הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שילוב ריצה באימון כוח

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
באיזו צורה אפשר לשלב אימוני ריצה לצד אימוני כוח כמטרה עיקרית-בלעדית ואיזה סוג מומלץ לדעתכם?

בהכנה לריצת 5 ק"מ בקורס המאמנים איבדתי עשרה אחוז מהכוח בפלג הגוף התחתון, לעומת העליון שלא אבד.
נשארה איתי ההבנה שאימונים שמשפרים את המערכת האירובית עושים חסד עם החיוניות ביום יום וגם טובים לבריאות.

מכאן נשארתי עם ריצה מאוד צנועה של 2 ק"מ על 9 קמ"ש לאחר אימון התאוששות (טקסס), אבל אני עדיין מרגיש פגיעה בהתאוששות.

זה עניין של דופק. תבדוק באיזה דופק אתה נמצא ב 9 קמ"ש, תבדוק אם ריצה במהירות 8 קמ,ש מרגישה לך יותר טוב (לא ממליץ לרוץ יותר לאט מזה)

חלופות אחרות יהיו רכיבה על אופני ספינינג או אליפטיקל

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך בריצה?

חיטוב/בריאות/התאוששות/שיפור סבולת?
בריאות וסיבולת
להתאוששות יש דרכים הרבה יותר יעילות לטעמי
ולחיטוב אעדיף הליכה או תת אירובי אחר

לא צריך לרוץ יותר מדי בשביל בריאות, העיקר להיות פעיל.
לגבי סבולת, כן זה יתנגש. תלוי בך בתדירות / עצימות / נפח (של הריצה).

בדרך אימונים סגנון HIIT פחות מתנגשים. ברגע שזה סבולת נטו זה מאד מתנגש.

לדעתי הכי אופטימלי יהיו אימונים של מזחלת עם סיום אימון הכוח. אני יודע שרבים ממתאמני הכח עובדים בצורה הזו. הבעיה שזה לא נגיש במרבית המקומות בארץ.
גם מכשיר חתירה (concept 2) ואופני airdyne יכולים להתאים.

• פותח/ת השרשור
בדרך אימונים סגנון HIIT פחות מתנגשים. ברגע שזה סבולת נטו זה מאד מתנגש.
זו דווקא הדרך הכי יעילה לשפר בריאות ויכולת אירובית בגדול, אבל מצד שני זו ממש תוספת של עבודה וזה הופך הכל למסובך יותר
לדעתי הכי אופטימלי יהיו אימונים של מזחלת עם סיום אימון הכוח. אני יודע שרבים ממתאמני הכח עובדים בצורה הזו. הבעיה שזה לא נגיש במרבית המקומות בארץ.
גם מכשיר חתירה (concept 2) ואופני airdyne יכולים להתאים.
קטלבל , קפיצת חבל.... אולי לשנות סגנון אירובי יעשה שינוי לטובה.
למה לדעתכם עדיף אירובי אלטרנטיבי?

השאלה, אם במשקלים שלך, אתה באמת יכול להמשיך בהתקדמות שבועית במתכונת של טקסס תוך כדי שמירה על כושר טוב. אולי תכנית עם התקדמות מתונה יותר תתאים לתקופה כזאת של אימונים.

כמו שמארס והמפצל כתבו ב- hiit במינון שפוי אפשר לקבל שיפור של סבולת בלי שזה יבוא על חשבון אימוני כוח, והיתרון העצום של מזחלת הוא שאפשר לתת מינון מדוייק של המאמץ ולשנות לפי הצורך. הבעיות הן לשני הצדדים: א- זה לא אותו high כמו אימון אירובי ארוך. ב- לצד השני - קל להגזים במינון ולפגוע באימוני הכוח.
ממליץ על פעם בשבוע, בתצורה כלשהי, ולתקן למעלה/למטה משם.
@yujinius וגם @shum_klum עשויים לתרום לדיון (מתאמנים/מאמנים ככה)

האמת שאני כבר שנתיים משלב אירובי כדרך קבע פעם-פעמיים בשבוע ובמקביל עובד בתוכניות כוח (ומתקדם)
התוכניות שלי בנויות בבלוקים של נפח, ככה שבסוף הסבב אני לא רץ ומסתפק באליפטי/חתירה אירובית.
בשאר הבלוק אני רץ לפעמים, אבל דואג שזה יהיה לפחות יומיים לפני אחד מאימוני הרגליים.

בעבר הייתי עושה ריצות של 15-20 דקות על 8 קמ"ש פעמיים, גג 3 בשבוע, והתקדמתי באימוני כוח.
בתקופה האחרונה אני עושה דברים כמו קומפלקסים, HIIT, טבטה או אימוני אינטרוולים אחרים, פעמיים- שלוש בשבוע. התקדמתי באימוני כוח עם זה אבל לפני חודש ומשהו התחיל לי כאב בגב (עכשיו כמעט לא קיים). אני ממש לא חושב שזה קשור ל HIIT אלא לראק פולס כבד מדי שבוצע לא טוב, אבל אני לא יכול לדעת ב 100% אז מרגיש צורך לציין שזה כן קרה בתקופה שהייתי משלב אימוני כוח כבדים עם מה שציינתי.

בריאות וסיבולת
להתאוששות יש דרכים הרבה יותר יעילות לטעמי
ולחיטוב אעדיף הליכה או תת אירובי אחר

אל תרוץ, תחתור אינטרוולים. זה יעשה את העבודה מבחינת הבריאות והסיבולת וגם לא תפגע בברכיים יותר מידיי.

בעזהי"ת

אליהו, אתה ממליץ לעשות זאת גם בSS (לאחר האימון השלישי והאחרון בשבוע)?

ממליץ זו הגדרה מחייבת מעט. אבל בהחלט אם צריך לתזמן ריצת נפח שבועית לבעל כושר ריצה קיים - מיקומה בתחילת מנוחת ה-72 שעות החד שבועית נראה ההגיוני ביותר.

• פותח/ת השרשור
ממליץ זו הגדרה מחייבת מעט. אבל בהחלט אם צריך לתזמן ריצת נפח שבועית לבעל כושר ריצה קיים - מיקומה בתחילת מנוחת ה-72 שעות החד שבועית נראה ההגיוני ביותר.
מצד שני האדפטציה בעקבות הריצה סותרת את האדפטציה של אימון העצימות
סתם לדוגמה - במקום להפוך לגוש של סיב לבן, אתה הופך לספק אדום ספק קומוניסט

אני מרגיש מבחינת ריצה שנכוויתי ברותחין, ולכן החלטתי לא לרוץ בשנה הקרובה. אחרי שאמצה את עצמי בפאוורליפטינג, אשלב אירובי בשמחה

מצד שני האדפטציה בעקבות הריצה סותרת את האדפטציה של אימון העצימות
סתם לדוגמה - במקום להפוך לגוש של סיב לבן, אתה הופך לספק אדום ספק קומוניסט

אני מרגיש מבחינת ריצה שנכוויתי ברותחין, ולכן החלטתי לא לרוץ בשנה הקרובה. אחרי שאמצה את עצמי בפאוורליפטינג, אשלב אירובי בשמחה

תחתור יא שמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית