הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר כמה קלוריות נשרפות באימון כוח

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
אני בונה תפריט תזונה, וכמובן צריך להתחשב כמה קלוריות שורפים במהלך אימון כוח.

אני נגיד עושה אימון 5X5 , שאורך לי כשעה וחצי(הפסקות ארוכות) מכיוון שהתרגילים שם אונסים, כמו סקוואט, דדליפט, בנצ' פרס וכו'..

השאלה כמה קלוריות אני שורף באימון כזה.. חייב לדעת +- בשביל לחשב לתפריט

משקל 68
1.76 גובה
בן 20

תודה

בממוצע מאוד כללי כל סט שורף 10 קלוריות, זה לפחות מה שנהוג להחשיב באימוני משקולות.
כמובן שזה לא תופס לסטים עם הרבה חזרות או אנשים עם נתונים קיצוניים של משקל ומסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אם כל סט שורף 10 קלוריות
אני עושה 20 סטים באימון שלי סה"כ
אז זה יוצא 200 קלוריות

עוד דעות חברים?

בכללי אימון כוח/משקולות שורף קלוריות בכמות מזערית בהשוואה לאימון אירובי, והסיבה לכך מאוד פשוטה: כדי לצרוך כמות גדולה של קלוריות הגוף צריך מאמץ גבוה, מאמץ לגוף נחשב אימון שגורם לדופק לעלות, מאמץ שרירי אולי הוא קשה ומפרך אבל הדופק בדרך כלל יחסית נמוך, אלא אם כן מתאמנים בסופר סטים או תרגילים שמשלבים קבוצות גדולות כמו סקוואטים ששורפים קצת יוצר קלוריות, כתוצאה ממאמץ במערכת הסיבולת לב ריאה, ולכן באימון אנאירובי הגוף לא זקוק לכמות גדולה של אנרגיה והוא שואב מספיק ממאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד, ורק באימון אירובי שריפת הקלוריות נכנסת להילוך גבוה,
לענינינו לדעתי באימון אנאירובי רגיל בן 45 דק׳ שורף בגוף בסביבות 50-70 קלוריות תלוי על איזה שרירים התאמנת באותו יום, וסתם להשוואה אימון אירובי בן 45 דק׳ יצרוך 350-450 קלוריות תלוי בעצימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית