הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה עם משקולות!!

cheesush

משתמש מתחיל
16
3
נק' מוניטין:
3
16
3
היי:)
אני מתאמנת בחדר כושר בבסיס שלי וכשאני עושה סקווטים אני מחזיקה משקולות על הכתפיים/בצידי הגוף.
לאחרונה הגעתי למשקל שכבר ממש ממש קשה לי להחזיק בידיים (זה גורם לי לכאבים ממש חזקים בכף יד ובאמה) וגם אני כבר לא מצליחה להרים אותם לכתפיים כדי להקל על הכאב ביד.
אני רוצה להתחיל לעשות סקווטים עם מוט אבל אין לי מושג איך לשים אותו על הכתפיים בלי שאני אתמוטט...אני מתאמנת לבד בחדר כושר.

מה לעשות?
ואשמח גם לפיתרון יעיל לדדליפט עם משקל גבוה.

נ.ב, בנות צריכות להגיע למשקלים גבוהים בחזה או שזה לא נחוץ? וגם פה צריך מוט או שאפשר להישאר עם המשקולות?😃
תודה!

הסקוואט

זה רק על איך למקם את המוט.

תחפשי ביוטיוב mark rippetoe
תמצאי שם על הסקוואט, הדדליפט וכל מה שצריך מבחינה טכנית.
את יכולה לנסות להוריד את הספר שהוא כתב starting strength יש שם הסבר על כל תרגילי הבסיס. התוכנית עצמה שנקראת SS לא מתאימה לך אבל יש שם הרבה מידע חיוני.

לגבי השאלה על החזה, בנות, כמו גם גברים, אם הן רוצות שהאימונים שלהן יהיו יעילים צריכות לשאוף למקסימום משקל (כמובן בהתאם לתוכנית) בכל תרגילי הבסיס, כולל לחיצת חזה (בנץ' פרס)

וכשאני עושה סקווטים אני מחזיקה משקולות על הכתפיים/בצידי הגוף.
מעניין איך ולמה הגעת לתנוחה כזו?
אין כאן שום עבודה על כתפיים/ידיים אז למה בכלל להחזיק את הזרועות מורמות?

המטרה היחידה של ביצוע סקווט עם משקל היא העלאת עומס העבודה. זה למעשה מדמה משקל גוף גבוה יותר ולכן המשקל צריך להתווסף בצורה הכי "נייטרלית" שאפשר. את לא מרימה את המוט אלא משעינה אותו על השכמות.
באותו אופן את אמורה להרים את המשקולות כשהזרועות לצידי הגוף בצורה נייטרלית. את יכולה לנסות להרים 8-10 ק"ג בכל יד ולראות איך זה משפיע על הסקווט שלך לפני המעבר למוט.

בגלל שאת מתעמלת בחדר כושר ללא כל הדרכה מוטלת עליך אחריות הרבה יותר כבדה כי את יכולה לפגוע בעצמך ואין מי שיעיר ויתקן אותך. אני מאוד מציעה לך לבדוק כאן באתר סרטונים והסברים לביצוע תרגילים לפני שאת מגיעה בכלל למשקלים גבוהים. יש כאן גם אופציה להעלות סרטונים ולקבל פידבק על הביצוע.

לאחרונה הגעתי למשקל שכבר ממש ממש קשה לי להחזיק בידיים
מה זה משקל ממש ממש קשה? בק"ג...?

לגבי הדדליפט - האם את שם מבחינת הטכניקה?

לחיצת חזה? שוב מילת המפתח היא הדרגתיות.
את מתחילה במשקולות ולאחר שאת מתחזקת את יכולה לעבור לעבודה עם מוט.
המשקל הוא רק האמצעי ולא המטרה. המטרה היא חיזוק ופיתוח מסת השריר וכל עוד את במגמת עליה את בדרך הנכונה אל המטרה.
משקולות או מוט? 20 או 30 ק"ג? שוב זה רק האמצעי.
אז לשאלתך, אם את אישה, מתעמלת קבוע ושגרתי, שומרת על מגמת עליה, מתחזקת...
מן הסתם, יום אחד את מרימה משקלים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
מעניין איך ולמה הגעת לתנוחה כזו?
אין כאן שום עבודה על כתפיים/ידיים אז למה בכלל להחזיק את הזרועות מורמות?

התכוונתי שאני מניחה אותם על הכתפיים כמו שמניחים מוט...ובזרועות כואב לי כשאנע מחזיקה לצידי הגוף.

המטרה היחידה של ביצוע סקווט עם משקל היא העלאת עומס העבודה. זה למעשה מדמה משקל גוף גבוה יותר ולכן המשקל צריך להתווסף בצורה הכי "נייטרלית" שאפשר. את לא מרימה את המוט אלא משעינה אותו על השכמות.
באותו אופן את אמורה להרים את המשקולות כשהזרועות לצידי הגוף בצורה נייטרלית. את יכולה לנסות להרים 8-10 ק"ג בכל יד ולראות איך זה משפיע על הסקווט שלך לפני המעבר למוט.
זה בדיוק מה שאני עושה (מה שאמרתי למעלה) ו8-10 ק"ג אני מצליחה להרים בלי בעיה...מ12.5 כבר קשה לי ממש להרים בכל יד ולהניח על השכמות.

מה זה משקל ממש ממש קשה? בק"ג...?.
כשאני מחזיקה 12.5-15 ק"ג...וזה המשקל שאני כבר לא מצליחה להניח על הכתפיים ומחזיקה לצידי הגוף וזה כבר ממש גורם לי לכאבי תופת וגם מונע ממני לעשות סקווט כמו שצריך.
במכשיר המבודד של הלחיצת רגליים אני עושה 50 קילו אבל אני מעדיפה סקווט חופשי כי זה הרבה יותר מאתגר (לא מחדשת לך שום דבר חחחח)
זה ממש ממש קריטי אם אמשיך לעשות במכשיר המבודד?

לגבי הדדליפט - האם את שם מבחינת הטכניקה?
אני חושבת שכן...אני גם מרימה 15 ק"ג בכל יד כשאני עושה את זה.

וסבבה ממש עזרת לי:)
עוד שאלה שמקווה שתוכלי לענות לי, מבחינת אימון אני הייתי עושה AB x2 בשבוע ועכשיו מחוסר זמן עברתי לFBW שלוש פעמים בשבוע.
אבל אני חושבת שאני לא עובדת נכון מבחינת הסטים והחזרות...לשריר גדול אני עושה 4 סטים 15 חזרות ולשריר קטן 3 סטים ו15 חזרות...זה בסדר? או שאני צריכה להקטין מספר חזרות?

זמן עברתי לFBW שלוש פעמים בשבוע.
אבל אני חושבת שאני לא עובדת נכון מבחינת הסטים והחזרות...לשריר גדול אני עושה 4 סטים 15 חזרות ולשריר קטן 3 סטים ו15 חזרות...
יש לך כאן קישור לתכניות אימונים ובתחתית אימון FBW -
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/
כפי שתראי זה מבוסס על 3 סטים של 6-8 חזרות לשריר גדול ו-2 סטים של 8-10 חזרות לקטן.
יש גם קישור לסרטונים והסברים על כל תרגיל כך שאת יכולה ממש ללמוד כיצד לבצע נכון.

כשאני מחזיקה 12.5-15 ק"ג...
אם את מרימה 12.5 בכל יד את יכולה לעבור ללא שום בעיה למוט ואפילו יהיה לך קל מידי בתוך זמן קצר.

דדליפט, מציעה לך להתחיל לתרגל ולחקור את הטכניקה בעזרת סרטונים. תתחילי במוט עם 5 ק"ג בכל צד עד שתביני את התנוחה וטווח התנועה.
בנוסף מאוד ממליצה לך לקחת סדנאות הדרכה.
מידי פעם למשל @MikeRozner מקיים סדנאות בתל אביב שבהם הוא מחדד טכניקה לקבוצות קטנות.
תבדקי אם זה מתאים לך.
בהצלחה ותעדכני איך את מתקדמת.
😃

• פותח/ת השרשור
כפי שתראי זה מבוסס על 3 סטים של 6-8 חזרות לשריר גדול ו-2 סטים של 8-10 חזרות לקטן.

אם את מרימה 12.5 בכל יד את יכולה לעבור ללא שום בעיה למוט ואפילו יהיה לך קל מידי בתוך זמן קצר.

דדליפט, מציעה לך להתחיל לתרגל ולחקור את הטכניקה בעזרת סרטונים. תתחילים במוט עם 5 ק"ג בכל צד עד שתביני את התנוחה וטווח התנועה.
מידי פעם למשל @MikeRozner מקיים סדנאות בתל אביב שבהם הוא מחדד טכניקה לקבוצות קטנות.
תבדקי אם זה מתאים לך.
😃
תודה רבה רבה! 😃 אבדוק!

דדליפט, מציעה לך להתחיל לתרגל ולחקור את הטכניקה בעזרת סרטונים. תתחילי במוט עם 5 ק"ג בכל צד עד שתביני את התנוחה וטווח התנועה.
תבדקי אם זה מתאים לך.
😃
באמת הגיע הזמן לסדנה

• פותח/ת השרשור
אני אדאג שהמחיר יהיה נוח לכולם כמו בסדנאות הקודמות 😃
חחח מצויין! 😃 אשמח לעידכון לגבי הסדנא הקרובה
לכי ואל תשכחי להודות לי אחר כך...😆
סגור חחחח שוב תודה!
ורציתי לעדכן שהשתמשתי במוט היום וזה לא רק הקל עלי מבחינת כל הכאבים בידיים גם גיליתי שאני מצליחה להרים יותר ממה שחשבתי!

יאללה מחכים לשמוע על ה-PR הראשון שלך בסקוואט.

ומרטין - אנחנו עדיין מחכים ל-PR שלך ב-chinups.

אם תגיד לי מה זה אני מבטיחה שאגיד לך:)

שיא אישי בכל פעם שאת מעלה במשקלי עבודה ומצליחה לעשות.

רוצים לשמוע על PR של 30KG באימון הבא.

Back
למעלה תחתית