הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בלחזור לתרגילים המורכבים

dalailama

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
שלום, פתחתי לפני הרבה זמן את הנושא הזה בפורום פציעות ספורט:https://www.lbs.co.il/threads/54016/
אף אחד לא ענה לי..
אז אני מבקש אם אתם יכולים לעזור לי בפורום הזה..

ככל הנראה הייתה לי ואולי עדיין יש לי באופן קטן יחסית איזושהי פציעה בגב, היו לי כאבים במשך זמן מסויים בגב האמצעי בחוליות, והכל התחיל מאז שהתחלתי להתאמן.
התכנית שלי כללה סקוואט חתירה בבודדות דדליפט מיליטרי פרס בנץ' פרס מתח עם משקל ובקיצור כל המורכבים.
מאז שהתחילו הכאבים הורדתי את רוב המורכבים שעלולים היו לגרום לי לאותו כאב המדובר, (כי בכל זאת, אני לא יודע מאיזה תרגיל נגרמו הכאבים) והתכנית שלי כיום היא ככה:
רגליים- עושה מכונות כפיפה ופשיטה...
חזה- עדיין עושה בנץ' פרס 8X3 חופשי אין לזה השפעה על הגב, ופרפר עם דאמבלים 10X3
גב- מבצע מתח בסופינציה ללא משקל, ל10X3
כתפיים- רק הרחקה לצדדים עם משקולות יד
יד אחורית- בנץ' צר
יד קדמית- כפיפת מרפקים
עכשיו השאלה שלי: איזה מבין המורכבים סקוואט חתירה בבודדות דדליפט מילטרי פרס ומתח עם משקל הכי סביר שגרם לי לכאב גב?
לדעתי הדדליפט לא קשור כי התחלתי אותו דווקא בתקופה אחרי שהתחילו לי הכאבי גב- אני חושד בעיקר בסקוואט במיליטרי ומתח עם המשקל... ואיך כדאי לי עכשיו לחזור לבצע את המורכבים הנ''ל מבלי שוב לחוות כאבים כאלה?
תודה רבה מראש על העזרה לכל מי שיענה לי.

מספיק לדבר כבר על חוליות, אם היה\יש לך נזק בחוליות הייתה יודע ומרגיש את זה, ואפילו במקומות אחרים בגוף. נשמע שעשית תרגילים עם טכניקה לקויה, העמסה יותר מדי, ויצרת כאב תמידי\דלקת\ כל דבר אחר. תנוח, ותחזור לאט לאט תוך כדי עבודה מאסיבית על הטכניקה שלך מחדש, רצוי עם מאמן אישי.

• פותח/ת השרשור
מספיק לדבר כבר על חוליות, אם היה\יש לך נזק בחוליות הייתה יודע ומרגיש את זה, ואפילו במקומות אחרים בגוף. נשמע שעשית תרגילים עם טכניקה לקויה, העמסה יותר מדי, ויצרת כאב תמידי\דלקת\ כל דבר אחר. תנוח, ותחזור לאט לאט תוך כדי עבודה מאסיבית על הטכניקה שלך מחדש, רצוי עם מאמן אישי.
קודם כל תודה על המענה אבל אני לא מבין את העניין שאתה כותב לי "מספיק כבר לדבר על החוליות"?
א. מתיי אי פעם דיברתי איתך על החוליות שלי? אני לא מכיר אותך.
ב. מה זה מפריע לך שאני כותב בפורום על זה שהיו לי כאבים בחוליות?
והשאלה הכי גדולה- איך אפשר לחזור בהדרגה? ויש לי הרגשה שהכאבים בחוליות נבעו מהמתח עם המשקל, או מהסקוואט, או מהלחיצת כתפיים...

• פותח/ת השרשור
בפוסט הקודם שלך נכתבה המילה חוליות יותר מדי פעמים, קח נשימה
חח בסדר, אולי המילה הנ''ל נכתבה יותר מדיי פעמים..
עכשיו העניין הוא- איך אתה ממליץ לי לחזור בהדרגה לתרגילים המורכבים כגון מתח עם משקל, סקוואט, ומיליטרי פרס מבלי שאני אפצע/אחבל בעצמי?

חח בסדר, אולי המילה הנ''ל נכתבה יותר מדיי פעמים..
עכשיו העניין הוא- איך אתה ממליץ לי לחזור בהדרגה לתרגילים המורכבים כגון מתח עם משקל, סקוואט, ומיליטרי פרס מבלי שאני אפצע/אחבל בעצמי?
למצוא אדם שבאמת מבין ולבדוק בעיות טכניות לפני הכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית