הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון רטיו

itsmeroko

מושעה
195
22
נק' מוניטין:
31
195
22
אתם מייחסים לזה משמעות ?

תכלס לפי מה שאני רואה האלה ששוקלים הרבה לא מתייחסים והאלה שקצת תמיד מתלוננים על זה.

מה דעתכם

המשקל גוף של הליפטר לא אמור להקשות עליו, אלא אם זה ברובו שומן.
אם ה50 קילו האלה הם בעיקר שריר ונוזלים(שנאגרים גם בשריר), זה רק עוזר להרמה.
אני מבין את הנקודה שלך, קצת קשה לי להסביר את מה שאני חושב שלא בעל פה... אני ינסה לחשוב על איזה ניסוח
בשורה התחתונה אני כן נשאר עם העמדה שלי שבתרגילים כמו בנץ' ופרס אפשר לבחון כוח יחסי ובתרגילים כמו סקוואט ודדליפט זה קשה יותר.

בדכ כשיש יחס סביר בין ההרמות לבין משקל הגוף ( למשל כמו שסטרארדאסט ציין), כמובן שזה יותר מעניין ומרשים.
למשל אדם ששוקל 120 עם 300 דדליפט לעומת אדם ששוקל 70 ועושה 210.

הנקודה ברטיו אם אתה לא נמוך, היא שאתה פחות מוכשר פיזית וזה מתבטא בחוסר יכולת לפתח מסת שריר גדולה וכוח מרשים אבסולוטית, וזה לא יכול לבוא לטובתך.

חוץ מזה, אני לא מבין את הקטע של לנסות להעמיד את כולם באותם תנאים, כי גם שני אנשים עם אותו משקל גוף וגובה כאשר אחד מהם חזק במאה קילו בטוטאל, לכאורה יש לו יותר מסת שריר או מבנה גוף יותר אידיאלי.

אם אתה לצורך העניין יכול ליצור שני אנשים בעלי תנאים זהים לגמרי, אתה תקבל את אותן ההרמות הרי.
לסיכום - משקלים יותר גבוהים =יותר חזק
אנשים שכל מה שיש להם זה רטיו= ליצנים

נשמע שאנשים שמחפשים תנאים שווים אצל המתחרים, מנסים להעניק פרס על התמדה.

לסבר את האוזן-
אני מציע ששחקני כדורסל בכל עמדה ידרשו להיות בגובה מסויים, ועם מבנה גוף זהה, יכולות מוטוריות זהות, אותה כמות של מוטיבציה וכו'.

נערך לאחרונה:
נאמר לי שאם 2 מתחרים באותה קטגוריה (בוויטליפטינג) משיגים משקלים זהים (סנאצ' וקלין אנ ג'רק) אזי האחד ששוקל פחות מנצח
אז שם כן יש חשיבות.

נאמר לי שאם 2 מתחרים באותה קטגוריה (בוויטליפטינג) משיגים משקלים זהים (סנאצ' וקלין אנ ג'רק) אזי האחד ששוקל פחות מנצח
אז שם כן יש חשיבות.

גם בפווארליפטינג זה ככה, יש סינקלר והתוצאה הולכת לפי סינקלר

זה קטע שאני לא מבין, אתה מעדיף לשקול 100 ולתת דדליפט של 280 מאשר לשקול 85 ולתת דדליפט של 260?
כן, וזה לא רק בתיאוריה אני מתכנן להתחרות בדצמבר בעד 110 קילו כשלפני שנה התחרתי בעד 90. אני לא מקצוען, ולא כל כך מעניינים אותי המתחרים והמיקום בקטגוריה.

כן, וזה לא רק בתיאוריה אני מתכנן להתחרות בדצמבר בעד 110 קילו כשלפני שנה התחרתי בעד 90. אני לא מקצוען, ולא כל כך מעניינים אותי המתחרים והמיקום בקטגוריה.
לא מסוגל להבין את זה

כנ"ל
הצער היחיד שלי להשתייך לעד 125 זה בגלל שהסיבה היא שאני שמן ( לא מצליח לשמור על תזונה ).

זה נישמע כך
אלה שהרטיו הולך לרעתם אומרים שהם לא מייחסים לו כל חשיבות
ואלה שהוא הולך לטובתם אומרים שיש לו חשיבות

רטיו תופס תפקיד גדול בPL.
אחרת, למה יש את נוסחאת ווילקס (וכל האחרים)?
מ.ג משפיע מאוד על משקלי עבודה. למה תמיד מרגישים ירידה משמעותית בכוח בחיטוב?
לאדם ששוקל 120 יהיה יותר קל לעשות סקוואט עם 120 לעומת אדם ששוקל 60. זה פשוט עובדה. (בהנחה ששתיהם אתלטים)
אפילו יבוש נוזלים משפיע על הכוח - יותר בלחיצות, אבל משפיע.
אותי אישית עידן אלקובי ואביב אטיאס מרשימים יותר מכל אדם בקהילת הPL בארץ.

ועוד דבר שמשפיע מאוד ולכן אי אפשר להשוות אדם למשנהו - ה"מנופים".
אדם עם בייספס קרוב בס"מ למרפק מאחר, יעבוד בצורה שונה = ינצל את השריר ביעילות גבוהה או נמוכה יותר.
לכן בשביל להרים אותו משקל אחד יצטרך להפעיל כוח גדול יותר והשני קטן יותר.

מציע לך להתחיל להפעיל חשיבה ביקורתית ואמיתית ולצאת מהבועה הזאת שחבורת הוואנבי-ליפטרים-בני-14-שחיים-בסרטון חיה בה.
בנדיקט מגנסון כשעשה את הדדליפט 460 שקל כ-170-175 קילו מה שמציב אותו על רטיו של איזה 2.6.
בן אדם במשקל 60 קילו שעושה 310 קילו דדליפט הוא בעל רטיו כמעט כפול.

אתה אומר שזה עם הרטיו הכפול הוא יותר חזק?

בנדיקט מגנסון כשעשה את הדדליפט 460 שקל כ-170-175 קילו מה שמציב אותו על רטיו של איזה 2.6.
בן אדם במשקל 60 קילו שעושה 310 קילו דדליפט הוא בעל רטיו כמעט כפול.

אתה אומר שזה עם הרטיו הכפול הוא יותר חזק?

ללא צל של ספק.

נ.ב. לא רמזתי שרטין זה כלום או שזה לא מרשים.
אדם במשקל גוף של 160 עם דדליפט 200 חזק יותר מאדם ששוקל 60 עם דדליפט 190.

למרות שזה הרבה יותר קל להשיג דדליפט 200 על משקל גוף של 160, ויותר שכיח אבל זה לא משנה את העובדה שמי שמרים יותר הוא יותר חזק.
ללא צל של ספק.
בסדר, אני שנייה הולך להגיד לבנדיקט שלא היה לו את הדדליפט הכי חזק בעולם בגלל שאפטרמט מ-LBS אמר.
רק רגע עוד שנייה חוזר...

נ.ב. לא רמזתי שרטין זה כלום או שזה לא מרשים.
אדם במשקל גוף של 160 עם דדליפט 200 חזק יותר מאדם ששוקל 60 עם דדליפט 190.

למרות שזה הרבה יותר קל להשיג דדליפט 200 על משקל גוף של 160, ויותר שכיח אבל זה לא משנה את העובדה שמי שמרים יותר הוא יותר חזק.
בסדר, אני שנייה הולך להגיד לבנדיקט שלא היה לו את הדדליפט הכי חזק בעולם בגלל שאפטרמט מ-LBS אמר.
רק רגע עוד שנייה חוזר...
מי שמרים יותר משקל יותר חזק.
אבל מי שעם רטיו יותר גדול זה יותר מרשים.

זה כבר נתון לוויכוח כי מה שיותר ״מרשים״ אותו זה משתנה מאדם לאדם
לפי דעתי עם בנאדם נותן 400קילו דדליפט על 150 קילו
ומישהו אחר נותן 300קילו דדליפט על 80קילו, ה80קילו הרבה יותר מרשים..
אבל צודק זה משתנה מאדם לאדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית