עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
החלטתי לנסות להוסיף בוקס במטרה לתת דגש על הכיווץ בתחתית ועלייה זקופה, לא פעם בכיתי בשרותים של החדר כושר כי הסקוואט שלי היה גוד מורנינג נוראי.לא הייתי בדיוק בטוחה איך כדאי לשלב את הבוקס סקוואט בתכנית אז זה מה שעשיתי על סמך ידע חדש שילד חלש העניק לי. איך כדאי לי לעבוד על הבוקס סקוואט?
ולנושא
היום היה אימון התאוששות שהלך ככה
Box Squat 65kgx 2x5
החלטתי לנסות להוסיף בוקס במטרה לתת דגש על הכיווץ בתחתית ועלייה זקופה, לא פעם בכיתי בשרותים של החדר כושר כי הסקוואט שלי היה גוד מורנינג נוראי.לא הייתי בדיוק בטוחה איך כדאי לשלב את הבוקס סקוואט בתכנית אז זה מה שעשיתי על סמך ידע חדש שילד חלש העניק לי. איך כדאי לי לעבוד על הבוקס סקוואט?
Press 30Kg 3x5 (חל בלבול 🤦♂️)
Chin ups
Back ex
Plank
מתיחות ומוביליטי
והנה סרטון של הבוקס סקוואט אשמח לתיקונים. העומק בסדר?
אני בכלל שם אותו בנפח...
כן אני שופפת כרגיל פעמיים בשבוע בנוסף לבוקס, בנתיים אני מרגישה הרבה יותר נוח עם התנועה של הבוקס ואני מקווה שאצליח להעתיק אותה לסקוואט כבד ללא עצירה
הבוקס סקוואט נראה בסדר, אבל אם את רוצה לסדר את הסקוואט ההמלצה שלי היא לעשות סקוואט ולא לעבור לתרגילים אחרים. ספציפיות זה ה-דבר במקרה הזה.
תודה רבה!א. מרשים!
ב. הייתי פותח את הברכיים יותר לצדדים, ומתיישב כמה שיותר לאחור. באמת בנוגע לגוד מורנינג, לואי סימונס כותב שאחד היתרונות של בוקס סקוואט הוא הטמעת הרגל לעלות קודם כל עם החלק העליון של הגוף. לצורך זאת, צריך להתיישב לאחור!
ג. אד קואן ממליץ לצאת עם המוט, בלא יותר משלשה צעדים. נניח: שמאל אחורה, ימין אחורה, שמאל מתקנת הצידה לרוחב המתאים. ככל אשר נוכחתי אני, צעדים רבים מידי גורמים לקושי לשמור על מבנה מכווץ.
ד. תוך כדי שאת שומרת על כיווץ כשאת יושבת, את צריכה לנוע מעט אחורה עם מפרק האגן-ירך (עמוד שדרה ללא תנועה!), כדי לוותר עוד יותר על האנרגיה המיכנית שצברת בעת הירידה. משם את נעה קדימה חזרה אל הפוזיציה הראשונית, ומתחילה לעלות.
היתרון הגדול של בוקס כתרגיל לאימוני נפח, נמצא לעניות דעתי ביכולת לעבוד בעצימות גבוהה משמעותית בנפח - היות והמשקל היחסי גבוה יותר. במקום לעבוד 160X5X5 סקוואט רגיל, עובדים עם 145X5X5 בוקס סקוואט, שבפועל מבחינת העצימות שלהם יכולים להתקרב בערך לאפילו 170, ורק שמהעבר השני - בכל הנוגע להתאוששות, עדיין עבדנו רק עם 145, אז ההתאוששות קלה יותר במעט.
מנגד, אל תשכח שהיא רק מגששת עם התרגיל, אז הבחירה באימון ההתאוששות הגיונית הרבה יותר. קשה מאוד לקפוץ ישר לבוקס סקוואט כבד של 5X5, רגע אחרי שהתחלת להתאמן עליו בפעם הראשונה.
כן אני שופפת כרגיל פעמיים בשבוע בנוסף לבוקס, בנתיים אני מרגישה הרבה יותר נוח עם התנועה של הבוקס ואני מקווה שאצליח להעתיק אותה לסקוואט כבד ללא עצירה
תודה רבה!
האם הכוונה בד. היא לבצע APT במפרק האגן?ובנוגע לעומק, האם הוא מספק?
אני תוהה אם במידה ואוסיף בוקס סקוואט לנפח תהיה לי יותר תועלת מכך לעומת סקוואט רגיל, בשלב הזה של האימונים שלי ?
באמת עלה. טכניקה וגמישות מצויינים. אם הייתי מצליח להרים את טכניקת הפח שלי לכיוון הזה הייתי היום במקום אחר...בחזרה האחרונה אפשר לראות שהתחת קצת עלה
ברור לי שישנה גלישה לרגע לא אמרתי שהטכניקה שלי מדהימה על חללאת בורחת מהבעיות שלך במקום לטפל בהן. יש גלישה של הברכיים גם עם בסט שצילמת. הפרתון הוא לא להרחיב את העמידה ולהחליף נעליים אלא לשים את הברכיים איפה שהן אמורות להיות בחצי הראשון של התנועה.
ברור לי שישנה גלישה לרגע לא אמרתי שהטכניקה שלי מדהימה על חלל
ברגע שאני אעלה את הסרטון הנוסף עם נעליי המשקולנים אתה לא תהיה ספקן לגבי העניין שהנעליים היוו חלק מהבעיה
אולי @Edward יעיד (?)
אימון נפח 22/9 -
הצלחה!
Squat 92.5Kg 5x5
הרגיש לי מעולה! אומנם העומק עדיין לא מספק אותי אבל הרגשתי נפלא
Benchpress 45Kg 5x5
Pendlay row 47Kg 5x5
Triceps 3x12 (התחלתי להרגיש כאבים במרפק תחת עומס ואני לא בטוחה ממה זה נובע 😕)
מוביליטי ומתיחות
זה חוקי בכלל שאימון כזה לוקח לי שעתיים וחצי ?