הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Road to GPA [הוסר]

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
למה זה צריך להתרחש בו זמנית ? אני פותח את האגן קודם על מנת להתרכז בלשבת אחורה ובהיפ דרייב אשמח אם תעיף מבט בסקוואט שפרסמתי
מבצעים את שתי התנועות במקביל בגלל שצריך לשמור על המוט מעל מרכז כף הרגל, מה שאומר שאם אתה יוצר תנועה במפרק האגן או בברך, על מנת לאזן את התנועה אתה צריך ליצור תנועה במפרק השני.

בסקוואט שלך שים לב שחוץ מהחזרה השלישית, שבה נכשלת (אני מדבר על ה217.5 שנמצא עכשיו בפורום PL), התחלת את שתי התנועות במקביל.
בלי קשר לזה, הייתי מאוד ממליץ לך לרכוש נעלי WL, אתה עושה HB ככה שזה עוד יותר רלוונטי. אין ספק שלשבור שיא במכון חדש זה בעייה, אני מסכים איתך לגמרי - גם לי זה קרה. ההבדלים הם בציוד - משקל המוט, משקל הפלטות וכו'. אם היית עובר ממכון שבו הכל eleiko למכון אחר שבו הכל eleiko לא הייתה את הבעייה הזו. אבל זה לא המצב מן הסתם, והכל ג'נרי בחדרי כושר "רגילים".

היי טל, אתה יכול בבקשה להסביר את הקשר? מי שעושה סקוואט לואו באר, לא צריך נעלי wl?
כן צריך, אבל ככל שאתה שם את המוט יותר קדימה (בFS זה הכי קיצוני), אתה צריך שהברכיים יהיו ממוקמות יותר קדימה, ולכן נעלי WL יהיו יותר נחוצות. בLB רצוי, אבל מאוד אפשרי לא להשתמש. בHB וFS זה כבר דיי הכרחי.

היי טל, אתה יכול בבקשה להסביר את הקשר? מי שעושה סקוואט לואו באר, לא צריך נעלי wl?
בנוסף למה שכתבתי, מצרף את ההבדלים בתחתית של שלושת הסקוואטים:
squats.jpg

שים לב להבדלים במיקום הברכיים וזווית הטורסו, על מנת לשמור על שיווי משקל (מוט מעל מרכז כף הרגל).

• פותח/ת השרשור
רוחב העמידה יכול להשפיע, אבל הוא לא משהו שצריך למנוע ממך להגיע לעומק תקין. בעמידה צרה יותר סביר להניח שתוכל להרים קצת פחות.
המשקל אולי כבד לך ואולי המשכת להתקדם משלב כלשהו על חשבון קיצור טווח תנועה. באותו סט אני לא בטוח שהיית מצליח את שלושת החזרות אם היית שובר מקביל בשלושתן. אפילו הייתי מהמר שלא. אם עם 90 קילו אין לך בעייה להגיע לעומק והכל בסדר (אגב אשמח שתצלם ונראה), אז הבעייה היא כוח. זו אופציה מאוד סבירה.

מבחינה טכנית, אין כרגע משהו שמונע ממך לשבור מקביל. תחשוב על להוציא ברכיים חזק החוצה לאורך כל החזרה, בנוסף אולי יעזור לך לחשוב על להתחיל את התנועה קודם ע"י פתיחה של האגן (לשלוח אגן אחורה ולהתכופף) ורק מיד אחר כך כיפוף של הברכיים. בעיקרון שתי הפעולות צריכות להתרחש ביחד, אבל לפעמים צריך להתחיל מעט מוקדם יותר עם האגן (זמנית כמובן) על מנת לפתור בעיות כאלה.

צלם את האימון הבא החל מ2-3 הסטים שקודמים לסט העבודה.
בלי קשר, אשמח שתתייג אותי על מנת שאקבל התראה כשזה קורה.

בהצלחה 😃
תודה רבה
אג"ב שברתי כבר עם 100-110 ואולי אפילו עם 115 אבל זה לא ברור מהסירטון
בכל מקרה אני אצלם לך את שתי הסטים של החימום ואת ה120, תודה

עידכון:
ביום ראשון הקרוב אני לא התאמן אני יהיה בטיול גיחה במשך יומיים אז אני התאמן רק בשלישי וחמישי

אג"ב שברתי כבר עם 100-110 ואולי אפילו עם 115 אבל זה לא ברור מהסירטון
אם ככה, אז Right on money 😃

בכל מקרה אני אצלם לך את שתי הסטים של החימום ואת ה120, תודה
עידכון:
ביום ראשון הקרוב אני לא התאמן אני יהיה בטיול גיחה במשך יומיים אז אני התאמן רק בשלישי וחמישי
סבבה, בהצלחה

בשמחה 😋🍴

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי

ומי אמר שלא חסרה לו גמישות במקרבים כדי לשבור מקביל ברוחב כזה?
מי שיודע שהוא צעיר שעושה סקוואט כבר תקופה ויודע שזה לא סביר. או מי שכבר ראה אותו שובר ככה עם משקל נמוך יותר.

כרגע זה נראה כאילו יש הגבלה מהמקרבים
בסקוואט של ה120, זה שהגבתי עליו, אין בעייה טכנית שמונעת לשבור מקביל. בעיית גמישות לדעתי לא מתקיימת, וגם אם כן - היא לא בעייה טכנית. אולי צריך לדחוף ברכיים חזק יותר החוצה, אבל כנראה שלא פה קבור הכלב (זווית אחת לא מאפשרת זיהוי ודאי).

ב115, שבוצע בעמידה רחבה יותר, העומק היה גבולי - מאחורה קשה לשפוט עומק, אבל במראה אפשר לראות שזה היה בערך מקביל.
אני נותן ניחוש מושכל, שהמשקל פשוט כבד מידי בשביל שהוא ישבור מקביל איתו ויקום, ושהוא במשך תקופה מסויימת התקדם במשקלים על חשבון קיצור טווח תנועה. בעיית גמישות, אצל צעירים, שעושים סקוואט כבר תקופה - היא הבעייה רק במקרים מאוד מאוד יוצאי דופן.

הצרת העמידה יכולה לסייע, אבל chances are שהוא כן יכול לשבור מקביל מבחינת טווח תנועה. סיכוי טוב שמאמן פנים מול פנים סוגר את הפינה הזו בכמה רגעים.

• פותח/ת השרשור
חזרתי היום מהטיול
מפורק לגמרי מלילה ללא שינה (ישנתי אולי שעה וגם לא ברצף)
אני מנסה לאכול עכשיו כמה שיותר ואלך לישון מוקדם
אעדכן מחר אחרי האימון 3/6/2014
יום שלישי
אימון A:
אז חזרתי אתמול מטיול אחרי שלא ישנתי יותר מ36 שעות, בנוסף מעייפות לא אכלתי ונירדמתי מוקדם אז לא הספקתי לדחוף אוכל וזה הורגש היום באימון
סקוואט - התיכנון היה 120 אבל מהנסיבות שציינתי עשיתי ריסט: 110X3\3\3 - הרגיש כבד אבל הלך כמו שצריך, עבדתי על העומק הצולע ושברתי מקביל כל חזרה

בנץ - ריסט ל: 65X3\3\3 - לא היה קשה, אני מקווה שזה יעזור לי לעבור את המחסום

דדליפט - 110X5 - היה יחסית קל, הטכניקה שלי השתפרה וכרגע מוצאת חן בעיניי

מקבילים עם משקל - 2X6
לא יכלתי לצלם היום אני אנסה לצלם בחמישי

יותר על התכנית

• פותח/ת השרשור
Im Gonna kill myself:suicide:

• פותח/ת השרשור
עידכון מהאימון של אתמול
5/6/2014
יום חמישי
אימון B:
אין ספק שהטיול, המסיבה וחוסר השינה עשו לי רק חרא מצטבר
סקוואט - 112.5X3\3\3 - הרגיש כבד מדי ולא נוח....הצלחתי אבל פשוט לא הרגיש כמו שצריך
פרס ריסט - 45X3\3\3 - גם הרגיש כבד מדי
פאוורקלין - 60X3\0\0\0\0 - סט ראשון הלך סבבה בשני לא הצלחתי חזרה אחת אפילו מרוב עצבים בעטתי במוט והחלטתי לא להמשיך גם כי ידעתי שלא ילך וגם כי כאבה לי כף הרגל, אני אעשה ריסט ל55
לא היה לי מי שיצלם בגלל החופש

• פותח/ת השרשור
8/6/2014
יום ראשון
אימון B:
הלך מעולה היום לפי דעתי
סקוואט - 115X3\3\3 - היה יותר קשה מהפעם שעברה שעשיתי את המשקל הזה, כניראה בגלל שהגדלתי את טווח התנועה אבל מצאתי את הבאונס שלי
בנץ: ריסט - 67.5X3\3\3 - לא היה קשה מדי ולא קל מדי, ניסיתי לחתור את המשקל לחזה יותר מסתם להוריד ללמטה
דדליפט - 112.5 - היה קליל, לא ציפיתי למשהו קשה ממהתחלה
מקבילים - 2X6
לא היה איך לצלם, אני מקווה שבשלישי אוכל לצלם את הסקוואט ובחמישי גם את הסקוואט וגם את הדדליפט

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית