הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

הזמנת מולטי ויטמין מ bb.com של אופטימן לבד בלי שום תוספת, יוצא חבילה קלילה ובערך 22 דולר כולל משלוח, מבחינת מחיר זה משתלם, בהגעה של זמן בטח יקח עד שבועיים ולא אכפת לי לחכות

השאלה המפגרת היא - לא אמורה להיות בעיה כלשהיא עם המכ"ס, עיכובים למיניהם וכו' ?
בסופו של יום זו חבילה קטנה ותמימה חח

אם שלחת ב DHL זה בסדר

בקשר לדיון על הפיזיקה שהיה כאן, אני לא כל כך מבין בפיזיקה כי בחיים לא למדתי משהו מעבר ליחידות בסיסיות בתיכון, אבל אתם טוענים שכל חוקי הפיזיקה באשר הם, קיימים גם בגוף האדם? אם כן תסבירו ותביאו דוגמאות.
(דרך אגב אין לי תואר ואני לומד דברים לא מעניינים LOL )

בקשר לדיון על הפיזיקה שהיה כאן, אני לא כל כך מבין בפיזיקה כי בחיים לא למדתי משהו מעבר ליחידות בסיסיות בתיכון, אבל אתם טוענים שכל חוקי הפיזיקה באשר הם, קיימים גם בגוף האדם? אם כן תסבירו ותביאו דוגמאות.
(דרך אגב אין לי תואר ואני לומד דברים לא מעניינים LOL )
הם מבלבלים את המוח, זה ברור שהם לא למדו ביופיזיקה. אפשר להוכיח בקלות שהם טועים: אם כוח המשיכה היה "קיים" בגוף האדם, איך היה מגיע דם למוח?

הם מבלבלים את המוח, זה ברור שהם לא למדו ביופיזיקה. אפשר להוכיח בקלות שהם טועים: אם כוח המשיכה היה "קיים" בגוף האדם, איך היה מגיע דם למוח?

טרול, למה יש לך תמונה של מישהו שותף כלים בחתימה?

טרול אתה טיפש
הלב הוא משאבה
משאבה יכולה להביא מים גם לבניין עם 100 קומות

זה שונה יש לך לחץ שמעביר את הדם ממקום למקום, זהו לחץ הדם שמודדים כל הזמן, יש סיסטולי ודיאסטולי וכן הלאה וכן הלאה..

זה היה ציניות נכון? 😳

זה היה בטרוליות.

איך אני יכול להתייחס לבנאדם כמישהו שמבין עניין בתחום אם הוא לא אומר לי מה הוא ומה הוא למד?

עידן ענה לך.
בקשר לאלכס- אתה באמת עדיין לא הבנת שהוא עושה דוקטורט למתמתיקה?
קראתי את זה לפחות 100 פעם

משה, אף אחד לא חושב שחוקי הפיזיקה לא תקפים על גוף האדם (אני מקווה שגם emz).
מערכות ביולוגיות הם מסובכות. לפעמים יש פערים בין מה שאנחנו מצפים לראות (על פי חוקי הפיזיקה) לבין מה שרואים בפועל. זה לא אומר שחוקי הפיזיקה לא תקפים או צריכים להשתנות. ההסבר היותר מתקבל על הדעת הוא שיש לנו פער בהבנת המתרחש במערכת.
ובוא לא נשכח, שגם "חוקי" הפיזיקה לא הוצנחו אלינו על גבי לוחות הברית. גם בפיזיקה יש שינויים, עידכונים והתקדמות.

אני יודע, אבל החבר'ה כאן הגיעו מנקודת הנחה שכ-ל חוקי הפיזיקה באשר הם תקפים על גוף האדם, לדעתי זה לא נכון וגם לא יהיה נכון לעולם כי כאשר הורמונים ומערכת ומכניזם(ים) מוזרים כאלו ואחרים נכנסים לעסק, התמונה הכללית נראת שונה לגמרי.

אני יודע, אבל החבר'ה כאן הגיעו מנקודת הנחה שכ-ל חוקי הפיזיקה באשר הם תקפים על גוף האדם, לדעתי זה לא נכון וגם לא יהיה נכון לעולם כי כאשר הורמונים ומערכת ומכניזם(ים) מוזרים כאלו ואחרים נכנסים לעסק, התמונה הכללית נראת שונה לגמרי.

ברור שהכל תקף , אשמח לקבל ממך דוגמא למשהוא שלא קיים .
זה שהאדם לא מבין את כל המנגנונים זה ברור , ככל שאנחנו מתעסקים במולקלות גדולות יותר כך ההבנה שלנו לגביי כל מה שמתרחש קטנה . אבל אם תמצא חוק שלא תקף זה אומר שהוא כנראה לא נכון => אבל לא תמצא כזה בגוף האדם המולקולות לא מספיק קטנות כדי להתנהג שונה ממכניקה קלאסית .

כמו שאמרתי, לא נגעתי בפיזיקה 6 שנים אם לא יותר וגם שם לא הייתי להיט (עצלן שמן), בוא נקח את הדוגמה הקלאסית שהייתה כמה תגובות לפני זה, עם ההוצאה האנרגטית ביחס לנכנסת, איך בכל זאת ההסבר הקיים שבן אדם אינו יורד במשקל (או עולה במשקל)? הורמונים מסויימים יכולים להשפיע על כך, כמו כן ריסטרקציה של נוזלים ממקום למקום עקב תהליכים כימים, יש עוד המון סיבות לכך חלקן גם אינן ידועות כמו שאמרתי.

זה סתם צורת התנסחות לא טובה.
חוקי הפיסיקה מתארים איך דברים עובדים ביקום. הם תקפים לכל דבר ולכל מקום (כולל גוף האדם, הארנב והשיבוטה).
דברים נראים שונים במערכות ביולוגיות מורכבות מאשר במודלים פשוטים שפיזיקאים אוהבים. יש הרבה משתנים והרבה מאוד אינטראקציות שמסבכות את העסק. זה יותר מסובך אבל לא שונה במהות.

אם מה שאתה מנסה להגיד שזה טיפשי לנסות להכיל חוקי פיסיקה על גוף האדם בצורה מוטעית וגסה, בלי להכיר את הניאונסים והמורכבות של המערכת. אז תגיד את זה. אבל להגיד שחוקי הפיזיקה לא תקפים, זאת שטות.

ברור שהכל תקף , אשמח לקבל ממך דוגמא למשהוא שלא קיים .
זה שהאדם לא מבין את כל המנגנונים זה ברור , ככל שאנחנו מתעסקים במולקלות גדולות יותר כך ההבנה שלנו לגביי כל מה שמתרחש קטנה . אבל אם תמצא חוק שלא תקף זה אומר שהוא כנראה לא נכון => אבל לא תמצא כזה בגוף האדם המולקולות לא מספיק קטנות כדי להתנהג שונה ממכניקה קלאסית .

עידן, התחלת גם קצת לחרוג מתחום הסמכות שלך 😃
יש בגוף האדם מולקולות בשלל גדלים. אם תמצא מולקולה יותר קטנה מפרוטון H+, שיש לא מעט בגוף, אני אשמח אם תשלח אותה אלי לבירור. מכניקה זה לא הכל כמובן. יש הרבה פעילות חשמלית וכימית בגוף.

עידן, התחלת גם קצת לחרוג מתחום הסמכות שלך 😃
יש בגוף האדם מולקולות בשלל גדלים. אם תמצא מולקולה יותר קטנה מפרוטון H+, שיש לא מעט בגוף, אני אשמח אם תשלח אותה אלי לבירור. מכניקה זה לא הכל כמובן. יש הרבה פעילות חשמלית וכימית בגוף.

מורן אל תתטפל לקטנות , ברור שיש חומצות בסיסים ושלל יונים אחרים בגוף .
הכוונה שלי הייתה שלא מתרחשu, תופעות קוונטיות .
וכן יונים נעים על פי חוקי מכניקה (קלאסית ) על פי מה שאני זוכר .
תנועה בראונית אם אין משיכה חשמלית , וניתן לעקוב אחרי התנועה הרציפה שלהם .

תוספת :
כן ואני יודע שזה גם לא מדוייק לחלוטין , והכל בנוי בסוף סביב 4 הכוחות .
אבל הכוונה שלי הייתה תיאור כללי של המערכות .

נערך לאחרונה:
מורן אל תתטפל לקטנות , ברור שיש חומצות בסיסים ושלל יונים אחרים בגוף .
הכוונה שלי הייתה שלא מתרחשים תופעות קוונטיות .
וכן יונים נעים על פי חוקי מכניקה (קלאסית ) על פי מה שאני זוכר .
תנועה בראונית אם אין משיכה חשמלית , וניתן לעקוב אחרי התנועה הרציפה שלהם .

נו עידן, אתה מתחיל להישמע כמו משה. תופעות קוואנטיות קורות רק מחוץ לגופים ביולוגים? חוקי המכאניקה הקוונטית לא תקפים בגוף האדם? תקפים גם תקפים. יש המון תופעות בביופיסיקה/כימיה מולקולרית שההסבר להן הוא קוואנטי.

נו עידן, אתה מתחיל להישמע כמו משה. תופעות קוואנטיות קורות רק מחוץ לגופים ביולוגים? חוקי המכאניקה הקוונטית לא תקפים בגוף האדם? תקפים גם תקפים. יש המון תופעות בביופיסיקה/כימיה מולקולרית שההסבר להן הוא קוואנטי.

תקרא שתיקנתי את עצמי .
ואגב באופן כללי אני אשמח לשמוע תופעות בביופיזיקה (כימיה אני מכיר מספיק ) שההסברים שלהן קוונטים . אגב חוקי המכניקה הקוונטית לא נכונים לתיאור גופים גדולים ואתה יודע את זה .

משה, אף אחד לא חושב שחוקי הפיזיקה לא תקפים על גוף האדם (אני מקווה שגם emz).
מערכות ביולוגיות הם מסובכות. לפעמים יש פערים בין מה שאנחנו מצפים לראות (על פי חוקי הפיזיקה) לבין מה שרואים בפועל. זה לא אומר שחוקי הפיזיקה לא תקפים או צריכים להשתנות. ההסבר היותר מתקבל על הדעת הוא שיש לנו פער בהבנת המתרחש במערכת.
ובוא לא נשכח, שגם "חוקי" הפיזיקה לא הוצנחו אלינו על גבי לוחות הברית. גם בפיזיקה יש שינויים, עידכונים והתקדמות.
לא אמרתי שהם לא תופסים. זה החוכמולוגים פה גרמו לזה להשמע כאילו זה מה שאני מנסה להגיד.
כל מה שניסיתי להגיד זה שלגוף יש מיליון דרכים "להערים" על חוקי הפיזיקה הפשוטים. אם זה לחצים, כח הכובד, צמיגות הדם ודיפוזיה. כלל שיטות ותהליכים אלו נקראים ביופיזיקה. זה שאתה ד"ר לפיזיקה רגילה לא אומר שיש לך חצי מושג בביופיזיקה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית