ייעוץ טבעונות ועלייה במסה

PuppEDogg

משתמש מתחיל
50
3
נק' מוניטין:
3
50
3
אני לא טבעוני אבל כמו כולם נתקלתי בתופעה הזאת שמתפשטת מהר יש לי אפילו חברים שהם טבעונים וזה גם תחום שמתחיל לעניין אותי,
אידיאולוגית אני מסכים איתם אבל תכלס זה ממש קשה לשמור עורך חיים כזה.

מה שרציתי לדעת זה איך בכל זאת אפשר לעלות במסת שריר ועדיין לנהל עורך חיים טבעוני, אילו מוצרי מזון מהצומח מכילים הרבה חלבון?

וגם רציתי לדעת האם יש אבקות חלבון וגיינרים שמתאימים לטבעונים הרי האבקות האלה מיוצרות לרוב ממי גבינה וביצים ואם קיימות אבקות כאלה אני מניח שהן יקרות יותר אז בכמה גדול ההבדל במחיר?

היה לי חבר טוב טבעוני קיצוני ואקטיביסט. מסתבר שזה הרבה יותר נפוץ ממשאתה חושב. למצוא משק שמנהל כמו שצריך, זה דווקא תופע נדירה... לצערי.
ושוב פעם, אני לא אומרת להפסיק לאכול בשר בהכרח. אבל כן להפסיק להתעלל בו. ואנחנו מייצרים היום הרבה מעבר לביקוש. חוץ ממדינות עולם שלישי כמובן. תראה את פחי הזבל שלנו! אנחנו קונים המון ואז זורקים המון. דור מפונק שכזה, שלא חושב מעבר לצרכים האישיים שלו.
הוכל אני אני אני היום... וחבל. כי אנחנו לא חיים בווקאום. הפעולות שלנו משפיעות על כול משמסביבנו...
לפי מה שהדגשתי תנסי להבין למה המשך המשפט שלך לא אובייקטיבי בשום צורה..
בקשר לפסקא השנייה אני מסכים בהחלט, לדעתי פשוט המסקנה היא שצריך לקנות אוכל בהתאם לצורך אבל לא לוותר לגמרי על בשר ומוצרים מהחי..

אני, אוהב חיות, לכן אוכל אותן בהנאה
זה בערך המשפט הכי דבילי ששמעתי בחיים שלי! אתה לא חייב להסכים עם הטבעונות, אבל להתעלם לגמריי מהסבל של בעלי חיים... נו באמת...
תילנדים וסינים אוכלים כלבים וחתולים....
אתה מתאר לעצמך שמישהו ישחט את חיית המחמד שלך?
מה ההבדל בינהם בידיוק?
בקשר לפסקא השנייה אני מסכים בהחלט, לדעתי פשוט המסקנה היא שצריך לקנות אוכל בהתאם לצורך אבל לא לוותר לגמרי על בשר ומוצרים מהחי..
מסכימה! המשפט הראשון היה בהקשר לכמות המשקים שמתעללים בבעלי החיים. כול יומיים היה באה ומספר לי על משק אחר שעבר עבירות כאלה ואחרות. הם אספו חומרים לכתבה, אז היו מתעדים הכול. ואני הייתי צריכה להקשיב להכול... בתור חברה טובה... עד שגם אני הפכתי לרוצחת ואונסת בעיניו.... כאן נפרדו דרכנו....
אבל המראות עד היום תקועים לי בתודעה לצערי.😭

אין פתרון פלא, פשוט להיות מודע לכל דבר שאתה עושה בחיים. ולהבין שאתה לא מושלם, ותמיד יש לאן לשאוף, להתקדם ולהשתפר. אז אמרו שאי אפשר לגדול בלי בשר, ואמרו שפלאוריד מונע עששת ושאי אפשר בלי חלב בגלל שיהיה מחסור בסידן. זה פשוט הזוי שכל הידע שקיבלנו מהסביבה לרוב מוטעה ומסולף בשביל אינטרסים זרים.יש האומרים שחיות קטנות מתות בגלל תעשייה חקלאית- אז עכשיו זה מצדיק את המנטליות של אכילת בשר AKA החזק שורד? זה ממש קשה להוציא משהו כשהוא נכנס חזק לתרבות, ולצערי בכל העולם יש תרבות אכילת בשר. ולשמחתי אותם אנשים גם משלמים את המחיר בבריאות(כולל אני). מי שחכם, לומד על הטעויות שלו ושל הסביבה - משתפר וגורר אנשים אחריו(כל מי שאני מכיר הורידו את כמויות הבשר שהם אוכלים- ולחשוב שפעם הייתי אכלן תחרותי) ומי שרוצה למצוא סיבות ולעצום עיניים יעשה זאת. היום המידע נגיש לכולם בזכות האינטרנט- אז לצפות שמועצת החלב,משרד הבריאות,ובתי חולים ידאגו לחולים?(איך הם יעשו כסף אם כולם יהיו בריאים). יש לטרנד הטבעונות צד פנטי מגעיל, אבל לשלול ולשפוט את אותם אנשים רק בגלל ההחלטה שלהם על הגוף שלהם נראת לי אבסורדית. לפני כמה זמן ראיתי את זה:
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2341972
אז אולי זה פופוליזם זול, אבל הטענות של מתנגדי הצמחונות והטבעונות- קרובים מאוד לשלו.

משפט דיבילי ?
הכל עניין של גיאוגרפייה וחינוך היכן נולדת.
כן, בתאילנד ימשיכו לאכול כלבים וחתולים. לו היית תאילנדית גם את היית אוכלת בשקיקה. לו היית אינואיטית היית אוכלת כלבי ים.
ובהודו היית בעיקר אוכלת אורז. SO WHAT ? אל תתנשאי מעליהם ואל תטיפי מוסר.

לי אין שום נקיפות מצפון בנוגע למה שאני אוכל ולא במה שאחרים בוחרים לאכול.

אל תתנשאי מעליהם ואל תטיפי מוסר.
אתה יודעה מה, צודק! הכול תרבותי. אז דבר איתי עוד קצת על התרבות של התאכזרות לבעלי החיים....
עם ההתפחות וההתקדמות של המין האנושי, אנחנו אמורים לשאוף להיות יותר נאורים, יותר מוסריים. לא אטומים לסבל של הסובבים אותנו.
לאורך כול הדיון אני מדברת על הדרך שלהם לצלחת. לא על כן או לא לאכול בשר/חלב. מכאן המשפט שלך הוא דבילי. כי מי שאוהב לא פוגע. אלה עם כן אתה בעל מכה... אני מתארת לעצמי שאתה לא.... פעם היו יודעים לכבד בעלי חיים ולגדל אותם בצורה נורמאלית, שלא פגע בהם. אפילו ביהדות מדובר המון על שחיטה כשרה והומנית! פשוט היום משחשוב יותר זה לחסוך כסף, גם עם זה באה על חשבון סבל של בעל החיים ובריאות של האנשים שצורכים/אוכלים אותם.

פעם, לא היו יותר מ 7 מיליארד בני אדם להאכיל היה נחמד לגדל תרנגולת ועז ואפילו כמה ברווזים.
היום, זה לא מספיק בכלל ואין אפשרות בכלל לגדל בחיים המודרנים של היום.
לכן נדרש לייצר בשר, אורז , חיטה, בכמויות קולוסליות כדי להאכיל פיות רבים.
בני אדם תמיד אכלו וימשיכו לאכל בשר, דגים, ביצים, ירקות, וכו' וכך יהיה בעתיד.

בשוליים אם יש התאכזרות מיותרת לבע"ח אני נגד ! יש לתת תנאים יותר ניאותים, אך שלא יעלו את מחיר הבשר מאידך.

היה לי חבר טוב טבעוני קיצוני ואקטיביסט. מסתבר שזה הרבה יותר נפוץ ממשאתה חושב. למצוא משק שמנהל כמו שצריך, זה דווקא תופע נדירה... לצערי.
ושוב פעם, אני לא אומרת להפסיק לאכול בשר בהכרח. אבל כן להפסיק להתעלל בו. ואנחנו מייצרים היום הרבה מעבר לביקוש. חוץ ממדינות עולם שלישי כמובן. תראה את פחי הזבל שלנו! אנחנו קונים המון ואז זורקים המון. דור מפונק שכזה, שלא חושב מעבר לצרכים האישיים שלו.
הוכל אני אני אני היום... וחבל. כי אנחנו לא חיים בווקאום. הפעולות שלנו משפיעות על כול משמסביבנו...
אני אישית אין לי שום בעיה עם הנדסה גנטית של פירות וירקות. זה פחות מטריד אותי.(את האמת אני בכלל לא מבינה מה הבעיה עם זה). ברור שהריסוס יותר מזיק.
ולא, אני לא חייה בללה לנד וחושבת שכול משכתוב עליו אורגני באמת ב 100% טבעי ובריא... אין היום טרי ובירא כמו פעם. פשוט משתדלים לצמצם נזקים כמה שאפשר.
בדיוק ההפך.
היום הכל הרבה יותר בריא. לא מבין את הטרנד הזה של 'טבעי'. אמא אדמה רוצה אותנו מתים בגיל 35-40 בערך. הדבר האחרון שאפשר לומר זה שטבעי זה טוב.
איזה בשר עובר התעללות?פעם אחרונה שהייתי ברפת היה להם מחסה, אוכל בשפע ובימי קיץ גם מיזוג.
האוכל שבעלי חיים מקבלים מהונדס גנטית ומאוזן מבחינה בריאותית ככה שלמעשה הם אוכלים טוב מאוד ובריא מאוד. אני בכלל לא מדבר על הצמחים שבזכות הנדסה מודרנית הם הרבה יותר משובחים ונקיים ממזיקים שבעבר ה'טבעי' היו מגיפה.

אני אישית חבר בתנועה ליברטנית. אני חושב שזה עניינו של כל אחד מה הוא עושה ולאף אחד אין מקום להתערב בנעשה בחייו הפרטיים. אם אדם רוצה לצרוך בלי הכרה, שיהיה לו לבריאות.

בשוליים אם יש התאכזרות מיותרת לבע"ח אני נגד ! יש לתת תנאים יותר ניאותים, אך שלא יעלו את מחיר הבשר מאידך.
ואל זה מתנהל כול ויכוח!
איזה בשר עובר התעללות?פעם אחרונה שהייתי ברפת היה להם מחסה, אוכל בשפע ובימי קיץ גם מיזוג.
קודם כול הם לא בשר!!! כול עוד הם בחיים הם בעלי חיים!!! הם יצורים חיים ונושמים, אשר מרגישים כאב!!!
יפה לך שהייתה ברפת אחד. יש המון סרטונים מאלפי רפתות אחרות בארץ ובעולם, שמתעדים את ההפך! אפילו בארוץ 2 היה תחקיר מזעזע על היחס של תנובה לבעלי חיים. הכול מצולם, לא ממציאים את זה סתם.
וניהלנו פה ויכוח ארוך אל אסטרוגן אשר גורם לסרטן השד בקרב נשים וסרטן הערמונית בקרב גברים. אז מה בידיוק בריא פה???

אתה יודעה מה, צודק! הכול תרבותי. אז דבר איתי עוד קצת על התרבות של התאכזרות לבעלי החיים....
עם ההתפחות וההתקדמות של המין האנושי, אנחנו אמורים לשאוף להיות יותר נאורים, יותר מוסריים. לא אטומים לסבל של הסובבים אותנו.
לאורך כול הדיון אני מדברת על הדרך שלהם לצלחת. לא על כן או לא לאכול בשר/חלב. מכאן המשפט שלך הוא דבילי. כי מי שאוהב לא פוגע. אלה עם כן אתה בעל מכה... אני מתארת לעצמי שאתה לא.... פעם היו יודעים לכבד בעלי חיים ולגדל אותם בצורה נורמאלית, שלא פגע בהם. אפילו ביהדות מדובר המון על שחיטה כשרה והומנית! פשוט היום משחשוב יותר זה לחסוך כסף, גם עם זה באה על חשבון סבל של בעל החיים ובריאות של האנשים שצורכים/אוכלים אותם.
את האמת שלגדל בעלי חיים במשק ביתי זה באמת חלום(נניח לגדל תרנגולות בבית בשביל ביצים) וככה זה היה גם בעבר(בעבר ה"קרוב" עד המהפכה התעשייתית) אבל היום עם התפתחות התעשייה זה פשוט לא אפשרי. בן אדם שעובד כל יום מבוקר עד ערב וחי בדירת שלושה חדרים במגדל לא יכול להפעיל משק ביתי ולכן כל המזון שלנו מיוצר על ידי חברות תעשייתיות. כל עניין ההתעללות בבעלי החיים באמת מעציב ואם הוא נובע מאכזריות או משהו כזה צריך לפעול בשביל לבטל אותו אבל לצערי לפחות חלק מההתעללות נובעת מהצורך בייצור המוני של אוכל, אבל זה העולם ואין מה לעשות עם זה. גם המחשב או הטלפון שדרכו את קוראת את התגובה הזאת נוצר על ידי מפעל שבו מועסקים בתנאי כמעט עבדות מאות אלפי פועלים ממזרח אסיה ולדעתי זה מדאיג הרבה יותר מתעשיית הבשר. לסיכום אני חושב שהתעללות פסולה בהחלט צריכה להעלם מהעולם, אבל אי אפשר לבטל את התעשייה לגמרי כי אנחנו לא חיים בעולם אידאלי
לפני כמה זמן ראיתי את זה:
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2341972
אז אולי זה פופוליזם זול, אבל הטענות של מתנגדי הצמחונות והטבעונות- קרובים מאוד לשלו.
אני לא יכול לקרוא את הכתבה המלאה149eg:
אתה יכול בבקשה לשלוח צילום מסך שלה או משהו(אם יש לך מנוי)

לגבי המאמר על האסטרדיול בחלב ,לא ידעתי על העניין אז בתור אחד ששותה ליטר חלב ביום ,עניין אותי באמת לבדוק קצת על ההורמון הזה ובינתיים מהמאמרים המדעיים שאני עובר עליהם עכשיו די בקלילות החוקרים טוענים שהוא לא כלכך מסוכן מכל מיני סיבות.
אחת מהן היא כי פחות מ5% ממנו שורד את מערכת העיכול ומגיע לדם. הבעיה היא שמדובר על אירופה ואם מה שכתוב במאמר מהארץ נכון(ואני לא בטוח בכלל) הרמות של ההורמון בחלב בארץ גבוהות פי 1000! ממה שמדברים עליו שם כך שאולי יש דברים בגו...

אה ומי אמר שהוא גורם לסרטן הערמונית אצל גברים? למיטב ידעתי חלב מעלה את הסיכוי לסרטן הערמונית בגלל הסידן שבו ,לא בגלל ההורמון הזה.

ואגב הפרות והתרנגולות חיות בתנאים נהדרים . כלבוטק הראו שמתעללים בפרות מיובאות מחו"ל בדרך לשחיטה ,לא בעת הגידול ,בתגובה לכך אוסטרליה הפסיקה לשלוח בשר לאדום אדום והם עברו לייבא מדרום אמריקה.

בניגוד לשחיטה במדינה שלנו ,בזמן שמגדלים אותן ,הן חיות נהדר עם אוכל מצויין ותנאים טובים ,אחרת ,תפוקת החלב והביצים תפגענה. בחו"ל (ונראה לי שגם בארץ) במחלבות מסוימות אפילו משמיעים לפרות מוזיקה כי כך מצב הרוח שלהן משתפר והן מפיקות יותר חלב.

אם התנאים שלהן באמת היו כלכך גרועים כמו שהפרופגנדה הטיבעונית מנסה לצייר הן היו מתות ממחלות...

נערך לאחרונה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17704029
אני לא אומר שאנחנו "טבעוניים" במקור, אבל היום יותר מאי פעם זה אפשרי,קל ואפילו בריא. אוכל טבעוני הרבה פעמים יותר טעים מבשר כי משקיעים יותר בתבלינים מרקם וטעם. אם מישהו אכל במסעדה טבעונית יודע שלסייטן יש טעם של בשר(שאי אפשר להבדילו). אני צורך מוצרי חלב לא כי זה בריא אלא כי אכפת לי יותר מהתאוששות ומהמחיר. בישראל מוצרי בריאות,סופר פוד ואוכל אורגני עולה הרבה, אבל אני משאר שככל שיותר אנשים יעברו "לאורגני" עם הזמן זה יהיה הסטנדרט. אם אתה אוהב בשר מעובד,זול- אתה תשלם מחיר בסופו של דבר- אבל אם תיהיה מודע לנזק שבמוצר לקוי יותר סיכוי שתעבור לאורגני. אם לאכול בשר בשביל הבריאות, הטעם והתרבות - אפשר לעבור לאורגני ובכך לתת תמיכה למגמה של בשר ומוצרים אורגניים בריאים יותר. אבל אם אתה מתנגד לכל טרנד הטבעונות,תומך בהנדסה גנטית ומוכן לאכול עוף ב-15 שקלים לקילו ולעצום את העיניים לסבל ולנזק הבריאותי שמגיע איתו.. כל מה שאני אומר זה אין פה מישהו "צודק" כל אדם באמונתו יחיה אבל לא צריך להיות נאור ולחשוב שאין מקום לשיפור. אז הטורפים שבכם יעברו לבשר אורגני- גם תאכלו פחות(די יקר), גם תעזרו למגמה אורגנית חדשה(שמייחסת לחיות יותר בכבוד) ותורידו את הביקוש ל"הרבה בשר" בזול שהוא לרוב בשר מעובד המזיק לאדם ולסביבה. יש אמצע - ואם אכפת לכם מהבריאות אתם תורידו בכמות, אם לא תשלמו את המחיר כמוני כמו נטלי וכו. בזה שתהיו מודעים לבריאות שלכם, ההרגשה שלכם- אולי בסופו של דבר תעברו לדייטה צמחונית שהיא לרוב בריאה יותר.
את האמת שלגדל בעלי חיים במשק ביתי זה באמת חלום(נניח לגדל תרנגולות בבית בשביל ביצים) וככה זה היה גם בעבר(בעבר ה"קרוב" עד המהפכה התעשייתית) אבל היום עם התפתחות התעשייה זה פשוט לא אפשרי. בן אדם שעובד כל יום מבוקר עד ערב וחי בדירת שלושה חדרים במגדל לא יכול להפעיל משק ביתי ולכן כל המזון שלנו מיוצר על ידי חברות תעשייתיות. כל עניין ההתעללות בבעלי החיים באמת מעציב ואם הוא נובע מאכזריות או משהו כזה צריך לפעול בשביל לבטל אותו אבל לצערי לפחות חלק מההתעללות נובעת מהצורך בייצור המוני של אוכל, אבל זה העולם ואין מה לעשות עם זה. גם המחשב או הטלפון שדרכו את קוראת את התגובה הזאת נוצר על ידי מפעל שבו מועסקים בתנאי כמעט עבדות מאות אלפי פועלים ממזרח אסיה ולדעתי זה מדאיג הרבה יותר מתעשיית הבשר. לסיכום אני חושב שהתעללות פסולה בהחלט צריכה להעלם מהעולם, אבל אי אפשר לבטל את התעשייה לגמרי כי אנחנו לא חיים בעולם אידאלי
אני לא יכול לקרוא את הכתבה המלאה149eg:
אתה יכול בבקשה לשלוח צילום מסך שלה או משהו(אם יש לך מנוי)
זה כתבה על הורמון בשם אסטרדיול שלא נחקר מספיק ועכשיו נמצא שהוא קשור לסרטן. באופן כללי אפילו אם ההורמון הזה ספציפית לא מסרטן, יש לך אסטרוגן וIGF1 שנמצאו מסרטנים. חלב תעשייתי היום הוא כמו סיגריות - יש הרבה כימיכלים, הרבה קנסרוגנים, הורמונים. וכמובן ויטמינים סינטטים. ולא לשכוח שלרוב הוא עובר תהליך של פסטור ובמקום להתקלקל אחרי יום או אפילו שבוע הוא שורד שבועיים ויותר. אני אוכל מוצרי גבינה שפג תוקפם כבר עבר את המותר והם עדיין "טריים". אם אכלת מוצרי חלב בכפר, באירופה - אתה ודאי יודע שהם מתקלקלים אחרי יומיים -גג ארבעה ימים. פעם אכלתי גבינה לבנה שהייתה שבוע אצלי בתיק(20--25 מעלות) והיא לא הייתה מקולקלת. וזה רק המעט ממה שאנחנו יודעים וחווים על עצמנו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית