הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית טקסס..

• פותח/ת השרשור Daniel-
  • פורסם בתאריך

Daniel-

משתמש מתחיל
60
28
נק' מוניטין:
389
60
28
אפשר לשלב ספרינטים,ריצות בטקסס ? זה יכול לתרום?
אם כן באיזה תדירות,מרחקים,סטים..
אני עושה טקסס שלוש פעמים בשבוע נפח,התאוששות,עצימות....

כן, אפשר לשלב.
יכול לתרום? תלוי למה. מה המטרות שלך? למה אתה רוצה לעשות ספרינטים וריצות?

מצטער שאני תופס טרמפ על האשכול....
אצלי זה חובה לבגרות ושיעורי ספורט.. מה עושים?
סתם לדוגמה: נגיד שהאימונים של טקסס בראשון-שלישי-חמישי, אפשר בכיף לעשות ריצה ארוכה ביום ראשון ושלישי אחרי אימון הכוח, ואימון ספרינטים ביום שישי. פשוט צריך לאכול יותר כדי לעזור לגוף להתאושש. אפשר גם לעשות יותר מזה, הכל תלוי בכמה אתה אוכל, ישן ובכושר.

מניסיון שלי ממליץ להיזהר בתכנון של האימונים כי השילוב של ספרינטים וסקוואטים/דדליפטים כבדים הביא אותי די מהר לפציעה.

אי אפשר לעשות ספרינטים חריצות בטקסס נקודה.
לא תתקדם בתוכנית אתה תיהייה צריך את ההתאוששות הזאת.

אי אפשר לעשות ספרינטים חריצות בטקסס נקודה.
לא תתקדם בתוכנית אתה תיהייה צריך את ההתאוששות הזאת.
אז תסביר את זה שאני עובד ככה תקופה ארוכה ומתקדם.
נכון לעכשיו התוכנית שלי היא בסגנון טקסס (יום נפח 5x5, יום התאוששות עם סקוואט קל, אוברהד ודדליפט ויום עצימות) ויש לי לפחות אימון פוטבול אחד בשבוע + אימון ספרינטים + אירובי כלשהו (ריצה או מכונת חתירה) + פליאומטרי ואני מתקדם יופי.
כל עוד אוכלים וישנים מספיק אין שום בעיה. לא דיברנו על להוסיף עוד אימון משקולות, זה 2 אירובי בשבוע שלא מעמיסים יותר מדי + אימון ספרינטים שאחריו יש יומיים מנוחה.
חוץ מזה, ספציפית שני הבחורים (דניאל וweakid) הם בגילאי העשרה שלהם, יש להם התאוששות מטורפת בגיל הזה.
לא הייתי קופץ לעשות ספרינטים אם אין סיבה מוצדקת לזה כמו להשתפר במהירות ובקונדישנינג (שזה מה שאני עושה), אבל אין שום בעיה עקרונית לשלב.

בן כמה אתה?
מה אורך עונת הפוטבול אצלך?
מה הוא אורך החיים שלך שאתה מצליח "להחזיר" את כל הקלוריות שלך ולאכול כמו שצריך? מהי תדירות העליה במשקלים שלך? כניראה שחיי היום יום שלך מאוד פנויים בשביל להתאמן ולאכול מספיק לאורך היום שלך סובב סביב זה, אני מכיר את דניאל אישית, לילד בן 16 שהתחיל עד לא מזמן ליפטינג, זה לא האופטימלי ביותר, אתה שכחת שאתה ספורטאי שרגיל לעומסים האלה והוא כבר תקופה ארוכה עסוק רק בליפטינג, כשאתה משלב ספרינטים אתה כבר רגיל לזה, אתה מסוגל להתמודד, מי אמר שזה נכון לו כרגע? בשביל מקסימום התקדמות ועליה שבועית ממש לא. דבר נוסף, פליאומטרי ידוע בכך שהוא לא נורא להתאוששות אבל לא דובר פה על פליאומטרי...

בן כמה אתה?
מה אורך עונת הפוטבול אצלך?
מה הוא אורך החיים שלך שאתה מצליח "להחזיר" את כל הקלוריות שלך ולאכול כמו שצריך? מהי תדירות העליה במשקלים שלך? כניראה שחיי היום יום שלך מאוד פנויים בשביל להתאמן ולאכול מספיק לאורך היום שלך סובב סביב זה, אני מכיר את דניאל אישית, לילד בן 16 שהתחיל עד לא מזמן ליפטינג, זה לא האופטימלי ביותר, אתה שכחת שאתה ספורטאי שרגיל לעומסים האלה והוא כבר תקופה ארוכה עסוק רק בליפטינג, כשאתה משלב ספרינטים אתה כבר רגיל לזה, אתה מסוגל להתמודד, מי אמר שזה נכון לו כרגע? בשביל מקסימום התקדמות ועליה שבועית ממש לא. דבר נוסף, פליאומטרי ידוע בכך שהוא לא נורא להתאוששות אבל לא דובר פה על פליאומטרי...
אני בן 21. אורך עונת פוטבול כ4-5 חודשים, אימונים בשוטף יש כ8-9 חודשים בשנה.
אני סטודנט לתואר כפול בפיזיקה והנדסת חשמל ועל הדרך גם עובד, ומצליח לשלב את האימונים פחות או יותר כמו שאני רוצה (אני לא אגיד שאני לא מפספס, לפעמים חסר זמן).
אני לא מבין מה לוקח כל כך הרבה זמן במה שאמרתי? ריצה ארוכה זה עוד 20 דקות (נגיד 30 כולל כל ההכנות) ואימון ספרינטים זה שעה. יש מספיק אנשים שמתאמנים 4 פעמים בשבוע. וכמה כבר זמן לוקח להוסיף עוד איזה 500-1000 קלוריות שמחולקות בארוחות במהלך היום.
לגבי התקדמות - 2.5/5 ק"ג בשבוע, תלוי בתרגיל.

מסכים איתך שזה לא בהכרח מה שנכון ומתאים לו כרגע. לכן שאלתי אותו למה הוא רוצה בכלל לעשות ספרינטים מלכתחילה, כי ככל הנראה זה מיותר. וכן, אתה צודק שמקסימום התקדמות ועליה שבועית בכוח תהיה בלי שום דבר נוסף, אבל הכל תלוי במטרות שלו כמתאמן. אולי הוא רוצה עוד דברים חוץ מנטו לצבור כוח?

אגב, זה לא כזה עומס מטורף מה שאני עושה, ומסתגלים אל זה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.

אין בעיה לשלב קונדישנינג בכוח, להפך אני מעודד את זה ואני בעצמי מוסיף קונדישנינג, אבל בנפח כמו טקסס לא מומלץ, יש מספיק תוכניות כוח שמשלבות קונדישנינג במקום, לא רואה בתוכנית כמו טקסס להוסיף קונדישנינג, מלבד אולי הליכות להתאוששות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית