הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

לכן אי אפשר לומר שיתחזק מהר מקצב העלייה במסה כי העליה בכוח תסתיים מהר מאוד, הוא בסה"כ יגיע ליעילות עצבית טובה, לאחר מכן כל עלייה בכוח תיהיה מלווה בעלייה במסת השריר, וגם מתאמן שאוכל מספיק יגיע ליעילות עצבית יחד עם העלייה במסת השריר בתוכנית עצימה. לא הייתה עלייה במסת שריר -> התחזקת עד גבול מסוים ונתקעת -> כדי להמשיך להתחזק נדרשת עלייה במסה. תקרא את המאמר על כוח יחסי.
כתוב במאמר שהעליה יכולה להיסתים לפעמים גם ב6 חודשים, זה לא נישמע קצת זמן בשביל לתקוע
אני קראתי את המאמר ואני עדין לא מבין,
אם לדוגמה במישקל גוף שלי 80 קילו מקסימום כוח שאני יכול ליצור הוא 100 קילו, עכשיו אני מרים 97.5 קילו, אז אני לא יתקדם וגם באימון הבא שאני יהיה 81 קילו, אז המקסימום הוא 110 קילו, אבל עדין זה לא מספיק להיתקדם מאימון לאימון. אבל אם שהגעתי להרמה של 97.5 ואני שוקל 90 ומקסימום כח שאני יכול לצור הוא 160 קילו ואני יתקדם מאימון לאימון.
נכון או לא ?

כתוב במאמר שהעליה יכולה להיסתים לפעמים גם ב6 חודשים, זה לא נישמע קצת זמן בשביל לתקוע
אני קראתי את המאמר ואני עדין לא מבין,
אם לדוגמה במישקל גוף שלי 80 קילו מקסימום כוח שאני יכול ליצור הוא 100 קילו, עכשיו אני מרים 97.5 קילו, אז אני לא יתקדם וגם באימון הבא שאני יהיה 81 קילו, אז המקסימום הוא 110 קילו, אבל עדין זה לא מספיק להיתקדם מאימון לאימון. אבל אם שהגעתי להרמה של 97.5 ואני שוקל 90 ומקסימום כח שאני יכול לצור הוא 160 קילו ואני יתקדם מאימון לאימון.
נכון או לא ?
למשקל גוף אין קשר ישיר לכמות הכוח שאתה יכול לייצר, למסת השריר שלך כן, זה למה העובדה שאתה שוקל X קילו לא בהכרח אומרת שאתה יכול להרים X*Y. אם אתה מדבר על המאמר על כוח יחסי אז צריך לדייק, יכול להיות שבאמת תוכל להמשיך להתקדם בכוח עד 6 חודשים, אבל לא מאימון לאימון, סביר להניח שתצטרך להחליף תוכנית אחרי חודש. אני בספק אם זה משרת את המטרה שלך אלא אם כן אתה מעוניין לעסוק בספורט שדורש כוח במשקל גוף מוגבל, אם תעלה בכוח אבל לא במסה בהתאם מתי שאתה תתחיל לאכול אתה תתקדם בהתאם לרמה שאליה הגעת ביחס לפוטנציאל הגנטי שלך, את החלק הבא אני מבסס על השערה, נגיד שהגעת לרמה של מתאמן בינוני עם תוכניות שבה התקדמת מחודש לחודש לקראת הסוף, ברגע שתתחיל לאכול אתה תתקדם משבוע לשבוע כמו מתאמן בינוני ממוצע, בקיצור אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר ולא רק להתחזק אין לך מה להרוויח מזה שלא תאכל מספיק.

את החלק הבא אני מבסס על השערה, נגיד שהגעת לרמה של מתאמן בינוני עם תוכניות שבה התקדמת מחודש לחודש לקראת הסוף, ברגע שתתחיל לאכול אתה תתקדם משבוע לשבוע כמו מתאמן בינוני ממוצע, בקיצור אם המטרה שלך היא לעלות במסת שריר ולא רק להתחזק אין לך מה להרוויח מזה שלא תאכל מספיק.
מה ההגיון בזה ?

מה עדיף לעשות סקוואט עם משקולות יד או בסמית משין ? או לא לעשות בכלל כי אין לנו כלוב ואין הרבה מקום בחדר כושר אז אי אפשר ממש לבקש מאנשים שיעזרו לי להרים את המוט לכתפיים.

מוט אולימפי חופשי
תעבור חדר כושר

בפורטל יש מאמר על HST
http://www.kilogram.co.il/255/תוכנית-אימונים-hypertrophy-specific-training/

מה הכוונה במשפט הזה:
"1- תעבדו עם פרטנר על חזרות שליליות למשך שבועים RM 2 ל 5 חזרות."
לעבוד עם המשקל של הRM2 שלך ל5 חזרות ,חזרות שליליות בעזרת הפרטנר זאת אומרת שהוא מרים בחיובי ועוזב בשלילי(אקסצנטרי)..זאת אומרת למשל בבנצ' בדחיקה של המוט מהחזה הוא מרים איתך עד לנעילה,ומהנעילה חזרה לחזה אתה מרים לבד

מה ההגיון בזה ?
מה ההיגיון במה? בזה שמתאמן בינוני מתקדם בקצב של מתאמן בינוני ברגע שהוא מתאמן נכון ואוכל מספיק?

אממממממממ.............

כן צודק אין שום היגיון.

האם אמבטיה חמה כמה זמן לאחר ריצות תעזור בהתאוששת,במניעת פציעות, וכו'?

כנ"ל לגבי קירור הרגליים עם קרח ל15-20 דק' בנקודות בעייתיות.
פשוט אני נכנס לתקופה קשה מבחינת הריצות ואני רוצה למזער סיכון לפציעה.
יש טעם לקחת נוגדי דלקת?.

תודה מראש.

האם אמבטיה חמה כמה זמן לאחר ריצות תעזור בהתאוששת,במניעת פציעות, וכו'?

כנ"ל לגבי קירור הרגליים עם קרח ל15-20 דק' בנקודות בעייתיות.
פשוט אני נכנס לתקופה קשה מבחינת הריצות ואני רוצה למזער סיכון לפציעה.
יש טעם לקחת נוגדי דלקת?.

תודה מראש.

רק אמבטיה קרה/קרח תעזור להתאוששות השרירים/גידים ותמנע דלקות

נוגדי דלקת מקבלים במקרה של פציעה, זה לא יעזור לך להחלים, אבל זה יקל על הכאב

באיזו מידה (הרבה/מעט) קרח עוזר בהתאוששות?

פעם שעתיים לפני ריצה שמתי קרח על החיבור בין הירך לאגן שם יש לי בעייתיות גנטית שגורמת להתפתחות דלקות, ורצתי כמו מלך בלי שום בעיות.
קרח עוזר המון פשוט לא ידעתי אם לפני פציעה זה למה שאלתי.
אמבטיה חמה מרגישה טוב מאוד, אז רציתי לדעת אולי זה סתם להרגשה ולא באמת מזרז משהו למרות הרחבת כלי הדם.
ויש לי נוגדי דלקת.

שאלה מפגרת: כשאני מסנן את הטונה מהשמן, יש חשש לביטחון של החלבונים? זאת שאלה של חיים או מוות 😃
ואם כבר שאלתי אז אני רוצה גם לעשות סקר...
אתם מסננים את השמן או לא?

פעם שעתיים לפני ריצה שמתי קרח על החיבור בין הירך לאגן שם יש לי בעייתיות גנטית שגורמת להתפתחות דלקות, ורצתי כמו מלך בלי שום בעיות.
קרח עוזר המון פשוט לא ידעתי אם לפני פציעה זה למה שאלתי.
אמבטיה חמה מרגישה טוב מאוד, אז רציתי לדעת אולי זה סתם להרגשה ולא באמת מזרז משהו למרות הרחבת כלי הדם.
ויש לי נוגדי דלקת.

אל תעשה חם זה לא טוב
אתה צריך לקרר את הגידים שלך שלא יתפתחו דלקות

ולפני אימון אתה צריך לחמם אותם (בדיוק הפוך ממה שעשית)

אל תעשה חם זה לא טוב
אתה צריך לקרר את הגידים שלך שלא יתפתחו דלקות

ולפני אימון אתה צריך לחמם אותם (בדיוק הפוך ממה שעשית)

כמה שעות לפני קיררתי, לא ממש לפני...

ואחרי אני גם מקרר בד"כ פשוט היום רציתי לנסות מים חמים לראות איך מרגיש ודווקא הרגיש טוב, ועדיין מרגיש טוב האמת אבל נישאר עם הקרח המעצבן .. עדיף כבר לבנות איגלו במצב שלי.
והבנתי שהמטרה בקירור [20דק'] זה להרחיב כלי דם [לאחר 15דק כבר מתרחבים ולא ההפך לפי מה שהבנתי מריפ עצמו]
חימום מרחיב גם כן, זה הכל.
טיפול בחימום עושים גם בפיזוטרפיה עם גלי קול וחימום שטחי וכו, ככה שלא יודע אם אתה צודק לגמרי אני אשמח לעוד תגובות.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית