הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שילוב ריצה באימון כוח

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
באיזו צורה אפשר לשלב אימוני ריצה לצד אימוני כוח כמטרה עיקרית-בלעדית ואיזה סוג מומלץ לדעתכם?

בהכנה לריצת 5 ק"מ בקורס המאמנים איבדתי עשרה אחוז מהכוח בפלג הגוף התחתון, לעומת העליון שלא אבד.
נשארה איתי ההבנה שאימונים שמשפרים את המערכת האירובית עושים חסד עם החיוניות ביום יום וגם טובים לבריאות.

מכאן נשארתי עם ריצה מאוד צנועה של 2 ק"מ על 9 קמ"ש לאחר אימון התאוששות (טקסס), אבל אני עדיין מרגיש פגיעה בהתאוששות.

בעזהי"ת

מצד שני האדפטציה בעקבות הריצה סותרת את האדפטציה של אימון העצימות
סתם לדוגמה - במקום להפוך לגוש של סיב לבן, אתה הופך לספק אדום ספק קומוניסט

אני מרגיש מבחינת ריצה שנכוויתי ברותחין, ולכן החלטתי לא לרוץ בשנה הקרובה. אחרי שאמצה את עצמי בפאוורליפטינג, אשלב אירובי בשמחה

מעבר לרמה מסויימת, אכן. אבל בהינתן כושר ריצה קיים, אני חושב שריצת נפח שבועית בעצימות בינונית, לא תגרע מתהליכי ההתאוששות של אימון העצימות, לא יותר מאשר נניח ללכת לסופרמרקט אחרי האימון ולסחוב מלא קניות הביתה - ועוד מספר פעולות יומיומיות.

• פותח/ת השרשור
בחזרה לדביבון הישן?
הגיע הזמן להעלות תמונה באמת. 99 ק"ג - רזיתי חצי בטעות. תגיד לי כמה דביבון אני נראה חח
בעזהי"ת

מעבר לרמה מסויימת, אכן. אבל בהינתן כושר ריצה קיים, אני חושב שריצת נפח שבועית בעצימות בינונית, לא תגרע מתהליכי ההתאוששות של אימון העצימות, לא יותר מאשר נניח ללכת לסופרמרקט אחרי האימון ולסחוב מלא קניות הביתה - ועוד מספר פעולות יומיומיות.
האמת אני מניח שיש קצת ספרות מחקרית מאחורי זה. בכל מקרה חבר חקרן לספסל הלימודים בקורס המאמנים טען שבריצה יש נזק שרירי משמעותי בגלל האימפקט של השריר - זו לא רק העבודה, וגם היא נעשית בנפחים גבוהים מאד.
אף פעם לא יצאתי מאימון עם כאבי ברכיים או עקצוצים בשוק לפני שהתחלתי לרוץ, ולקבל תזכורות מהשלד שהוא שם

למה רק ריצה? מזחלת עושה עבודה מצויינת, אינטרוולים על מכונת חתירה גם.
ממליץ לך לקרוא את גים וונדלר, יש לו המון חומר על שילוב של כח ביחד עם קונדישנינג.

הגיע הזמן להעלות תמונה באמת. 99 ק"ג - רזיתי חצי בטעות. תגיד לי כמה דביבון אני נראה חח

האמת אני מניח שיש קצת ספרות מחקרית מאחורי זה. בכל מקרה חבר חקרן לספסל הלימודים בקורס המאמנים טען שבריצה יש נזק שרירי משמעותי בגלל האימפקט של השריר - זו לא רק העבודה, וגם היא נעשית בנפחים גבוהים מאד.
אף פעם לא יצאתי מאימון עם כאבי ברכיים או עקצוצים בשוק לפני שהתחלתי לרוץ, ולקבל תזכורות מהשלד שהוא שם
כאבים ועקצוצים בשוק (אם זה לא חד פעמי) מסמן שאתה עושה משהו לא נכון, רץ מהר מידי, יותר מידי או גם וגם.
אני רץ במקביל לאימוני כח כבר כמה שנים ומעבר למקרים של עומס קיצוני בריצות מבחינת ק"מ שבועי לא חוויתי כאבים מיוחדים שהם לא DOMS.

אוהבים לצחוק פה על קרוספיט, אבל החבר'ה ברמות הגבוהות משלבים בקביעות אלמנטים של כח ושל קרדיו/קונדישנינג.

אוהבים לצחוק פה על קרוספיט, אבל החבר'ה ברמות הגבוהות משלבים בקביעות אלמנטים של כח ושל קרדיו/קונדישנינג.
1. תמיד הענפים הקלאסיים צוחקים על ענפים חדשים/מולטי דיספלינארים לדוגמא טריאתלון, קרוספיט, mma וכד'
2. העילית בענפים האלה הם כמעט ברמה של העילית בענפים הקלאסיים, לצורך הדוגמא בדרג השני.
3. לטובת כושר 'כללי' כדאי לשלב כוח ואירובי, התועלות בשילוב להישגים מקסימליים בכל ענף לא מובהקות

• פותח/ת השרשור
חלשים כמו פוסיז. הייתי חוקר יותר את השילוב של האירובי בסטרונגמן אם כבר

חלשים כמו פוסיז. הייתי חוקר יותר את השילוב של האירובי בסטרונגמן אם כבר
לא יודע מה איתך(בתנאי שזה לא היה ציני) ,אבל לעשות 200 קילו ולא להצליח לעשות שכיבות סמיכה או לעלות במדרגות זה חולשה גדולה.למרות שאני נגד קרוספיט.

נערך לאחרונה:
לא יודע מה איתך(בתנאי שזה לא היה ציני) ,אבל לעשות 200 קילו ולא להצליח לעשות שכיבות סמיכה או לעלות במדרגות זה חולשה גדולה.למרות שאני נגד קרוספיט.
יכול לשלוח לי לתלה של ליפטר מתקשה לעלות במדרגות?

בסופו של דבר זה עניין של מטרות. אותי מעניין גם לב ריאה ברמה גבוהה וגם להרים כבד, אחר יעדיף שלא "לבזבז את הזמן" ולא לגרוע מההתאוששות ולהתמקד בהרמות. למה? כי בא לו.

בסופו של דבר זה עניין של מטרות. אותי מעניין גם לב ריאה ברמה גבוהה וגם להרים כבד, אחר יעדיף שלא "לבזבז את הזמן" ולא לגרוע מההתאוששות ולהתמקד בהרמות. למה? כי בא לו.
מסכים עם "להתמקד" אבל לא עם "בא לו".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית