ייעוץ דיאטת פליאו

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
התחלתי לא מזמן בדיאטה הזאת... האמת שהיא עובדת יחסית,אבל יש בה כמה בעיות:
1.יש לי כל כמה ימים מתקפה מטורפת של חשק ללחם, פסטה וכו׳.
מישהו יודע אם זה חלק מהגמילה ובאיזה שלב זה עובר?
2. זאת דיאטה נורא מבלבלת..ועל זה יש לי כמה שאלות-
•האם מותר חומוס,מיונז,קטשופ
וכדומה?
•כשבא לי משהו מתוק מה אני
יכולה לאכול חוץ מפירות?
•האם מותר שוקולד?
•גבינה צהובה ?

תודה 😃))

וכדומה?
יכולה לאכול חוץ מפירות?
•האם מותר שוקולד?
•גבינה צהובה ?

תודה 😃))

חיפוש קטן בגוגל ואת שם !
http://www.carbfree.co.il/?p=3638
(קיצרתי לך תהליך 😃 )

וכדומה?
יכולה לאכול חוץ מפירות?
•האם מותר שוקולד?
•גבינה צהובה ?

תודה 😃))
חומוס מיונז וקטפשופ Homemade
עוד פירות!
שוקולד מריר עדיפות לכמה שיותר אחוזי קקאו וללא חומרים משמרים וכו'
גבינה צהובה אחוז שומן גבוהה וללא חומרים משמרים (נעם של טרה)

• פותח/ת השרשור
חומוס מיונז וקטפשופ Homemade
עוד פירות!
שוקולד מריר עדיפות לכמה שיותר אחוזי קקאו וללא חומרים משמרים וכו'
גבינה צהובה אחוז שומן גבוהה וללא חומרים משמרים (נעם של טרה)

אני לא אוכלת פירות בכלל :(
מה עוד יש מתוק שמותר לי?

מהבחנת השאלות, רואים בבירור שאת לא עושה את זה כמו שצריך. ההסתגלות צריכה להיות כחודש, תוך אכילה בצורה נכונה...

תאכלי יותר שומן והחשק לפחמיצה ירד.
שמנת מתוקה בקפה, או גלידה משמנת מתוקה, מסקרפונה, שמנת חמוצה עם ממתיק.
אלו קינוחים שמוגדרים פליאו וממש קרובים לאפס פחמימה.
גם שוקולד מריר מעל 85 אחוז מוצקים אפשר, אבל עדיף להימנע מכל ההתמכרויות למתוק.

אני מניח כשהיא כתבה דיאטה היא התכוונה ללהרזות. אם כן, זה כ"כ מצחיק אותי ההמלצה לשים שמנת מתוקה בקפה - מממ כן. בוא נקח קפה שהוא 0 קל' ונהפוך אותו למשקה מפוצץ קל'. הגיוני לגמרי.
איך אלן ארגון אומר? whats good about this diet besides having greasy skid marks?

אני מניח כשהיא כתבה דיאטה היא התכוונה ללהרזות. אם כן, זה כ"כ מצחיק אותי ההמלצה לשים שמנת מתוקה בקפה - מממ כן. בוא נקח קפה שהוא 0 קל' ונהפוך אותו למשקה מפוצץ קל'. הגיוני לגמרי.
איך אלן ארגון אומר? whats good about this diet besides having greasy skid marks?
לא הבנתי מה הבעיה, בסופו של דבר המטרה היא לרוץ על קטונים, ואם אוכלים שומן וחלבון הרעב יורד פלאים, אז יוצא שאתה אוכל הרבה פחות.
זה לא הזוי שאחרי תקופה בפליאו\דל פחמימה קפה כזה יכול להחזיק בנאדם מ-7 עד 13 בצהריים.

לא הבנתי מה הבעיה, בסופו של דבר המטרה היא לרוץ על קטונים, ואם אוכלים שומן וחלבון הרעב יורד פלאים, אז יוצא שאתה אוכל הרבה פחות.
זה לא הזוי שאחרי תקופה בפליאו\דל פחמימה קפה כזה יכול להחזיק בנאדם מ-7 עד 13 בצהריים.

מה כ"כ טוב בלהיות בקטוזיס?

א. אפשר לאכול אורז לבן רגיל.
ב. תאכלי פרי , למרות שעדיף לא לאכול מתוק ואם כן אז תשתדלי סביב האימון
ג.לגביי מוצרי חלב, עדיף כמה שיותר שמן- גבינת שמנת 30% או גבינה צהובה שמנה זה בסדר.

כי ברגע שאתה בקיטוזיס ( מה שלא יקרה גם ככה לרוב) קלוריות מתחיל להיות עניין לא רלוונטי. בפליאו אפשר להרזות גם עם אוכלים הרבה.

אהה. קטוזיס שובר את החוק הראשון של תרמודינמיקה? או שאולי אפשר להסביר את איבוד הקל' באמצעות GSM (greasy skid marks)...

היום ברור לחלוטין שלנסות לתמצת את הנושא הזה למשפט/משוואה אחת לא מספיק.
ראה

מה שברור לחלוטין שמארק סיסון הוא לא אוטוריטה לכלום מעבר לתחום השיווק. איפשהו באמצע המאמר, שהוא התחיל להניף את התיאוריה המטופשת של האינסולין התעייפתי. רק שתהיה בעניינים, אינסולין לא דרוש לגוף כדי לאגור שומן, גם עם אפס פחמימה, יש מנגנונים שבאמצעותם הגוף יכול לסנתז שומן לתאים. למעשה, אינסולין אפילו לא דרוש לשם סילוק גלוקוז מהדם, הוא רק מאיץ את התהליך.

אבל אם אתה מתכוון לתקוף את משוואת האנרגיה, לפחות בוא ניישר קו על מהי מלכתחילה:
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/the-energy-balance-equation.html

בנוגע למה שסיסון קורא לו "metabolic advantage":
http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=285

ראשית, תודה על הקישורים, בהחלט מעניינים.
אולי לא הייתי ברור, לתמצת את הרעיון לכדי משוואת אנרגיה אינו מספק, זה לא אומר שהמשוואה לא נכונה ואף אחד מן הסתם לא טוען זאת.
מעבר לנושא של המשוואה עצמה שבעצם מורכבת ותלויה במשתנים רבים, שחלקם תלויים בינם לבין עצמם, כל העניין (לדעתי) אינו סביב הגירעון הקלורי אלא בעניין השובע.
אם הייתי יכול לאכול ולשלוט ע"פ רצוני בכמות הקלוריות שאני מכניס בהכרח הייתי יכול לשלוט ביתר קלות בגירעון הקלורי בהתאם למטרות שלי.
לא טענתי שאם תהיה באפס פחמימה ותהיה בפלוס קלורי לא תשמין.

ראשית, תודה על הקישורים, בהחלט מעניינים.
אולי לא הייתי ברור, לתמצת את הרעיון לכדי משוואת אנרגיה אינו מספק, זה לא אומר שהמשוואה לא נכונה ואף אחד מן הסתם לא טוען זאת.
מעבר לנושא של המשוואה עצמה שבעצם מורכבת ותלויה במשתנים רבים, שחלקם תלויים בינם לבין עצמם, כל העניין (לדעתי) אינו סביב הגירעון הקלורי אלא בעניין השובע.
אם הייתי יכול לאכול ולשלוט ע"פ רצוני בכמות הקלוריות שאני מכניס בהכרח הייתי יכול לשלוט ביתר קלות בגירעון הקלורי בהתאם למטרות שלי.
לא טענתי שאם תהיה באפס פחמימה ותהיה בפלוס קלורי לא תשמין.

עם מה שאמרת אני מסכים מאד מאד. וחלק גדול במחקר על obesity מתרכז בנושאים האלו.
ברמה הפרקטית, אני חושב שיש מקום לבצע התאמות אישיות לבנאדם, ואין כזה דבר ONE SIZE FITS ALL.
בדר"כ אצל חבר'ה שמתעסקים בכושר יש יכולת התמדה (ואובססיה) שכן מאפשרת להם לעמוד בתפריטים ומטרות קלוריות.
ייתכן שלאחרים עדיף "לעבוד על עצמם" ולעקוב אחרי המלצות תזונתיות שיגררו באופן ספונטני גרעון קלורי.

מהבחינה הזו, פליאו "עובד". והרבה אנשים מסיקים בטעות שקלוריות לא נחשבות. במאמר השני שהוספתי אתה יכול לראות את אחת הסיבות העיקריות שאנשים מרזים בקלות יחסית על פליאו (חלבון ודל פחמימה מסייע להורדה במשקל וגורם לתחושת שובע גדולה יותר). סיבה נוספת, היא האלימינציה של קבוצות מזון שלמות (דגנים, שמנים, וכו') - זה מביא למצב שממילא כבר קשה למצוא אוכל שהוא PALEO APPROVED וזה גורם לצריכה מעטה יותר של קל'.

אין לי בעיה עקרונית עם זה, אלא רק כנגד הפסאודו-מדע שעומד מאחורי זה - שמביא אנשים להאמין שהם פתרו את בעיית ההשמנה העולמית, הסכרת, להכחיש את משוואת האנרגיה וכו' וכו'...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית