אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

אני רואה שה הפך להיות משהו אישי כבר וחרג מכל פרופורציה. אז אם אתם ממש בעניין של להגן על החבר שלכם גם כשהוא לא מודה בטעויות שלו אז שיהיה לכם לבריאות. לידיעתך לטיסמוס, מבין חברי הפורום הזה נמנים אנשי מדע רבים וביניהם פרופ' אהרונוב, שהיה מועמד לפרס נובל על גילוייו בתחום פיזיקת הקוואנטים.
יכולתי באותה מידה גם לרשום את פונקציית הגל ומשוואות נוספות אבל אז היו מתקבלות תגובות עוד יותר מטומטמות.
מה שבטוח הוא ש Deus ex machina אינו פיזיקאי, לא לתואר שלישי, לא לשני וגם לא לראשון.
וכן, שוגר זאזא, בשביל להוכיח אדם על טעותו צריך לעיתים גם להביא סימוכין.

אמרתי את שלי 'זדיינו מצידי 😃

אל תהיה מצחיק, זה שיש 2.5 פרופסורים חברים באגודה הזאת (אגב, אני מכיר אותה היטב, זה בסדר) לא מעידים על נכונות הדברים או על רצינותם. אתה מביא לי דוגמה למנהור קוואנטי מדף אגודה חובבנית שמטרתה לדאוג לקידום המדע הבדיוני והפנטזיה בישראל? טוב שלא הבאת ציטוטים מפורום אתיאיזם בתפוז, גם שם כותבים כמה אנשים עם תואר. או מספרים של גרג בר.
מאחר שרוב המשתתפים בדיון הזה אקדמאיים, אם אתה כבר מצטט (ורוצה לגנוב בכך לעודד את התפקיד) לפחות תצטט משהו נורמלי.

אני בחיטוב AD שוקל עכשיו 90 קילו הייתי 95 לפני 8 ימים.. אכלתי 2600 קלוריות מתוכם 44 פחמימה בשבוע הראשון. עכשיו הורדתי עוד 100 קלוריות..
עכשיו השאלה את העמסה לעשות עם ~3700 קלוריות? הבנתי שאת העמסה עושים יומיים,זאת אומרת 3700 קל' כל יום ברצף?
זה משנה אם אני מתחיל את ההעמסה בבוקר ואחרי הצהרים מתאמן? או שעדיף בידיוק אחרי באימון להתחיל?

אני רואה שה הפך להיות משהו אישי כבר וחרג מכל פרופורציה. אז אם אתם ממש בעניין של להגן על החבר שלכם גם כשהוא לא מודה בטעויות שלו אז שיהיה לכם לבריאות. לידיעתך לטיסמוס, מבין חברי הפורום הזה נמנים אנשי מדע רבים וביניהם פרופ' אהרונוב, שהיה מועמד לפרס נובל על גילוייו בתחום פיזיקת הקוואנטים.
יכולתי באותה מידה גם לרשום את פונקציית הגל ומשוואות נוספות אבל אז היו מתקבלות תגובות עוד יותר מטומטמות.
מה שבטוח הוא ש Deus ex machina אינו פיזיקאי, לא לתואר שלישי, לא לשני וגם לא לראשון.

בהמשך לדבריך הבאים:

עקרון אי הוודאות של הייזנברג חל גם עלי, עם 82 הקילוגרמים שלי ( שפוחתים עוד ועוד ככל שמתקדם החיטוב).
גם לגבי לא ניתן לומר ברגע נתון היכן אני נמצא במרחב ובנוסף לקבוע את התנע שלי בו זמנית בדיוק של מאה אחוזים, אלא רק בגודל שמאוד קרוב לכך.
כל מה שבאתי לומר הוא שאם משהו שואף לאפס הוא עדיין לא אפס.

אז על פי עקרון אי הוודאות, לא ניתן לדעת בדיוק מושלם (תיאורטית) את התנע והמיקום שלך?

חשבתי שהתשובה היתה כבר מובנת מדבריי הקודמים, אבל אם עדיין קיימת אי הבנה אצלך אז קבל ציטוט:
" מישהו כאן הזכיר ''תיעול קוונטי'', לדעתי הוא התכוון ל''מנהור קוונטי'', תופעה המתייחסת למכניקת הקוונטים (תחום שיש לו בעיות רבות עם תורת היחסות, מה שלא מאפשר יצירה של תורה אוניברסלית כלשהי. או לפחות לא איפשר עד כה..(כעת תורת המיתרים ותאוריות נוספות נכנסו לשטח, ותורה אוניברסלית נראית כבר כדבר לא כל-כך רחוק), בעקרון, ''מנהור קוונטי'' אומר, שלחלקיק מסוים יש פוטנציאל מסוים לעבור מחסום אנרגיה שאין לא מספיק אנרגיה על מנת לעבור אותו (הדבר נובע מדואליות חלקיקי-גל). מה זה אומר? במונחי היום יום זה אומר שאם תזרקו כדור טניס לעבר קיר בטון, יש סיכוי מסוים שהוא יעבור דרך הקיר ותמצאו אותו בצידו השני של הקיר. כמובן שהסיכויים לכך שואפים לאפס, ולכן לא סביר שזה יקרה. "

הלינק לסימוכין הוא: http://www.sf-f.org.il/story_309

פיסקה אחרונה

נתחיל בזה שסיכויים לא שואפים לשום מקום, כי הסתברות למאורע מסויים היא מספר, קטן ככל שיהיה.
אני לא פיזיקאי, והדיון שלכם לא ממש מעניין אותי, אבל אתה טוען טענה ריקה מתוכן, כי זה מעולם לא קרה או נמדד בשום צורה. זה כמו לקחת בן אדם קרח ולהגיד שאם היה לו שיער, הוא היה ירוק.

נתחיל בזה שסיכויים לא שואפים לשום מקום, כי הסתברות למאורע מסויים היא מספר, קטן ככל שיהיה.
אני לא פיזיקאי, והדיון שלכם לא ממש מעניין אותי, אבל אתה טוען טענה ריקה מתוכן, כי זה מעולם לא קרה או נמדד בשום צורה. זה כמו לקחת בן אדם קרח ולהגיד שאם היה לו שיער, הוא היה ירוק.
ואם לא היה לו שיער כמו של ביל סטאר הוא לא היה חזק

האם הטווח של אכילת 200-400 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי מבטיח עלייה "נקייה" במסה, כלומר עלייה שלא תגרור איתה עלייה גדולה באחוזי שומן? פשוט זכור לי משפט כזה מהספר הראשון של pp, ניסתי למצוא אותו אבל לא הצלחתי..

האם הטווח של אכילת 200-400 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי מבטיח עלייה "נקייה" במסה, כלומר עלייה שלא תגרור איתה עלייה גדולה באחוזי שומן? פשוט זכור לי משפט כזה מהספר הראשון של pp, ניסתי למצוא אותו אבל לא הצלחתי..

היא תגרור אחריה עליה יותר איטית במסה - גם בשריר וגם בשומן. בתוכניות מפוצלות זה הולך, בתוכניות שמצריכות התאוששות גבוהה יותר אין סיכוי להתמיד בזה לאורך זמן.

זה לא נכון. לא כל אחד צריך לאכול 1500 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי שלו בשביל להתאושש ולהתקדם וגם ריפ מזכיר את זה בספר. ההמלצות האלה זה לאוכלוסיות מסויימות

אשמח למחקר ( ומדידות כמובן ) שמראה תופעות קוונטיות בגופים גדולים .
אם אתה מעוניין בקורסים ובהשכלה שלי אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית .
מנהור נובע מכך שלאלקטרון יש פונקציית גל , לך (או לכדור טכניס שלך ) אין .

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית