הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר נושא שלדעתי צריך לפתוח - הקיבוע המחשבתי בפורום

• פותח/ת השרשור James23
  • פורסם בתאריך

James23

משתמש מתחיל
57
1
נק' מוניטין:
1
57
1
אז ככה, אני קורא די הרבה זמן בכל מיני קהילות. בכל תקופה של זמן יש איזשהו זרם שכולם הולכים אחריו- עכשיו זה התוכניות בסגנון של ריפוטו עם המעט סטים, אך עצימות כבדה ותרגילים מורכבים, בעבר הלא-רחוק (כשנה וקצת) שלטו תוכניות ה-AB עם עצימות נמוכה, אבל הרבה סטים.

אבל באמת שאני לא מבין את הקבעון המחשבתי הזה שיש פה בפורום ובכלל. אני התאמנתי בשתי השיטות, ויכול להיות שבאמת לרוב האנשים השיטה של מעט סטים ועצימות גבוה טובה יותר, אך לא לכולם. כל אדם שנכנס לפורום ישר מעמיסים עליו עשרות קילוגרמים בסקוואט ואומרים לו לא לעשות כפיפות מרפקים (סתם דוגמאות, אל תתפסו אליהם עכישו כי זה סתם יחרוג מהנושא).

ואני לא מבין- למה ? הרי כולנו יודעים שבסופו של דבר כל אדם הוא אינדבידואל בפני עצמו, ולכל אחד עדיף משהו אחר. לדעתי, צריך להפסיק את המנטרה הזו שכל אחד צריך להתאמן בשיטה אחת, אנחנו חברה מתקדמת עם ראש פתוח- ואין סיבה שזה לא יגיע גם לנושא הזה של בודיבילדינג/פאוורליפטינג.

- שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה להתווכח עם אף אחד מה עדיף לו, אלא מדבר על הנושא באופן כללי-

בוא נעשה קצת סדר:

על העובדה הפשוטה שללא התקדמות במשקלים/חזרות/סטים לא תהיה תוצאה (היפרטרופיה או כח) לאורך זמן אין מה להתווכח. זה פיסיולוגיה פשוטה. אם מתאמן ממשיך לעשות בדיוק את אותו אימון אז אולי אחרי שיפור קטן בזמנים קצרים הוא יתקע ואפילו יחזור אחורה (הגוף ימצא דרך לבצע את אותה עבודה עם פחות מסה כי זה יקר לו).

עכשיו איך בדיוק אתה מיישם את העובדה הפשוטה הזאת זה כבר סיפור שלם שיש בו הרבה יותר מתשובה אחת נכונה. אחת התשובות ואולי הפשוטה והיעילה ביותר היא תוכניות בסיגנון SS. אבל יש עוד תוכניות ובחלקן יש נפח עבודה הרבה יותר גבוה מב- SS והן עדיין יעילות. כאן גם נכנס לעסק הבדלים בין מתאמנים בין אם זה ברמה שלהם (מתחילים, מתקדמים) ובין אם זה אפילו באילוצים והעדפות כמו מספר ימי אימון בשבוע ופציעות וכו'.

בכל מקרה, תוכנית ABCDCE עם 30 סטים מתאימה לחתך מאוד קטן וספציפי של מתאמנים (מתקדמים מאוד מלאי הורמונים ממזרק שיש להם זמן וכח להתאמן 6 פעמים בשבוע שעתיים וחצי כל פעם). מכיוון שאף אחד בפורום הזה לא עונה להגדרות האלה, טבעי שלא ימליצו על תוכנית כזאת.

להבדיל אלף אלפי הבדלות, אופנה היא כמו אורגניזם: הכל מתחיל מתא אחד, מתפתח ומתפשט אל תאים נוספים שחוברים אל המקור. כך הגוף האנושי מתקיים, כך אמצי המחיייה שלו מתקיימים, וכך המחשבה שלו מתקיימת. ו... כך גם האופנה מתקיימת. לצערי גם תאים ממאירים חיים כך, אך זה נושא לדיון אחר.
נכון, כך הטבע פועל. מעולם לא היטלתי ספק בכך, ואני לא רואה סיבה לעשות זאת.

נחזור לעניינו. אדם אחד ממציא רעיון. בשלב מסויים הוא מיישם אותו, ומעביר את הידע הלאה. אחרים מאמצים ומשיימים בעצמם.

זמן מה לאחר מכן, קם מישהו אחר וממציא משהו אחר (גם אם דומה בבסיסו לרעיון הקודם). יש מאבק קיומי, ולאחריו מאבק התרחבות. גם זו אופנה. העניין הוא שאופנה, כמו הרעיון שתיארתי, היא תהליך הדרגתי. אני מטיל ספק רציני על הרעיון שכל האנושות הרימה את הרים וסלעים, בדיוק באותו הזמן, כדי לפתח שרירים.

לכן איני מסכים איתך על כך שלא מדובר באופנה.

באשר לעניין דוגמת הגירוי, אני חושש שתצטרך להסביר לי למה זה קשור. אולי אני זקן מדי, חח

לא ממציאים כבר שום דבר, כבר ניסו הכל ועשו הכל.
כל מי שמכבד את עצמו וקרא קצת יודע מה עובד ומה עובד פחות. בשורה התחתונה - בהתחלה הכל עובד. זה המזל של הליצנים.

אם אתה קורא לזה אופנה אז אני אזרום, והאופנות האחרות אחרי SS וריפטו הן לואיס סימונס וווסטסייד, ביל סטאר ו5x5, הרוסים וסמולוב\שייקו, דיפרנקו והסקיני בסטרדס שלו. שורה תחתונה, התוכניות עובדות על אותם העקרונות : העמסה פרוגרסיבית. המטרה היא להוסיף משקל, לא לפמפם שריר מסויימם עד זוב דם.

בעניין הגירוי: מה גורם לתגובה חריפה יותר: שפעת קלה או סארס?
אותו הדבר: מה גורם לתגובה חריפה יותר - פרפר עם כבלים עם 20 קילו או מוט של 80 קילו בלחיצת חזה?

מקווה שעכשיו הצלחתי להעביר את המסר.

לא ממציאים כבר שום דבר, כבר ניסו הכל ועשו הכל.
כל מי שמכבד את עצמו וקרא קצת יודע מה עובד ומה עובד פחות. בשורה התחתונה - בהתחלה הכל עובד. זה המזל של הליצנים.

אם אתה קורא לזה אופנה אז אני אזרום, והאופנות האחרות אחרי SS וריפטו הן לואיס סימונס וווסטסייד, ביל סטאר ו5x5, הרוסים וסמולוב\שייקו, דיפרנקו והסקיני בסטרדס שלו. שורה תחתונה, התוכניות עובדות על אותם העקרונות : העמסה פרוגרסיבית. המטרה היא להוסיף משקל, לא לפמפם שריר מסויימם עד זוב דם.

בעניין הגירוי: מה גורם לתגובה חריפה יותר: שפעת קלה או סארס?
אותו הדבר: מה גורם לתגובה חריפה יותר - פרפר עם כבלים עם 20 קילו או מוט של 80 קילו בלחיצת חזה?

מקווה שעכשיו הצלחתי להעביר את המסר.

הבנתי את הדוגמא הקודמת שנתת בעניין הגירוי, אך לא הבנתי את הקשר בינה לבין כל מה שכתבתי עד כה.

שים לב שאיני מעדיף שיטה אחת על אחרת. גירוי השריר הוא אחת ממטרות האימונים, לא משנה איך משיגים אותו. כמובן שעדיפה דרך שתשיג מקסימום השיגים עם מינימום ביצועים (וזה כבר נמזכיר פרסומת של משקה).

MassPump%20XL.jpg

FlexLewisSP250.jpg

pump_banner.jpg

ALRI_WTF_Pumpd_%2830_Servings%29.jpg

fuel_pump.jpg

כי הם אוכלים במאזן קלורי חיובי, הם יתקעו במועד מסויים וזה יהיה יחסית מהר.
ללא גירוי מספק לשריר והעמסת פרוגרסיבית אין היפרטרופיה (אלא אם אתה מזריק).

רק רגע...זה מענין אותי.
האם אתה אומר שמי שמזריק עשוי להשיג היפרטרופיה גם ללא גירוי לשרירים? (התעלמתי בכוונה מהמילה "מספק" שרשמת בכדי לחדד)

רק רגע...זה מענין אותי.
האם אתה אומר שמי שמזריק עשוי להשיג היפרטרופיה גם ללא גירוי לשרירים? (התעלמתי בכוונה מהמילה "מספק" שרשמת בכדי לחדד)
גם מי שלא מזריק יעלה במאסה רזה ללא אימון אם הוא במאזן חיובי, השאלה באיזה יחס היא תמיד השאלה שצריך לשאול.

רק רגע...זה מענין אותי.
מי שמזריק יכול להסתפק ב40 סטים עם משקולת של 5 ק"ג (כי יום למחרת הוא יכול לבוא ולעשות את אותו האימון) לעומת טבעי שצריך להסתפק ב10 סטים עם משקולת של 20 ק"ג, זה ההבדל בין המחט לתחת. (כמובן שזו הייתה דוגמא קיצונית, אבל הקונצפט הובהר).
זה רשום גם במאמר הפילוספויות בעלייה במסת השריר, אם אנשים היו באמת קוראים את המאמרים שאני מפרסם היה נחמד יותר בעולם.

מי שמזריק יכול להסתפק ב40 סטים עם משקולת של 5 ק"ג (כי יום למחרת הוא יכול לבוא ולעשות את אותו האימון) לעומת טבעי שצריך להסתפק ב10 סטים עם משקולת של 20 ק"ג, זה ההבדל בין המחט לתחת. (כמובן שזו הייתה דוגמא קיצונית, אבל הקונצפט הובהר).
זה רשום גם במאמר הפילוספויות בעלייה במסת השריר, אם אנשים היו באמת קוראים את המאמרים שאני מפרסם היה נחמד יותר בעולם.

אשכרה לא ענית למה ששאלתי (אם כי יפה לדעת שיש לך שאיפות לשפר את העולם).
מזל ש the Sun יודע לקרוא היטב

תמיד תעלה גם במסה רזה כי הגוף צריך להיות מסוגל להזיז את עצמו. ככל שתעלה במשקל תצטרך לעלות במסה רזה כדי שתוכל ללכת, לשבת, לקום, להביא את המזלג לפה. האם זה אומר שהדרך הנכונה לפיתוח גוף היא לעלות 100 קילו בלי להזיז את התחת ואז להרביץ חיטוב עצבני? כנראה שלא.

כן אבל יחס העלייה בשומן תהיה הרבה הרבה יותר גדולה, וכאשר תעשה חיטוב (טבעי) רוב הסיכויים שחלק מהמסה הרזה הזו שצברת תלך יחד עם השומן.

כן אבל יחס העלייה בשומן תהיה הרבה הרבה יותר גדולה, וכאשר תעשה חיטוב (טבעי) רוב הסיכויים שחלק מהמסה הרזה הזו שצברת תלך יחד עם השומן.

כן, ברור. אני רק ניסיתי להסביר למה כשעולים במשקל גם בלי לעשות שום פעילות גופנית (מעבר ליומיום) עולים גם במסה רזה (באחוזים נמוכים). אפשר לראות את זה בתוכניות המפגרות האלה שמרזים בהם שמנים - למרות שהם לא עשו כלום ורק אכלו יש להם מסה רזה לא מבוטלת מתחת לשומן. אני חוזר ואומר שזאת הדרך הכי מפגרת ולא יעילה לפיתוח גוף.

אני פירשתי את דבריו לפי הבנתי, לא הבנתך. אולי כדאי שתחשוב על מה שכתבתי ברוח הדברים הללו, או שאתה רוצה שאאכיל אותך בכפית?

אז ההבנה שלך לוקה בחסר. שוב, לכל ילדי הווליום: אף אחד לא פוסל תוכניות עם נפח גבוה. הנקודה היא שאתם לא מבינים בכלל מה זה נפח גבוה, ועובדים בצורה גרועה.

לבוא פעם בשבוע ולעשות 20 סטים לחזה ו 15 ליד קדמית ולחשוב "אני עובד בנפח גבוה, אפשר לאמן שריר פעם בשבוע" זה מפגר, וזה לא מביא לתוצאות. שוב, מי שרוצה לקבל מושג מה זה נפח גבוה, שיילך על סמולוב ואז נדבר.

ולסיכום: נפח הוא לא מדד להיפרטרופיה כמו שעצימות הוא לא מדד, וגם לא תדירות. המדד היחיד הוא התקדמות. התקדמות כוללת בתוכה מניפולציה של כל הפרמטרים בהתאם לרמה של המתאמן והמטרות שלו. זהו. נורא פשוט.

מתאמן שלא נגע במשקל מעולם, יכול להתקדם מאימון לאימון בתדירות די גבוהה במשך זמן לא מבוטל, ולכן SS תעבוד על כל אחד שיעשה אותה כמו שצריך, ללא יוצאי דופן.
מתאמן ברמה קצת יותר גבוהה, יצטרך כבר לחשוב על כל הפרמטרים שהוזכרו ואיך להתאים אותם לעצמו וליכולת ההתאוששות שלו. פשוט מאוד.

אז ההבנה שלך לוקה בחסר. שוב, לכל ילדי הווליום: אף אחד לא פוסל תוכניות עם נפח גבוה. הנקודה היא שאתם לא מבינים בכלל מה זה נפח גבוה, ועובדים בצורה גרועה.

לבוא פעם בשבוע ולעשות 20 סטים לחזה ו 15 ליד קדמית ולחשוב "אני עובד בנפח גבוה, אפשר לאמן שריר פעם בשבוע" זה מפגר, וזה לא מביא לתוצאות. שוב, מי שרוצה לקבל מושג מה זה נפח גבוה, שיילך על סמולוב ואז נדבר.

ולסיכום: נפח הוא לא מדד להיפרטרופיה כמו שעצימות הוא לא מדד, וגם לא תדירות. המדד היחיד הוא התקדמות. התקדמות כוללת בתוכה מניפולציה של כל הפרמטרים בהתאם לרמה של המתאמן והמטרות שלו. זהו. נורא פשוט.

מתאמן שלא נגע במשקל מעולם, יכול להתקדם מאימון לאימון בתדירות די גבוהה במשך זמן לא מבוטל, ולכן SS תעבוד על כל אחד שיעשה אותה כמו שצריך, ללא יוצאי דופן.
מתאמן ברמה קצת יותר גבוהה, יצטרך כבר לחשוב על כל הפרמטרים שהוזכרו ואיך להתאים אותם לעצמו וליכולת ההתאוששות שלו. פשוט מאוד.
איזה מלך

אחלה תגובה ושאלה.
עומס פרוגרסבי על הגוף יביא לגדילה והתקדמות. אם אני יעבוד על RM1 כול אימון ויעלה משקלים אני אוכל להתמיד יותר ככה מאשר בתוכנית SS שם עושים 3X5. זה אומר שאני יגדל יותר מתוכנית שמעלים את הRM1 כול אימון?

אחלה תגובה ושאלה.
עומס פרוגרסבי על הגוף יביא לגדילה והתקדמות. אם אני יעבוד על RM1 כול אימון ויעלה משקלים אני אוכל להתמיד יותר ככה מאשר בתוכנית SS שם עושים 3X5. זה אומר שאני יגדל יותר מתוכנית שמעלים את הRM1 כול אימון?
אבל כמה אימונים אתה חושב שתצליח להתקדם על בסיס של RM1? זה בדיוק הקאץ'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית