הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטת פליאו

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
התחלתי לא מזמן בדיאטה הזאת... האמת שהיא עובדת יחסית,אבל יש בה כמה בעיות:
1.יש לי כל כמה ימים מתקפה מטורפת של חשק ללחם, פסטה וכו׳.
מישהו יודע אם זה חלק מהגמילה ובאיזה שלב זה עובר?
2. זאת דיאטה נורא מבלבלת..ועל זה יש לי כמה שאלות-
•האם מותר חומוס,מיונז,קטשופ
וכדומה?
•כשבא לי משהו מתוק מה אני
יכולה לאכול חוץ מפירות?
•האם מותר שוקולד?
•גבינה צהובה ?

תודה 😃))

אני אשמח לקבל סימוכין למה שאתה אומר

בכיף, אבל זה נושא כ"כ מורכב שתצטרך לכוון אותי יותר ספציפית למה שמעניין אותך.
לבינתיים תוכל להסתכל כאן:
http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319 (סדרת מאמרים הכי מפורטת שאני מכיר על אינסולין)
http://wholehealthsource.blogspot.co.il/2011/08/carbohydrate-hypothesis-of-obesity.html (בחינה של התזה פחמימות->אינסולין->השמנה)
ובערך כל הבלוג הזה מתמודד עם הסוגייה - http://carbsanity.blogspot.co.il/

עם מה שאמרת אני מסכים מאד מאד. וחלק גדול במחקר על obesity מתרכז בנושאים האלו.
ברמה הפרקטית, אני חושב שיש מקום לבצע התאמות אישיות לבנאדם, ואין כזה דבר ONE SIZE FITS ALL.
בדר"כ אצל חבר'ה שמתעסקים בכושר יש יכולת התמדה (ואובססיה) שכן מאפשרת להם לעמוד בתפריטים ומטרות קלוריות.
ייתכן שלאחרים עדיף "לעבוד על עצמם" ולעקוב אחרי המלצות תזונתיות שיגררו באופן ספונטני גרעון קלורי.

מהבחינה הזו, פליאו "עובד". והרבה אנשים מסיקים בטעות שקלוריות לא נחשבות. במאמר השני שהוספתי אתה יכול לראות את אחת הסיבות העיקריות שאנשים מרזים בקלות יחסית על פליאו (חלבון ודל פחמימה מסייע להורדה במשקל וגורם לתחושת שובע גדולה יותר). סיבה נוספת, היא האלימינציה של קבוצות מזון שלמות (דגנים, שמנים, וכו') - זה מביא למצב שממילא כבר קשה למצוא אוכל שהוא PALEO APPROVED וזה גורם לצריכה מעטה יותר של קל'.

אין לי בעיה עקרונית עם זה, אלא רק כנגד הפסאודו-מדע שעומד מאחורי זה - שמביא אנשים להאמין שהם פתרו את בעיית ההשמנה העולמית, הסכרת, להכחיש את משוואת האנרגיה וכו' וכו'...
זה גם לא בהכרח נכון. אל תשכח, שאנשים בפליאו שבעים יותר כי שומן משביע יותר, ובשומן יש פי 2 קלוריות מפחמימות. אדם רגיל יכול להגיע לכמות קלוריות הרבה יותר גבוהה בקלות על פני אדם אחר בתזונה רגילה. קלוריה כנגד קלוריה זה פשוט לא נכון בגוף האדם, והדוגמא הכי רלוונטית לכך הוא האוכלוסיה שמנסה לרזות הרבה, אוכלת מתחת להוצא הקלוריות (כאלה שאפילו מרעיבים את עצמם ועדיין לא יורדים. איך מסבירים דבר כזה?)

זה גם לא בהכרח נכון. אל תשכח, שאנשים בפליאו שבעים יותר כי שומן משביע יותר, ובשומן יש פי 2 קלוריות מפחמימות. אדם רגיל יכול להגיע לכמות קלוריות הרבה יותר גבוהה בקלות על פני אדם אחר בתזונה רגילה. קלוריה כנגד קלוריה זה פשוט לא נכון בגוף האדם, והדוגמא הכי רלוונטית לכך הוא האוכלוסיה שמנסה לרזות הרבה, אוכלת מתחת להוצא הקלוריות (כאלה שאפילו מרעיבים את עצמם ועדיין לא יורדים. איך מסבירים דבר כזה?)

אני מצטער אבל זה לא מה שמתקבל במחקר. קודם כל לשומן יש את האפקט התרמוגני הנמוך ביותר (סביבות ה5%), כלומר אין פה הרבה איבוד בדרך של קל'. מעבר לכך, האפקט שלו על השובע נמוך יותר משל חלבון (אני חושב שיש סימוכין באחד הקישורים).

אני מצטער אבל זה לא מה שמתקבל במחקר. קודם כל לשומן יש את האפקט התרמוגני הנמוך ביותר (סביבות ה5%), כלומר אין פה הרבה איבוד בדרך של קל'. מעבר לכך, האפקט שלו על השובע נמוך יותר משל חלבון (אני חושב שיש סימוכין באחד הקישורים).
אז בעצם מה שאתה אומר זה שלאכול דיאטה עתירת פחמימות היא עדיפה?

עם מה שאמרת אני מסכים מאד מאד. וחלק גדול במחקר על obesity מתרכז בנושאים האלו.
ברמה הפרקטית, אני חושב שיש מקום לבצע התאמות אישיות לבנאדם, ואין כזה דבר ONE SIZE FITS ALL.
בדר"כ אצל חבר'ה שמתעסקים בכושר יש יכולת התמדה (ואובססיה) שכן מאפשרת להם לעמוד בתפריטים ומטרות קלוריות.
ייתכן שלאחרים עדיף "לעבוד על עצמם" ולעקוב אחרי המלצות תזונתיות שיגררו באופן ספונטני גרעון קלורי.

מהבחינה הזו, פליאו "עובד". והרבה אנשים מסיקים בטעות שקלוריות לא נחשבות. במאמר השני שהוספתי אתה יכול לראות את אחת הסיבות העיקריות שאנשים מרזים בקלות יחסית על פליאו (חלבון ודל פחמימה מסייע להורדה במשקל וגורם לתחושת שובע גדולה יותר). סיבה נוספת, היא האלימינציה של קבוצות מזון שלמות (דגנים, שמנים, וכו') - זה מביא למצב שממילא כבר קשה למצוא אוכל שהוא PALEO APPROVED וזה גורם לצריכה מעטה יותר של קל'.

אין לי בעיה עקרונית עם זה, אלא רק כנגד הפסאודו-מדע שעומד מאחורי זה - שמביא אנשים להאמין שהם פתרו את בעיית ההשמנה העולמית, הסכרת, להכחיש את משוואת האנרגיה וכו' וכו'...

Do explain איך פליאו מכחיש את ''משוואת האנרגיה''
איש לא פתר את בעיית ההשמנה העולמית/סכרת באמצעות התזונה אלא רק כפה אותה על הכלל, צר לי שאינך רואה את הקשר בין התזונה המערבית לתחלואה אף על פי שיש אסמכתאות רבות שתומכות בטענה. לא פסאודו מדע ולא חתולים

אתה מבין, זה בדיוק הפסאודו-מדע שאני מדבר עליו.
אין בפליאו שום דבר פסאודו-מדעי. מעבר לכך אתה קצת מתווכח לשם הויכוח ולוקח אותו לכיוונים לא רלוונטיים. אין משמעות לסימוכין שהעברת, מדובר בגזרי עיתונים ובלוגים.
וחמור מכל, אנסת את החוק הראשון של התרמודינמיקה.

יש פה מישהו שחווה חרדה \ דכאון \ ירידה בחשק המיני בדיאטה הזאת?
אני ביום הרביעי אחרי שלא עשיתי אותה חצי שנה, אני מרגיש רע, אני פתאום מודאג לגבי כלום.
יש לי פתאום חרדות לא מוסברות, ירידה בחשק המיני וכו'...

זה קורה לי בגלל שאני לא מכניס מספיק שומן להסדיר את ההורמונים בגוף וגם לא מספיק פחמימה כדי לעלות את רמת הסרוטונין.
אבל השאלה היא למה דווקא לי זה קורה? אני מכיר המון אנשים שהיו על הדיאטה הזו ולא הכניסו מספיק שומן ופחמימה ולא הרגישו את מה שאני הרגשתי.

אני ביום הרביעי אחרי שלא עשיתי אותה חצי שנה, אני מרגיש רע, אני פתאום מודאג לגבי כלום.

זה קורה לי בגלל שאני לא מכניס מספיק שומן להסדיר את ההורמונים בגוף וגם לא מספיק פחמימה כדי לעלות את רמת הסרוטונין.
אבל השאלה היא למה דווקא לי זה קורה? אני מכיר המון אנשים שהיו על הדיאטה הזו ולא הכניסו מספיק שומן ופחמימה ולא הרגישו את מה שאני הרגשתי.
הסתגלות הגוף והשימוש של הגוף בשומן

אז תכניס מספיק שומן ופחמימה. הרי פליאו אינו קשור בדיאטה דלת פחמימה כלל. ומדוע שלא להכניס מספיק שומן? הרי השומן הרווי הוא בסיסי בפליאו.
בכל אופן התיאור שלך הוא איכותי ולא כמותי ולכן מעט קשה להשלים תמונה מלאה, אך די ברור שתידרש להתנהגות קיצונית למדי בכדי להשפיע על רמות הסרוטונין באופן כזה שאינו ברעש. לגבי השומן, לא ברור איזה הורמונים אתה חושב להסדיר.

אז תכניס מספיק שומן ופחמימה. הרי פליאו אינו קשור בדיאטה דלת פחמימה כלל. ומדוע שלא להכניס מספיק שומן? הרי השומן הרווי הוא בסיסי בפליאו.
בכל אופן התיאור שלך הוא איכותי ולא כמותי ולכן מעט קשה להשלים תמונה מלאה, אך די ברור שתידרש להתנהגות קיצונית למדי בכדי להשפיע על רמות הסרוטונין באופן כזה שאינו ברעש. לגבי השומן, לא ברור איזה הורמונים אתה חושב להסדיר.
לרגע התבלבלתי, אני מרגיש די מסוחרר, החשיבה שלי גם לא ברורה וגם הזכרון מתחיל להדרדר מאז שהורדתי פחמימה.
אני על 15-20 גרם פחמימה ביום, כנ"ל גם השומן שזה גרוע מאוד.
אני מנסה בכוונה לא להכניס שומן ופחמימה כדי לראות מה יקרה לי, ומה שאני מרגיש שקורה זה חרדות, דאגות וחוסר בחשק המיני.
לגבי השומן... השומן הוא מאוד בריא ומביא לאיזון תקין של ההורמונים בגוף.
חוסר בשומן גורם למאזן לא תקין של הורמונים.
דרך אגב, גם הטסטוסטרון מושפע לרעה מחוסר שומן בריא בגוף.
אני מנסה לראות כמה זמן יקח לגוף שלי להסתגל למצב הזה.
אני מרגיש כל כך רע כרגע...
גם אתה חווית חרדות ודאגות לא מוסברות מחוסר פחמימה ושומן? 😲

הסתגלות הגוף והשימוש של הגוף בשומן
אז קרה לך?

לרגע התבלבלתי, אני מרגיש די מסוחרר, החשיבה שלי גם לא ברורה וגם הזכרון מתחיל להדרדר מאז שהורדתי פחמימה.
אני על 15-20 גרם פחמימה ביום, כנ"ל גם השומן שזה גרוע מאוד.
אני מנסה בכוונה לא להכניס שומן ופחמימה כדי לראות מה יקרה לי, ומה שאני מרגיש שקורה זה חרדות, דאגות וחוסר בחשק המיני.
לגבי השומן... השומן הוא מאוד בריא ומביא לאיזון תקין של ההורמונים בגוף.
חוסר בשומן גורם למאזן לא תקין של הורמונים.
דרך אגב, גם הטסטוסטרון מושפע לרעה מחוסר שומן בריא בגוף.
אני מנסה לראות כמה זמן יקח לגוף שלי להסתגל למצב הזה.
אני מרגיש כל כך רע כרגע...
גם אתה חווית חרדות ודאגות לא מוסברות מחוסר פחמימה ושומן? 😲

אז קרה לך?
גם לי וכנראה לכל אדם שחי על בסיס פחמימות כל חייו. למה אתה לא מכניס שומן? אין לך סיכוי לשרוד ככה

גם לי וכנראה לכל אדם שחי על בסיס פחמימות כל חייו. למה אתה לא מכניס שומן? אין לך סיכוי לשרוד ככה
תמיד הייתי סקרן כמה אני יכול לשרוד ללא פחמימה או שומן.
יש מצב שאתה יכול לתאר לי באיזה רמה החרדות שלך היו?
כי אני ביום הרביעי והחרדות ברמה בלתי נסבלת, אני נלחץ משום דבר.
הלב פתאום מתחיל לדפוק יותר מהר ויש לך לחץ בחזה, בידיוק כמו אנשים שסובלים מהתקפי חרדה \ אנשים שלוקחים SSRI.

- עריכה -
יש מצב שהחרדה באה ממקום מסויים ולא קשורה לדיאטה?
אני מתחיל לפחד שאני באמת נעשתי חרדתי בלי קשר לתזונה.

תמיד הייתי סקרן כמה אני יכול לשרוד ללא פחמימה או שומן.
יש מצב שאתה יכול לתאר לי באיזה רמה החרדות שלך היו?
כי אני ביום הרביעי והחרדות ברמה בלתי נסבלת, אני נלחץ משום דבר.
הלב פתאום מתחיל לדפוק יותר מהר ויש לך לחץ בחזה, בידיוק כמו אנשים שסובלים מהתקפי חרדה \ אנשים שלוקחים SSRI.

- עריכה -
יש מצב שהחרדה באה ממקום מסויים ולא קשורה לדיאטה?
אני מתחיל לפחד שאני באמת נעשתי חרדתי בלי קשר לתזונה.
אני לא הייתי תחת חרדה כי אני לא הייתי במצב קיצוני כמו שלך, אני הורדתי פחמימות כל יום עד שהגעתי לאפס ונשארתי שם, צרכתי המון שומן

אני לא הייתי תחת חרדה כי אני לא הייתי במצב קיצוני כמו שלך, אני הורדתי פחמימות כל יום עד שהגעתי לאפס ונשארתי שם, צרכתי המון שומן
הבנתי אותך.
יש סיכוי שאני בחרדה בלי קשר לדיאטה?
כי לא הייתי בחרדה או דכאון עד שהתחלתי את הדיאטה הזאת.
אבל מי יודע אולי זה צירוף מקרים ששניהם קרו באותה תקופה.

פעם ניסית שמנת מתוקה בקפה?
משביע, ואין שום בעיה לאכול כמויות של שומן ועדיין להרזות, כל העניין הוא באינסולין.
אני על אפס פחמימה. אוכל כמות מטורפת של שומן,ויורד באחוזי שומן.

בלי לתפוס עמדה כלשהיא בדיון, יש לדעתי בעיה עם השימוש שעושים בחוק שימור האנרגיה כדי לתמוך בכל מיני טיעונים במערכות מורכבות כמו גוף האדם...

אולי יש לו משמעות פרקטית בתנאי מעבדה שבהם יש כל מיני דרכים למדוד הוצאה אנרגטית, אבל בחייכם, תא בודד הוא מערכת פיזיקלית תרמודינמית מסובכת בצורה מטורפת, גוף האדם על אחת כמה וכמה. אין דרך לדעת בדיוק כמה אנרגיה באמת מוציאים.

כשהמזון מתפרק או מעובד בגוף הוא עובר דרך הרבה מאוד מסלולים ומעגלים שאין שום סיבה שהיעילות האנרגטית שלהם תיהיה זהה, במצבים שונים מסלולים שונים יעבדו יותר חזק מאחרים, בפרט בתזונה שונה.לדעתי, סביר מאוד שלדיאטות עם הרכבים שונים כן תיהיה השפעה על יעילות הניצול של רכיבי המזון.

לבנות עכשיו על כך שגרעון או עודף קלורי במצב אחד זהה למצב אחר זה לדעתי מוגזם קצת, גם הTEF שהוזכר פה הוא תחום של ערכים ולא ערך בודד. לפעמים זה קירוב טוב ולפעמים לא...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואוו איך סיבכתם אותי, חבל ששאלתי:suicide: וכבר הפסקתי עם פליאו כי ראיתי שאני מתחילה להשמין.
חבל,באמת חשבתי שזו דיאטה מצוינת בשבילי, פשוט לא הצלחתי להבין איך מיישמים אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית