הליכה מהירה vs ריצה קלה

moringolian

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
1
48
1
profit
מבחינת שריפת קלוריות ושומן , מה עדיף על מהירות נתונה על ההליכון - הליכה מהירה או ריצה קלה ? נגיד מהירות 7 אני יכולה לעשות אותה גם כהליכה מהירה ומצד שני גם כריצה קלה - איזו פעילות תתן לי שריפה גדולה יותר של קלוריות ושומן ?

המטרה היא לבצע פעילות למשך כמה שיותר זמן ובמהירות גדולה יותר
כלומר אם את יכולה ללכת במהירות 6 או לרוץ במהירות 7 עדיף לרוץ ופוטנציאל השיפור יהיה גדול יותר.
תזכרי שאת יכולה גם לשלב בין ריצה להליכה.

ריצה קלה עדיפה על הליכה מהירה אבל ההבדל יהיה שולי אם בשניהם הקצב הוא 7.
המטרה היא לנסות לקצר את משך הזמן שאת עוברת מרחק מסוים.

אבל מאחר ואנחנו פורום אינטרנטי ומתוך התבוננות באין ספור אנשים על ההליכון רציתי רק להוסיף שלא משנה אם את הולכת או רצה על ההליכון, תקפידי להוריד ידיים. זה אולי נשמע טפשי אבל אני רואה כל כך הרבה אנשים שהולכים תוך כדי אחזקת ידית ההליכון או אפילו ריצה תוך השענות על ההליכון (כמעט רצים באויר) והכי מגוחך הם אלה שהולכים בשיפוע גדול ואוחזים בהליכון בלי להבין שבכך הם מבטלים את השיפוע.
כל מגע כזה פוגע במאמץ ובהעלאת הדופק.

דרך X משקל = קלוריות שנשרפו
את לא שורפת שומן וגם לא תשרפי.

ריצה קלה עדיפה על הליכה מהירה אבל ההבדל יהיה שולי אם בשניהם הקצב הוא 7.
המטרה היא לנסות לקצר את משך הזמן שאת עוברת מרחק מסוים.

אבל מאחר ואנחנו פורום אינטרנטי ומתוך התבוננות באין ספור אנשים על ההליכון רציתי רק להוסיף שלא משנה אם את הולכת או רצה על ההליכון, תקפידי להוריד ידיים. זה אולי נשמע טפשי אבל אני רואה כל כך הרבה אנשים שהולכים תוך כדי אחזקת ידית ההליכון או אפילו ריצה תוך השענות על ההליכון (כמעט רצים באויר) והכי מגוחך הם אלה שהולכים בשיפוע גדול ואוחזים בהליכון בלי להבין שבכך הם מבטלים את השיפוע.
כל מגע כזה פוגע במאמץ ובהעלאת הדופק.

אלה שאוחזים בהליכון משולים לאוחזים בקרנות המזבח, והם לעולם לא יהיו האורים ותומים מבחינתי כיצד ואיך להתאמן.

יש גם אפשרות לשחק עם שיפוע ואת המהית להשאיר קבוע. ברוב ההליכונים אפילו יש פונקציה כזאת "FAT BORN" עם שלל רמות, כול קטע בשיפוע שונה. סוגל של איטנרוולים לייט.... משחק מתויין של דופק

אלה שאוחזים בהליכון משולים לאוחזים בקרנות המזבח, והם לעולם לא יהיו האורים ותומים מבחינתי כיצד ואיך להתאמן.
קרעת אותי! 😆
בדיוק סיימת בגרות בתנ"ך???

הגוף לא משתמש בשומן בפעילות כזאת, או כל פעילות אחרת
ואני לא מדבר על מרתון

יש לך מקור?
כי בקטע הזה אני מקשיב לבילדרים ועושה הליכות של חצי שעה במהירות 7 בהליכון בשביל לשמור על דופק של 120-140
ומשלב ספרינטים 🚴

יש לך מקור?
כי בקטע הזה אני מקשיב לבילדרים ועושה הליכות של חצי שעה במהירות 7 בהליכון בשביל לשמור על דופק של 120-140
ומשלב ספרינטים 🚴
אינטרוולים זה סיפור אחר, גם שם העדויות הן לא 100% אבל מצאו "קשר" בין אינטרוולים לשימוש במאגרי שומן, שעות אחרי המאמץ. אבל למאמץ הנוכחי אין שום קשר לשריפת שומן.
מקור: אין פה שום וויכוח, אין שריפה של שומן בפעילות אירובית.

אינטרוולים זה סיפור אחר, גם שם העדויות הן לא 100% אבל מצאו "קשר" בין אינטרוולים לשימוש במאגרי שומן, שעות אחרי המאמץ. אבל למאמץ הנוכחי אין שום קשר לשריפת שומן.

ואם מדובר בריצה של שעה ללא אינטרוולים האם גם עדיין אין שרפת שומן במצב כזה ?

ואם מדובר בריצה של שעה ללא אינטרוולים האם גם עדיין אין שרפת שומן במצב כזה ?
הגוף ישתמש במאגרי השומן אם אין לו מאגרי גליקוגן ו\או אנרגיה זמינה להשתמש בהם. כל עוד יש מאגרי פחמימות בגוף, הגוף לא ינצל את הפעילות לשריפת שומן, זה קשור למעגלי אנרגיה אפקטיביים. מכאן באים שני מסקנות: 1) שעדיף לבצע אירובי על בטן ריקה 2) עדיף לבצע ריצות ארוכות מאוד בשביל לגמור את מאגרי הגליקוגן. (צריך להגיע למצב של חצי מרצון\מרתון)
הבעיות: 1) על בטן ריקה זה לא משנה כי בגוף יש מאגרי גליקוגן, אז כל הרעיון הוא מיץ שטויות
2) המעבר משימוש באנרגיה של פחמימות לשימוש באנרגיה של שומן במהלך המאמץ כל כך מסורבל שייתכן ולא תהיה לך את היכולת להתמודד עם שינויי האנרגיה (וזאת הסיבה שרצי מרתון שומרים על אנרגיה זמינה)

אתה חייב להבין שכדי לסמוך עליך אני צריך מקור או משהו כזה...
בטח שיש וויכוח...
אנשים שכנראה גדולים וחטובים ממך טוענים שאירובי בדופק של 120-140 שורף שומן....
אז להם יש את הגוף שלהם כהוכחה או איכשהו דרך להאמין להם... (למרות שקיימים ליצנים גדולים:jester:)
אתה סתם בחור אנונימי באינטרנט שזורק פה טענות בלי שום ביסוס...
פשוט אומר שאין ווויכוח חחחח
זה באמת מעניין אותי... איפה קראת את זה? מאיפה הידע? מאיפה הטענה שלא שורפים שומן?

@StrongLift תקרא את המאמר שצירפתי בהודעה למעלה, יש שם גם התייחסות ל'דופק שריפת שומן'

חברה זה כבר סימנטיקה!
כול הפעילות שאנחו עושים, מטרתה בסופו של דבר זהלשרוף שומן.
האם זה מתרחש ממש במהלך הפעילות או כתוצאה מפעילות אחר כך, לדעתי האישית, מזה לא משנה!

Back
למעלה תחתית