הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע 30 Of The Biggest Bodybuilding Myths

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
http://muscleandbrawn.com/30-biggest-bodybuilding-myths/

פסקה שמיועדת בעיקר לחובבי מאמן מסוים:
Unfortunately, studies show that, in most people, about 65% of the new tissue gains brought about by high-calorie diets consists of fat! Of the remaining 35%, approximately 15% consists of increased intracellular fluid volume, leaving a very modest percentage attributable to increased lean muscle mass.

• פותח/ת השרשור
אז אם בנדיקט היה יותר חטוב בעשרים ק"ג , זה היה מוסיף לו עוד משקל לדדליפט ? ומאיפה הקביעה שלהיות יותר גדול ויציב כאשר אתה שוקל יותר , זה פחות מועיל מאשר להיות חטוב ופחות גדול ויציב

מה שנכון לגבי בנדיקט לא נכון לאדם ממוצע, בדיוק מאותה סיבה שמה שנכון לקולמן לא נכון לאדם ממוצע (ואני לא אומר שזה לא נכון שאם הוא יחטב, הוא ישפר את הדדליפט, אני רק אומר שאני לא יכול לדעת בוודאות). ואם אתה חושב ששומן מוסיף משקל לסקוואט ולדדליפט, תצטרך להסביר איך רבים וטובים כאן בפורום דווקא שיפרו את הסקוואט והדדליפט שלהם בעשרות אחוזים בחיטוב.

ואם אתה חושב ששומן מוסיף משקל לסקוואט ולדדליפט, תצטרך להסביר איך רבים וטובים כאן בפורום דווקא שיפרו את הסקוואט והדדליפט שלהם בעשרות אחוזים בחיטוב.

אני יותר מאשמח אם תפרט מי כאן הגיבורים האלה, ששיפרו בחיטוב הרמות כמו סקוואט ודדליפט בעשרות אחוזים.

דדליפט אפשרי , הרמה שעיקרה זה מערכת העצבים אבל גם עד גבול מסויים , אבל סקואט? אין שום סיכוי שמישהו התחזק בחיטוב אלה אם כן הוא מתאמן מתחיל וגם זה בערבון מוגבל

מה שנכון לגבי בנדיקט לא נכון לאדם ממוצע, בדיוק מאותה סיבה שמה שנכון לקולמן לא נכון לאדם ממוצע (ואני לא אומר שזה לא נכון שאם הוא יחטב, הוא ישפר את הדדליפט, אני רק אומר שאני לא יכול לדעת בוודאות). ואם אתה חושב ששומן מוסיף משקל לסקוואט ולדדליפט, תצטרך להסביר איך רבים וטובים כאן בפורום דווקא שיפרו את הסקוואט והדדליפט שלהם בעשרות אחוזים בחיטוב.

אני שיפרתי פרס ב15 קג בחיטוב , אז מה זה אומר בדיוק ?

זה נורא קל להסביר דברים כמו התייעלות עצבית , ומי יודע אולי גם איזושהי גדילה במסת שריר אצל מתחילים ויחידי סגולה .

אני מדבר על פיזיקה שאין לי בה יד ורגל , אבל אני מציע את הבנתי שמבנה גדול יותר יכול לשאת יותר .
הרמה שעיקרה זה מערכת העצבים

מה הגורם לכך ?
ולמה שאר התרגילים יותר תלויי מסת שריר ?

• פותח/ת השרשור
אני יותר מאשמח אם תפרט מי כאן הגיבורים האלה, ששיפרו בחיטוב הרמות כמו סקוואט ודדליפט בעשרות אחוזים.

תעבור על השרשור הזה: https://www.lbs.co.il/threads/38056/

אני באופן אישי הוספתי בחיטוב 30 ק"ג לדדליפט.

הנה דוגמה אפילו של מתאמן מתקדם שהוסיף משקל בצורה משמעותית לסקוואט: https://www.lbs.co.il/threads/38056/page-3#post-486217

ואפשר למצוא עוד, אבל זה מדגים את הנקודה.

הנה דוגמה אפילו של מתאמן מתקדם שהוסיף משקל בצורה משמעותית לסקוואט: https://www.lbs.co.il/threads/38056/page-3#post-486217

יש יותר מדי חפירות בנושא ההוא, אשמח אם תצטט תאכלס אז הביסוס למה שרשמת.

אני רוצה לראות מישהו שעושה 250 סקואט לסינגל ואחרי חיטוב עזוב שובר שיא , עדיין עושה 250
ושלא נדבר על הלחיצה .

להגיד הוא השתפר בדדליפט זה לא חוכמה , זאת הרמה שמבוססת על גיוס יחידות מוטוריות מאשר על מאסה בניגוד לבנצ ואפילו סקואט.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לראות מישהו שעושה 250 סקואט לסינגל ואחרי חיטוב עזוב שובר שיא , עדיין עושה 250
ושלא נדבר על הלחיצה .

להגיד הוא השתפר בדדליפט זה לא חוכמה , זאת הרמה שמבוססת על גיוס יחידות מוטוריות מאשר על מאסה בניגוד לבנצ ואפילו סקואט.

הוא השתפר בסקוואט, לא בדדליפט (מתוך השרשור שציטטתי):
"קולדפייר ירד כמעט 20 קילו ועלה בזמן הזה ב-30 קילו בסקוואט, הוא "נראה" יותר "קטן" אבל הוא יותר חזק."
ואנחנו מדברים כאן על מתאמן ברמה גבוהה מאוד, אם כי לא חושב שהוא הגיע ל-250 (לא מכיר אותו אישית). בכל מקרה, גם אם הטענה נכונה החל מ-250, זה לא משהו ש-99.999% צריכים לדאוג ממנו. וגם הרבה שנמצאים על חומרים.

הוא השתפר בסקוואט, לא בדדליפט (מתוך השרשור שציטטתי):
"קולדפייר ירד כמעט 20 קילו ועלה בזמן הזה ב-30 קילו בסקוואט, הוא "נראה" יותר "קטן" אבל הוא יותר חזק."
ואנחנו מדברים כאן על מתאמן ברמה גבוהה מאוד, אם כי לא חושב שהוא הגיע ל-250 (לא מכיר אותו אישית). בכל מקרה, גם אם הטענה נכונה החל מ-250, זה לא משהו ש-99.999% צריכים לדאוג ממנו. וגם הרבה שנמצאים על חומרים.
אני חייב לשאול אותו את זה באופן אישי, ברגע שאראה אותו, כדי להאמין.

לא שאני אוהב את המלצות התזונה המטורפות של ריפטו אבל אנחנו 22 שנה אחרי מאמר הדיעה שסעיף 2 מתבסס עליו ושיטות המדידה והדיעות השתנו מאז מקצה לקצה.

להפך היום חושבים שלפרוטאוליזה כמעט אין השפעה על מסת השריר ,כי בניגוד לרקמות האחרות בגוף השריר מתפרק מעט מאוד.

האיחוי של תאי הלווין לסיבים כנראה דואג שיהיה בסופו של יום יותר רנ"א בשריר אבל בלי שהאדם יאכל חלבון ויפעיל את הmtor הרנ"א הזה בקושי יתורגם לחלבון כך שהשלב קובע המהירות של בניית השרירים עדיין תלוי באכילת חלבון.

לגבי עודף קלורי ,אני אישית לא חושב שצריך עודף קלורי מטורף כדי לעלות במסה ,צריך רק הרבה חלבון ולדעתי גם עוזר לחלק אותו נכון. גם אני בכלל לא בטוח שאי אפשר לעלות לחלוטין במסה במאזן נטרלי או שלילי קל. אולי לא הרבה כמו בחיובי אבל אין שום דבר במערכת שימנע ממך לעלות בכלל.

בגלל זה לא צריך להשמין כמו בהמה ,השמנה היא דבר רע מבחינה בריאותית ,שיכול לפגוע בקצב העליה במסה הרזה דרך כל מיני תהליכים (למשל חסינות לאינסולין).

לגבי העלאת קלוריות כדי להשתקם מתקופות קשות, כמעט כל מתאמן שראה תוצאות יסכים עם זה. אבל כל תוכנית אימונים טובה לפיתוח גוף אצל טיבעיים לא צריכה להיות כלכך קשה כך שכל שחיף יצטרך לאכול כל יום 4000 קלוריות כדי להשתקם ממנה.

אז מה שאתה אומר למעשה זה שצריך להתאים את "הנייטרלי" לאינטנסיביות של התכנית, ועם זה אני מסכים לחלוטין.
מכאן ועד המלצות כמו גלון חלב, 6000 קלוריות ליום, 600 גרם חלבון וכו', הדרך רחוקה. ועובדה שלא חסרות לך דוגמאות של אנשים שעשו SS והפכו לפחי זבל מהלכים (ולא - זה שריפטו ניסה להתנער מהם במאמר "ההבהרה" זה מאוד נחמד, אבל זה בדיוק כי הם שמעו לעצות כאלה שהוא פרסם במאמרים או בשרשורים אצלו בפורום).
לא ידעתי, לא ירדתי לרזי ההמלצות התזונתיות של ריפטו, אני רק יודע ש4K קלוריות כשאתה מתאמן כמו שצריך (!) זה לגיטמי ובשלב מסוים ואפילו נדרש.

לגבי הדיון של שומן אצל ליפטרים, אין לזה שום פואנטה, זה לא שאם מגנוסון יעשה חיטוב הוא יהיה יותר חזק, זה פשוט שבחיטוב מאבדים שריר (ברמה מסוימת) ולא מעלים שריר (כי אתה במאזן שלילי) ובזמן הזה הוא יכל לעלות מאסת שריר במקום.
כשאתה לא בקטג' משקל מסוימת, חיטוב יאט את ההתקדמות שלך ולכן מיותר.

לא שאני אוהב את המלצות התזונה המטורפות של ריפטו אבל אנחנו 22 שנה אחרי מאמר הדיעה שסעיף 2 מתבסס עליו ושיטות המדידה והדיעות השתנו מאז מקצה לקצה.

להפך היום חושבים שלפרוטאוליזה כמעט אין השפעה על מסת השריר ,כי בניגוד לרקמות האחרות בגוף השריר מתפרק מעט מאוד.

האיחוי של תאי הלווין לסיבים כנראה דואג שיהיה בסופו של יום יותר רנ"א בשריר אבל בלי שהאדם יאכל חלבון ויפעיל את הmtor הרנ"א הזה בקושי יתורגם לחלבון כך שהשלב קובע המהירות של בניית השרירים עדיין תלוי באכילת חלבון.

לגבי עודף קלורי ,אני אישית לא חושב שצריך עודף קלורי מטורף כדי לעלות במסה ,צריך רק הרבה חלבון ולדעתי גם עוזר לחלק אותו נכון. גם אני בכלל לא בטוח שאי אפשר לעלות לחלוטין במסה במאזן נטרלי או שלילי קל. אולי לא הרבה כמו בחיובי אבל אין שום דבר במערכת שימנע ממך לעלות בכלל.

בגלל זה לא צריך להשמין כמו בהמה ,השמנה היא דבר רע מבחינה בריאותית ,שיכול לפגוע בקצב העליה במסה הרזה דרך כל מיני תהליכים (למשל חסינות לאינסולין).

לגבי העלאת קלוריות כדי להשתקם מתקופות קשות, כמעט כל מתאמן שראה תוצאות יסכים עם זה. אבל כל תוכנית אימונים טובה לפיתוח גוף אצל טיבעיים לא צריכה להיות כלכך קשה כך שכל שחיף יצטרך לאכול כל יום 4000 קלוריות כדי להשתקם ממנה.

מה עם משהו שנקרא "החוק הראשון של התרמודינמיקה"?

מה עם משהו שנקרא "החוק הראשון של התרמודינמיקה"?
בהנחה שככל שהזמן עובר מתברר ששרירים כמעט ולא מתפרקים ושאחרי אימון הם יכולים להבנות יותר מבדרך כלל. אני לא רואה סיבה שאי אפשר לרדת באחוז שומן ולעלות מעט במסת שריר בו זמנית. בשנות ה90 כשבאמת חשבו שהכל תלוי בהורמונים אז אמרו שזה בלתי אפשרי כי הרמה של ההורמונים האנבולים יורדת בחיטוב ובלי קפיצה של הורמונים אין היפרטרופיה.

לי נראה שהם בסך הכל משפיעים על הרמה שבה התהליך קורה לא על אם התהליך יקרה בכלל או לא.

וחוק שימור האנרגיה נכון גם על מתאמנים מתחילים וכולם מסכימים שהם יורדים באחוז שומן ועולים בשריר. בכלל אחרי אימון יכולה להיות בניית חלבון ושריפת שומן בו זמנית.

בהנחה שככל שהזמן עובר מתברר ששרירים כמעט ולא מתפרקים ושאחרי אימון הם יכולים להבנות יותר מבדרך כלל. אני לא רואה סיבה שאי אפשר לרדת באחוז שומן ולעלות מעט במסת שריר בו זמנית. בשנות ה90 כשבאמת חשבו שהכל תלוי בהורמונים אז אמרו שזה בלתי אפשרי כי הרמה של ההורמונים האנבולים יורדת בחיטוב.

לי נראה שהם בסך הכל משפיעים על הרמה שבה התהליך קורה לא על אם התהליך יקרה בכלל או לא.

וחוק שימור האנרגיה נכון גם על מתאמנים מתחילים וכולם מסכימים שהם יורדים באחוז שומן ועולים בשריר.

נראה לי שלא הבנתי אותך. בהודעה שציטטתי אמרת שניתן לעלות במסה במאזן קלורי שלילי. מה הקשר עכשיו לשריר ושומן?

מה עם להיות פחות יעיל בצבירת מסת שריר כשאתה 40 אחוז שומן , לא מאט לא פחות ?
יכול להיות, אבל זה לא מצדיק תהליך של איבוד של מאסת שריר וכוח רק בשביל להגיע למצב בוא תצבור יותר שריר (שבכל מקרה איבדת).

יכול להיות, אבל זה לא מצדיק תהליך של איבוד של מאסת שריר וכוח רק בשביל להגיע למצב בוא תצבור יותר שריר (שבכל מקרה איבדת).

אחכ אתה מחזיר את מסת השריר והכוח במהירות הבזק , מה שלא מצריך אפשרות להשמין ככ שוב ,ע"מ להגיע לאותה הנקודה .

אני לא כל כך בטוח, בטח שלא ברמה של האנשים עליהם אנחנו מדברים.
בחיטוב הם יפסידו הרבה מאוד כוח ביחד עם מאסת שריר וגם אם הם יחיזרו את זה אחר כך, אני עוד פעם מזכיר שבכל הזמן הזה הם יכלו להמשיך להעלות מאסת שריר.
חוץ מזה שהם כולם מוזרקים ורמות הטסט הטבעי שלהם בגלל שהם שמנים בכלל לא רלוונטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית