הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להתחיל SS - כמה שאלות

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
שלום, אני רציתי לשאול כמה דברים רק כדי שיהיה לי ברור (אני קורא את המאמר בקילוגרם על התכנית).

אז.. התחלתי לחזור להתאמן אחרי כמה חודשים (לפני זה לא הייתי רציני ממש) ואני כבר בערך חודש וחצי במכון. התכנית שאני כרגע עושה היא תכנית FBW רק של המורכבים הבסיסיים ומידי פעם ידיים..
אני עושה את הFBW הזו רק כדי לתרגל טכניקה (דדליפט, סקוואט והשאר).

רציתי להיות בטוח כי ראיתי כמה דברים בקילוגרם - יש SS ויש PPST .
הבנתי שSS זה עם הפוואר קלין שאותו אני לא רוצה לבצע (כי אני לא שולט בדדליפט וגם אני מעדיף לא לעשות את התרגיל הזה בלי מישהו שמבין ויוכל להדריך אותי). והPPST זה אותו דבר רק עם שינוי קטן בסדר התרגילים ואין קלין אלא יש מתח (אני לא טועה נכון?)

אז בכללי אני צריך לעשות כמו בPPST:

אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל

אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5

או כמו בSS (שהדדליפט ביום של הבנץ' ואז במקום פווארקלין ביום B אני עושה מתח?)

וד"א, לגבי קלוריות, זה בסדר שאני אוכל כרגיל ואז כשיתחיל להיות קשה אני פשוט אוסיף עוד קלוריות? וככה אתקדם?

תודה רבה ויום נעים!

תעשה את התוכנית ככה :

A
סקוואט , בנצ , דדליפט

B
סקוואט , מילטרי פרס , צ'ין אפס עם משקל

חשוב מאוד לא להתחיל SS (כלומר לא להעלות משקלים) כל עוד אתה לא שולט בטכניקה
תלמד את הטכניקה של התרגילים האלו , כשהטכניקה תהיה מספקת , תתחיל להתקדם מאימון לאימון

לגבי תזונה אני ממליץ לך להתחיל עם פלוס קלורי של 300-500 קלוריות עד לכשל ראשון/שאתה לא מתאושש כמו שצריך , במקרה כזה תוסיף עוד 200 קלוריות , אני אישית התחלתי עם פלוס של 300 וכרגע על פלוס של 700-1000

שיהיה המון בהצלחה , קח את התוכנית הזו ברצינות , זה הבסיס להתקדמות שלך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
לגבי הציןאפס זה משנה אם זה בצורה הזו או עם יד כלפי חוץ?
מה גם שכרגע אני מצליח לסגור במתח ברוחב קצת יותר מכתפיים לסגור 3/2/2 בערך.. ככה שלשים נשקל יהיה יותר מאוחר אני חושב.

וזה מה שאני מתכנן , קודם לשלוט בצורה טובה בתרגילים ואז להתחיל. אני עוד כמה זמן נגיד שבוע אעלה סרטונים לבדוק טכניקה.

אולי אני אפתח לוג או אעשה מחברת התקדמוצ שיהיה סדר..

תודה שוב
דרך אגב הנתונים כרגע -
משקל 78.5 בערך )המשקל אנאלוגי בבית(
גובה 1.76

מה המשקלי עבודה בכל התרגילי בסיס?
איך הטכניקה? אתה מוזמן לצלם את עצמך ולעלות את הסרטונים.

לא משנה ממש משנה אם היד במתח בסופיניצה או פרונציה.
תתחיל מ3 סטים עד לכשל - כל אימון תנסה לעשות לפחות חזרה אחת יותר בסה״כ, אם אתה לא מצליח תוסיף סט (עד שתגיע ל5 סטים סה״כ) אחר כך אפשר להתקדם עם משקל עליך. בערך מתי שתצליח 10-15 חזרות רצוף.

• פותח/ת השרשור
כרגע המשקלים ככה
סקוואט 60
דדליפט 60
בנצ פרס 50
פרס בעמידה 30

בסקוואט ודדליפט אני לא מעלה עוד עד לשליטה טובה.
בבנצ אני גם מתאמן על הטכניקה
פרס אני מעלה ממש קצת כי אני צריך לדעת לאזן את המשקל טוב יותר .

בכללי המשקלים לא קשים לי אבל אני מעדיף לא להעלות עוד .. עדיף להשאיר את האגו בצד קצת וללמוד טכניקה טובה.. טוב צילמתי סט של סקוואט וסט של דדליפט היום.

אני בטוח שאני צריך לשפר את הטכניקה אם תוכלו לומר לי במה אז תודה:)

ד"א, איך אפשר לערוך כותרת בפורום או את ההודעה הראשית של הפוסט?

שבת שלום

נערך לאחרונה:
בסקוואט אתה לא שובר מתחת למגביל , ולא משתמש בטכניקה של ריפטו (היפ דרייב). קשה לראות אם זה HB או LB בכלל.
בדדליפט אתה מתחיל עם מוט שלא מאמצע כף הרגל אלה ממש קדימה.

זה ככה על קצה המזלג דברים בולטים , תעבור על הספר של ריפטו והסרטונים שלו לגבי הטכניקות.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט אתה לא שובר מתחת למגביל , ולא משתמש בטכניקה של ריפטו (היפ דרייב). קשה לראות אם זה HB או LB בכלל.
בדדליפט אתה מתחיל עם מוט שלא מאמצע כף הרגל אלה ממש קדימה.

זה ככה קצה המזלג דברים בולטים , תעבור על הספר של ריפטו והסרטונים שלו לגבי הטכניקות.
בסקוואט אני אנסה לרדת נמוך יותר.
אני אתרגל את ההיפ דרייב יותר.
שאתה אומר lb אתה מתכוון למיקום של המוט? כי אם כן אז אני מניח איפה שריפטו מראה בסרטון (לא על הטרפזים ממש אלא קצת נמוך יותר והוא נח על האיזור שנוצר כמו שקע כזה בכתף) זה המיקום לא?

בדדליפט סבבה שמתי לב. תודה על ההערה. בכללי שאר התנועה בסדר או על הפנים?

ממ.. שאלה קטנה, אני מרגיש שאני לא מצליח לרדת נמוך יותר בסקוואט כי ההאמסטרינג לא נותן לי (אני מרגיש אותו חזק) אני לא גמיש בכלל בכלל בהאמסטרינג.. מה אני יכול לעשות בינתיים?
אותו דבר בדדליפט - נורא קשה לי לעשות את הסטאפ כי אני לא מסוגל בגלל ההאמס'..

תודה בכל מקרה
שבוע טוב.

בסקוואט אני אנסה לרדת נמוך יותר.
אני אתרגל את ההיפ דרייב יותר.
שאתה אומר lb אתה מתכוון למיקום של המוט? כי אם כן אז אני מניח איפה שריפטו מראה בסרטון (לא על הטרפזים ממש אלא קצת נמוך יותר והוא נח על האיזור שנוצר כמו שקע כזה בכתף) זה המיקום לא?

בדדליפט סבבה שמתי לב. תודה על ההערה. בכללי שאר התנועה בסדר או על הפנים?

ממ.. שאלה קטנה, אני מרגיש שאני לא מצליח לרדת נמוך יותר בסקוואט כי ההאמסטרינג לא נותן לי (אני מרגיש אותו חזק) אני לא גמיש בכלל בכלל בהאמסטרינג.. מה אני יכול לעשות בינתיים?
אותו דבר בדדליפט - נורא קשה לי לעשות את הסטאפ כי אני לא מסוגל בגלל ההאמס'..

תודה בכל מקרה
שבוע טוב.

LB = זה האזור מתחת לטרפזים (בצורה כללית ) שהמוט מונח על הסקאפליס.

תקרא תספר של ריפטו (מה שרלוונטי לגביך) תראה את הסרטוני הדרכה שלו ותעלה סרטונים שלך לביקורת תוך כדאי.

לגבי גמישות , תעשה תרגילי גמישות שרלוונטים לסקוואט , זה יעזור לך לרדת נמוך יותר (ולא רק בעיקר.).

• פותח/ת השרשור
LB = זה האזור מתחת לטרפזים (בצורה כללית ) שהמוט מונח על הסקאפליס.

תקרא תספר של ריפטו (מה שרלוונטי לגביך) תראה את הסרטוני הדרכה שלו ותעלה סרטונים שלך לביקורת תוך כדאי.

לגבי גמישות , תעשה תרגילי גמישות שרלוונטים לסקוואט , זה יעזור לך לרדת נמוך יותר (ולא רק בעיקר.).
אוקי תודה רבה

אני אקרא את הספר שלו ואראה שוב את הסרטונים.

בכללי, הסקוואט ממש רע? סתם רוצה לדעת

אוקי תודה רבה

אני אקרא את הספר שלו ואראה שוב את הסרטונים.

בכללי, הסקוואט ממש רע? סתם רוצה לדעת

אתה רוצה למדוד את הסקוואט שלך לפי רע או רע יותר או טוב מאוד מצויין?

אם אתה לא מבצע אלמנט כמו היפ דרייב ולשבור מתחת למגביל הסקוואט רע מאוד = פסול\לא נחשב.

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה למדוד את הסקוואט שלך לפי רע או רע יותר או טוב מאוד מצויין?

אם אתה לא מבצע אלמנט כמו היפ דרייב ולשבור מתחת למגביל הסקוואט רע מאוד = פסול\לא נחשב.
אוקי תודה.
עוד כמה זמן אני אעלה שוב אחד שאני מקווה שאני עושה יותר טוב.

שבוע טוב 😃

• פותח/ת השרשור
צילמתי מהיום שוב. בסקוואט הורדתי ל40 ..אני ממש חייב לתרגל את התרגיל ..

ודד-

תשוו את זה לסרטונים משבוע שעבר. מקווה ששיפרתי משהו.

ותודה רבה:)

טוב אז ככה , לגבי הסקוואט אני רואה משהוא אחד קריטי וזה עיגול הגב שאתה למטה , תמנע מזה !

לגבי הדדליפט התחת שלך ממש ממש למטה שאתה מתחיל ולא קצת מתחת למגביל (כמו שריפטו מלמד).
דבר שני תשקיע הרבה פחות אנרגיה להוריד את המוט בחזרה למטה מהסיבות האלו.

א. התרגיל הוא תרגיל משיכה ואין לו המשכיות בהורדה איטית.
ב. שתעלה במשקלים בסופו של דבר לא תוכל גם ככה להוריד אותו בכזאת אלגנטיות .

לגבי נשימה שזה הדבר הבסיסי שמסיבוב נבנה הכול אני לא יכול מין הסתם לראות.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
טוב אז ככה , לגבי הסקוואט אני רואה משהוא אחד קריטי וזה עיגול הגב שאתה למטה , תמנע מזה !

לגבי הדדליפט התחת שלך ממש ממש למטה שאתה מתחיל ולא קצת מתחת למגביל (כמו שריפטו מלמד).
דבר שני תשקיע הרבה פחות אנרגיה להוריד את המוט בחזרה למטה מהסיבות האלו.

א. התרגיל הוא תרגיל משיכה ואין לו המשכיות בהורדה איטית.
ב. שתעלה במשקלים בסופו של דבר לא תוכל גם ככה להוריד אותו בכזאת אלגנטיות .

לגבי נשימה שזה הדבר הבסיסי שמסיבוב נבנה הכול אני לא יכול מין הסתם לראות.

בהצלחה.
אוקי.
אני ממש מנסה לא לעגל את הגב בסקוואט למטה אבל אני אחרת לא מצליח לרדת נמוך )שגם ככה הירידה לא משהו(
דרך אגב, אני מצליח לעשות היפדרייב או שעדיין לא ממש?
לגבי ההדליפט אני אנסה להיות איך שאמרת. מבחינת המיקום של המוט בהתחלה, זה יותר טוב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית