הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

THE PURPOSEFUL LIFTER [הוסר]

• פותח/ת השרשור Harlen
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
בנוגע לעומק. נראה מקביל בדיוק. לא יודע אם זה טוב או רע, אני מניח שזה בסדר.

החלטתי לנסות להוסיף בוקס במטרה לתת דגש על הכיווץ בתחתית ועלייה זקופה, לא פעם בכיתי בשרותים של החדר כושר כי הסקוואט שלי היה גוד מורנינג נוראי.לא הייתי בדיוק בטוחה איך כדאי לשלב את הבוקס סקוואט בתכנית אז זה מה שעשיתי על סמך ידע חדש שילד חלש העניק לי. איך כדאי לי לעבוד על הבוקס סקוואט?

הבוקס סקוואט נראה בסדר, אבל אם את רוצה לסדר את הסקוואט ההמלצה שלי היא לעשות סקוואט ולא לעבור לתרגילים אחרים. ספציפיות זה ה-דבר במקרה הזה.

ולנושא
היום היה אימון התאוששות שהלך ככה
Box Squat 65kgx 2x5
החלטתי לנסות להוסיף בוקס במטרה לתת דגש על הכיווץ בתחתית ועלייה זקופה, לא פעם בכיתי בשרותים של החדר כושר כי הסקוואט שלי היה גוד מורנינג נוראי.לא הייתי בדיוק בטוחה איך כדאי לשלב את הבוקס סקוואט בתכנית אז זה מה שעשיתי על סמך ידע חדש שילד חלש העניק לי. איך כדאי לי לעבוד על הבוקס סקוואט?
Press 30Kg 3x5 (חל בלבול 🤦‍♂️)
Chin ups
Back ex
Plank
מתיחות ומוביליטי
והנה סרטון של הבוקס סקוואט אשמח לתיקונים. העומק בסדר?

א. מרשים!
ב. הייתי פותח את הברכיים יותר לצדדים, ומתיישב כמה שיותר לאחור. באמת בנוגע לגוד מורנינג, לואי סימונס כותב שאחד היתרונות של בוקס סקוואט הוא הטמעת הרגל לעלות קודם כל עם החלק העליון של הגוף. לצורך זאת, צריך להתיישב לאחור!
ג. אד קואן ממליץ לצאת עם המוט, בלא יותר משלשה צעדים. נניח: שמאל אחורה, ימין אחורה, שמאל מתקנת הצידה לרוחב המתאים. ככל אשר נוכחתי אני, צעדים רבים מידי גורמים לקושי לשמור על מבנה מכווץ.
ד. תוך כדי שאת שומרת על כיווץ כשאת יושבת, את צריכה לנוע מעט אחורה עם מפרק האגן-ירך (עמוד שדרה ללא תנועה!), כדי לוותר עוד יותר על האנרגיה המיכנית שצברת בעת הירידה. משם את נעה קדימה חזרה אל הפוזיציה הראשונית, ומתחילה לעלות.

אני בכלל שם אותו בנפח...

היתרון הגדול של בוקס כתרגיל לאימוני נפח, נמצא לעניות דעתי ביכולת לעבוד בעצימות גבוהה משמעותית בנפח - היות והמשקל היחסי גבוה יותר. במקום לעבוד 160X5X5 סקוואט רגיל, עובדים עם 145X5X5 בוקס סקוואט, שבפועל מבחינת העצימות שלהם יכולים להתקרב בערך לאפילו 170, ורק שמהעבר השני - בכל הנוגע להתאוששות, עדיין עבדנו רק עם 145, אז ההתאוששות קלה יותר במעט.

מנגד, אל תשכח שהיא רק מגששת עם התרגיל, אז הבחירה באימון ההתאוששות הגיונית הרבה יותר. קשה מאוד לקפוץ ישר לבוקס סקוואט כבד של 5X5, רגע אחרי שהתחלת להתאמן עליו בפעם הראשונה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

הבוקס סקוואט נראה בסדר, אבל אם את רוצה לסדר את הסקוואט ההמלצה שלי היא לעשות סקוואט ולא לעבור לתרגילים אחרים. ספציפיות זה ה-דבר במקרה הזה.
כן אני שופפת כרגיל פעמיים בשבוע בנוסף לבוקס, בנתיים אני מרגישה הרבה יותר נוח עם התנועה של הבוקס ואני מקווה שאצליח להעתיק אותה לסקוואט כבד ללא עצירה
א. מרשים!
ב. הייתי פותח את הברכיים יותר לצדדים, ומתיישב כמה שיותר לאחור. באמת בנוגע לגוד מורנינג, לואי סימונס כותב שאחד היתרונות של בוקס סקוואט הוא הטמעת הרגל לעלות קודם כל עם החלק העליון של הגוף. לצורך זאת, צריך להתיישב לאחור!
ג. אד קואן ממליץ לצאת עם המוט, בלא יותר משלשה צעדים. נניח: שמאל אחורה, ימין אחורה, שמאל מתקנת הצידה לרוחב המתאים. ככל אשר נוכחתי אני, צעדים רבים מידי גורמים לקושי לשמור על מבנה מכווץ.
ד. תוך כדי שאת שומרת על כיווץ כשאת יושבת, את צריכה לנוע מעט אחורה עם מפרק האגן-ירך (עמוד שדרה ללא תנועה!), כדי לוותר עוד יותר על האנרגיה המיכנית שצברת בעת הירידה. משם את נעה קדימה חזרה אל הפוזיציה הראשונית, ומתחילה לעלות.

היתרון הגדול של בוקס כתרגיל לאימוני נפח, נמצא לעניות דעתי ביכולת לעבוד בעצימות גבוהה משמעותית בנפח - היות והמשקל היחסי גבוה יותר. במקום לעבוד 160X5X5 סקוואט רגיל, עובדים עם 145X5X5 בוקס סקוואט, שבפועל מבחינת העצימות שלהם יכולים להתקרב בערך לאפילו 170, ורק שמהעבר השני - בכל הנוגע להתאוששות, עדיין עבדנו רק עם 145, אז ההתאוששות קלה יותר במעט.

מנגד, אל תשכח שהיא רק מגששת עם התרגיל, אז הבחירה באימון ההתאוששות הגיונית הרבה יותר. קשה מאוד לקפוץ ישר לבוקס סקוואט כבד של 5X5, רגע אחרי שהתחלת להתאמן עליו בפעם הראשונה.
תודה רבה!
האם הכוונה בד. היא לבצע APT במפרק האגן?ובנוגע לעומק, האם הוא מספק?
אני תוהה אם במידה ואוסיף בוקס סקוואט לנפח תהיה לי יותר תועלת מכך לעומת סקוואט רגיל, בשלב הזה של האימונים שלי ?

אימון עצימות 12.9
Squat 100kg x4 כשל אך ורק בגלל הטכניקה בSS שפפתי 102.5 ל3x5, מכאן מגיע כל הבטחון. בחזרה הראשונה הרגשתי שלא ירדתי עמוק מספיק אז בחזרות הבאות השתדלתי לרדת עמוק יותר אבל לא שמרתי על ירידה מבוקרת וירדתי בצורה נוראית כשהברכיים גם גלשו מאוד קדימה. אני מרגישה שמאז שהשתמשתי ברצועות הטכניקה שלי השתבשה אני מאוד מקווה שעם הזמן זה יסתדר
האם עלי לחזור על המשקל של הסקוואט או שכדאי להתקדם?אני מרגישה שהטכניקה שלי שוב תכשיל אותי אבל מצד שני זה כואב לי באגו
Benchpess 47.5kg x5 קל
Deadlift 110 x5 לא התאמצתי מספיק לשמור על עמ''ש ניטרלי
מתיחות

אגו, בתרגילי כח, יקח אותך למקומות לא נעימים.
לא יקרה כלום אם תחזרי על המשקל ותרגישי שאת שולטת בו במידה מספקת.
מצד שני, זה לא אומר שאם תנסי שבוע הבא 102.5 את תכשלי. תעשי מה שאת רואה לנכון.

ד.א
🙌

תחזרי על המשקל.
צלמי את הסקוואט הכבד שלך. יצא שאמרו לי שאני לא יורד מספיק נמוך ואז התחלתי לרדת נמוך מדי וזה מקשה ופוגע בטכניקה.

כן אני שופפת כרגיל פעמיים בשבוע בנוסף לבוקס, בנתיים אני מרגישה הרבה יותר נוח עם התנועה של הבוקס ואני מקווה שאצליח להעתיק אותה לסקוואט כבד ללא עצירה

לא הבנת את הכוונה שלי. אני חושב שבמקרה הזה עדיף לעשות רק סקוואט ולא בוקס סקוואט. ולא רק שאין תרגום בין התנועות אלא זה גם יכול להפריע.
אבל אני מניח שכל אחד צריך לנסות את זה כדי לראות.

בעזהי"ת

תודה רבה!
האם הכוונה בד. היא לבצע APT במפרק האגן?ובנוגע לעומק, האם הוא מספק?
אני תוהה אם במידה ואוסיף בוקס סקוואט לנפח תהיה לי יותר תועלת מכך לעומת סקוואט רגיל, בשלב הזה של האימונים שלי ?

א. ציר התנועה המדוברת הוא מפרק הירך בלבד - האגן נעול ללא תזוזה.

ב. אני לא רואה את הבוקס כתרגיל גביע הקסם. הגביע הזה נמצא במשמעת האימונים ותהליכי ההתאוששות, וביכולת להתאמץ עד לקצה. בצד זאת, אני רואה יתרון בכך שבבוקס אנחנו משיגים עצימות גבוהה יותר עם משקל נמוך יותר - בכל הנוגע להתאוששות איכותית יותר מאימוני נפח, וכמו גם בנוגע לדגש שהוא נותן על אקספלוסיביות (כל זאת בסייג שמירה על אימון העצימות השבועי עם סקוואט רגיל).

האם אני ממליץ לך להחליף את סקוואט הנפח בבוקס? לא יודע. WeaKid
הוא רק ההמלצה השנייה שלי אי פעם לעשות כזה מהלך ברמה של טקסס, כך שאני עוד לא מנוסה מספיק האם לומר שיש כאן משהו אבסולוטי - כל כמה שכאמור: אני טוען שאכן כך.

• אהבתי
Reactions: Tom
משקלים מדהימים, עבודה מאוד נקייה - מרשים מאוד. אם להגיד את האמת אני מעט בהלם... 😱

משקלים מצויינים וטכניקה טובה,עוקב.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה רבה לך אליהו אני מאוד מתפתה לשלב בוקס סקוואט אבל אשאיר את זה לשלב מאוחר יותר באימונים שלי.
אני לא בטוחה למה נמנעתי מלעדכן כאן אבל בכל אופן, אימון הנפח השתשבש לי בגלל הטכניקה בסקוואט, ברכיים גולשות ואיבוד של הכיווץ בתחית.הורדתי נעליים ובסוף האימון נכנסתי לסט נוסף, עם משקל קל יותר אומנם, אבל ראיתי שיפור ניכר בכל העניין עם הגלישה של הברכיים.
היום באימון העצימות שפפתי עם נעלי האולסטר ולא הריבוק עם ההגבהה והרגשתי מעולה, הרחבתי את העמידה וזה קצת הגביל אותי מבחינת העומק, אני מניחה שעלי למצוא את הנקודה בדיוק באמצע שארגיש שם בנוח
אני שמחה מההתקדמות שעשיתי באשר לטכניקה בסקוואט אבל עלי עוד לתקן הרבה
עצימות 19/9 -
Sqaut 100Kg x5
Benchpress 50Kg x5
Deadlift 115Kg x5

בחזרה האחרונה אפשר לראות שהתחת קצת עלה

את בורחת מהבעיות שלך במקום לטפל בהן. יש גלישה של הברכיים גם עם בסט שצילמת. הפרתון הוא לא להרחיב את העמידה ולהחליף נעליים אלא לשים את הברכיים איפה שהן אמורות להיות בחצי הראשון של התנועה.

בחזרה האחרונה אפשר לראות שהתחת קצת עלה
באמת עלה. טכניקה וגמישות מצויינים. אם הייתי מצליח להרים את טכניקת הפח שלי לכיוון הזה הייתי היום במקום אחר...

• פותח/ת השרשור
את בורחת מהבעיות שלך במקום לטפל בהן. יש גלישה של הברכיים גם עם בסט שצילמת. הפרתון הוא לא להרחיב את העמידה ולהחליף נעליים אלא לשים את הברכיים איפה שהן אמורות להיות בחצי הראשון של התנועה.
ברור לי שישנה גלישה לרגע לא אמרתי שהטכניקה שלי מדהימה על חלל
ברגע שאני אעלה את הסרטון הנוסף עם נעליי המשקולנים אתה לא תהיה ספקן לגבי העניין שהנעליים היוו חלק מהבעיה
אולי @Edward יעיד (?)

ברור לי שישנה גלישה לרגע לא אמרתי שהטכניקה שלי מדהימה על חלל
ברגע שאני אעלה את הסרטון הנוסף עם נעליי המשקולנים אתה לא תהיה ספקן לגבי העניין שהנעליים היוו חלק מהבעיה
אולי @Edward יעיד (?)

הנעליים הן לא חלק מהבעיה. הנעליים משפיעות על הצורה שבה צריך לרדת וצריך לקחת את זה בחשבון.

• פותח/ת השרשור
אימון נפח 22/9 -
הצלחה!
Squat 92.5Kg 5x5
הרגיש לי מעולה! אומנם העומק עדיין לא מספק אותי אבל הרגשתי נפלא
Benchpress 45Kg 5x5
Pendlay row 47Kg 5x5
Triceps 3x12 (התחלתי להרגיש כאבים במרפק תחת עומס ואני לא בטוחה ממה זה נובע 😕)
מוביליטי ומתיחות
זה חוקי בכלל שאימון כזה לוקח לי שעתיים וחצי ?

הגיוני שהאימון יוצא ארוך.

אימון נפח 22/9 -
הצלחה!
Squat 92.5Kg 5x5
הרגיש לי מעולה! אומנם העומק עדיין לא מספק אותי אבל הרגשתי נפלא
Benchpress 45Kg 5x5
Pendlay row 47Kg 5x5
Triceps 3x12 (התחלתי להרגיש כאבים במרפק תחת עומס ואני לא בטוחה ממה זה נובע 😕)
מוביליטי ומתיחות
זה חוקי בכלל שאימון כזה לוקח לי שעתיים וחצי ?

את צריכה לבכות פחות בשירותים....

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית