Road to GPA [הוסר]

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
עידכון:
אימון לא טוב....

סקוואט קל - 105X2/2 - שום דבר מיוחד.
פרס התאוששות מהנפח - 50X3/3/3
דדליפט - ניגשתי ל147.5 ועלה מהריצפה ונתקע. הורדתי ל140 בתכנון לתת סינגלים בהמלצת @zaptamaher ולא צלח, שם כבר מתחתי שריר בגב העליון אז הורדתי ל130 שגם לא צלח.
בסוף הורדתי ל60 על מנת להזרים דם לאיזור הפגוע 60X5X5

לא יודע אם התאמן ואיך בחמישי.

קורה, לדעתי אם לא מרגיש בנוח תעשה אימון קל ושבוע הבא מתחיל טקסס לא? בהצלחה 😃

קורה, לדעתי אם לא מרגיש בנוח תעשה אימון קל ושבוע הבא מתחיל טקסס לא? בהצלחה 😃
כן, אני אראה מחר ובחמישי איך ארגיש. סיכום SS ותוכניות להמשך הדרך:

התחלתי SS עם:
סקוואט - 80X5
דדליפט 95X5
בנץ - 55X5
פרס - 30-35X5

ואני מסכם את SS עם:
סקוואט - 140X5
דדליפט 145X5
בנץ T&G 75X5\4
פאוז בנץ 72.5X3
פרס 55X3

משקל גוף התחלתי: 65
משקל גוף בסוף: 80

תובנות על הדדליפט:
אומנם הציוד והמכון החדש הקשו עליי להתקדם בו ואולי יכולתי להתקדם יותר אבל בסופו של דבר הסטפאפ שלי לא מתאים לי ואני צריך למצוא אותו ולתרגל אותו.

התוכניות:
להתחיל טקסס שאפרט עליה בהמשך ההודעה.
להתחרות בדצמבר.

איך אני הולך לבצע טקסס:
אני הולך לבצע TMJV (Texas method jerusalem version)
שאת התבנית, בחירת התרגילים והייעוץ קיבלתי מ @zaptamaher

נפח:
בוקס סקוואט - 5x5
בנץ - 5x5
דדליפט מהיר 50% - 5X5
צ'ין אפס - אופציונלי

התאוששות - מהירות:
סקוואט קל - 5X2
דדליפט קל מאוד - 5X2
בנץ' - קל - 5X3-5

עצימות:
סקוואט - 1X5
בנץ' - 1X5
דדליפט 1X5
באק אוף נפח:
פרס בינוני 5X5
30 חזרות טוטאל של מתח.
@incin אשמח אם תוכל לשנות את שם הלוג לTexas Massacre

בעזהי"ת

למה לא JM וזהו ?

סביב העקרונות של ה-JM לטקסס מת'וד (המגיעים מתוך נסיון להביא את הפילוסופיה של לואי סימונס, קורטה ואחרים, לתוך התבנית השבועית, ואפילו אל SS עצמה), אפשר לבנות מספר ווארציות.

העקרונות בגדול:
  • סקוואט, בנץ' ודדליפט כל אימון.
  • אימון התאוששות משמש גם כאימון מהירות בתרגילים הללו.
  • סטים קלים ממש אינם רק תוספת נפח, אלא הזדמנות חשובה מאוד לעבוד על טכניקה נכונה ואקספלוסיביות.
  • אימון נפח כבד מאוד, ותמורת זאת אימון התאוששות קל מאוד.
  • באק אוף ווליום, בסוף אימון העצימות.

לכן, סקוואט נפח גם יכול להיות 8 סטים חמש חזרות על משקל נמוך מעט יותר, והוא גם יכול להיות בוקס סקוואט. דדליפט נפח יכול להיות 25 סינגלים תחת אתגר זמן (30 דקות נניח), על משקל מעט יותר גבוה מזה של 5X5. צ'ין אפס לא חייבים להיות בסוף אימון הנפח אם גמורים לגמרי, ומנגד אפשר להוסיף באימון הזה גם מקבילים/בייספס/טרייספס אם מתעקשים - כל עוד מצליחים להגיע רעננים וחדים לאימון העצימות. באימון העצימות, אפשר ללכת (לקראת תחרות למשל) על סדרת סינגלים, במקום על חמישיה או שלישיה. בנץ' פרס עצימות יכול להיות סט אחד, אבל אם יש צורך אפשר להגיע ל-3X3 וכן הלאה. מעבר לפרס ולפול/צ'ין אפס, הבאק אוף ווליום שבסוף אימון העצימות יכול אפילו לכלול בוקס ג'אמפס - וכל דבר אחר ובלבד שעדיין תצליח להשלים את אימון הנפח.

מה הסיבה שהתיכנון שלו שונה מזה שכתבת לי ?

בעזהי"ת

באותה מידה גם לך יכולתי לכתוב את התוכנית בצורה הזו, או לכתוב לו את התוכנית בצורה שלך. אני רואה את המפתח בעקרונות - ובמיוחד שעם הזמן אני מבין נחשף לרעיונות חדשים, ומנסה ליישם גם אותם.

ההבדל היחידי שבאמת יש, הוא שבשונה ממך שגר באיזה עיר דרומית סמוכה לתל אביב (טוב, האמת שאני מאוד אוהב את ערד), או כל אחד אחר מהחבר'ה שרואה צורך שאיזה ירושלמי שמן יזרוק להם מילה פה ושם, weakid עבר להתאמן במכון שבו אני רובץ כבר כמה שנים, אז יש לי יותר יכולת להתאים את הדברים למה שאני רואה מול העיניים - ולכן למשל בנץ' 5X5 קודם כל ולא 8X5, כי קודם כל שיתרגל למעבר להתקדמות שבועית, ורק אז הנפח יעלה עוד יותר.

בעזהי"ת

באותה מידה גם לך יכולתי לכתוב את התוכנית בצורה הזו, או לכתוב לו את התוכנית בצורה שלך. אני רואה את המפתח בעקרונות - ובמיוחד שעם הזמן אני מבין נחשף לרעיונות חדשים, ומנסה ליישם גם אותם.

ההבדל היחידי שבאמת יש, הוא שבשונה ממך שגר באיזה עיר דרומית סמוכה לתל אביב (טוב, האמת שאני מאוד אוהב את ערד), או כל אחד אחר מהחבר'ה שרואה צורך שאיזה ירושלמי שמן יזרוק להם מילה פה ושם, weakid עבר להתאמן במכון שבו אני רובץ כבר כמה שנים, אז יש לי יותר יכולת להתאים את הדברים למה שאני רואה מול העיניים - ולכן למשל בנץ' 5X5 קודם כל ולא 8X5, כי קודם כל שיתרגל למעבר להתקדמות שבועית, ורק אז הנפח יעלה עוד יותר.
הבנתי.
האמת שערד כשעתיים מתל אביב וכ150 קילומטרים משם.

עידכון:
אימון קל-תרגול בוקס סקוואט-אימון מהירות-אימון התאוששות לחלק הפגוע בגב.

בוקס סקוואט - 70X10X5
קל, מתרגל לקראת יום ראשון, כל עשרת הסטים צולמו, בחלק אני אקספלוסיבי יותר ובחלק פחות, בעיקר בגלל הגב שפחדתי לעבוד מהר.
סדר הסטים בסרטון לא מסונכרן עם סדר הסטים שהיה. התבאלגן.
בנץ - רציתי ללכת על בנץ' עצים אבל הגב הציג אז עשיתי נפח קליל - 60X4X5
דדליפט - שיקום לגב - 70X3X5 - עבודה מהירה.

@zaptamaher
לתוהים: שם הלוג הוא על שם סרט אימה.

אבל הסרט הוא 18+..ואתה 15?
ששששש..... אל תגלה לאמא:secret: @incin הבקשה כבר לא תקפה....בהתחלה רציתי את זה אבל אז בחרתי לשים את השם בעברית וסטארדאסט שינה לי.
תוכל להחזיר למנסר מטקסס?

כמו שאמרתי לך, אני ממש חסיד של עבודה בסיסית ופשוטה, אבל ממש מעניין לראות איך הולך לחסיד של קורטיהו ( אליהו+ קורטה, קרדיט ל @Blast )

כמו שאמרתי לך, אני ממש חסיד של עבודה בסיסית ופשוטה, אבל ממש מעניין לראות איך הולך לחסיד של קורטיהו ( אליהו+ קורטה, קרדיט ל @Blast )
אני גם מעוניין לראות. לאליק הלך טוב ואני מאמין שבוקס יכול להיות אחלה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית