הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון רבאק באימון סקוואטים

Doron M

משתמש קבוע
1,642
1,171
נק' מוניטין:
7,290
1,642
1,171
Great Shape כ"ס
אני לא מכיר הרבה אנשים שמפגינים יותר רבאק (ומהירות, אגב) מאשר מילקו טוקולה.
הסירטון, אמנם, בן שנה, אבל היי... עם רבאק כמו שלו אי אפשר להתחרות.
משהו שאני צריך לאימון שלי היום....

אל תפנה אליי, אל תגיב לי, אתה לא מעניין אותי ואין לי עניין לנהל איתך דיון על שום דבר. אתה הכי חכם והכי משכיל. סאלאמת'.
מה, יכול להיות שאתה *שוב* מתחמק, כרגיל, מדיון מושכל?
אני בהלם!
אגב, לזכותי יאמר שבניגוד אליך - אני הגבתי עניינית ולא תקפתי כמו שאתה עושה. ושוב אתה בורח מדיון. מוכיח את מה שאני טוען כבר מזמן - אין לך באמת מושג. יש לך ניסיון ועבודה קשה, אבל בתכלס, אתה clueless שמקדם מיתוסים ("התרגל מילדות" - בוא נתחיל בזה שהגוף לא "מתרגל" לעומסים, אלא מסתגל. אבל היי, לא באמת ציפיתי שתבין על מה אתה מדבר).

מה, יכול להיות שאתה *שוב* מתחמק, כרגיל, מדיון מושכל?
אני בהלם!
אגב, לזכותי יאמר שבניגוד אליך - אני הגבתי עניינית ולא תקפתי כמו שאתה עושה. ושוב אתה בורח מדיון. מוכיח את מה שאני טוען כבר מזמן - אין לך באמת מושג. יש לך ניסיון ועבודה קשה, אבל בתכלס, אתה clueless שמקדם מיתוסים ("התרגל מילדות" - בוא נתחיל בזה שהגוף לא "מתרגל" לעומסים, אלא מסתגל. אבל היי, לא באמת ציפיתי שתבין על מה אתה מדבר).
אין שום דבר מושכל בלהיגרר איתך לדיון. "לזכותי" בניגוד אליך" - לא הייתי ברור מספיק? יש לך בעיית ראיה?

ה265 קלין אנד ג'רק של פיסרנקו(על פחות מ125 קילו, יותר גבוה משיא העולם הנוכחי במשקל של 40 קילו פחות מרזזדה) זה הגדרה לרייג'+ביצועים.
פעם ראיתי את הסרטון למטה של פיסרנקו עם קול והצעקה שהוא דפק הרעידה את אירופה בערך:
pisarenko_jerk-291x400.jpg

אגב @Vibryll @שבצ'נקו:
הבחור הזה(פט מנדז) עשה החלפת ירך בגיל 22(נראה לי אולי שנה פחות או יותר) ופרש, לעומתו אד קואן עשה החלפה בערך בגיל 40 אחרי 20 שנה של פאוורליפטינג ועדיין שופף 300+ קילו באימונים אחרי הניתוח.
הסקוואטים האלה אולי לא הורסים את הברכיים אבל הם הורסים דברים אחרים(בוודאות) ולא נותנים לו הרבה(כי עובדה שבתחרויות עצמן הוא היה עם 100 קילו פחות מהמתמודדים הרציניים לקט' שלו, זה הבדל משקלים מגוחך בWL)

סיכום של:
לא רואה סיבה להתאבד על משקלים סתם ככה באימונים רגילים, מילא תחרות פה ושם ולא נשכח שיש פציעות בגוף גם מעבר לברך בלבד(ירך, גב וכו') שיכולות להיות הרבה יותר קשות באימוני משקולות

נערך לאחרונה:
מה הם הורסים ?

האם בכל HB שיש שימוש בבאונס יגרם נזק , או רק בבאונס מוגזם ?

HB הוא תרגיל לגיטימי ובטוח, אבל HB כדוגמת זה שולאד קישר של פאט מנדז(בכוונה להתרסק בשביל לקבל באונס מהמפרקים) במשקלים האלה זה לא הדבר הכי בריא שיש.
מה נהרס? תסתכל על כל המפרקים/סחוסים/רקמות חיבור(גידים) באזור של האגן/ברך, בערך כל אחד יכול לההרס לפי המבנה גוף והנטייה בטכניקה

ה265 קלין אנד ג'רק של פיסרנקו(על פחות מ125 קילו, יותר גבוה משיא העולם הנוכחי במשקל של 40 קילו פחות מרזזדה) זה הגדרה לרייג'+ביצועים.
פעם ראיתי את הסרטון למטה של פיסרנקו עם קול והצעקה שהוא דפק הרעידה את אירופה בערך:
pisarenko_jerk-291x400.jpg

אגב @Vibryll @שבצ'נקו:
הבחור הזה(פט מנדז) עשה החלפת ירך בגיל 22(נראה לי אולי שנה פחות או יותר) ופרש, לעומתו אד קואן עשה החלפה בערך בגיל 40 אחרי 20 שנה של פאוורליפטינג ועדיין שופף 300+ קילו באימונים אחרי הניתוח.
הסקוואטים האלה אולי לא הורסים את הברכיים אבל הם הורסים דברים אחרים(בוודאות) ולא נותנים לו הרבה(כי עובדה שבתחרויות עצמן הוא היה עם 100 קילו פחות מהמתמודדים הרציניים לקט' שלו, זה הבדל משקלים מגוחך בWL)

סיכום של:
לא רואה סיבה להתאבד על משקלים סתם ככה באימונים רגילים, מילא תחרות פה ושם ולא נשכח שיש פציעות בגוף גם מעבר לברך בלבד(ירך, גב וכו') שיכולות להיות הרבה יותר קשות באימוני משקולות

אני אשאל ברצינות-
אז למה אתה\כל בן אדם שבאמת מבין, מתאמן ומתאבד על משקלים משוגעים אם זה בוודאות הורס?

אני אשאל ברצינות-
אז למה אתה\כל בן אדם שבאמת מבין, מתאמן ומתאבד על משקלים משוגעים אם זה בוודאות הורס?

נניח שמישהו באמת מתאבד על משקלים , זה פשוט סיכון מושכל .

אבל רוב הזמן ההגדרה מתאבדים על משקלים לא רלוונטית , כי אפילו RM3 לא אמור להיות מסוכן בטכניקה נכונה .

הוא עשה ניתוח בגלל פגם גנטי ולא בגלל פציעה והוא ממש לא פרש

1. הוא פרש ב2012 בגלל עונש שהטילו עליו(שנתיים הרחקה) אחרי שנתפס על בHGH על ידי USADA(ההרחקה הסתיימה לפני חודש), הוא המשקולן האמריקאי היחיד שנתפס בשימוש בסם הנ"ל:
http://www.bloomberg.com/news/2012-...pion-mendes-banned-two-years-for-hgh-use.html
מהסרטוני קאמבק הנוכחיים אחרי כמעט שנתיים, נראה שהוא מרים פחות מהרבה אמריקאיים שמתחרים בארה"ב(ואפילו מחלק מהגולשים בפורום) בסקוואט ופחות מספורטאים ישראליים בהרמות האולימפיות המלאות(קלין 180 ראיתי שהעלה)

2. פציעות: חודש אחרי שהוא אמר שהוא הולך לשלוט בספורט בארה"ב הוא קרע אחד משרירי הrotator cuff, בנוסף היו לו מגוון פציעות נוספות בהכנות ללונדון(ברך, מפרק ירך, לימים ניתוח במפרק הירך) מהפורומים של californiastrength.
ניתוח במפרק הירך הוא ניתוח קשה ואף רופא לא היה מנתח אותו סתם, זה לא ארתרוסקפיה לברך, קשה לי להאמין שמדובר ב"פגם גנטי"(גם אם הוא אומר, כי הרי כל ספורטאי שני גם אומר שהוא לא מזריק כשבפועל רובם כן)
http://www.reviewjournal.com/ed-graney/needle-deflates-mendes-dreams

3.הישגים: בתחרות ממש לפני שנתפס (USAW) הוא סיים עם הטוטאל הכי גבוה שלו בארה"ב: 380(רחוק מאוד מלשלוט בספורט), באליפות העולם הוא סיים במקום 13 עם 396(שיא תחרותי שלו), בפאן אם הוא סיים אחרון ובארנולד'ז סיים עם טוטאל 382, ככה שבתחרות הכי טובה שלו הוא סיים עם 25 קילו פחות מהשיא של SHANE HAMMAN האמריקאי(25 קילו בWL זה המון)

העונש שלו אמור להיות מבוטל השנה, אני לא עוקב אחריו מאז שהורחק ,אבל לאור העובדה שהוציא תוצאות כ"כ נמוכות מ"המכון" בהרבה תחרויות ולאור בדיקות הסמים החיוביות אני גאה לומר שגם כשהוא היה בשיא שלו יש ישראליים יותר מרשימים ממנו(וכמובן שהוא לא בסטנדרט של רוסיה/איראן/גרמניה וכו'), אבל מי יודע אולי עוד יחזור וייתן פייט הוא צעיר
אני אשאל ברצינות-

weightlifting ברמה תחרותית שאנחנו מדברים עליה(כל ספורט למעשה) הוא לא בריא במידה וחשבת אחרת... ספורטאים תחרותיים הם לא אנשים שדואגים לבריאות אלא לתוצאות ולקריירה, זו הבחירה שלהם מעצם היותם מתחרים ברמה עולמית.

@avrahm90: הציטוט שלך לא נכון גם, כי רזזדה, סלימי, קלוקוב, קוקלייב, מואולאי, אלבגוב ונוספים לא נוחתים בסקוואט כמו פט מנדז, חפש סרטונים.

נערך לאחרונה:
שאלה נוספת - יש סיבה שמילקו (בסרטון הראשון) מקפיץ את המוט בין חזרות? או שזה סתם חלק מהטירוף שאוחז בו באימונים?

אין שום דבר מושכל בלהיגרר איתך לדיון. "לזכותי" בניגוד אליך" - לא הייתי ברור מספיק? יש לך בעיית ראיה?
יש לי שאלה,
עם מי זה כן מושכל "להגרר" לדיון, עם מי איי פעם דנת פה על נושא רציני ומורכב כלשהו מעבר ל"כמה הבוקס ג'אמפ של מייק", והאם אפשר קישור לכך?
אני פשוט לא באמת מאמין שאתה מסוגל לכך. תוכיח לי שאני טועה.
אגב, אם אני טועה ואתה באמת דן עם אנשים מעבר לכמה הודעות של שורה וחצי - אני צופה דיון מלא broscience ומיתוסים כמו שאתה נוהג לקדם. תראה לי דיון אחד שלך ברמה. אשמח לראות.

אה, וכן, ירדתי מהקטע של להבהיר לך כמה קשקוש מה שאמרת בדיון הנוכחי על הברכיים וה"התרגלות מלידה". כבר הבנתי שאתה לא בקטע של לחשוב. נעזוב את זה.

על פי הלוגיקה שלך,

אה, וכן, פציעות ברכיים אצל WL הן ממש לא משהו חריג שלא קורה אף פעם. צר לי.

לא חריג שאינו קורה אף פעם... השאלה היא האם מצוי יותר מאשר בענפי ספורט אחרים המשלבים נאמר תנועה עם הברכיים?

לא חריג שאינו קורה אף פעם... השאלה היא האם מצוי יותר מאשר בענפי ספורט אחרים המשלבים נאמר תנועה עם הברכיים?
שמע, אם משווים את כמות פציעות הברכיים בWL לענפים כמו כדורגל אז לא - אבל זה ענף קונטאקט.
אם משווים את כמות פציעות הברכיים בWL לענפים כמו PL, אז כן - זה יותר מצוי בWL.

• פותח/ת השרשור
שמע, אם משווים את כמות פציעות הברכיים בWL לענפים כמו כדורגל אז לא - אבל זה ענף קונטאקט.
אם משווים את כמות פציעות הברכיים בWL לענפים כמו PL, אז כן - זה יותר מצוי בWL.

תשמע, זה אמנם לא מדעי ואני נותן דוגמא "מנסיון אישי", אבל אני יכול לספר לך על עצמי שעד לפני שנתיים לא יכלתי לרוץ יותר מ-50מ' ללא כאבי תופת בברכיים.
מאז שאני עובד חזק על כל תרגילי ה-PL וגם WL, נעלמו הכאבים ואני יכול לרוץ חופשי היום.
סקוואטים אני מבצע, כמו שאתם נוהדים לקרור לזה, ATG, ב-HB וגם ב-LB.

לא יודע על מה אתה מדבר, בנןגע לכאבי ברכיים ופציעות. לגבי לפחות, רק נירפאתי וחיזקתי את כל האזור שם.
אני אמנם לא בעל יכולות כמו Milko Tokola (מהירות בעיקר), אסל כשאני עושה HB בסט עבודה, גם אני יורד יחסית מהר.

עוד דבר, לא זוכר מי אמר את זה כאן בשירשור, רתה רו מישהו אחר, אבל את ה-bounce לא מייצרים ומקבלים מהמפרקים, אלר מהשרירים וחלק קטן מהרצועות. אבל בעיקר, מהשריר. הנקודה שבה כל אדם ירגיש/יקבל bounce שונה ותלויה בעיקר, בגמישות שלו.

תשמע, זה אמנם לא מדעי ואני נותן דוגמא "מנסיון אישי", אבל אני יכול לספר לך על עצמי שעד לפני שנתיים לא יכלתי לרוץ יותר מ-50מ' ללא כאבי תופת בברכיים.
מאז שאני עובד חזק על כל תרגילי ה-PL וגם WL, נעלמו הכאבים ואני יכול לרוץ חופשי היום.
לא יודע על מה אתה מדבר, בנןגע לכאבי ברכיים ופציעות. לגבי לפחות, רק נירפאתי וחיזקתי את כל האזור שם.
אני אמנם לא בעל יכולות כמו Milko Tokola (מהירות בעיקר), אסל כשאני עושה HB בסט עבודה, גם אני יורד יחסית מהר.
אני לא טוען שסקוואט מזיק לברכיים, אבל כן, אני טוען שHB מעמיד אותן במצב יותר מסוכן ביחס לLB.
בתור אצן למרחקים ארוכים לשעבר, אני יכול להגיד לך חד משמעית - ריצה זה באמת, אבל באמת רע. אגב, ממליץ לקרוא את זה: http://pjmedia.com/lifestyle/2014/04/22/why-you-should-not-be-running/

אין לי צל של ספק שסקוואט חיזק לך את הברכיים, אבל כשאנחנו משווים סיכונים - אז LB (בצורה בה ריפטו מלמד) הוא משמעותית פחות מסוכן מHB לעומק ATG עם באונס מהברכיים. לא ניתן להתעלם מהאנטומיה.

עוד דבר, לא זוכר מי אמר את זה כאן בשירשור, רתה רו מישהו אחר, אבל את ה-bounce לא מייצרים ומקבלים מהמפרקים, אלר מהשרירים וחלק קטן מהרצועות. אבל בעיקר, מהשריר. הנקודה שבה כל אדם ירגיש/יקבל bounce שונה ותלויה בעיקר, בגמישות שלו.
תלוי איך אתה מבצע את התרגיל.
מילקו טוקולה לא מקבל באונס משריר. אני גם דוגל בקבלת באונס מהשריר, אני דוגל בLB ולכן הבאונס עליו אני מדבר מהפוסטריור צ'יין מאוד משמעותי.
נושא הגמישות נכון - אבל מעטים מאוד (מאוד!) האנשים שבאמת יכולים לרדת לATG מבלי להרפות. ובATG יש סיכון גם לעמוד השדרה.

בכל מקרה, העובדה היא שכן יש בודדים שמסוגלים להתאמן בצורה לא בטיחותית למשך זמן, וגם להיות טובים במה שהם עושים, אבל העובדה הזו לא אומרת שזו הדרך הכי בטיחותית \ יעילה להתאמן בה. הדוגמה שנתתי לגביי הדדליפט של וינס אנלו היא דוגמה מצויינת.

אתה לא עושה סקוואט כמו מילקו טוקולה... אף אחד בשירשור לא טוען שסקוואט רע לברכיים. נשאלה אם סקוואט כמו של מילקו הוא בעייתי או לא...
לי באופן אישי נשמע קצת יומרני והזוי לבקר סקוואט של מקצוען ברמה הזאת. ההנחה היא שהוא ביצע את הסקוואט מאחר והוא המותאם ביותר לצרכיו (פיזיים או ספורטיביים).

ההנחה היא שהוא ביצע את הסקוואט מאחר והוא המותאם ביותר לצרכיו (פיזיים או ספורטיביים).
אני דווקא לא מסכים איתך. דעתי בנושא היא שההנחה לא טובה - המון ספורטאי עילית מתאמנים בצורה מאוד מפגרת המון פעמים, זה לא אומר שזה נכון.
ואני אומר את זה בתור אחד שמת על מילקו טוקולה וגם הלך להצטלם איתו כשהוא היה בארץ.
אם כל מה שספורטאי עילית עושים היה נכון - בערך הכל היה נכון. ובתור אחד שמאמן ספורטאי עילית (לא אחד ולא שניים), אני יכול להגיד לך שבהרבה מאוד מקרים מי שאימן אותם קודם היה חסר כל מושג, ושהם עצמם מולכים שולל בדומה מאוד למתאמן הממוצע בחדר הכושר - פשוט הם יותר טובים מאחרים במה שהם עושים, מכל מיני סיבות.

אגב, מילקו עושה המון דברים מצויינים בעיניי - אבל את הסקוואט אני לא חושב שהוא מבצע בצורה אידיאלית.

אני דווקא לא מסכים איתך. דעתי בנושא היא שההנחה לא טובה - המון ספורטאי עילית מתאמנים בצורה מאוד מפגרת המון פעמים, זה לא אומר שזה נכון.
ואני אומר את זה בתור אחד שמת על מילקו טוקולה וגם הלך להצטלם איתו כשהוא היה בארץ.
אם כל מה שספורטאי עילית עושים היה נכון - בערך הכל היה נכון. ובתור אחד שמאמן ספורטאי עילית (לא אחד ולא שניים), אני יכול להגיד לך שבהרבה מאוד מקרים מי שאימן אותם קודם היה חסר כל מושג, ושהם עצמם מולכים שולל בדומה מאוד למתאמן הממוצע בחדר הכושר - פשוט הם יותר טובים מאחרים במה שהם עושים, מכל מיני סיבות.

אגב, מילקו עושה המון דברים מצויינים בעיניי - אבל את הסקוואט אני לא חושב שהוא מבצע בצורה אידיאלית.

איזה ספורטאי עילית אתה מאמן?

יש לי שאלה,
עם מי זה כן מושכל "להגרר" לדיון, עם מי איי פעם דנת פה על נושא רציני ומורכב כלשהו מעבר ל"כמה הבוקס ג'אמפ של מייק", והאם אפשר קישור לכך?
אני פשוט לא באמת מאמין שאתה מסוגל לכך. תוכיח לי שאני טועה.
אגב, אם אני טועה ואתה באמת דן עם אנשים מעבר לכמה הודעות של שורה וחצי - אני צופה דיון מלא broscience ומיתוסים כמו שאתה נוהג לקדם. תראה לי דיון אחד שלך ברמה. אשמח לראות.

אה, וכן, ירדתי מהקטע של להבהיר לך כמה קשקוש מה שאמרת בדיון הנוכחי על הברכיים וה"התרגלות מלידה". כבר הבנתי שאתה לא בקטע של לחשוב. נעזוב את זה.
אני לא עובד אצלך ולא מתכוון להוכיח לך שום דבר. יש לי דברים קצת יותר חשובים בחיים מלנהל דיונים מעמיקים על גבי פורום על אחת כמה וכמה עם מקרה אבוד כמוך. רוצה להניח שזה בגלל שאנו לא מסוגל או כי זה נובע מבורות? שיבושם לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית