הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אני והליעב באימון משותף

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
אז ככה שנינו בני 16, הנה אימון משותף מהיום ב @PowerHouse

לגבי האימונים עצמם יש פרטים בלוג שלי, עכשיו לגבי הכאפות המאוד דרדלה שלי יש סיפור מאחורי זה:

אני שואל את @Eliavitie אם הוא ירצה נוז טורק או כאפות הוא אומר לא, ואז שאלתי אם רק כאפות והוא אמר שלא והתחנן לחייו אך ממש לבסוף הותיר לי לכפכף אותו.
למרות זאת זה הרגיש לי כמו אונס ושאם אהיה חזק מדי אז הוא יכשל ולכן חזרתי בי במהלך המעשה .

לגבי הגלגול מוט - הרבה מאוד ליפטרים ברמה עולמית מושכים ככה. אם זה מעניין מישהו אשמח להסביר מה היתרון של זה.
לגבי גב לא פלס מהסט אפ - הרבה מאוד ליפטרים ברמה עולמים מושכים ככה.

בשורה התחתונה די מצחיק שמי שיצא עליו כאן מושך פחות ממנו, לא התחרה מעולם ומבלבל את הביצים על דברים שהוא קרא בפורום ומעולם לא ביצע.

הדגש מפצל צריך להיות ליפטרים ברמה עולמית שיודעים למשוך ככה

אני אשמח, חןץ מזה שאני יטדע שזה נותן מומנטום אני לא יודע הרבה. והאם זה חוקי בתחרויות.

מומנט אינרציה רלוונטי לציר התנועה, ככה שמומנט התמד בציר האופקי לא רלוונטי למשיכה(ציר אנכי)
מדובר בהעדפה נטו, לא שום יתרון מכאני, מי שטוען שכן כנראה לא למד פיזיקה בסיסית של 5 יח"ל בתיכון

זה לא משהו שצריך להוסיף "כי זה עוזר", צריך להתאים לפי הנוחות וההרגל של המתאמן. שאתה מגלגל את המוט לכיוונך הוא מקבל תנופה ומומנט לכיוון הגוף, המשקל יושב יותר על העקבים, המוט עולה צמוד לגוף וקל יותר לדחוף את האגן קדימה למוט.
לזה אתה קורא הסבר? תחשוב שניה מה הכיוון שבו אתה מאיץ את המוט כשאתה מגלגל אותו ומה הקשר שלו לכיוון המשיכה, זה יפתח בפניך עולם חדש.

המשקל לא יושב על העקבים, הוא יושב על כל כף הרגל. כדי שהמוט יהיה צמוד לגוף אפשר פשוט להתחיל עם המוט במקום הנכון. מהפכני, אני יודע.

@MasterSplitter , ממני אתה תופס ספורטאי? אני גם עומד ליד אלכס (לא להאמין , אבל קורה...) בדעה שלו. ושקראתי את השרשור הזה הבנתי שאין פה מה להכנס אליו בכלל מבחינת הביקורת.
אגב אתה זוכר שאני הצקתי לך בנושא הגב העגול שהיה לי בדדליפט , שניסיתי לפתור אותו שהייתי תקוע איפשהו באיזור ה180 לזוג והתעקשתי על זה בסופו של דבר אחרי ששיפרתי טכניקה וכנראה שהשרירים שאמורים להתחזק בתרגיל התחזקו (ולא אלו שמפצים ברגע שאתה מושך עם גב עגול) עברתי את מחסום ה200 די מהר, סתם סיפור על עצמי ולא על מישהו אחר כדי לא להכנס לעסק הביקורתי הזה.
אני בעד להתעקש על למשוך כמו שצריך, התרגיל נועד כדי לחזק אותך בנקודות מסויימות אז למה לוותר עליהן מעצלנות? כל ספורטאי בתחילת הדרך שלו אגב, עושה דברים טכניים לגמריי "כמו שכתוב בספר" אח"כ בשלב יותר מאוחר הוא מוצא את הדרך שלו ואת הטכניקה שלו (אם הוא מספיק מנוסה) וממשיך להתקדם משם. אני לא רואה סיבה שגב של ילד בן 16 יימשוך בצורה כזאת.

• פותח/ת השרשור
@RussianHotGirl הזלזול הזה באנשים לא מייצג אותך מי יודע מה. פעם הבאה מבקר את איך שאתה מושך,גם אם אתה לא מסכים איתו, צא גדול וכתוב לו "תודה על הכוונה".
הבאתי לו מוניטין , זה יותר נחשב.
מוניטין ורטיו זה הכל בחיים
@Alikk1998 אני מדבר על אפטרמת׳ כמובן

יאללה, כולנו נשמח לשמוע מה היתרון של גלגול המוט. לא שזאת הבעיה העיקרית, אבל שיהיה.

אני רואה שהטיעון הדבילי שהרבה ליפטרים עושים ככה נשאר. לא שהוא נכון, כי כמו שאמרתי, גם למשוך עם גב עגול צריך לדעת.
באמת מצטער שלא באתי לתחרות כדי למשוך 200 קילו בחצר האחורית שלכם. ממש הישג לכתוב עליו הביתה.
הענין של גלגול המוט הוא פסיכולוגי(בסיס פיזיקלי) , מהסיבה הפשוטה שהתנועה של המוט לכיוונן "יגרום" או "יכריח" או "יקל" אותך למשוך את המוט לכיוון אחורה, ובעצם יקטין לך את המומנט. הרעיון של החוק הראשון של ניטון עומד כאן, שאני לא צריך להסביר לך. מבחינת פיזיקה החוק לא מתקיים כאן, אבל פסיכולוגית, כן.

הענין של גלגול המוט הוא פסיכולוגי(בסיס פיזיקלי) , מהסיבה הפשוטה שהתנועה של המוט לכיוונן "יגרום" או "יכריח" או "יקל" אותך למשוך את המוט לכיוון אחורה, ובעצם יקטין לך את המומנט. הרעיון של החוק הראשון של ניטון עומד כאן, שאני לא צריך להסביר לך. מבחינת פיזיקה החוק לא מתקיים כאן, אבל פסיכולוגית, כן.

SAY WHAT NOW

לא הבנתי, הוא תקף או לא תקף? וכשאתה אומר חוק ניוטון, לאיזה אחד אתה מתכוון?
אני נותן השארה שהחוק הראשון של ניוטון שנותן הסבר לגלגול המוט לא תקף (כלומר לא החוק הוא שנותן את היכולת להרים יותר משקל)

החוק הראשון של ניוטון לא נותן שום הסבר לשום גלגול של מוט.
כשאתה מגלגל את המוט, אתה מפעיל עליו כח שגורם לתאוצה במישור האופקי (מבחינתך). בשביל להרים את המוט אתה צריך להפעיל עליו כח שיאיץ אותו במישור האנכי (מבחינתך). אם כבר מדברים על חוקי ניוטון, אני דוגל בניסוח מדויק, והניסוח המדויק יותר מתייחס לשינוי בתנע. כשאתה מפעיל כוח על המוט במישור האנכי אתה משנה את התנע שלו במישור הזה, ובמישור הזה בלבד. זה לא תורם לך שום דבר למישור האנכי שבו המוט עולה (אני מדבר על דדליפט תקני מן הסתם).
אין פה שום עניין של ספק, ויכוח או תהייה. מי שאומר שיש מוזמן לקחת קורס בסיסי בפיזיקה 1 בכל מוסד אקדמי ולחזור אליי עם תובנות.
הנימוק היחידי שעוד איכשהו לא מגוחך לחלוטין ששמעתי לגבי התרומה של הגלגול הוא הנימוק של StarDust (ועדיין, מבחינתי הוא רחוק מלהיות מנומק כמו שצריך) שאומר שהגלגול עוזר לך להגיע לטונוס שרירים מסוים שלא תגיע אליו אם תתחיל ממצב סטטי את המשיכה.

כשאתה מגלגל את המוט, אתה מפעיל עליו כח שגורם לתאוצה במישור האופקי (מבחינתך). בשביל להרים את המוט אתה צריך להפעיל עליו כח שיאיץ אותו במישור האנכי (מבחינתך). אם כבר מדברים על חוקי ניוטון, אני דוגל בניסוח מדויק, והניסוח המדויק יותר מתייחס לשינוי בתנע. כשאתה מפעיל כוח על המוט במישור האנכי אתה משנה את התנע שלו במישור הזה, ובמישור הזה בלבד. זה לא תורם לך שום דבר למישור האנכי שבו המוט עולה (אני מדבר על דדליפט תקני מן הסתם).
אין פה שום עניין של ספק, ויכוח או תהייה. מי שאומר שיש מוזמן לקחת קורס בסיסי בפיזיקה 1 בכל מוסד אקדמי ולחזור אליי עם תובנות.
הנימוק היחידי שעוד איכשהו לא מגוחך לחלוטין ששמעתי לגבי התרומה של הגלגול הוא הנימוק של StarDust (ועדיין, מבחינתי הוא רחוק מלהיות מנומק כמו שצריך) שאומר שהגלגול עוזר לך להגיע לטונוס שרירים מסוים שלא תגיע אליו אם תתחיל ממצב סטטי את המשיכה.
אוקי, זה מה שאמרתי, ו?

לא למדתי פיזיקה מעבר לכיתה ט' וגם בזה נכשלתי.
אבל מה שאביב(פאלא) כנראה אומר,
שבפועל החוק לא קיים, אבל בחינה פסיכולוגית הוא כן.

כל אחד יש לו דרך משלו להרים, ואם הוא ירים בצורה אחרת הוא ירים פחות.

כמו למשל שאבכוכבים מושך 20 ק''ג פחות ממצב סטטי
אבל כשמגלגל הוא מרים משקל מקסימלי

אין דבר כזה "מבחינה פסיכולוגית החוק קיים". מצטער. אני לא מבין איך זה יכול להיות לא ברור ולא יודע לבחור מילים יפות ולא פוגעות בשביל להסביר את זה. חוקי ניוטון המתייחסים למכניקה הקלאסית קיימים. מה שבראש שלך זה מה שבראש שלך וזה טוב ויפה, אבל מבחינת מכניקה הגלגול לא תורם לכלום (זאת דעתי כמובן, יכול להיות שאשמע יום אחד הסבר שישכנע אותי אחרת).

pala, אם זה מה שאמרת, אז אתה בעצם מסכים איתי?

אין דבר כזה "מבחינה פסיכולוגית החוק קיים". מצטער. אני לא מבין איך זה יכול להיות לא ברור ולא יודע לבחור מילים יפות ולא פוגעות בשביל להסביר את זה. חוקי ניוטון המתייחסים למכניקה הקלאסית קיימים. מה שבראש שלך זה מה שבראש שלך וזה טוב ויפה, אבל מבחינת מכניקה הגלגול לא תורם לכלום (זאת דעתי כמובן, יכול להיות שאשמע יום אחד הסבר שישכנע אותי אחרת).

pala, אם זה מה שאמרת, אז אתה בעצם מסכים איתי?
כן, אתה הסכמת איתי, ולא, אני לא חושב שהחוק קיים פסיכולוגית. התנועה של הגלגול, עוזרת פסיכולוגית להרים יותר, בלי קשר לחוק הראשון של ניוטון, שלא תקף בתנועה, על אף ההנחה שהייתה כאן בפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית