הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוחב ועובי בגב

• פותח/ת השרשור yanivk2
  • פורסם בתאריך

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
קראתי באיזה מקום שיש תרגילים שיותר עובדים על רוחב של הגב ויש כאלה שיותר על העובי שלו.
זה נכון?
אם כן, מישהו יכול לכתוב לי כמה תרגילים עיקריים שעל העובי וכמה תרגילים עיקריים שעל הרוחב?

לעובי - דדליפט.
לרוחב - דדליפט.

אני מניח שהבנת את הנקודה שלי 😃

כמובן שגם מתח, חתירות ווריאציות של דדליפט (כולל שראגס) לא יזיקו כשהדדליפט כבר חזק.
אני דווקא לא חושב שדדליפט, ובפרט בהתחשב בתדירות שבו הוא נעשה ברוב המקרים, יכול לתרום מה שמשיכות למינהן יתרמו לגב

אני דווקא לא חושב שדדליפט, ובפרט בהתחשב בתדירות שבו הוא נעשה ברוב המקרים, יכול לתרום מה שמשיכות למינהן יתרמו לגב

בעיקרון אני מסכים, אבל אני חושב שרוב האנשים ששואלים שאלות כאלו לא מצליחים להרים מהרצפה 120 ק"ג (סתם זרקתי מספר), וזה עוד בהנחה שהם משלבים דדליפט קלאסי בתוכנית האימונים.
אנשים כאלו ולא צריכים להתעסק עם משיכות בשביל גב עבה ורחב, ואני לא אומר את זה בתור דבר רע.

הדבר שהכי יגדיל לו את הגב בשלב הראשוני הוא לחזק את הדדליפט, ובגלל המשקל הנמוך לא תהיה לו בעיה לעשות דדליפט פעמיים בשבוע, מניח שאפילו 100 ק"ג יאתגרו אותו בשלב הזה.

בהמשך וריאציות של דדליפט ותרגילי עזר יכנסו בתוכנית בגלל התדירות הנמוכה.

אין תרגילים ייעודיים שיעבדו על "רוחב" בלבד ועל "עובי" בלבד.
זו הנחה מוטעת ומיתוס שעולם המשקולות הנציח.
נהגו (ויש הנוהגים עדיין) לשייך את תנועות החתירה למיניהן, ככאלו שעובדות על "עובי", ותנועות המשיכה, כמו מתח למשל, שעובדות על "רוחב"
הדבר כמובן שגוי מבחינה אנטומית, שכן בשני המקרים (הן תנועות חתירה ומשיכה כמו מתח) עובדות על הגב במלואו
זה שלעיתים מרגישים מעט שונה בין כל תרגיל ותרגיל, זה זניח.
בשורה התחתונה - תעבוד בתרגילים כמו חתירה, דדליפט, מתח לגב והוא יגדל מכל כיוון

מי שמעלי סיכם את זה יפה
צריך לשלב את התרגילים בצורה מגוונת ביותר.
גם מתח, משיכות פולי וגם חתירות עובדות בסופו של דבר על הלטיסימוס דורסי אם תבצע את זה נכון והרומבוהידים והטרפזים יעבדו בנוסף
למה שתרגיל X יעבה את הגב ותרגיל Y ירחיב אותו אם הם עובדים על אותם שרירים?

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אני מסכים, אבל אני חושב שרוב האנשים ששואלים שאלות כאלו לא מצליחים להרים מהרצפה 120 ק"ג (סתם זרקתי מספר), וזה עוד בהנחה שהם משלבים דדליפט קלאסי בתוכנית האימונים.
אנשים כאלו ולא צריכים להתעסק עם משיכות בשביל גב עבה ורחב, ואני לא אומר את זה בתור דבר רע.

הדבר שהכי יגדיל לו את הגב בשלב הראשוני הוא לחזק את הדדליפט, ובגלל המשקל הנמוך לא תהיה לו בעיה לעשות דדליפט פעמיים בשבוע, מניח שאפילו 100 ק"ג יאתגרו אותו בשלב הזה.

בהמשך וריאציות של דדליפט ותרגילי עזר יכנסו בתוכנית בגלל התדירות הנמוכה.
כרגע אני עושה 110 ל5 חזרות... אבל מנסה להמשיך להתקדם 😃

תוסיף תרגילי מוט, כמו "בנד אובר", T-BAR ודדליפט.
T-BAR אין לי כל כך איך לעשות במכון. חתירה במוט יהיה אותו דבר לעשות?
ואיזה חתירה במוט עדיף, BOR או פנדלאי?
אם אני אעשה חתירה בכבל זה יהיה משמעותית פחות טוב?

כרגע אני עושה 110 ל5 חזרות... אבל מנסה להמשיך להתקדם 😃

T-BAR אין לי כל כך איך לעשות במכון. חתירה במוט יהיה אותו דבר לעשות?
ואיזה חתירה במוט עדיף, BOR או פנדלאי?
אם אני אעשה חתירה בכבל זה יהיה משמעותית פחות טוב?
תעשה BOR/חתירה בדאמבל.

מה זה ברוב המקרים? אני יכול להגיד לך שדדליפט 5x5 פעם בשבוע הוסיף לי הכי הרבה מסת שריר לגב שאני בספק שאיזשהו תרגיל גב כלשהו יכול....(למרות שאני עושה גם תרגילי גב כמו חתירה עם דאמבל ומתח )

מה זה ברוב המקרים? אני יכול להגיד לך שדדליפט 5x5 פעם בשבוע הוסיף לי הכי הרבה מסת שריר לגב שאני בספק שאיזשהו תרגיל גב כלשהו יכול....(למרות שאני עושה גם תרגילי גב כמו חתירה עם דאמבל ומתח )
שרוב המתאמנים לא יעשו מספיק נפח בדדליפט ( כמו שאתה עשית למשל ), וזה גם לא פתרון לטווח ארוך כי לרוב זה לא רעיון טוב להכניס נפח דדליפט באופן קבוע

שרוב המתאמנים לא יעשו מספיק נפח בדדליפט ( כמו שאתה עשית למשל ), וזה גם לא פתרון לטווח ארוך כי לרוב זה לא רעיון טוב להכניס נפח דדליפט באופן קבוע
הנפח זה לא מה שגורם לגדילה, זה סך הכל כלי.
בתור התחלה יספיק בהחלט סט אחד וחצי בשבוע כמו בSS שיבוצע נכון (לרוב האנשים כי תמיד יש יוצאי דופן)

למה לא רעיון טוב לעשות נפח דדליפט באופן קבוע?

כי מדדליפט קשה להתאושש
תגדיר ״להתאושש״
לפי הרגשה אישית ונסיון מנפח גבוהה (5x5 ואולי גם כמה בק אוף סטים) דווקא יותר קל להתאושש בדדליפט מאשר נגיד שלישייה או חמישייה כבדה באמת.

זה למה אני עובד רק נפח בדדליפט בינתיים עד התחרות הבאה

אם עושים נפח דדליפט אז אין מקום לנפח סקוואט, אז אין קרי אובר טוב לרגליים, ובפרט אם אתה ליפטר זה לא רעיון טוב לזנוח את הסקוואט לטובת הדדליפט לתקופה ממושכת כמה שאני יודע ( אצל הרוב זה אמור לעבוד בסדר ההפך ).

אם עושים נפח דדליפט אז אין מקום לנפח סקוואט, אז אין קרי אובר טוב לרגליים, ובפרט אם אתה ליפטר זה לא רעיון טוב לזנוח את הסקוואט לטובת הדדליפט לתקופה ממושכת כמה שאני יודע ( אצל הרוב זה אמור לעבוד בסדר ההפך ).
אני עושה גם נפח בדדליפט וגם נפח בסקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית