
דדליפט - 1X5, משקלים: 135 LBS (כולל המוט) - עלייה של 10 LBS

בטן 3X15 הרמת רגליים לחזה בשיפוע שלילי

אני ממש מסתדר עם הסקוואט המלא.. אבל נראה לי שבקרוב הקפיצות במשקלים יהיו קטנות יותר, משהו כמו 5 LBS כל אימון.
בבנץ' אני נתקעתי במשקל, מתקשה מאד לסיים 5X3 בטכניקה נכונה, תמיד לקראת החזרה האחרונה או השתי חזרות האחרונות אני לא מוריד את המוט עד הסוף.
דדליפט ממשיך לעלות יפה.

ממה יכולה לנבוע הבעיה בבנץ' ובפרס שלי? כנראה הידיים לא מספיק חזקות כי זה התרגילים היחידים שאני נתקע בהם.
יש אזשהם הצעות להתגבר על הפלטאו הזה? לאכול יותר או דברים כאלה?

אשמח לתשובות ואמשיך לעדכן 😃

תעשה ריסט לבנץ', תדאג תמיד לרדת עד הסוף בכל תרגילים, קיצור בטווח תנועה לא משרת את המטרות שלך.
בבנץ' ובפרס אתה תעשה כל כך הרבה ריסטים שזה כבר ירגיש לך רגיל, אל תדאג ופשוט תאכל ותדאג לסקוואט ולדדליפט.

אני לא מבין מה עוצר אנשים להוריד עד הסוף את המוט, הרי זה השלב הקל יותר בתרגיל...

אין בעיה להוריד אותו עד הסוף, בעיה לעלות אותו חזרה.

עדכון על האימון של היום 13.08.2009

מהלך האימון:

סקוואט - 3X5, משקלים: 110LBS (כולל המוט) - עלייה של 5 LBS
פרס - 3X5, משקלים: 80LBS (כולל המוט) - ריסט במשקל
מתח - 3X5, משקלים: 20LBS סט ראשון 5 חזרות, סט שני 4 חזרות, סט שלישי 3 חזרות.

בגדול אימון קשה אחרי יומיים של שינה ותזונה נוראיים.
במצטבר ישנתי 4 שעות כל לילה ויצא שיום שלם לא אכלתי וניסיתי להשלים בערב אבל הגעתי רק ל-1200 קלוריות..

אחרי שעשיתי ריסט לסקוואט כדי ללמוד את הטכניקה אני מרגיש שאני משתפר מאימון לאימון וגם המשקל מתחיל לחזור לאט לאט למה שהיה קודם בטכניקה שגויה.
בפרס ההתקדמות הפסיקה אז עשיתי ריסט במשקל, מה גם ששמתי לב שטווח התנועה לא מלא - עוד פרמטר שגרם לי לחתוך במשקל בעיקר אחרי ההסברים של THE SUN.
המתח היה זוועות! התחלתי עם המשקל ועוד נעזרתי ברגליים בסט הראשון, בסט השני גם נעזרתי ברגליים והצלחתי רק 4, בסט השלישי אותו הדבר והצלחתי לסיים רק 3.
הזמני מנוחה במתח עמדו על 3-5 דקות, לא יודע להסביר את החוסר התאוששות הזה.
לעשות פה גם ריסט?
אני קרוב ל6 שבועות בתוכנית.

תשובות ותגובות חבריםם 😃

תחזור משקל אחד אחורה במתח ותעשה 3 חמישיות כמו שצריך. אם זה לא הולך אז ריסט קטן.
בשאר אתה בסדר, כל עוד תקפיד על ביצוע נכון של התרגילים לא תצטרך לעשות ריסטים יותר מדי למעט בלחיצות.

צלם את הסקוואט

ב6 השבועות האלו כמה עלית במשקל הגוף?

לדעתי הדברים שאתה ניתקע בהם נובעים מזה שאתה לא אוכל מספיק.

עדכון על האימון של היום 16.08.2009

מהלך האימון:

סקוואט - 3X5, משקלים: 115LBS (כולל המוט) - עלייה של 5 LBS
בנץ' - 3X5, משקלים: 95 LBS (כולל המוט) - ריסט במשקל (פחות 10%)
דדליפט - 1X5, משקלים: 140 LBS (כולל המוט) - עלייה של 5 LBS

אז הסקוואט כמו שחשבתי מתחיל להיות קשה יותר, אז העליות קטנות יותר מאימון לאימון השבוע ( 5 ליברות כל אימון).
עשיתי ריסט בבנץ' אחרי שנתקעתי 2 אימונים על אותו משקל עם טכניקה שגויה ולא מלאה, הפעם הצלחתי לסיים יופי את הטכניקה (עד נגיעה בחזה) אחרי ירידה של 10 אחוז במשקל מהאימון האחרון.
הדדליפט כרגיל ממשיך לעלות ואני חושב שאעבור בקרוב לאחיזה משולבת כי המשקל נהיה ממש כבד ומתחיל לברוח לי מהידיים.

מבחינה תזונתית, אתמול והיום ייצא ויצא לי לאכול משהו בין 2-3 ארוחות ביום כאשר בין הימים יש משהו כמו 16 שעות צום אז החלטתי ללכת ביומיים האלה על IF בסגנון LEANGAINS.
רק שאלה בנוגע לשיטה הזאת - אני מתאמן בוקר ולפני האימון שתיתי רק קפה שחור חזק והתחלתי את האכילה אחרי האימון למשך 3 ארוחות - אחרי אימון, שעתיים אחרי אימון וארוחה אחרונה לקראת 6 בערב.
התבנית של השיטה זה בעיקרון ארוחה לפני אימון, אחרי אימון ולפני השינה אבל בגלל שהאימונים שלי בבוקר זה קצת שונה.
זה בסדר אם אני עושה כמו שציינתי למעלה? 16 שעות צום עם 8 שעות אכילה אך האכילה מתחילה רק אחרי האימון ולא נמשכת עד לפני השינה.

אשמח לתשובות ואמשיך לעדכן 😃

מה דיברנו על להפסיק להתעסק בקקי? תאכל המון וזהו, אתה לא תשמין.

לא בגלל השמנה אני שואל, סתם כי באמת ייצא לי לאכול רק 2-3 ארוחות וזה לדחוף הרבה אוכל במעט ארוחות אז רציתי לדעת איך זה מתנהל.

בכל אופן לגבי העלייה במשקל, איך תסביר את זה שבשבוע האחרון אכלתי על נייטרלי ולדעתי אפילו הייתי על שלילי קל (ובכלל היו יומיים שיצא לי לאכול רק 1200 קלוריות) ועליתי במשקל היום בבוקר ל-52 קילו?

לא בגלל השמנה אני שואל, סתם כי באמת ייצא לי לאכול רק 2-3 ארוחות וזה לדחוף הרבה אוכל במעט ארוחות אז רציתי לדעת איך זה מתנהל.

בכל אופן לגבי העלייה במשקל, איך תסביר את זה שבשבוע האחרון אכלתי על נייטרלי ולדעתי אפילו הייתי על שלילי קל (ובכלל היו יומיים שיצא לי לאכול רק 1200 קלוריות) ועליתי במשקל היום בבוקר ל-52 קילו?
זה רע שעלית ל52? אני לא חושב...
תאכל המון מתי שבא לך וזהו. אל תחשוב על אוכל בתור משהו רע אלא בתור עוד פלטה לסקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית