הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט עם דאמבלים VS מכרעים

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שלום לכולם.
רציתי לדעת מה עדיף:
סקוואט עם דאמבלים(אני יכול או עם דאמבלים ביד או עם משקל גוף) או לאנצ'ים(מכרעים) עם דאמבלים ביד.

אני שואל כיוון שאני נוטה להעדיף דאמבלים, כיוון שאני מרגיש שהטכניקה שלי בסקוואט עם דאמבל לא טובה. האם יש הבדל גדול? תודה רבה.

שני התרגילים אינם יכולים לשמש כתרגילי בסיס בתונית, כי לא ניתן להתקדם בהם לאורך זמן.
אגב - לאנג', לא לאנץ'. זה באנגלית, Lunge.

סקוואט כן יכול לשמש כתרגיל בסיס מצויין, למעשה זה תרגיל הבסיס הכי בסיסי וחשוב - והוא מבוצע עם מוט על הגב.

• פותח/ת השרשור
ראשית - תודה לכולם על התגובות.
אני כרגע לא יכול לעשות סקוואט עם משקל על הגב, כיוון שאני מתאמן בחדר כושר קטן ברחוב שלי, בו אין יותר מדי אפשרויות(דאמבלים, בנצ', מוט W). אני יכול להתקדם עם הדאמבלים עד 20 ק"ג כרגע, ועד אז אולי אוכל להחליף מכון.
רציתי להרשם למכון, הבעיה היא שהמכון הזול ביותר הקרוב לבית שלי אינו מאפשר סקוואט עם משקל חופשי(רק סמית' משין).
ניסיתי לעשות עם המוט של הבנצ', אבל כמה דברים:
1. אין מקום.
2. אין כלוב, ואין ספוטר. רוב הזמן אני מתאמן שם לבד.

אז מה עדיף לבינתיים, סקוואט עם דאמבלים או לאנג'ים?

שני התרגילים אינם יכולים לשמש כתרגילי בסיס בתונית, כי לא ניתן להתקדם בהם לאורך זמן.
אגב - לאנג', לא לאנץ'. זה באנגלית, Lunge.

סקוואט כן יכול לשמש כתרגיל בסיס מצויין, למעשה זה תרגיל הבסיס הכי בסיסי וחשוב - והוא מבוצע עם מוט על הגב.
תודה על התיקון.

למה לא עם מוט אולימפי?
ראה מה רשמתי למעלה.

ממליץ לך עם מוט לעשות
ראה מה רשמתי למעלה.

אין שום בעיה לעשות סקוואט עם דמבלים כאשר מדברים על משקלים של 20 ק"ג ומטה...

מכרעים וסקוואט הם תרגילים שונים ואתה יכול לעשות את שניהם. לא צריך לבחור בינהם.

אז מה עדיף לבינתיים, סקוואט עם דאמבלים או לאנג'ים?
שתי האופציות לא טובות, זה כמו לשאול מה עדיף - מחשב בלי הארד דיסק או מחשב בלי מעבד. אין מה לעשות עם זה.
זה לא שעדיף לא להתאמן, אבל אין משמעות לאם תעשה עם הדאמבלים לאנג' או סקוואט. הכי טוב יהיה למצוא חדר כושר שמאפשר להתאמן ולהתאמן שם. יש בפורום אוף טופיק נעוץ עם ביקורות על חדרי כושר בכל הארץ, אתה יכול להיעזר בזה.

בהצלחה

שתי האופציות לא טובות, זה כמו לשאול מה עדיף - מחשב בלי הארד דיסק או מחשב בלי מעבד. אין מה לעשות עם זה.
זה לא שעדיף לא להתאמן, אבל אין משמעות לאם תעשה עם הדאמבלים לאנג' או סקוואט. הכי טוב יהיה למצוא חדר כושר שמאפשר להתאמן ולהתאמן שם. יש בפורום אוף טופיק נעוץ עם ביקורות על חדרי כושר בכל הארץ, אתה יכול להיעזר בזה.

בהצלחה

אני לא מבין למה אתה דוחף אותו להרשם למכון כושר.
מה יש במכון כושר שהוא לא יכול להשיג בבית?
הוא מתאמן מתחיל. סט של צלחות עד 20 ק"ג כפי שיש לו עם דאמבלים הוא די והותר.

אני לא מבין למה אתה דוחף אותו להרשם למכון כושר.
ואני לא מבין למה אתה ממליץ דברים שאתה לא מבין בהם

מה יש במכון כושר שהוא לא יכול להשיג בבית?
את הציוד ההכרחי לביצוע תרגילי הבסיס - סקוואט, פרס, דדליפט, בנץ' פרס.
ואת תרגילי העזר שהוא יצטרך להוסיף בהמשך.

הוא מתאמן מתחיל. סט של צלחות עד 20 ק"ג כפי שיש לו עם דאמבלים הוא די והותר.
לא, זה לא. לאישה בת 70 עם אוסטאופורוזיס זה לא מספיק.
איפה שלא ניתן להתאמן (=לבצע את תרגילי הבסיס, ממש דרישה מוגזמת הא?), לא ניתן להתאמן.

נו באמת... אז לשיטתך אפשר לפטר את כל המאמנים האישיים שלא מביאים את הלקוח שלהם למכון כושר?

הוא בהחלט יכול להתאמן בבית למשך 5 חודשים לפחות, הוא יגיע בזמן הזה לתוצאות לא פחות טובות והוא יחסוך הרבה כסף. קניית הציוד המתאים תהייה זולה יותר מאשר 5 חודשי רישום למכון כושר.. במיוחד אם הוא גר באיזור המרכז.

חוץ מזה שאנחנו מדברים על מתאמן מתחיל!!! כשאני הייתי בהתחלה בקושי הרמתי 3 ק"ג בכל צד. אתה לא צריך בשביל זה את הציוד של מכון הכושר.

מעבר לזה, יש המון תוכניות מוצלחות למתחילים גם ללא התרגילים שציינת.
אני מצטט מתוך ה FAQ של האתר:

"
אני לא רשום לחדר הכושר ולא מעוניין להירשם, האם אני עדיין יכול להירשם לייעוץ האישי?
כן, אך זה תלוי במטרה.

לא ניתן להעלות באופן יעיל במסת השריר ללא ציוד מתאים (אפילו מינימאלי. משקולות יד ומתח בלבד אינם מספיקים). לכן, במקרה הזה נמליץ להירשם לחדר הכושר או לקנות ציוד במקום בו אתם מתאמנים. אם המטרה היא לרדת במסת השומן (חיטוב), אין בעיה להתאמן בבית וזה בהחלט אפשרי; אם כי נדרש לציין ששמירה אידיאלית על מסת השריר תתבצע על ידי אימוני משקולות."

אתה בהחלט יכול לומר לי : הגישה שלך לא תביא לתוצאות אידיאליות. אתה לא יכול לפסול את הגישה שלי על הסף. במיוחד כאשר האתר שאתה עובד בו גם מציג עמדה מנוגדת לשלך. ואם הייתי לקוח שלך, היית שולח אותי הבייתה כי אתה לא יכול לבנות לי תוכנית אימונים בבית? היית אומר לי כלשונך "לא ניתן להתאמן" (כפי שחתמת את הודעתך לגבי הבת 70 עם אוסטאופורוזיס)?

נו באמת... אז לשיטתך אפשר לפטר את כל המאמנים האישיים שלא מביאים את הלקוח שלהם למכון כושר?

הוא בהחלט יכול להתאמן בבית למשך 5 חודשים לפחות, הוא יגיע בזמן הזה לתוצאות לא פחות טובות והוא יחסוך הרבה כסף. קניית הציוד המתאים תהייה זולה יותר מאשר 5 חודשי רישום למכון כושר.. במיוחד אם הוא גר באיזור המרכז.

חוץ מזה שאנחנו מדברים על מתאמן מתחיל!!! כשאני הייתי בהתחלה בקושי הרמתי 3 ק"ג בכל צד. אתה לא צריך בשביל זה את הציוד של מכון הכושר.

"
אני לא רשום לחדר הכושר ולא מעוניין להירשם, האם אני עדיין יכול להירשם לייעוץ האישי?
כן, אך זה תלוי במטרה.

לא ניתן להעלות באופן יעיל במסת השריר ללא ציוד מתאים (אפילו מינימאלי. משקולות יד ומתח בלבד אינם מספיקים). לכן, במקרה הזה נמליץ להירשם לחדר הכושר או לקנות ציוד במקום בו אתם מתאמנים. אם המטרה היא לרדת במסת השומן (חיטוב), אין בעיה להתאמן בבית וזה בהחלט אפשרי; אם כי נדרש לציין ששמירה אידיאלית על מסת השריר תתבצע על ידי אימוני משקולות."

אתה בהחלט יכול לומר לי : הגישה שלך לא תביא לתוצאות אידיאליות. אתה לא יכול לפסול את הגישה שלי על הסף. במיוחד כאשר האתר שאתה עובד בו גם מציג עמדה מנוגדת לשלך. ואם הייתי לקוח שלך, היית שולח אותי הבייתה כי אתה לא יכול לבנות לי תוכנית אימונים בבית? היית אומר לי כלשונך "לא ניתן להתאמן" (כפי שחתמת את הודעתך לגבי הבת 70 עם אוסטאופורוזיס)?
בשביל תרגילי בסיס כמו דדליפט סקוואט ובנץ
הוא צריך כבר ספת לחיצה כלוב או ראק וזה יוצא המון כסף מוט אולימפי פלטןת זה יוצא המון כסף וצריך גם מקום לזה וככל שמתקדמים צריך עוד ועוד פלטות
ואם הוא מתאמן מתחיל והוא רוצה באמת להתקדם צריךלעשות ss וזה כל תרגילי הבסיס

• פותח/ת השרשור
ואני לא מבין למה אתה ממליץ דברים שאתה לא מבין בהם

את הציוד ההכרחי לביצוע תרגילי הבסיס - סקוואט, פרס, דדליפט, בנץ' פרס.
ואת תרגילי העזר שהוא יצטרך להוסיף בהמשך.

לא, זה לא. לאישה בת 70 עם אוסטאופורוזיס זה לא מספיק.
איפה שלא ניתן להתאמן (=לבצע את תרגילי הבסיס, ממש דרישה מוגזמת הא?), לא ניתן להתאמן.
אני מבצע בנצ', ואני מצאתי שיטה שכנראה אוכל לבצע דדליפט. סקוואט הוא בין התרגילים הבודדים אותם אני לא יכול לבצע.

בשביל תרגילי בסיס כמו דדליפט סקוואט ובנץ
הוא צריך כבר ספת לחיצה כלוב או ראק וזה יוצא המון כסף מוט אולימפי פלטןת זה יוצא המון כסף וצריך גם מקום לזה וככל שמתקדמים צריך עוד ועוד פלטות
ואם הוא מתאמן מתחיל והוא רוצה באמת להתקדם צריךלעשות ss וזה כל תרגילי הבסיס
אני מבצע בנצ', וגם דדליפט אני אנסה בפעם הבאה שאלך. יש במכון ספת לחיצה ומוט, אני יכול להשתמש במוט על מנת לעשות דדליפט.

אפשר לעשות סקוואט גם ללא מוט. אפשר לעשות סקוואט עם דאמבלים..
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...eVa34Tb0PbBLZNFxF0qRuIYwmuO60g0MWAm065DwW8YZw
images

אנחנו כל פעם חוזרים לנקודה הזאת.. הוא מתאמן מתחיל! הוא כנראה בקושי מרים 5 ק"ג... כל הטיעונים שלכם נכונים אבל הם לא כל כך רלוונטים למתאמינים מתחילים...
ובשביל מתאמן מתחיל אפשר גם להתחיל מתרגילים פחות מורכבים. סקוואט ומכרעים יכולים לתת התחלה טובה לעבודה על שרירי רגליים.
סה"כ ברוב התוכניות של המתחילים ובמיוחד ב FBW עושים מעט תרגילים על כל קבוצת שריר כך שסקוואט ומכרעים יכולים לטפל בשרירי הרגליים עד שהוא יתחזק... ואז הוא יוכל לקבל החלטה מושכלת אם הוא רוצה להמשיך עם האימונים ולעשות זאת בצורה מקצועית יותר במכון כושר.

זה תלוי מטרה. אם המטרה היא להתחזק, אז מגוחך לעשות אימונים בפארק.

חמישה חודשים? אתה יודע מה אנשים משיגים ב5 חודשים בSS? סקוואט של לפחות 130 ק"ג (תכלס גם יותר לכיוון ה140-150). אתה משווה את זה למשהו שאתה יכול לעשות בחוץ?
ומצטער להגיד לך, להתחיל מ3 ק"ג בתרגיל רגליים מרכזי זה מגוחך ל99.9% מהאוכלוסייה. בטח ובטח לזכר (עם נשים זה שונה מן הסתם).

לא, אין, והן לא הולכות לחזק אף אחד בצורה משמעותית.

שמת לב שמה שציטטת אומר בדיוק מה שאני אומר?

אני כן יכול לפסול את הגישה שלך על הסף, כי היא מגוחכת והיא לא תביא לתוצאות עם משמעות כלשהי מבחינת כוח פלג גוף תחתון (פלג הגוף העליון יתחזק קצת מהבנץ' והמתח, זה כן, אבל לא כמו בחדר כושר).

כמה משקל הכי הרבה ראית מישהו עושה עם דאמבלים? גם יוטיוב תופס. בוא נראה כמה באמת "אפשר".
אתה מודע לזה שהמגבלה בתרגיל הזה היא לא הכוח של פלג הגוף התחתון, אלא העליון? כן, זה עד כדי כך מגוחך.

אנחנו כל פעם חוזרים לנקודה הזאת.. הוא מתאמן מתחיל! הוא כנראה בקושי מרים 5 ק"ג... כל הטיעונים שלכם נכונים אבל הם לא כל כך רלוונטים למתאמינים מתחילים...
תפסיק לחשוב שהוא קשיש. אישה ממוצעת יכולה להתחיל עם לפחות מוט ריק (אולימפי - 20 ק"ג).

סה"כ ברוב התוכניות של המתחילים ובמיוחד ב FBW עושים מעט תרגילים על כל קבוצת שריר כך שסקוואט ומכרעים יכולים לטפל בשרירי הרגליים עד שהוא יתחזק... ואז הוא יוכל לקבל החלטה מושכלת אם הוא רוצה להמשיך עם האימונים ולעשות זאת בצורה מקצועית יותר במכון כושר.
בוא נגיד שהוא אישה ושהוא מתחיל מ-20 ק"ג. יש לו עד 40. כל אימון מוסיף 2.5. זה מספיק ל-8 אימונים.
מעבר לעובדה שהזכר הממוצע מתחיל עם הרבה יותר מ-20 ק"ג.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...eVa34Tb0PbBLZNFxF0qRuIYwmuO60g0MWAm065DwW8YZw
images

ובשביל מתאמן מתחיל אפשר גם להתחיל מתרגילים פחות מורכבים. סקוואט ומכרעים יכולים לתת התחלה טובה לעבודה על שרירי רגליים.
אז אתה בעצם אומר - בוא נבזבז לאנשים את הזמן וניתן להם להבין לבד אחרי כמה חודשים שהם צריכים חדר כושר בשביל המטרות שלהם
גאוני, איך לא חשבתי על זה לפני??
או שרגע, אולי עדיף להסביר בצורה יפה בדיוק כמו שעשה beast למה זה בזבוז זמן ולמה עדיף כבר עכשיו להיכנס לחדר כושר...
ממממ... מעניין....

אז אתה בעצם אומר - בוא נבזבז לאנשים את הזמן וניתן להם להבין לבד אחרי כמה חודשים שהם צריכים חדר כושר בשביל המטרות שלהם
גאוני, איך לא חשבתי על זה לפני??
או שרגע, אולי עדיף להסביר בצורה יפה בדיוק כמו שעשה beast למה זה בזבוז זמן ולמה עדיף כבר עכשיו להיכנס לחדר כושר...
ממממ... מעניין....

מה שאתם כותבים זה בערך כמו להמליץ לטבח מתחיל שרק מתחיל את התעניינותו בעולם הבישול ללכת להרשם לקורס מורחב בנושא ולהפוך מינימום לשף.

להתחיל באימון בבית עם ספת כושר ומשקולות היא לא דרך רעה להתחלה. השלילה שלכם דווקא כן עומדת בסתירה למה שכתוב ב FAQ באתר הזה. שם כתוב שזה בהחלט אפשרי להתאמן בבית... אתם מנגד שוללים את זה על הסף.
כתבתי גם מקודם, אתם לא טוענים שזה אפשרי אך קשה יותר להגיע לתוצאות, אתם טוענים שזה לא אפשרי!

ובנתיים, יש מלא דוגמאות של מתאמנים שהגיעו לתוצאות מרשימות גם באימונים בבית.
מי שרוצה להפוך את זה ליותר מקצועי תמיד יוכל להרשם למכון כושר.

צורה יפה או לא צורה יפה. אני למדתי להזהר מכל המלצה שמגיעה בצורה של 'המלצה מוחלטת ללא ימין ושמאל'.
וכן, הייתי מתייחס בצורה שונה לדברים שאתם כותבים אם לצד ההמלצה הייתם מצטטים חוקרים שבאמת חקרו את ההבדלים עם קבוצות ביקורת מתאימות.

ומה שאתם קוראים לו בזבוז זמן - אני קורא לו בזבוז כסף.

נתחיל מזה שיש הבדל בין שני התרגילים. אם היית שואל בין לאנג'ים עם דאמבלים לבין עם מוט אוקי סבבה, אבל אתה שואל לגבי שני תרגילים שונים אחד מהשני.

השלילה שלכם דווקא כן עומדת בסתירה למה שכתוב ב FAQ באתר הזה. שם כתוב שזה בהחלט אפשרי להתאמן בבית... אתם מנגד שוללים את זה על הסף.
למטרת ירידה במשקל
כי ירידה במשקל לא קשורה לאיך אתה מתאמן, היא קשורה לכמה קלוריות אתה מכניס וכמה אתה מוציא, ומי שמלכתחילה לא התאמן בחדר כושר, אין לו מסת שריר רצינית שהוא "יאבד יותר מידי ממנה" בלי אימונים בחדר כושר.
תקרא מה כתוב, רציני.

צורה יפה או לא צורה יפה. אני למדתי להזהר מכל המלצה שמגיעה בצורה של 'המלצה מוחלטת ללא ימין ושמאל'.
אז בעצם הטענה שלך היא שאין צודק וטועה? וואו, מרשים.

וכן, הייתי מתייחס בצורה שונה לדברים שאתם כותבים אם לצד ההמלצה הייתם מצטטים חוקרים שבאמת חקרו את ההבדלים עם קבוצות ביקורת מתאימות.
אין משמעות למחקרים, כי גם ככה אם נביא אתה לא תקרא - ובכל מקרה לא מתקיימים מחקרים כאלה, למיטב ידיעתי. אם אתה מכיר משהו, אתה גם מוזמן לתת, אתה יודע.
והתעלמות מטענות לוגיות זה לא משהו שמראה על חשיבה ביקורתית, אתה יודע. אז אל תבוא להגיד לי שאתה רוצה מחקרים.

בקיצור אתה מתעלם מעובדות ומתעלם מזה שאישה ממוצעת מתחילה עם לפחות 20 קילו, ואם יש לו שם עד 40 קילו אז זה מספיק לו ל-8 אימונים.

אז אחלה, אפשר להתחיל את 8 האימונים הראשונים במקום אחר. נחמד. מה אז? 8 אימונים זה שבועיים וחצי, וזה 8 אימונים בהנחה שהוא חלש כמו אישה.

להרבה מאוד זכרים להתחיל מ40 קילו וגם 50 קילו יהיה בדיחה.

אני אשמח שתתמודד עם העובדות האלה, במקום לחזור לטענות הכלליות של "לא חייבים", "אל תהפכו אותו לאתלט על", ושאר טיעוני פחד-מעבודה-רצינית.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה שיש הבדל בין שני התרגילים. אם היית שואל בין לאנג'ים עם דאמבלים לבין עם מוט אוקי סבבה, אבל אתה שואל לגבי שני תרגילים שונים אחד מהשני.
גם מקבילים צר ולחיצה צרפתית זה תרגילים שונים, אבל עדיין אפשר להשוות ביניהם.

ברור לי שסקוואט עם משקל הוא התרגיל המומלץ ביותר לרגליים, אבל היות ואין לי אפשרות לבצע סקוואט עם מוט כרגע, אני שואל מה עדיף: מכרעים עם דאמבלים או סקוואט עם דאמבלים.
נדמה לי שקיבלתי תשובה.

אני לא מתעלם מעובדות אני מתעלם מטענות חסרות ביסוס.
כשיהיה לך ביסוס והפניה למחקרים אשקול את עמדתי.
ובבקשה אל תביא לי מחקרים שאינם רלוונטים לנושא. השאלה כאן היא מאוד ממוקדת. השפעת חדר כושר מול אימונים במשקולות בבית על קבוצת מתאמנים מתחילים כאשר אין בינהם הבדלי תזונה או הבדלים אחרים. ואם אין מחקר כזה אז צר לי לבשר לך העמדה שלך היא בגדר השערה בלבד.

ויותר מכך, אני מכיר הרבה אנשים שמתאמנים בבית, ללא מכון כושר והם מגיעים לתוצאות מרשימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית