הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

אילו תנועות באגן גורמות ל APT?

עד כמה שאני יודע אין שום תנועה באגן בעת ביצוע דדליפט(לפחות לא בדד ליפט שאני מכיר). ככה שאין ppt.
הזוקפים עובדים איזומטרית ביחד עם הבטן שנותנת לנו את הלחץ התוך ביטני.

כמו שאמרו עבודה איזומטרית תתן לך פחות היפרטרופיה מאשר קיבוץ קונצנטרי.
ככה שהשריר פחות יגדל בעבודה איזומטרית(סטטית).
מבחינת חוזק,כן היא תתחזק אבל בגלל הקיבוץ הסטטי שאתה נמצא במנח אחד השריר יתחזק באותה זווית(פוזיציה) ולא יתחזק לאורך כל התנועה. קשה לי להסביר את זה אז אני מקווה שתבין אותי.

מבחינת חיזוק השריר הבנתי שקיבוץ אקצנטרי נותן את הגירוי הכי חזק וגם משקלי העבודה הם הכי גבוהיים שאתה יכול להעמיס 😃

יש לך בדדליפט פשיטה באגן.

משה, שום תנועה נורמלית לא אמורה לגרום ל PPT או APT, אבל כשאתה עושה סקוואט ויש "butt wink", זה בדיוק PPT שקורה בגלל שההאמסטרינגס מושכים את ה pelvis.

מספר שאלות מפגרות שמציקות לי:

1. האם במהלך אימון אירובי הגוף ישרוף יותר קלוריות כשחם לו יותר (ריצה בבגדים ארוכים וחמים עם כובע צמר וכפפות למשל)?
  2. האם כפיפות בטן לאחר ריצה תעודד את הגוף לשרוף יותר שומנים מהבטן?
  3. בזמן תקופת אימון חיטוב, על כמה פרוסות לחם עלי לוותר ביום שיש על מנת להינות בערב מכוס חצי ליטר בירה, והאם זה מומלץ?
  4. האם אימון המתפרס לכל היום (תרגיל פעם בכמה שעות) יכול להיות אפקטיבי כאימון כולל של שעה - שעה וחצי רצוף?
  5. הליכה ארוכה (כחצי שעה בערך) עם רצועות משקולות ברגליים מומלץ לשריפת שומנים, פיתוח שרירי רגליםם או שזה סתם פטנט שדופק את הברכיים?
  6. קירור הגוף (מקלחת) לאחר אימון אירובי יגרום לפחות שומן להשרף?

תודה רבה ואשכול גאוני!

נערך לאחרונה:
משה, שום תנועה נורמלית לא אמורה לגרום ל PPT או APT, אבל כשאתה עושה סקוואט ויש "butt wink", זה בדיוק PPT שקורה בגלל שההאמסטרינגס מושכים את ה pelvis.
לא תנועה נורמאלית אבל יש עניין של גרירת שרירים אחרים, חבל שזרקתי את המחברת...

מספר שאלות מפגרות שמציקות לי:

1. האם במהלך אימון אירובי הגוף ישרוף יותר קלוריות כשחם לו יותר (ריצה בבגדים ארוכים וחמים עם כובע צמר וכפפות למשל)?
  2. האם כפיפות בטן לאחר ריצה תעודד את הגוף לשרוף יותר שומנים מהבטן?
  3. בזמן תקופת אימון חיטוב, על כמה פרוסות לחם עלי לוותר ביום שיש על מנת להינות בערב מכוס חצי ליטר בירה, והאם זה מומלץ?
  4. האם אימון המתפרס לכל היום (תרגיל פעם בכמה שעות) יכול להיות אפקטיבי כאימון כולל של שעה - שעה וחצי רצוף?
  5. הליכה ארוכה (כחצי שעה בערך) עם רצועות משקולות ברגליים מומלץ לשריפת שומנים, פיתוח שרירי רגליםם או שזה סתם פטנט שדופק את הברכיים?
  6. קירור הגוף (מקלחת) לאחר אימון אירובי יגרום לפחות שומן להשרף?

תודה רבה ואשכול גאוני!

1. לא, אבל ההפך יכול להיות נכון. כאשר קר הגוף צורך יותר אנרגיה על מנת לחמם את הגוף ולכן שורף יותר קלוריות, הדבר לא משמעותי בכלל במשמעות של עזרה לאיבוד שומן או מאזן קלורי. באקלים חם אתה תאבד יותר נוזלים זה הכל. (שהם גם פרמטר של משקל).

2. איבוד שומן מהבטן או מהתחת או מהקרקפת מתבטאים אך ורק במאזן קלורי שלילי, לאכול פחות ממה שהגוף דורש. לא ניתן להוריד שומן נקודתית, הכל עניין גנטי.

3. אתה יכול לאכול גם עוגות, זה לא משנה. העניין הוא כמה עוגות תוכל לאכול במקום אוכל "איכותי", כוס בירה שוות ערך לכוס קולה, כ40-45 קלוריות ל 100 מ"ל, תלוי איזה לחם אתה אוכל בעיקרון פרוסת לחם לבן או מלא בין 70 ל 90 קלוריות.

4. אם מדובר באימון כוח אז לא, אם מדובר באימון אירובי אז יתכן שכן, תלוי בדופק המאמץ.

5. לא מומלץ ולא קשור לכל השאלה שלך

6. לא.

יש לך המון חורים, אני ממליץ שתיכנס לאתר
www.kilogram.co.il ותתחיל לקרוא שם, כולל כל הנעוצים בפורום תזונה ואימונים,
בהצלחה.

שאלת תם:
שבוע הבא יעלה סרטון של טכניקת הדדליפט שלי אבל עד אז.
התחלתי לעשות דדליפט ולא כל כך התרגלתי לתנועה, היא הייתה לא כל כך טבעית בשבילי, ואז אחד מהמתאמנים במכון הראה לי סטיף דדליפט והרגשתי את עצימות התרגיל ואת הגב התחתון, עכשיו השאלה שלי מהם החסרונות של הסטיף והאם כדאי למתאמן מתחיל כמוני לעשות סטיף?

שאלת תם:
התחלתי לעשות דדליפט ולא כל כך התרגלתי לתנועה, היא הייתה לא כל כך טבעית בשבילי, ואז אחד מהמתאמנים במכון הראה לי סטיף דדליפט והרגשתי את עצימות התרגיל ואת הגב התחתון, עכשיו השאלה שלי מהם החסרונות של הסטיף והאם כדאי למתאמן מתחיל כמוני לעשות סטיף?
באיזה תוכנית אתה?

שאלת תם:

איך אתה יכול להרגיש עצימות ? עצימות זה % מה RM
אתה פשוט מרגיש את ההמסטרינג והגלוט יותר בסטיף בגלל שהרגל ישרה

תמשיך לעשות דדליפט קלאסי ותעלה משקלים

SS.
הטכניקה של הדדליפט הקלאסי לא באה לי באופן טבעי ואני די מסתרבל איתה, אבל אני יכול לעבוד על זה.

אני עושה ליד אחורית תרגיל מבודד-לחיצה צרפתית, עכשיו אני כבר עובד על החזה: לחיצת חזה3*6 לחיצת חזה עליון 3*8 פרפר בכב קרוס 2*10, אז מה עדיף להוריד את הצרפתית ולהכניס מקבילים צמוד? זה עובד אותו דבר על היד האחורית?(מספיק חזק?) ואם אני שם את המקבילים אז יהיה אפשר להוריד את הפרפר?

נערך לאחרונה:
2 שאלות
שאלה ראשונה:
ראיתי שזה לא טוב לעשות סקוואט מלא ולא יודע התערבבתי רצח אז קיצר מותר לעשות סקוואט מלא או לא?

שאלה שניה:
איך עושים דד ליפט כמו שצריך בלי להפצע או משו

אתה עושה יותר מדי תרגילים
לך לכיוון FBW בסגנון SS
סקווט+לחיצה+משיכה כל אימון, ותעבוד כבד

2 שאלות
שאלה ראשונה:
ראיתי שזה לא טוב לעשות סקוואט מלא ולא יודע התערבבתי רצח אז קיצר מותר לעשות סקוואט מלא או לא?

שאלה שניה:
איך עושים דד ליפט כמו שצריך בלי להפצע או משו

צריך לעשות סקוואט מלא.
סקוואט חלקי הרבה פחות בריא ממלא.

בקשר לשאלה השנייה:
תתחיל מפה-
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=2454
ותמשיך בלצלם את עצמך מבצע את זה ותעלה לבוא לחוות דעת.

שאלה מפגרת ולכן מקומה פה.
אני יודע שהשאלה ניטחנה הרבה, אבל תנסו לעקוב אחרי ולהיכנס לראש שלי פה:
לעלות במסת שריר ולרדת ב% שומן בו-זמנית, היתכן?
אני הגעתי למסקנה שבמסה- "נקייה" בתקופה קצרה תיהיה ירידה באחוז שומן.
אני אדגים:
אדם שוקל 50 קילו, 20% שומן=10 קילו שומן.
האדם עולה 30 קילו שמתוכם 5 קילו שומן (אמרנו נקי, לא?)
אז כרגע הוא 80 קילו שמתוכם 15 קילו שומן=18.75% שומן.
הוא ירד באחוז שומן ועלה במסת השריר.

שאלה מפגרת ולכן מקומה פה.
אני יודע שהשאלה ניטחנה הרבה, אבל תנסו לעקוב אחרי ולהיכנס לראש שלי פה:
לעלות במסת שריר ולרדת ב% שומן בו-זמנית, היתכן?
אני הגעתי למסקנה שבמסה- "נקייה" בתקופה קצרה תיהיה ירידה באחוז שומן.
אני אדגים:
אדם שוקל 50 קילו, 20% שומן=10 קילו שומן.
האדם עולה 30 קילו שמתוכם 5 קילו שומן (אמרנו נקי, לא?)
אז כרגע הוא 80 קילו שמתוכם 15 קילו שומן=18.75% שומן.
הוא ירד באחוז שומן ועלה במסת השריר.
זה נראה טוב ויפה על הנייר אבל אדם על20% שומן לא יצליח לעלות 25 קילו שריר ו5 קילו שומן אלא אם כן הוא איזה מטר שבעים וחמש ושוקל 50, שגם אז זה אחוז שומן לא היגיוני. זה אפשרי לעלות במסת שריר ולרדת באחוזי שומן אבל הדוגמא שהבאת היא קיצונית ולא היגיונית. זה אפשרי בשני מצבים, מתאמן מתחיל שחיף מת עם אחוז שומן יחסית גבוה, ומתאמן שמן עם מעט מאוד מסת שריר, כששניהם מתחילים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית