הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Carb backloading

LipoLysis

משתמש מתחיל
193
28
נק' מוניטין:
71
193
28
שלום כולם

רציתי לדעת אם מישהו פעם קרא את הספר Carb backloading by John Kiefer

ספר בסה"כ מאוד מעניין, מושפע מ The Anabolic Diet אבל גם שונה בהרבה דברים כמו התזמון של הפחמימות שאתה צריך להכניס ואיזה סוג, רצף ימים, וכו'

הדיאטה במקור משמשת לעלייה במסת שריר תוך כדי שמירה על א"ש אבל גם יש את הדיאטה הישנה יותר שנקראת Carb Nite שמתעסקת בעיקר בהורדה באחוזי שומן בעוד שמירה על מסת שריר- לא קראתי את Carb Nite עדיין..

אבל לכל היודע משהו אשמח אם תשתפו (טובה לא טובה נוסתה לא נוסתה, מומלצת לא מומלצת, יתרונות שנתקלתם בהם וחסרונות מעבר למה שרשום בספר)

קראתי את הספר. אני מבצע אותה כרגע.
אני יכול להעיד על עצמי שאני מרגיש ממש הרבה יותר טוב אבל ירדתי משמעותית במשקלים בסקוואט ודדליפט. אבל אני כמעט בטוח שאין לזה שום קשר לדיאטה אלא למשתנים אחרים + תזונה לא מדוייקת, אבל בכל זאת ציינתי.

קראתי
אחלה דיאטה
מי שיורד במשקלי עבודה פשוט לא אוכל את כמות הפחמימות שהוא ממליץ אחרי האימונים אין אפס
לוקח קצת זמן להתרגל אליה

זה לא דומה לאנבוליק דאייט כיוון שבאנבוליק הסייקל הוא שבועי
בCBL אתה עושה מיני העמסה בערב אחרי האימון בלבד

צריך לעשות קצת התאמות לדיאטה לפי המתאמן

קראתי
אחלה דיאטה
מי שיורד במשקלי עבודה פשוט לא אוכל את כמות הפחמימות שהוא ממליץ אחרי האימונים אין אפס
לוקח קצת זמן להתרגל אליה

זה לא דומה לאנבוליק דאייט כיוון שבאנבוליק הסייקל הוא שבועי
בCBL אתה עושה מיני העמסה בערב אחרי האימון בלבד

צריך לעשות קצת התאמות לדיאטה לפי המתאמן
לדעתך הדיאטה יכולה לעבוד ללא כל התוספים היקרים היומיים שבדרך הופכים את CBL לדיאטה מאוד יקרה?

כן הדיאטה זה עקרונות

בכל מקרה יש תוספים שכדאי לקחת לא משנה איזה דיאטה כמו

מולטיויטמין, אומגה 3, קריאטין, חלבון

לגבי התוספים אתה יכול לקחת שמנת בבוקר או שמן קוקוס במקום MCT עם הקפה

אני משתמש באקסטנד באימון ולוקח לאוצין עם השייק אחרי האימון כי אני מביא בזול

ה10 ימים הראשונים ממש קשים כי אסור לאכול פחמימה בכלל.
בהם ירדתי קצת במשקלי העבודה אבל החזרתי אותם מהר מאוד ברגע שמתחילים עם מיני העמסה אחרי כל אימון.
סל הכל הרגשתי טוב, עליתי במשקלים אבל בצורה איטית מאוד.
מה שמאוד אהבתי זה שלא הרגשתי מן "נפילת מתח" באמצע היום כמו שהיה קורה לי תמיד, האנרגיה הייתה גבוהה במשך כל היום.

למרות זאת, הפסקתי עם זה בגלל שלא הצלחתי להתאים את זה לשגרת חיים שלי ובימים ללא אימון הרגשתי רעב מאוד (למרות שאכלתי מלא חלבון ושומן).

כן הדיאטה זה עקרונות

בכל מקרה יש תוספים שכדאי לקחת לא משנה איזה דיאטה כמו

מולטיויטמין, אומגה 3, קריאטין, חלבון

לגבי התוספים אתה יכול לקחת שמנת בבוקר או שמן קוקוס במקום MCT עם הקפה

אני משתמש באקסטנד באימון ולוקח לאוצין עם השייק אחרי האימון כי אני מביא בזול
קראתי את הספר מזמן אני לא זוכר אם הטבלה לפי משקל גוף היא לגבי פחמימות או קלוריות אז אני אשאל בנושא הקלוריות.
אם המטרה היא לעלות כ-12 קילו ב-4 חודשים
יש איזשהו יתרון לדיאטה הזאת?
אין בעיה של חוסר נוזלים עקב ההימנעות ביום יום (עד ההעמסה)? (אצלי לדוגמא כשאני מאוד נוזלי אני מרגיש מאוד חזק)

• פותח/ת השרשור
קראתי גם את הספר ומשהו אחד שקצת לא מזדהה איתו זה שאין איזה בסיס קלורי לדברים ואין הגבלה לשומן בשעות עם הפחמימות לאחר אימון ואין אפילו מגבלה של גר' לקילו גוף לאחר אימון.. הוא פשוט אומר לאכול כמה שבא לך וזה נשמע ממש דפוק בעיניי

קראתי בכמה מאמרים באתרים שונים כמו מנס פיטנס וכל מיני כאלה על המלצה של 1-2 גר' לכל פאונד משקל של פחמימה.. אבל בספר הוא הקדיש צ'אפטר לזה שלא להקשיב לדברים שנאמרו בחוץ ואם הם היו חשובים הוא היה מזכיר ואומר אותם

אני יודע שלכמות אוכל שאני מסוגל לאכול אין סוף אני יכול לדחוף באותו יום 3000 רק בלילה

למישהו יש איזה המלצה לפני שאני מתחיל?

קראתי גם את הספר ומשהו אחד שקצת לא מזדהה איתו זה שאין איזה בסיס קלורי לדברים ואין הגבלה לשומן בשעות עם הפחמימות לאחר אימון ואין אפילו מגבלה של גר' לקילו גוף לאחר אימון.. הוא פשוט אומר לאכול כמה שבא לך וזה נשמע ממש דפוק בעיניי

קראתי בכמה מאמרים באתרים שונים כמו מנס פיטנס וכל מיני כאלה על המלצה של 1-2 גר' לכל פאונד משקל של פחמימה.. אבל בספר הוא הקדיש צ'אפטר לזה שלא להקשיב לדברים שנאמרו בחוץ ואם הם היו חשובים הוא היה מזכיר ואומר אותם

אני יודע שלכמות אוכל שאני מסוגל לאכול אין סוף אני יכול לדחוף באותו יום 3000 רק בלילה

למישהו יש איזה המלצה לפני שאני מתחיל?
בספר יש טבלה ומדידה ראשונית לראות כמה פחמימות אחרי אימון צריך לצרוך, ומשם להתנסות ולראות איך זה משפיעה עליך (מביחנת מראה בבוקר, הרגשה בבוקר, והתחזקות) לכן כן יש מספרים
לגבי שומנים וחלבונים, גםף ויש ויש..כנראה דיפדפת יותר מדי
ולא קל בכלל לאכול כל כך הרבה פחמימות, מניסיון

לדעתי, אם כבר, אז דל פחמימה קבוע. אחרי שאתה מתרגל לדיאטה, עם שינה נכונה, תיסוף של דברים טובים
ואוכל איכותי אתה תרגיש הרבה יותר טוב. אין סיבה שהאימונים שלך יפגעו, לאחר תקופת הסתגלות
הגוף עושה שימוש יעיל מאוד בשומן שמגיע מהאוכל, ואם תרצה להנות מצ'יט מטורף פעם בשבוע לא יקרה כלום.

אישית אני יכול להגיד לך שקראתי חלק מהספר של CBL (את מה שצריך לדעת בשביל להתחיל את הדיאטה)
יש שם כל מיני רעיונות מוזרים, שעות מוזרות לאוכל, העובדה שצריך להתאמן בערב ועוד דברים שכנראה כבר שכחתי.
זה פשוט נראה כמו כאב ראש גדול מדי להתעסק איתו, ודל פחמימה אמיתי יתן לך תוצאות טובות לא פחות (אם לא יותר) מ-CBL.
אני כרגע על דל פחמימה, גירעון קטן אומנם, אבל זה עושה פלאים, אני מרגיש טוב יותר מבמסה, הבטן שלי הפסיקה לעשות בעיות, אני חזק יותר באימונים,
לא צריך להעמיס כל כך הרבה אוכל כי אין לך פחמימות והרשימה ממשיכה.

נערך לאחרונה:
לדעתי, אם כבר, אז דל פחמימה קבוע. אחרי שאתה מתרגל לדיאטה, עם שינה נכונה, תיסוף של דברים טובים
ואוכל איכותי אתה תרגיש הרבה יותר טוב. אין סיבה שהאימונים שלך יפגעו, לאחר תקופת הסתגלות
הגוף עושה שימוש יעיל מאוד בשומן שמגיע מהאוכל, ואם תרצה להנות מצ'יט מטורף פעם בשבוע לא יקרה כלום.

אישית אני יכול להגיד לך שקראתי חלק מהספר של CBL (את מה שצריך לדעת בשביל להתחיל את הדיאטה)
וזה נראה ממש כמו אוסף של שטויות. כל מיני רעיונות מוזרים, שעות מוזרות לאוכל, העובדה שצריך להתאמן בערב
ועוד דברים שכנראה כבר שכחתי. זה פשוט נראה כמו כאב ראש גדול מדי להתעסק איתו, ודל פחמימה אמיתי
יתן לך תוצאות טובות לא פחות (אם לא יותר) מ-CBL.
אני כרגע על דל פחמימה, גירעון קטן אומנם, אבל זה עושה פלאים, אני מרגיש טוב יותר מבמסה, הבטן שלי הפסיקה לעשות בעיות,
אני חזק יותר באימונים, לא צריך להעמיס כל כך הרבה אוכל כי אין לך פחמימות והרשימה ממשיכה.
יש לי כבוד אליך מאוד, אבל בן כמה אתה? מה הרקע שלך? המשקלים שלך כבדים בשביל לקבל אינדיקציה? מה רמת הידע שלך בשביל לציין משהוא כ'שטות'? דעתך קצת שנויה במחלוקת
אל תיקח את זה בצורה רעה, אבל אני נותן לך טיפ מאוד גדול, אל תסתמך על הדעה שלך עד שצברת מספיק ניסיון, ואז תמשיך לפקפק בדעה שלך כי רק אז אתה תדע שיש לך עוד הר של מידע שצריך לדעת ושאתה טיפש (ולהכליל, כולנו טיפשים), זה טיפ גדול מאוד, במיוחד בגילאים הצעירים.

יש לי כבוד אליך מאוד, אבל בן כמה אתה? מה הרקע שלך? המשקלים שלך כבדים בשביל לקבל אינדיקציה? מה רמת הידע שלך בשביל לציין משהוא כ'שטות'? דעתך קצת שנויה במחלוקת
אל תיקח את זה בצורה רעה, אבל אני נותן לך טיפ מאוד גדול, אל תסתמך על הדעה שלך עד שצברת מספיק ניסיון, ואז תמשיך לפקפק בדעה שלך כי רק אז אתה תדע שיש לך עוד הר של מידע שצריך לדעת, זה טיפ גדול מאוד, במיוחד בגילאים הצעירים.
מקבל את מה שאתה אומר.
אני גם לא חושב שצברתי מספיק ניסיון, אף פעם זה לא מספיק. כשהשתמשתי במילה שטויות לא שללתי את הדיאטה, פשוט לא הבנתי
מה עומד מאחוריה, מאיפה הקביעות האלה של צום והעמסות כאלה מוזרות. קראתי כל מיני דברים, כל מיני דיאטות,
וזה נראה כמו עוד אחת מהדיאטות שהבסיס שלהן הוא רק כסף. אבל בגלל שאני מסכים איתך, ואולי מיהרתי לכתוב דבר
כזה, ערכתי.

נערך לאחרונה:
מקבל את מה שאתה אומר.
אני גם לא חושב שצברתי מספיק ניסיון, אף פעם זה לא מספיק. כשאמרתי שטויות לא שללתי את הדיאטה, פשוט לא הבנתי
מה עומד מאחוריה, מאיפה הקביעות האלה של צום והעמסות כאלה מוזרות. קראתי כל מיני דברים, כל מיני דיאטות,
וזה נראה כמו עוד אחת מהדיאטות שהבסיס שלהן הוא רק כסף. אבל בגלל שאני מסכים איתך, ואולי מיהרתי לכתוב דבר
כזה, ערכתי.
יש ביסוסים מדעיים, אבל שום דבר לא מכריע.
אני לא מנסה לתקוף, אני בדיאטה הזאת אבל לא מצליח איתה יותר מדי, לכן אין לי כל מטרה להלל אותה, אבל אני ממשיך איתה בנתיים. אני רק רציתי לציין שיכול להיות שהדעה שלך אולי יכולה למנוע ממך לנסות את הדיאה הכי מוצלחת בהיסטוריה, או שהכי מותאמת לגוף שלך, זאת אופציה. בהצלחה בדל, גם אני הייתי והרגשתי באמת מדהים..

• פותח/ת השרשור
בספר יש טבלה ומדידה ראשונית לראות כמה פחמימות אחרי אימון צריך לצרוך, ומשם להתנסות ולראות איך זה משפיעה עליך (מביחנת מראה בבוקר, הרגשה בבוקר, והתחזקות) לכן כן יש מספרים
לגבי שומנים וחלבונים, גםף ויש ויש..כנראה דיפדפת יותר מדי
ולא קל בכלל לאכול כל כך הרבה פחמימות, מניסיון

חחח כשאני אומר כמויות, אני אומר את זה מניסיון של UD2 של שנתיים בערך
קראתי את הספר 4-5 פעמים (לא שהוא ארוך) וביצעתי המון סייקלים ממנו ולפעמים אני באמת מקשיב לליל ואוכל 150 גר' פחמימה בארוחה כמו כלום, מסתבך רק אולי בארוחה האחרונה להכניס עוד 150 אחרונים
אבל בהתחלה, 150 כל שעתיים זה חימום קל בשביל הבטן שלי חח

ובאמת יש מצב שדפדפתי כי כשסיימתי את התוכן של הספר היו מלא עמודים שהם רק ריפרנסים אבל מאוחר יותר ראיתי שיש גם meal planes שאני תמיד מדלג עליהם כי האוכל שהם מציעים שם לא קיים בישראל וכנראה שגם לא בקטגוריית "האהובים עליי"

יש לך מושג בערך באיזה עמוד זה מופיע? אני שוקל לקרוא את הספר מהתחלה שוב אבל אני לא אסיים אותו עד ראשון כדי להתחיל בדיאטה וגם אם אני אקרא בכוח את הכל חצי מזה לא יכנס.. בד"כ לוקח לי לא יותר מ 4 ימים לקרוא ספר אבל בזמן שלי

יום 3000 רק בלילה
זה לא הרבה ...זה נשמע טוב בתור העמסה - אל דאגה.

-------------------------------------------------------------

דרך אגב , שאלה לחברה החזקים בפורום , יש מישהו שעשה את התוכנית תזונה הנ''ל במאסה והצליח להתקדם במשקלים בצורה טובה ? אם כן באיזה תוכנית אימונים והאם עליתם בשומן ?

יש ביסוסים מדעיים, אבל שום דבר לא מכריע.
אני לא מנסה לתקוף, אני בדיאטה הזאת אבל לא מצליח איתה יותר מדי, לכן אין לי כל מטרה להלל אותה, אבל אני ממשיך איתה בנתיים. אני רק רציתי לציין שיכול להיות שהדעה שלך אולי יכולה למנוע ממך לנסות את הדיאה הכי מוצלחת בהיסטוריה, או שהכי מותאמת לגוף שלך, זאת אופציה. בהצלחה בדל, גם אני הייתי והרגשתי באמת מדהים..
אם אתה רואה שזה לא תופס, אתה לא צריך להישאר בכוח, תן לגוף שלך מה שהכי טוב לו.
יכול להיות שאני מונע מעצמי לנסות את הדיאטה הכי מוצלחת בהיסטוריה, אבל בינתיים דל פחמימה עושה עבודה מעל המצופה.

• פותח/ת השרשור
זה לא הרבה ...זה נשמע טוב בתור העמסה - אל דאגה.

חחח המטרה לא מסה
אבל שקלתי לנסות להעלאות קצת עם השיטה הזו

שום דבר מפה לא ממש ענה לי על התשובות אז כנראה שאצטרך לקחת סיכון ולהקריב זמן יקר ולראות איך זה פועל על הגוף שלי ולנסות ולתאם את זה באמת

אם אתה רואה שזה לא תופס, אתה לא צריך להישאר בכוח, תן לגוף שלך מה שהכי טוב לו.
יכול להיות שאני מונע מעצמי לנסות את הדיאטה הכי מוצלחת בהיסטוריה, אבל בינתיים דל פחמימה עושה עבודה מעל המצופה.
סוס מנצח לא מחליפים, אבל אני ממשיך לתת ניסיון כי ההתחלה לא הייתה טובה מכל בחינה, אבל אני עכשיו מרגיש נפלא וחזק יותר, ואני מקווה שאני אמשיך להרגיש ככה (הרגשתי קקה עם תזונה פחמימתית רגילה).
חחח כשאני אומר כמויות, אני אומר את זה מניסיון של UD2 של שנתיים בערך
קראתי את הספר 4-5 פעמים (לא שהוא ארוך) וביצעתי המון סייקלים ממנו ולפעמים אני באמת מקשיב לליל ואוכל 150 גר' פחמימה בארוחה כמו כלום, מסתבך רק אולי בארוחה האחרונה להכניס עוד 150 אחרונים
אבל בהתחלה, 150 כל שעתיים זה חימום קל בשביל הבטן שלי חח

ובאמת יש מצב שדפדפתי כי כשסיימתי את התוכן של הספר היו מלא עמודים שהם רק ריפרנסים אבל מאוחר יותר ראיתי שיש גם meal planes שאני תמיד מדלג עליהם כי האוכל שהם מציעים שם לא קיים בישראל וכנראה שגם לא בקטגוריית "האהובים עליי"

יש לך מושג בערך באיזה עמוד זה מופיע? אני שוקל לקרוא את הספר מהתחלה שוב אבל אני לא אסיים אותו עד ראשון כדי להתחיל בדיאטה וגם אם אני אקרא בכוח את הכל חצי מזה לא יכנס.. בד"כ לוקח לי לא יותר מ 4 ימים לקרוא ספר אבל בזמן שלי
תנסה פחות לדפדף, יש שם מידע חשוב מאוד שלא כדי לך לפספס כמו לשמור על קיטוזיס בבוקר, לאכול פחמימות בעל ערך גליקימי גבוהה מאוד במיוחד אחרי אימון ולפני השינה, להימנע מצריכת פחמימות מורכבות בכלל, שימוש בשומנים כמו MCT ושמן קוקוס, ההבדלים בין DB ו- SA ועוד עוד, חשוב.
בעמוד 224 יש לך תשובה חצויה לגבי הפחמימות שצריך לצרוך, אבל זאת אינדיקציה ראשונית, אח"כ זה לפי הרגשה כי כולנו שונים ומגיבים אחרת.

אני לא קראתי את כל הספר במלואו, אבל ניסיתי לא לדלג על הפרקים הממש חשובים

• פותח/ת השרשור
סוס מנצח לא מחליפים, אבל אני ממשיך לתת ניסיון כי ההתחלה לא הייתה טובה מכל בחינה, אבל אני עכשיו מרגיש נפלא וחזק יותר, ואני מקווה שאני אמשיך להרגיש ככה (הרגשתי קקה עם תזונה פחמימתית רגילה).
תנסה פחות לדפדף, יש שם מידע חשוב מאוד שלא כדי לך לפספס כמו לשמור על קיטוזיס בבוקר, לאכול פחמימות בעל ערך גליקימי גבוהה מאוד במיוחד אחרי אימון ולפני השינה, להימנע מצריכת פחמימות מורכבות בכלל, שימוש בשומנים כמו MCT ושמן קוקוס, ההבדלים בין DB ו- SA ועוד עוד, חשוב.
בעמוד 224 יש לך תשובה חצויה לגבי הפחמימות שצריך לצרוך, אבל זאת אינדיקציה ראשונית, אח"כ זה לפי הרגשה כי כולנו שונים ומגיבים אחרת.

אני לא קראתי את כל הספר במלואו, אבל ניסיתי לא לדלג על הפרקים הממש חשובים

קראתי הכל עד שהגעתי לריפרנסים אני יודע הכל על הספר אתה מוזמן לשאול אם אתה מפקפק

לא ראיתי שום קטע שאומר לספור קלוריות או להגביל, הוא אומר לא להגביל בכלל וגם לא לפחד לאכול הרבה
קראתי הכל עד שהגעתי לריפרנסים אני יודע הכל על הספר אתה מוזמן לשאול אם אתה מפקפק

לא ראיתי שום קטע שאומר לספור קלוריות או להגביל, הוא אומר לא להגביל בכלל וגם לא לפחד לאכול הרבה

הגעתי למה שאמרת

זה נמצא בצ'אפטר של סיפורי הצלחה (לא קראתי אותם ולא אקרא כי זה לא מעניין)

לא מבין מה הקטע של לדחוף את זה כ"כ בסוף
בכל הספרים שקראתי אם זה ליל מקדונלד או פאסקל הם שמים הכל יחסית בהתחלה

תודה רבה בכל מקרה עזרת!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית