הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Carb Cycling

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
מה דעתכם על Carb Cycling? כרגע אני אוכל לפי תפריט קבוע שלא משתנה ובלי העמסות עם ציט פעם בשבוע וחצי בערך והתחלתי להיתקע במשקל לעיתים תכופות למרות שאני אוכל ממש קצת ואז ראיתי את הסרטון הזה: V Shred
הוא מסביר על 3 שיטות להוריד את השכבה האחרונה של השומן(אציין שעד עכשיו לא עשיתי שום דבר מהדברים האלה ואני מעוניין להתחיל לנסות) ואחד מהם הוא carb cycling ורציתי לדעת מה אתם חושבים על הנושא

• פותח/ת השרשור
מזתומרת? מה הבעיה עם המספרים בנוסחה?
זאת אחת מכמה נוסחאות לחישוב BMR. לא אני כתבתי אותה...

ואתה צודק. לא מחשבים רק לפי BMR, מוסיפים את הקלוריות, בהחלט.
אני רק אומר שאנשים נוטים להגזים פה. "אימון כח 400 קלוריות". "הליכה למקרר 20 קלוריות".. אולי אם אתה שוקל 150 קילו.
הכפלה ב1.2 לא תמיד נכונה.. והיא לא מדוייקת.

ועובדה שהוא יורד בקצב שמשקף את זה, ואוכל מאוד מדוייק.
אז מה? המטבוליזם שלו שרוף? זהו?
יכול להיות שנפגע ב50 קלוריות אבל בחייאת.. החישוב פה פשוט לא נכון זה הכל.
אוקיי, תודה רבה על המענה 😃
לדעתך אם אוסיף אימוני אינטרוולים מומלץ גם להוסיף קלוריות?

מאוד פשוט.
אם אתה מוסיף אינטרוולים אתה מגדיל את הגרעון הקלורי ותרד מהר יותר.
אם אתה מוסיף קלוריות אתה מקטין את הגרעון הקלורי ותרד לאט יותר/תעלה (אם תעבור את השריפה כמובן)

אם תעשה גם וגם אז השאלה כבר כמה אינטרוולים וכמה קלוריות, אבל אני לא רואה סיבה.
פשוט תוסיף קצת אירובי. או שלא.. תלוי בך, סך הכל אתה עדיין יורד, לא? כמה אתה יורד? לא ממש כתבת.

• פותח/ת השרשור
מאוד פשוט.
אם אתה מוסיף אינטרוולים אתה מגדיל את הגרעון הקלורי ותרד מהר יותר.
אם אתה מוסיף קלוריות אתה מקטין את הגרעון הקלורי ותרד לאט יותר/תעלה (אם תעבור את השריפה כמובן)

אם תעשה גם וגם אז השאלה כבר כמה אינטרוולים וכמה קלוריות, אבל אני לא רואה סיבה.
פשוט תוסיף קצת אירובי. או שלא.. תלוי בך, סך הכל אתה עדיין יורד, לא? כמה אתה יורד? לא ממש כתבת.
התחלתי בתחילת מרץ במשקל 85 וכרגע אני 76.1, אוכל לפי תפריט מסודר כדי לשמור על מסת שריר (2 גרם פר קילו) .
אז לדעתי פשוט אוסיף 4 פעמים אינטרוולים ואמשיך באותה כמות קלוריות, אבל אנסה בצורה של carb cycling כי זה די מעניין אותי איך הגוף שלי יגיב לזה

כמו שאתה אומר אני באמת מגיע לפעמים מותש לאימונים בנוסף לעובדה שאני מתאמן בבוקר על בטן ריקה(אין לי זמן אחר)
לפי מה שאתה מתאר עדיף לך פשוט לאכול לפני האימון. אין טעם לסבך לעצמך את החיים כשהפתרונות משמעותית קלים יותר

ועוד שאלה קטנה עדיף לחלק את זה ליומיים/שלושה של ימים עם מעט מאוד פחמימה ובשאר הימים לאכול בכל יום את אותה כמות פחמימה או לחלק את זה ל3 תפריטים שמשתנים לפי האימונים והמנוחות במהלך השבוע?
זה לא מדע מדוייק, אז אין סיבה שתתייחס לזה כמו מדע מדוייק.
ביום שאתה מתאמן, ובעיקר סביב (לפני ואחרי) האימון, תצרוך יותר פחמימה, ובימים שבהם אתה לא מתאמן תצרוך כמות מינימלית, נגיד 50 גרם פחמימה ביום. אחרי זה תזיז פחמימות לפה או לשם לפי איך שאתה מסתדר כדי שהימים הנמוכים לא יהיו יותר מדי סבל, וכדי שבימי האימון לא תעבור את הנייטרלי

הכפלה ב1.2 לא תמיד נכונה.. והיא לא מדוייקת.
היא לא, אבל היא משמעותית יותר מדוייקת מללכת על BMR ולהוסיף משם.
BMR זה כמה אתה שורף רק מלשכב על הרצפה ולא להזיז שריר, זה למה מכפילים באיזו כפולה שמתאימה יותר לתיאור אורח החיים שלך, ואם הוא בעיקר יושבני, אז 1.2 יתאים לך, אם אתה יותר פעיל אז תצטרך להכפיל ביותר.
כמובן אחרי שחישבת את ה-RMR, משם אתה בודק בכמה טעית, אבל כנראה ההבדלים יהיו משמעותית קטנים יותר מלחשב BMR ולנחש מספר רנדומלי להוסיף אליו

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאתה מתאר עדיף לך פשוט לאכול לפני האימון. אין טעם לסבך לעצמך את החיים כשהפתרונות משמעותית קלים יותר

ביום שאתה מתאמן, ובעיקר סביב (לפני ואחרי) האימון, תצרוך יותר פחמימה, ובימים שבהם אתה לא מתאמן תצרוך כמות מינימלית, נגיד 50 גרם פחמימה ביום. אחרי זה תזיז פחמימות לפה או לשם לפי איך שאתה מסתדר כדי שהימים הנמוכים לא יהיו יותר מדי סבל, וכדי שבימי האימון לא תעבור את הנייטרלי

היא לא, אבל היא משמעותית יותר מדוייקת מללכת על BMR ולהוסיף משם.
BMR זה כמה אתה שורף רק מלשכב על הרצפה ולא להזיז שריר, זה למה מכפילים באיזו כפולה שמתאימה יותר לתיאור אורח החיים שלך, ואם הוא בעיקר יושבני, אז 1.2 יתאים לך, אם אתה יותר פעיל אז תצטרך להכפיל ביותר.
כמובן אחרי שחישבת את ה-RMR, משם אתה בודק בכמה טעית, אבל כנראה ההבדלים יהיו משמעותית קטנים יותר מלחשב BMR ולנחש מספר רנדומלי להוסיף אליו
אוקיי הבנתי, תודה רבה!

אתה לא סתם מסבך את הבחור?
סך הכל הוא מתקדם בקצב הגיוני. הוא שוקל 76 על 180. הוא לא שוקל 100 קילו שהוא יכול להתלונן על זה שהוא יורד קילו בשבועיים.

אתה לא סתם מסבך את הבחור?
סך הכל הוא מתקדם בקצב הגיוני. הוא שוקל 76 על 180. הוא לא שוקל 100 קילו שהוא יכול להתלונן על זה שהוא יורד קילו בשבועיים.
אני הצעתי לו לא להסתבך ולוותר על העניין, אבל אם הוא מרגיש מחוייב לנסות אז שינסה

• פותח/ת השרשור

קבצים מצורפים

• 715285F7-8C9C-48F8-8A3A-C5BC4D9E2D01.png
    715285F7-8C9C-48F8-8A3A-C5BC4D9E2D01.png
    KB 115.4 · צפיות: 76
לא קראתי את כל הדיון אבל אוכל לעזור עקב נסיון של שנים בקארב סייקלים ובדיאטה ״רגילה״ מבוססת גרעון קלורי.

יש אנשים שחיים בשלום ללא פחמימה, אני אחד מהם, לכן לא הייתה לי בעיה להתאמן הרבה מאוד זמן ככה. ללא פחמימה באופן כללי נראים יותר יבשים וכו׳ אבל זו אשליה זמנית. ה״יתרון״ בשיטה הזאת שיש אנשים שבלי פחמימה, באופן אינטואיטיבי אוכלים פחות קלוריות כי הם לא רעבים / בוחרים אוכל שיותר דל בקלוריות.

בסופו של דבר הכל מסתכם בגרעון קלורי.

באופן אינטואיטיבי אוכלים פחות קלוריות כי הם לא רעבים / בוחרים אוכל שיותר דל בקלוריות.
זה הסיבה היחידה שאני תומך בדל פחמימה.
חלבון הוא נוטריינט הרבה יותר משביע וצורך יותר אנרגיה לפירוק,ככה שככל שאוכלים יותר חלבון,יותר שבעים ושורפים יותר קלוריות בעיכול

• פותח/ת השרשור
מה הסיבה לחלוקה הזאת?
ראשון ורביעי מנוחה
שני שלישי חמישי ושישי אימוני כוח+אינטרוולים
שבת רק אינטרוולים
לא קראתי את כל הדיון אבל אוכל לעזור עקב נסיון של שנים בקארב סייקלים ובדיאטה ״רגילה״ מבוססת גרעון קלורי.

יש אנשים שחיים בשלום ללא פחמימה, אני אחד מהם, לכן לא הייתה לי בעיה להתאמן הרבה מאוד זמן ככה. ללא פחמימה באופן כללי נראים יותר יבשים וכו׳ אבל זו אשליה זמנית. ה״יתרון״ בשיטה הזאת שיש אנשים שבלי פחמימה, באופן אינטואיטיבי אוכלים פחות קלוריות כי הם לא רעבים / בוחרים אוכל שיותר דל בקלוריות.

בסופו של דבר הכל מסתכם בגרעון קלורי.
לחיות בלי פחמימה זה אומר גם לצרוך מעבר ל2 גרם חלבון וגרם שומן ביום פר קילו משקל גוף?

ראשון ורביעי מנוחה
שני שלישי חמישי ושישי אימוני כוח+אינטרוולים
שבת רק אינטרוולים
זה עדיין הופך את החלוקה לדי רנדומלית.
אם יש לך רק יום מנוחה אחד בשבוע, חלוקה של האוכל לימי אימונים ולא, הופך לדבר די חסר תועלת

• פותח/ת השרשור
זה עדיין הופך את החלוקה לדי רנדומלית.
אם יש לך רק יום מנוחה אחד בשבוע, חלוקה של האוכל לימי אימונים ולא, הופך לדבר די חסר תועלת
לא יום מנוחה אחד, שני ימי מנוחה מלאים(ראשון ורביעי) ועוד יום שבו אני עושה רק אינטרוולים וחוץ מזה זה יום די רגוע(שבת)

לא יום מנוחה אחד, שני ימי מנוחה מלאים(ראשון ורביעי) ועוד יום שבו אני עושה רק אינטרוולים וחוץ מזה זה יום די רגוע(שבת)
רק כדי להבין שאנחנו מדברים על אותו הדבר, מה הכוונה שלך באינטרוולים?

• פותח/ת השרשור
אני עדיין הייתי מחשיב את זה אימון
אמנם זה גורם לי להזיע אבל זה לא מרגיש לי כמו אימון משקולות באינטנסיביות..
אז איך היית מסדר את הארוחות במקומי?
(הבנתי שאתה בעד תפריט קבוע ופחות בקטע של הסייקלינג אבל זה נשמע לי מעניין ואני סתם רוצה לראות אם יהיה שינוי בשבועיים שלוש בצורה הזאת)

אמנם זה גורם לי להזיע אבל זה לא מרגיש לי כמו אימון משקולות באינטנסיביות..
אז איך היית מסדר את הארוחות במקומי?
(הבנתי שאתה בעד תפריט קבוע ופחות בקטע של הסייקלינג אבל זה נשמע לי מעניין ואני סתם רוצה לראות אם יהיה שינוי בשבועיים שלוש בצורה הזאת)
אם אתה עדיין רוצה אז תעשה בימים המשולבים כמות פחמימות גבוהה, בימי אינטרוולים כמות בינונית-נמוכה, וביום מנוחה כמות נמוכה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית