נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט
יאללה שוט
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני רואה שה הפך להיות משהו אישי כבר וחרג מכל פרופורציה. אז אם אתם ממש בעניין של להגן על החבר שלכם גם כשהוא לא מודה בטעויות שלו אז שיהיה לכם לבריאות. לידיעתך לטיסמוס, מבין חברי הפורום הזה נמנים אנשי מדע רבים וביניהם פרופ' אהרונוב, שהיה מועמד לפרס נובל על גילוייו בתחום פיזיקת הקוואנטים.
יכולתי באותה מידה גם לרשום את פונקציית הגל ומשוואות נוספות אבל אז היו מתקבלות תגובות עוד יותר מטומטמות.
מה שבטוח הוא ש Deus ex machina אינו פיזיקאי, לא לתואר שלישי, לא לשני וגם לא לראשון.
וכן, שוגר זאזא, בשביל להוכיח אדם על טעותו צריך לעיתים גם להביא סימוכין.
אמרתי את שלי 'זדיינו מצידי 😃
אני רואה שה הפך להיות משהו אישי כבר וחרג מכל פרופורציה. אז אם אתם ממש בעניין של להגן על החבר שלכם גם כשהוא לא מודה בטעויות שלו אז שיהיה לכם לבריאות. לידיעתך לטיסמוס, מבין חברי הפורום הזה נמנים אנשי מדע רבים וביניהם פרופ' אהרונוב, שהיה מועמד לפרס נובל על גילוייו בתחום פיזיקת הקוואנטים.
יכולתי באותה מידה גם לרשום את פונקציית הגל ומשוואות נוספות אבל אז היו מתקבלות תגובות עוד יותר מטומטמות.
מה שבטוח הוא ש Deus ex machina אינו פיזיקאי, לא לתואר שלישי, לא לשני וגם לא לראשון.
עקרון אי הוודאות של הייזנברג חל גם עלי, עם 82 הקילוגרמים שלי ( שפוחתים עוד ועוד ככל שמתקדם החיטוב).
גם לגבי לא ניתן לומר ברגע נתון היכן אני נמצא במרחב ובנוסף לקבוע את התנע שלי בו זמנית בדיוק של מאה אחוזים, אלא רק בגודל שמאוד קרוב לכך.
כל מה שבאתי לומר הוא שאם משהו שואף לאפס הוא עדיין לא אפס.
חשבתי שהתשובה היתה כבר מובנת מדבריי הקודמים, אבל אם עדיין קיימת אי הבנה אצלך אז קבל ציטוט:
" מישהו כאן הזכיר ''תיעול קוונטי'', לדעתי הוא התכוון ל''מנהור קוונטי'', תופעה המתייחסת למכניקת הקוונטים (תחום שיש לו בעיות רבות עם תורת היחסות, מה שלא מאפשר יצירה של תורה אוניברסלית כלשהי. או לפחות לא איפשר עד כה..(כעת תורת המיתרים ותאוריות נוספות נכנסו לשטח, ותורה אוניברסלית נראית כבר כדבר לא כל-כך רחוק), בעקרון, ''מנהור קוונטי'' אומר, שלחלקיק מסוים יש פוטנציאל מסוים לעבור מחסום אנרגיה שאין לא מספיק אנרגיה על מנת לעבור אותו (הדבר נובע מדואליות חלקיקי-גל). מה זה אומר? במונחי היום יום זה אומר שאם תזרקו כדור טניס לעבר קיר בטון, יש סיכוי מסוים שהוא יעבור דרך הקיר ותמצאו אותו בצידו השני של הקיר. כמובן שהסיכויים לכך שואפים לאפס, ולכן לא סביר שזה יקרה. "
הלינק לסימוכין הוא: http://www.sf-f.org.il/story_309
פיסקה אחרונה
ואם לא היה לו שיער כמו של ביל סטאר הוא לא היה חזקנתחיל בזה שסיכויים לא שואפים לשום מקום, כי הסתברות למאורע מסויים היא מספר, קטן ככל שיהיה.
אני לא פיזיקאי, והדיון שלכם לא ממש מעניין אותי, אבל אתה טוען טענה ריקה מתוכן, כי זה מעולם לא קרה או נמדד בשום צורה. זה כמו לקחת בן אדם קרח ולהגיד שאם היה לו שיער, הוא היה ירוק.
האם הטווח של אכילת 200-400 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי מבטיח עלייה "נקייה" במסה, כלומר עלייה שלא תגרור איתה עלייה גדולה באחוזי שומן? פשוט זכור לי משפט כזה מהספר הראשון של pp, ניסתי למצוא אותו אבל לא הצלחתי..