הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית לחיטוב

ניצן סופר

משתמש קבוע
1,039
253
נק' מוניטין:
588
1,039
253
מרכז ספורט ב"ש
מתחיל עוד חודש חיטוב אחרי ss רוצח
נכנס לחיטוב של חודש חודשיים ככה
איזה תכנית אתם ממליצים לי ?

• פותח/ת השרשור
ליניארית של ביל סטאר.

ישלי עדין קוביות אבל אני טס לחול ב17/8
רוצה לטוס חטוב
עליתי גם שומן אין מפלט מזה ...

קראתי על הלינארית,
איך מומלץ לבצע אותה בחיטוב?
המאמר באתר הוא למסה ...

נערך לאחרונה:
ישלי עדין קוביות אבל אני טס לחול ב17/8
רוצה לטוס חטוב
עליתי גם שומן אין מפלט מזה ...

קראתי על הלינארית,
איך מומלץ לבצע אותה בחיטוב?
המאמר באתר הוא למסה ...
תוריד את קובץ האקסל וכן אפשר להעלות משקלים קצת גם בחיטוב אם תעבוד נכון.

• פותח/ת השרשור
תוריד את קובץ האקסל וכן אפשר להעלות משקלים קצת גם בחיטוב אם תעבוד נכון.

אחלה
לגבי השומן
עליתי מ53 קג ל62 כרגע ומאמין שאעלה עוד 1-2 קג עד החיטוב.
זה מספיק משקל למסה לא?
בכל מקרה אני טס לחודש לתאילנד ... לא אעשה שם מסה/חיטוב ... מקסימום 1-2 אימוני משקל גוף בשבוע לשמור על מה שיש.

אחלה
לגבי השומן
עליתי מ53 קג ל62 כרגע ומאמין שאעלה עוד 1-2 קג עד החיטוב.
זה מספיק משקל למסה לא?
בכל מקרה אני טס לחודש לתאילנד ... לא אעשה שם מסה/חיטוב ... מקסימום 1-2 אימוני משקל גוף בשבוע לשמור על מה שיש.
לדעתי אתה סתם רץ לחיטוב יש לך עוד הרבה לעלות.

אל תעשה טעות , אל תקטע את הSS באמצע אתה כל כך תצטער על זה (מניסיון)
62 ק"ג זה ממש לא משקל שמצריך חיטוב (אני משער שהגובה שלך הוא מעל 160ס"מ)
אין לך מה לרוץ , אתה לא מבין אפילו כמה הSS הזה חשוב , זה סתם ידפוק אותך בעתיד אם תפרוש ממנו מוקדם מדי
לדעתי תמשיך בSS עד הסוף , כל עוד אתה רואה שבמשך כמה אימונים רצופים אתה לא מצליח להתקדם , וזה לאחר שעשית כמה ריסטים , זה הזמן להפסיק SS
לא מפסיקים SS בגלל אחוז שומן ...

• פותח/ת השרשור
אל תעשה טעות , אל תקטע את הSS באמצע אתה כל כך תצטער על זה (מניסיון)
62 ק"ג זה ממש לא משקל שמצריך חיטוב (אני משער שהגובה שלך הוא מעל 160ס"מ)
אין לך מה לרוץ , אתה לא מבין אפילו כמה הSS הזה חשוב , זה סתם ידפוק אותך בעתיד אם תפרוש ממנו מוקדם מדי
לדעתי תמשיך בSS עד הסוף , כל עוד אתה רואה שבמשך כמה אימונים רצופים אתה לא מצליח להתקדם , וזה לאחר שעשית כמה ריסטים , זה הזמן להפסיק SS
לא מפסיקים SS בגלל אחוז שומן ...

אחי אני כבר 3.5 חודש SS
וממשיך לעוד חודש
רוצה להיות חטוב בתאילנד
גובה 163
משקל 62
אעלה ל64 ככה
משקלים סקוואט 100
בנצ 75
מתח 18 קג
פרס 49
דד 97

המשקלים שרשמת זה לחמישיות ?
הדדליפט ממש נמוך , לעומת זאת הבנצ' סבבה יחסית למשקל גוף שלך ...
מה שבטוח שיש לך עוד למשוך בSS ... שתהיה לקראת סיום תחשוב על חיטוב
לפי המשקלי עבודה יש לך עוד לאן להתקדם ..

• פותח/ת השרשור
המשקלים שרשמת זה לחמישיות ?
הדדליפט ממש נמוך , לעומת זאת הבנצ' סבבה יחסית למשקל גוף שלך ...
מה שבטוח שיש לך עוד למשוך בSS ... שתהיה לקראת סיום תחשוב על חיטוב
לפי המשקלי עבודה יש לך עוד לאן להתקדם ..

חמישיות כמובן
דד וסקוואט יש עוד לאן לשאוף

אגב,רוצה להגדיל זרועות.
יש איך לעשות זאת בחיטוב? אגב,
מבקש הסבר ל"למה ה SS הזב כזה חשוב" לדעתך ?

חמישיות כמובן
דד וסקוואט יש עוד לאן לשאוף

אגב,רוצה להגדיל זרועות.
יש איך לעשות זאת בחיטוב? אגב,
מבקש הסבר ל"למה ה SS הזב כזה חשוב" לדעתך ?
הSS זה בעצם התוכנית שאמורה "להכניס אותך לעולם האימונים" , הכוונה שבסופה , אתה יוצא מהגדרה של מתאמן מתחיל (מתאמן שיכול להעלות משקלים מאימון לאימון) , אם תקטע את הSS באמצע כמו שאני עשיתי , אתה עדיין נחשב כמתאמן מתחיל , ושום תוכנית לא תעזור לך כמו הSS ולא תסחוט ממך את המיץ ... אולי אתה תגיע בתוכנית אחרת למשקלים יפים , אבל כל עוד אתה בהגדרה של מתאמן מתחיל , בSS אתה תגיע למשקלים האלו בקצב יותר מהיר
לכן היא עד כדי כך חשובה וזה טעות לקטוע אותה באמצע , בעיקר בגלל משחקים של אחוז שומן
היא תהווה לך את הבסיס לכל תוכנית בעתיד , בין אם אתה ממשיך בליפטינג ובין אם המטרה שלך היא בילדינג

לגבי ההגדלת זרועות , אני מניח שאתה מעוניין להמשיך בפאוורליפטינג כיוון שפתחת את האשכול בפורום הזה , לכן הייתי ממליץ לך על לינארית , יש בה אופציה להכניס תרגילי עזר לבייספס ולטריספס , כמובן הן לא יגדלו באותה מידה כמו בתוכנית בילדינג , אבל אין ספק שהן יקבלו לא מעט נפח

• פותח/ת השרשור
הSS זה בעצם התוכנית שאמורה "להכניס אותך לעולם האימונים" , הכוונה שבסופה , אתה יוצא מהגדרה של מתאמן מתחיל (מתאמן שיכול להעלות משקלים מאימון לאימון) , אם תקטע את הSS באמצע כמו שאני עשיתי , אתה עדיין נחשב כמתאמן מתחיל , ושום תוכנית לא תעזור לך כמו הSS ולא תסחוט ממך את המיץ ... אולי אתה תגיע בתוכנית אחרת למשקלים יפים , אבל כל עוד אתה בהגדרה של מתאמן מתחיל , בSS אתה תגיע למשקלים האלו בקצב יותר מהיר
לכן היא עד כדי כך חשובה וזה טעות לקטוע אותה באמצע , בעיקר בגלל משחקים של אחוז שומן
היא תהווה לך את הבסיס לכל תוכנית בעתיד , בין אם אתה ממשיך בליפטינג ובין אם המטרה שלך היא בילדינג

לגבי ההגדלת זרועות , אני מניח שאתה מעוניין להמשיך בפאוורליפטינג כיוון שפתחת את האשכול בפורום הזה , לכן הייתי ממליץ לך על לינארית , יש בה אופציה להכניס תרגילי עזר לבייספס ולטריספס , כמובן הן לא יגדלו באותה מידה כמו בתוכנית בילדינג , אבל אין ספק שהן יקבלו לא מעט נפח

אז למה לא ללכת על תכנית בילדינג בעצם?

זה הכל תלוי במטרה שלך
אם המטרה שלך היא יותר בכיוון של גוף יפה , זה בילדינג
אם המטרה שלך היא כמה שיותר משקל על המוט , זה פאוורליפטינג
בכל מקרה , SS היא התוכנית שתכין אותך בצורה הטובה ביותר לתוכנית הבאה שלך ,הן תוכנית ליפטינג , והן תוכנית בילדינג

צר לי לבאס אותך אבל בגובה שלך פשוט חבל לחטב, לא צברת מספיק מאסה בשביל שתראה "הגיוני" עם קוביות. מנסיון של חברים שאתה מחטב בשלב מוקדם שאתה יחסית נמוך- אתה פשוט נראה כמו ילד קטן. אני גם לא מי יודע מה גבוה אבל אצל נמוכים לדעתי זה בולט.

• פותח/ת השרשור
צר לי לבאס אותך אבל בגובה שלך פשוט חבל לחטב, לא צברת מספיק מאסה בשביל שתראה "הגיוני" עם קוביות. מנסיון של חברים שאתה מחטב בשלב מוקדם שאתה יחסית נמוך- אתה פשוט נראה כמו ילד קטן. אני גם לא מי יודע מה גבוה אבל אצל נמוכים לדעתי זה בולט.

בסדר נכון מובן
אבל עדיין נהייתה כרס קטנה אחי
ןוהשריר פחות חטוב

שאלה נוספת
מה ההבדל העיקרי בין תכנית בילדינג לליפטינג?

שתכנית בילדינג לא תתאים למתאמנים מתחילים. פשוט לא. אתה לא תתקדם איתה בצורה משמעותית גם בכוח וגם במסת שריר.

תקשיב אני עד לפני חודש התאמנתי עם נפח ( תכנית AB סטנדרטית 9 סטים לשריר גדול 3 לקטן), במשך תקופה מאוד ארוכה דרכתי במקום. המשקלים התקדמו ממש לאט וגם מבחינת הרכב הגוף לא ראיתי שינוי מהותי. לפני חודש התחלתי להתאמן בקרוספיט בשילוב עם אימוני כוח ספיציפיים והידיים שלי גדלו באופן שנראה לעין, הלכתי לפני כמה ימים למכון ה"ישן" שלי ואיזה מאמן שם אמר לי שממש גדלתי ובמיוחד בידיים. הקטע הוא שבמהלך החודש הזה לא עשיתי פעם אחת תרגיל מבודד לידיים או משהו כזה, רק מורכבים ועוד קצת תרגילים במטקונים.
אל תעשה את הטעות שאני עשיתי, אתה סתם תבזבז זמן. אחרי שיהיו לך משקלים רציניים ומסה סבירה אז תחשוב על תכניות יעודיות למסת שריר.

נראה כאילו יש לך עוד הרבה לתת במסה, אתה תראה הרבה יותר טוב אם תחטב אחרי שיהיה לך מסה רצינית מאשר עכשיו. אם אתה מרגיש שאתה עולה אחוזי שומן מהר מדי תשנה את התזונה, ותוריד קצת מהפלוס הקלורי. אתה בכלל אוכל מספיק חלבון?
בכל מקרה גם אתה מחליט לחטב, מה שלדעתי לא כדאי תעשה זאת עם תכנית כוח שתאפשר לך להתקדם במשקלי עבודה.

• פותח/ת השרשור
שתכנית בילדינג לא תתאים למתאמנים מתחילים. פשוט לא. אתה לא תתקדם איתה בצורה משמעותית גם בכוח וגם במסת שריר.

תקשיב אני עד לפני חודש התאמנתי עם נפח ( תכנית AB סטנדרטית 9 סטים לשריר גדול 3 לקטן), במשך תקופה מאוד ארוכה דרכתי במקום. המשקלים התקדמו ממש לאט וגם מבחינת הרכב הגוף לא ראיתי שינוי מהותי. לפני חודש התחלתי להתאמן בקרוספיט בשילוב עם אימוני כוח ספיציפיים והידיים שלי גדלו באופן שנראה לעין, הלכתי לפני כמה ימים למכון ה"ישן" שלי ואיזה מאמן שם אמר לי שממש גדלתי ובמיוחד בידיים. הקטע הוא שבמהלך החודש הזה לא עשיתי פעם אחת תרגיל מבודד לידיים או משהו כזה, רק מורכבים ועוד קצת תרגילים במטקונים.
אל תעשה את הטעות שאני עשיתי, אתה סתם תבזבז זמן. אחרי שיהיו לך משקלים רציניים ומסה סבירה אז תחשוב על תכניות יעודיות למסת שריר.

נראה כאילו יש לך עוד הרבה לתת במסה, אתה תראה הרבה יותר טוב אם תחטב אחרי שיהיה לך מסה רצינית מאשר עכשיו. אם אתה מרגיש שאתה עולה אחוזי שומן מהר מדי תשנה את התזונה, ותוריד קצת מהפלוס הקלורי. אתה בכלל אוכל מספיק חלבון?
בכל מקרה גם אתה מחליט לחטב, מה שלדעתי לא כדאי תעשה זאת עם תכנית כוח שתאפשר לך להתקדם במשקלי עבודה.

הבנתי אותך
כנירה שבאמת אחטב עם תכנית כח
בכל מקרה,אני רוצה להיות חטוב בתאילנד. לא רוצה שומן מיותר.
התקדמתי יפה עד עכשיו בSS.

בתאילנד אעשה חודש נטרלי.
אחרי תאילנד אמשיך מסה.

אגב,לדעתכם תזונה נטרלית חודש בתאילנד עם 1-3 אימוני משקל גוף כאלה הם סבבה "לשמור על מה שיש" בחודש חו"ל ? לגבי חלבון
אני מכניס 2.2-2.7 קק"ל
מתוכם 190-260 גר' חלבון ליום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית