הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Gymania או בשמה העברי קדח"כ

מרטין

משתמש משקיע
2,916
3,660
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,027
2,916
3,660
תמיד הייתי בחורה פעילה, פילאטיס, שיעורי עיצוב, סטודיו C, ריקודי בטן (אני שומעת את הגיחוך עד פה!..🤦‍♂️)
בכולם התמדתי במשך שנים, מה שלא הפריע לי בכלל להעלות 2-1 קילו בשנה בממוצע. שינוי קטן ומזדחל כזה, שלא ממש משתקף במראה וגם לא מורגש בבגדים.

את הרומן שלי עם חדר הכושר התחלתי בחודש יולי לפני 5 שנים. למה יולי? כי חודש יולי הוא אמנם ה"חופש הגדול" לילדים
אבל גם קצת של ההורים, וביולי כמו שיודע כל הורה אין חוגים!!!
מאחר ותמיד היתה לי גישה פונקציונלית לחיים החלטתי לבחור מאמן כושר ולהציב לו חודשיים – יולי אוגוסט – כדי ליצור שינוי
אני מצידי הבטחתי צייתנות עיוורת (שששש.. יש כאלה שלא יודעים שאני מסוגלת לזה וחבל להרוס)
למזלי נפלתי על בחור מוכשר שנתן לי תכנית מדוייקת שכללה אימוני כוח ואימונים אירוביים ברמת דיוק של מרשם:
כל אימון אירובי כלל דופק יעד, וכל אימון כוח כלל 4 ימים של "נכות" פיזית אחריהם (אני יודעת שזה לא הכרחי אבל no pain..)

בנקודת הזמן הזו לא היה לי מושג על חדרי כושר -
אני זוכרת שחיפשתי את מתג ההפעלה של הסטפר במשך דקות ארוכות
כשהייתי יורדת מההליכון היה צריך להחזיק אותי כי פשוט התרסקתי על עצמים נייחים בחדר
משקולת של 5 ק"ג היתה החלום הרטוב 😅
שכיבות היו רק תחת שמיכה
ומתח היה רק בארוחת ערב אצל אמא שלי

בחודש ספטמבר, בלי לרדת כמעט במשקל, הורדתי היקפים בצורה כל כך מדהימה שהיה ברור שאני לא מפסיקה
אבל מעבר לשינוי הויזואלי היתה כאן גם ראשיתה של אהבה חדשה (יש שטוענים התמכרות אבל שיקפצו לי 🤘)
אני שסלדתי מ"אוירה" בחדר הכושר, מהמוסיקה, מהריח ואולי גם קצת פחדתי מעשרות הגברתנים שמציפים את האולם
מפעמיים בשבוע לשלוש, ארבע, חמש...
אבל לא יותר משש כי "@Moshe אמר"!
מסת השריר והגוף החטוב היו בונוס אבל ממש כבר לא הסיבה.

תובנות יש לי הרבה, למשל –
ספורט הוא ענף מדעי לכל דבר (שוב @Moshe). אם את לא רואה תוצאות, משהו את לא עושה נכון!
אפשר לבלות שעות באימונים בחדר כושר בלי לעשות כלום. זה מדהים ועדיין, נכון.
אם לא הזעת לא עבדת (זה מוקדש לחברתי הטובה שטוענת בתוקף שהיא פשוט לא ה"טיפוס המזיע"😅).
"הצרת היקפים" היא מילת קסם ששום אישה לא יכולה לעמוד בפניה!

זהו, אם אתן לא "מאוהבות" עדיין, אז לתשומת לבכן עכשיו יולי...🏋️😅
אם כן, שתפו סיפורי התאהבות 😍
איך התחילה הקדח"כ אצלכם?

*המודעה נוסחה בלשון נקבה אבל מיועדת לנשים וגברים כאחד 😃

נערך לאחרונה:
פעם אחת איזה פרופסור לעיניני קיבה הסביר לי את התופעה והוא אמר שזה ניקרא התמכרות לאנדורפינים לכל המכורי ספורט שבנינו , הוא אמר שלאחר שלושה חודשיים של פעילות גופנית בדופק גובה באופן רציף מתחילה ההתמכרות להורמון הזה, הוא אמר שזה הורמון שמתחרר בגוף בפעילות ספורטיבית , סקס, ואוכל והוא הסביר לי שזאת התמכרות לכל דבר הצורך בשיחרור ההורמון הזה בצורה מוגברת כמו התמכרות לסמים או לכל דבר אחר , ובפעילות ספורטיבית יש שיחרור מאוד גבוה של ההורמון הזה והוא אמר שההתמכרות לפאמפ הזה ולדופק הגובה הוא בעצם התמכרות של הגוף לשיחרור ההורמון ברמה גבוה, גם אני סובל מאותה מחלה וכל יום שהוא REST DAY בא לי לבכות כל המצב רוח יורד לי, מרגיש לי יום מיותר , אך לאחר מכן ביום של אימון אני כל פעם מתרגש מחדש ומכין את עצמי נפשית לאושר הזה שאני הולך לחוות בזמן האימון 😃

• פותח/ת השרשור
התמכרות של הגוף לשיחרור ההורמון ברמה גבוה, גם אני סובל מאותה מחלה וכל יום שהוא REST DAY בא לי לבכות כל המצב רוח יורד לי, מרגיש לי יום מיותר , אך לאחר מכן ביום של אימון אני כל פעם מתרגש מחדש ומכין את עצמי נפשית לאושר הזה שאני הולך לחוות בזמן האימון
כן, אבל מה הוביל אותך לחדר כושר בפעם הראשונה?
כמו שאמרת לוקח זמן עד שמתמכרים...
אז איך זה התחיל?

תכלס הייתי עד גיל 15 ילד מאוד שמן בשיא הייתי 89 קילו על 1.66 מטר שזה קציצ רצח ובידיוק בגיל הזה נכנס עינין הבחורות לתמונה וזה מאוד הציק לי לגשת לבחורות במראה הזה ואז עשיתי דיאטת כאסח הורדתי ל64 קילו ב4 חודשיים ונפצעתי מלא ורק בשנה האחרונה התחלתי להכנס לזה בקטע מאוד רציני לכל עניין הבאדי בילדניג ולתחום האסטטיקה במיוחד , דרך אגב היום פשוט אין לי כוח לבחורות חפרניות ומעצבנות כל אלה שפגשתי עד היום רק הפריעו בדרך ולא תמכו בתפריט ובאימונים וכל הזמן חפרו שאני אוכל איתן ולא קיבלו את העובדה שאני משקיע בזה וחשבו שזה מוריד מהגבריות שלי חחחח, אני עסוק בחיטוב שלי שתלא תפריע לי , חחח שומר את הטסט לשריר לא מבזבז אותו על נשים כרגע 😃

אך לאחר מכן ביום של אימון אני כל פעם מתרגש מחדש ומכין את עצמי נפשית לאושר הזה שאני הולך לחוות בזמן האימון
לפני 28 דקות
טוב, בתור אחד שעבדה עם מכורים במשך 10 שנים, אני אומרת לך בצורה חגיגית שהתמכרות זה לא!
התמכרות זה משהו הרבה יותר מורכב. זה דפוס התנהגות שמתפתח לאורך השנים ומשנה את כול ההתנהגות שלך!
יכול להיות שספורט תופס כרגע מקום מאוד מרכזי בחיים שלך, אבל עד כאן ועד להתמכרות...

כולנו אוהבים משהו, וכשאנחנו לא עושים אותו אנחנו רק מחכים עד שתיהיה לנו הזדמנות לשוב לעסוק בדבר הזה. אז אלה עם כן, אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר אחר חוץ מספורט, לא לנהל מערכת יחסים ולא להחזיק עבודה.... זה לא התמכרות.

הפרופסור לא טעה, הוא פשוט תיאר מקרה קיצוני.

זה המקרה שלי... אני לא עוסק בשום דבר חוץ מהאימונים שלי , לא בחורות , בקושי חברים , עובד רק בימים שאני לא מתאמן , בכל זאת צריך לממן את האוכל והתוספים וכל שאר הדברים וכל הכסף שלי הולך רק על זה. לא מעניין אותי שום דבר חוץ מזה כרגע , זה כל היום בראש שלי מהבוקר עד הלילה כל הזמן במחשבה מה להוסיף לאימון מה לתפריט לשחק קצת עם זה אולי להזיז לשם , כמעט כל יום אני מגלה חומר חדש וקורא כל מידע שרק יש בתחום איך לשפר את מה שאני עושה , אני בכללי בן אדם מאוד קיצוני בכל דבר.. יש לזה פלוסים ויש לזה מינוסים , אותו פרופסור כבר מכיר אותי לא מעט זמן והוא איבחן אותי כמכור שצריך טיפול פסיכאטרי בנושא (והוא לא הראשון שאמר את זה) ... אז לא יודע מה להגיד לך 😛
טוב, בתור אחד שעבדה עם מכורים במשך 10 שנים, אני אומרת לך בצורה חגיגית שהתמכרות זה לא!
התמכרות זה משהו הרבה יותר מורכב. זה דפוס התנהגות שמתפתח לאורך השנים ומשנה את כול ההתנהגות שלך!
יכול להיות שספורט תופס כרגע מקום מאוד מרכזי בחיים שלך, אבל עד כאן ועד להתמכרות...

כולנו אוהבים משהו, וכשאנחנו לא עושים אותו אנחנו רק מחכים עד שתיהיה לנו הזדמנות לשוב לעסוק בדבר הזה. אז אלה עם כן, אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר אחר חוץ מספורט, לא לנהל מערכת יחסים ולא להחזיק עבודה.... זה לא התמכרות.

הפרופסור לא טעה, הוא פשוט תיאר מקרה קיצוני.

זה המקרה שלי...
מממממ.... טוב עם אתה מנסח את זה כך.... נאלצת להסכים אתך....
זאת אומנם לא ההתמכרות הכי מזיקה שיש.... אבל בכול זאת הייתי ממליצה לך לעשות עם זה משהו...
אבל להודות בבעיה זה צעד ראשון להחלמה! 👏

חחחחחחחחחח איך אני אוהב להגיד "feeding the sickness" אני לא מרפה אותה אני רק משכח תכאב 😛 , אני מאמין שבקרוב אני אגיע ליעד מסיום במחינת הגוף שלי שאני אהיה די מרוצה ממנו ואני קצת ארגע מבחינה מנטלית , אבל כרגע אני נהנה להתמקד בזה , וזה עושה לי הכי טוב בעולם

אצלי הסיפור הוא אחר...הייתי הולכת לחד'כ משהו כמו 12 שנים...אבל מאוהבת ממש לא הייתי, אלא יותר מגיעה בשביל לסמן V -ישר תופסת את ההליכון (שחס וחלילה לא יתפסו לי אותו!), עושה אירובי 30-40 דקות בתחילת האימון ואחכ' עוברת על חצי מהמכשירים בחד'כ...בנוסף, תמיד הייתה לי המודעות למראה ותמיד "ספרתי" קלוריות אך עדיין דחפתי כמויות די גדולות של פחממות מחוסר ידע...מעולם לא הייתי מלאה ואפילו יחסית רזה ותמיד השתדלתי להקפיד, אבל עדיין לא הייתי מרוצה ממה שאני רואה במראה....ואז הגיע ההיריון ושיבש לי לגמרי את הדימוי העצמי, ולמרות שיחסית לא העליתי הרבה במשקל והורדתי את הרוב בסיומו...הייתי קצת מתוסכלת( ככה הן רוב הנשים..רוב הזמן לא מרוצות ממשהו בגופן 🤣)
לא יודעת מה בדיוק היה הטריגר ששינה לי את התפיסה, אבל זה היה בשנה האחרונה, וכנראה שזה התחיל מגלישה סתמית באינסטגרם וסקרנות מצפייה באימוני מתחרות IFBB וכדומה:sarcastic:אבל לאט לאט נדבקתי בחיידק ועד היום אני "תקועה" איתו 🤯

נכון לכרגע המשקל נשאר כמו מלפני ההיריון אבל ההיקפים ירדו באופן די מרשים (הרבה חושבים שממש רזיתי אבל לכו תסבירו להם על הורדה באחוזי שומן והיקפים...😣)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
צלי הסיפור הוא אחר...הייתי הולכת לחד'כ משהו כמו 12 שנים...
ראשית תודה ששיתפת!
חשבתי שאולי לא הייתי ברורה שאני מזמינה לשתף בסיפורי החוויה הראשונה מחדר הכושר..

אבל עדיין לא הייתי מרוצה ממה שאני רואה במראה...
זה המשפט שהכי מטריד אבל לא רק נשים מספיק לקרוא את @Stav Shy כדי להבין שגם גברים לא מרוצים...
אני מודה שגם היום אני לא מרוצה.
אולי זה הדימויים המושלמים שמציפים אותנו מכל עבר ואולי העובדה שהתרגלנו לראות דמויות מרוטשות בפוטושופ ואנחנו כבר לא רגילים לראות גוף טבעי. ואולי זה פשוט תכונה אנושית, מי שמגיע למטרה מסמן מיד מטרה רחוקה יותר.

אולי זה הדימויים המושלמים שמציפים אותנו מכל עבר ואולי העובדה שהתרגלנו לראות דמויות מרוטשות בפוטושופ ואנחנו כבר לא רגילים לראות גוף טבעי. ואולי זה פשוט תכונה אנושית, מי שמגיע למטרה מסמן מיד מטרה רחוקה יותר.
כול משאמרת יחד!

לי[/QUOTE]
ראשית תודה ששיתפת!
חשבתי שאולי לא הייתי ברוץרה שאני מזמינה לשתף בסיפורי החוויה הראשונה מחדר הכושר..
ראשית תודה ששיתפת!

זה המשפט שהכי מטריד אבל לא רק נשים מספיק לקרוא את @Stav Shy כדי להבין שגם גברים לא מרוצים...
אני מודה שגם היום אני לא מרוצה.

אוקי אופס חח אז חשבתי שדיברת על איך התחילה קדחת החד'כ 😁

בתור מכור להתמכרויות, אני חושב שהרגל או תחביב נהפך להתמכרות כאשר הוא מתחיל לפגוע בך. לכן @Stav Shy , אלא אם כן התקרבת כבר למחט, אתה מוציא סכומי עתק על התחביב, מרחיק מעצמך אנשים או נפצע בגלל סגנון החיים הזה, אני לא רואה בזה התמכרות. לפחות לא אחת רעה.
אני כל הזמן מנסה להבחין בגבול הדק בין סגנון חיים בריא לבין התמכרות. ברור לי שבשלב מסוים אהפוך את זה להתמכרות (בדרכים שציינתי מעל לסתיו), אבל כרגע אני נהנה מהתהליך ומהתוצאות, לכן זה נשאר בגדיר בריא, ברוב הזמן.

איך זה התחיל? The need to be extraordinary.

• פותח/ת השרשור
לכן @Stav Shy , אלא אם כן התקרבת כבר למחט, אתה מוציא סכומי עתק על התחביב, מרחיק מעצמך אנשים או נפצע בגלל סגנון החיים הזה, אני לא רואה בזה התמכרות.

דווקא במקרה שלו ששום דבר - בילויים, בחורות, חברים, עבודה - לא מעניין אותו, אני חושבת שזה מפספס את המטרה שבגללה הוא התחיל להתאמן.
תשקיע את הנשמה אבל תלמד גם להנות מהתוצאות.

@מרטין @Fuck אני כרגע לא בגיל של חומרים , אני מאוד התעננתי ורציתי להתחיל אבל הבנתי שבשלב הזה בגיל הזה אין לי מה לחפש בתחום הזה ויש יותר מידי סיכון בתהתחיל לפני שהגוף סיים התפתחות הורמונלית אך אני כמעט בטוח שבגיל המתאים אני כן אשתמש. כרגע אני עושה את כל האפשרי שלא קשור לחומרים , אימונים בעצימות מאוד גבוה אני לא מסוגל לסיים אימון ולא להרגיש שהרמתי מקסימום משקל , אני אוכל בתפריט כמו פאנט אם יצא שאכלתי גרם אורז יותר אני אוכל תסביכים עם עצמי אבל אני מאמין שבקרוב מאוד הפנטיות תעבור ואני אדע לשלב עוד דברים בנוסף לזה , אני עדין אשקיע בזה המון ואתן את המקסימום האפשרי אבל כרגע כל חוטי המחשבה שלי תקועים ואני לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מזה , מהסיבה המאוד פשוטה שעדין לא הגעתי למטרה הראשנית שהצבתי לעצמי שרק התחלתי את כל התהליך וכשאני אגיע ליעד הראשוני הזה אני מאמין שמשהו בראש ישתחרר ואני אהיה יותר רגוע

מאז שאמרתי לעצמי "אני מפסיק להיות שמן " לפני שלוש שנים שעשיתי את הצעד הראשון היתה לי תמונה בראש שאני רוצה להיות מאוד חטוב וזה היעד הראשון שאני מציב לעצמי , אך בגלל שמהרתי להשיג את המטרה וחפשתי קיצורי דרך היא רק התארכה בגלל שלא עבדתי עם תוכנית אימונים מסודרת, לא עם תפריט מסודר ונפצעתי מלא, בקיצור לא עבדתי כמו שצריך , פשוט בתור התחלה הרעבתי את עצמי ונהייתי רזה מאוד אבל עם שומן וזה עדין לא הייתה התמונה שציירתי לעצמי בראש . בשנה האחרונה הכרתי את עולם הבאדי בילדניג והתחלתי להכיר קצת מושגים של מזה חיטוב \מסה איך מתאמנים וכו אבל גם אז לא ישבתי על התחת ולמדתי בעצמי והעדפתי להשקיב לאנשים אחרים שלא היה להם ידע נרחב , וזה גם עיקב את התהליך ורק בכמה חודשים האחרונים התחלתי לשבת על התחת בעצמי ולחקור וליקרוא וללמוד והתחלתי ליראות כבר את האור בקצה המנהרה מה שניקרא והתוצאות הגיעו הרבה יותר מהר ממה שחשבתי. בשורה התחתונה רק שהחלטתי עם עצמי להתחיל להרזות צירתי לעצמי בראש תמונה שאני על בערך 7-8% שומן בלי לדעת מה המושג זה פשוט המראה שציירתי לעצמי בראש , היום אני מבין איך עושים את זה ואיך מגיעים לזה ואני בתהליך ממש טוב והרבה יותר רגוע כי אני יודע שהיום אני עובד נכון כמו שצריך בכל ההבטים , למדתי להשקיב לגוף שלי ולדעת איפה יותר איפה פחות, למדתי שבתחום הזה כל הזמן צריך לשנות להזיז לשחק כדי כל הזמן לישמור על שינוי , למדתי שצריך להיות פתוח בתחום הזה ולצבור גם ניסיון מאנשים אחרים שיותר זמן ממני בו, ובכל התהליך גם הבנתי שזה כבר מעבר ללהגיע ל8% שומן הזה וזהו והבנתי שזה באמת עושה לי טוב ואני אוהב את זה בצורה אובססיבית ואני אמשיך לתת את הנשמה לזה גם אחרי שאני אגיע ליעד פשוט אני צריך את זה לשקט הנפשי שלי שהצבתי לעצמי מטרה והשגתי אותה. היום אני על 10-11% עוד קצת ואני שם 😃

@Stav Shy
עד כמה ההתעסקות בזה פוגעת באכות חיים שלך? אתה לא מצליח להחזיק עבודה? הקשרים עם אנשים משפחה/חברים קרובים נפגעים? אתה פוגע באנשים אחרים על מנת לספק את הצרכים שלך?
זה בסדר גמור להציב לעצמך מטרות! וזה מעולה לדבוק בהם גם על חשבון דברים אחרים בחיים, קוראים לזה סדר עדיפויות...
נכון שזה הדבר הכי חשוב לך כרגע בחיים, אבל זה לא הדבר הכי גרוע להיות תקוע עליו. סך הכול מדובר בבריאות שלך! ועם כול המודאות שלך, אני באמת לא חושבת שזה מוצדק להדביק עליך תוית כול כך קשה... (מכור)
לדעתי הנחישות הזאת והלקיחת אחריות על הבריאות שלך ודבקות במטרה, היא פשוט מעוררת הארצה!
אין שום סיבה שאחרי שתגיעה למטרה שלך, שלא תיקח את האנרגיות האלה ואת המשמעת עצמית ותשקיעה אותם במטרה חדשה/אחרת!

Back
למעלה תחתית