אחר נושא שלדעתי צריך לפתוח - הקיבוע המחשבתי בפורום

• פותח/ת השרשור James23
  • פורסם בתאריך

James23

משתמש מתחיל
57
1
נק' מוניטין:
1
57
1
אז ככה, אני קורא די הרבה זמן בכל מיני קהילות. בכל תקופה של זמן יש איזשהו זרם שכולם הולכים אחריו- עכשיו זה התוכניות בסגנון של ריפוטו עם המעט סטים, אך עצימות כבדה ותרגילים מורכבים, בעבר הלא-רחוק (כשנה וקצת) שלטו תוכניות ה-AB עם עצימות נמוכה, אבל הרבה סטים.

אבל באמת שאני לא מבין את הקבעון המחשבתי הזה שיש פה בפורום ובכלל. אני התאמנתי בשתי השיטות, ויכול להיות שבאמת לרוב האנשים השיטה של מעט סטים ועצימות גבוה טובה יותר, אך לא לכולם. כל אדם שנכנס לפורום ישר מעמיסים עליו עשרות קילוגרמים בסקוואט ואומרים לו לא לעשות כפיפות מרפקים (סתם דוגמאות, אל תתפסו אליהם עכישו כי זה סתם יחרוג מהנושא).

ואני לא מבין- למה ? הרי כולנו יודעים שבסופו של דבר כל אדם הוא אינדבידואל בפני עצמו, ולכל אחד עדיף משהו אחר. לדעתי, צריך להפסיק את המנטרה הזו שכל אחד צריך להתאמן בשיטה אחת, אנחנו חברה מתקדמת עם ראש פתוח- ואין סיבה שזה לא יגיע גם לנושא הזה של בודיבילדינג/פאוורליפטינג.

- שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה להתווכח עם אף אחד מה עדיף לו, אלא מדבר על הנושא באופן כללי-

למה אתה חושב שאין בתוכנית גב? יש מספיק מהכל.
(אני אחסוך תגובה של אלכס: "כי מארק גאון/מלך/מושלם/תעשה לי ילד")

אף אחד לא מתווכח על זה שאפשרי להתקדם בתוכניות אחרות. אתה בעצמך אמרת כרגע שזה לא יהיה יותר יעיל.

מה הם כל מרכיבי ההיפרטרופיה?

יעיל מבחינת זמן, ויכולת שיפור כוח וטכניקה בתרגילים מורכבים. זה יתרון משמעותי, לכן אני תומך ב SS.

ואני מניח שאתה יודע על הרכב השריר, סיבים אדומים לבנים ומה שבינהם והתגובה שלהם לסוג עומסים שונים.
איך MOO אמר בפורום השני, יש לו יד 41 והוא לא עובד ידיים, ומצד שני יש אנשים עם ידיים 41 שלא מגיעים לחצי מהדדליפט שלו. אם היפרטרופיה היה בעקבות כוח בלבד (עם מאזן חיובי) אז יש פה כשל לוגי מסויים...

איך MOO אמר בפורום השני, יש לו יד 41 והוא לא עובד ידיים, ומצד שני יש אנשים עם ידיים 41 שלא מגיעים לחצי מהדדליפט שלו. אם היפרטרופיה היה בעקבות כוח בלבד (עם מאזן חיובי) אז יש פה כשל לוגי מסויים...

רק אם הוא מושך עם ידיים מכופפות...

במתכונת המקורית אין מתח רק קלין,דדליפט,סקוואט,בנץ' ופרס

ומסתבר שזה מספיק, על אחת כמה וכמה אם משלבים גם מתח בתור תרגיל עזר
הרבה אנשים לוקחים את ההפאוורקלין ברצינות, וכתנועה מתפוצצת כששמים משקל, יחד עם הדד ליפט זה גם מאזן טוב את הלחיצות

אני לא נגד אימון עם סינגלים (בלבד), להיפך, אני חושב שבסיטואציות מסויימות זה יכול לעבוד לא רע
[*] אבל למתחילים זה בעייתי, מיוחד כשמדברים על עבודה בRM1 ולא על סינגלים קלים יותר.

זה גם לדעתי לא שווה את הסיכונים (אפילו אם זה היה עובד טוב) וגם יעבוד פחות טוב מצורות אחרות - גם המתחיל צריך באופן יחסי הרבה תרגול איכותי בתנועה, גם ענייני הווליום הדרוש וההתאוששות שדיברנו עליהם וגם העניין שהיות והוא לא יודע ממש לייצר RM1 אמיתי, העצימות לא תהיה באמת 100% (שלזה יש גם צד חיובי כמובן) ובעצם, אם לייצר מאמץ של 85 או 90 אמיתיים פחות או יותר המתחיל כן יכול (יותר פשוט) אז למה לא שלא פשוט נעבוד בטווח חזרות שיותר מתאים ליכולת הזאת וגם ניצור את התגובות הרצויות לאימון (גם כוח, גם מסה וכו').

הפתרון שאתה מציע לגבי הוספת הנפח הוא בכיוון הנכון, אבל סביר להניח שלא יספיק. 2 חזרות פעמיים בשבוע זה מעט, מעט מאוד. אין לי איך להוכיח את זה מחקרית, אבל ממה שקראתי על מה שבפועל עובד, משהו כזה יכול להספיק אם עושים אותו בתדירות מאוד גבוהה (בולגרית) וזה בטח שלא מתאים למתאמן מתחיל (או יותר מתקדם בלי איזשהו סייקלינג של המשקלים ואולי גם סייקלים אחרים 😉).

אפשר כמובן להוסיף עוד חזרות ולעשות כמה סינגלים באימון - בוא נסתכל על זה ככה רגע - אם בSS עושים 15 חזרות באימון, מחולקות ל3 סטים של 5, אז בוא נגיד שבגלל המשקל הגדול יותר ובגלל העצימות הגבוהה יותר אנחנו מוכנים להסתפק ב10 סינגלים באימון, בסדר?
הבעיה היא שכמובן אי אפשר לעשות 10 פעמים את הRM1 באותו אימון (גם לא 3, למישהו מאומן מעבר לרמה מינימלית) אז אנחנו נאלץ להוריד קצת במשקל, נניח ל90-95 אחוז. השאלה עכשיו היא שאם בעצם מדובר במשקל שהוא פלוס מינוס משהו שאפשר לעשות איתו 3*3 ברבע שעה או עשרים דקות ולסגור עניין, אנחנו בעצם מרווחים משהו מכל עניין הסינגלים? אולי כן ואולי לא, אבל זה בטח לא פתרון קסם למשהו.

[*] - מדברים שיצא לי לראות שעבדו לאנשים, עבודה בסינגלים נתנה תוצאות טובות במיוחד (כשהמטרה היתה שיפור הRM1) ב2 תרגילים (אני מדבר פה רק בהקשר של תרגילי כוח קלאסיים) בדדליפט ובOHP. לא מפתיע בכלל, אם חושבים מה משותף לשני התרגילים. צורת העבודה היתה כזאת פחות או יותר:

מתחילים ממספר כלשהו של סינגלים (נניח 5) באחוז מסויים מהRM1 (אזור 90 בד"כ) ותוך כדי שמירה על זמני מנוחה קבועים בין הכניסות מוסיפים כל אימון עוד חזרה, עד שמגיעים למטרה שקבענו לעצמנו (נניח 12) ואז או שעושים בדיקה חדשה לRM1 ומתחילים שוב עפ"י אותו האחוז ממקודם או שפשוט מוסיפים קצת משקל, יורדים שוב למספר ההתחלתי של הסיגנלים ומתחילים את הסיבוב מחדש. לא ראיתי אף אחד שעבד לפי סכמה כזאת יותר מפעמיים בשבוע, אני חושב שבד"כ היו עושים 2 ימים של לחיצות בשבוע, נניח בנץ' בפורמט רגיל (כלומר לחזרות) ועוד יום כזה בשביל הOHP. בכל מקרה, ברור שאין פה התקדמות מאימון לאימון ושמתחילים יוכלו להפיק תוצאות טובות ומהירות יותר עם משהו אחר ואני גם לא בטוח שזה בהכרח יעבוד טוב יותר מעבודה רגילה לחזרות למישהו יותר מתקדם, אבל זה יכול להיות שינוי מרענן.

אחלה תגובה 🙌
הרעיון שלי היה בהתחלה לעשות תוכנית שתמשוך את ההתקדמות במשקלי עבודה לזמן הכי ארוך. לעבוד לסינגלים כול האימון זה בקיצוניות. ותאורתית זה אמור להחזיק הכי הרבה זמן. הבעיה בתוכנית היא בפרטים הטכניים, בעיקר בטכניקה. אפשר ללכת למשהו פחות קיצוני ולעבוד על דאבלים או טראפלים (בסביבות ה90% מRM1 מה שלא ממש רלוונטי כי למתאמן מתחיל אין RM1), הרעיון הוא שתוכל להוסיף משקל מינימלי מאימון לאימון לאורך זמן. 3X3 נראה לי יכול לעבוד יותר טוב מ3X5 אם אתה מחפש כוח. אבל אי אפשר ממש לבדוק את זה. הייתי אפילו אומר ש5X3 יותר טוב מ3X5.

יעיל מבחינת זמן, ויכולת שיפור כוח וטכניקה בתרגילים מורכבים. זה יתרון משמעותי, לכן אני תומך ב SS.

ואני מניח שאתה יודע על הרכב השריר, סיבים אדומים לבנים ומה שבינהם והתגובה שלהם לסוג עומסים שונים.
קודם כל, זה שההיקף יד של מישהו זהה לא אומר שהוא בגודל שלו. גובה זה גם פקטור ו170 ו185 על אותו היקף זה שני דברים שונים לגמרי. וגודל יד בכלליות זה אינדיקציה די מצומצמת למאסה.

דבר שני, אף אחד לא אמר שמי שיותר חזק הוא יותר גדול

הטענה היא לא מי שחזק יותר גדול יותר. הטענה היא שמי שחזק יותר ממה שהוא היה פעם, סביר להניח שהוא (אותו בן אדם) גם גדול יותר ממה שהוא היה פעם (אלא אם כן, הוא ניסה להשאר באותו משקל).

לגבי הסיבים האדומים וכל זה, אני מכיר. מה זה אומר מבחינתך לגבי היפרטרופיה?

אבל אם שני האנשים שוקלים אותו דבר עם היקף 41, ואחד עושה דדליפט 200 מול אחד שעושה דדליפט 130, ובנוסף זה שעושה SS הגיע לזה יותר מהר אז זה מה שמנסים להגיד.
אם אחד שוקל 75 עם יד 41 וזה שעושה SS שוקל 85 עם אותו היקף זה משהו אחר.

אבל אם שני האנשים שוקלים אותו דבר עם היקף 41, ואחד עושה דדליפט 200 מול אחד שעושה דדליפט 130, ובנוסף זה שעושה SS הגיע לזה יותר מהר אז זה מה שמנסים להגיד.
אם אחד שוקל 75 עם יד 41 וזה שעושה SS שוקל 85 עם אותו היקף זה משהו אחר.

את מי לעזאזל מעניין ההיקף יד אתה יודע? את אלה שיש להם יד 41 ורגל 41
היקף יד זה לא משהו שתלוי רק בך, ויש מספיק אנשים עם יד 50 שלא מושכים גם 3 פלטות

האינדיקטור היחיד לכמה אתה "גבר" הוא אם כבר איך נראה האימון שלך וכמה אתה חזק
לא לכל אחד יש יד גדולה, גב רחב או חזה של ארנולד, אבל לכל אחד יש את האפשרות להתאמן ולהתחזק כמו שצריך ואלה דברים שאפשר להשוות בין מתאמנים, זה שהיד אחורית ב"פיגור" זה לא אומר שה30 סטים של לחיצה צרפתית שעשית לא הספיקו

את מי לעזאזל מעניין ההיקף יד אתה יודע? את אלה שיש להם יד 41 ורגל 41
היקף יד זה לא משהו שתלוי רק בך, ויש מספיק אנשים עם יד 50 שלא מושכים גם 3 פלטות

האינדיקטור היחיד לכמה אתה "גבר" הוא אם כבר איך נראה האימון שלך וכמה אתה חזק
לא לכל אחד יש יד גדולה, גב רחב או חזה של ארנולד, אבל לכל אחד יש את האפשרות להתאמן ולהתחזק כמו שצריך ואלה דברים שאפשר להשוות בין מתאמנים, זה שהיד אחורית ב"פיגור" זה לא אומר שה30 סטים של לחיצה צרפתית שעשית לא הספיקו
את אלה שהולכים לחדר כושר בשביל לשפר את המראה שלהם איכפת מההיקף יד שלהם אני מניח, ואם SS כן יתן את זה במהירות הכי גדולה זה הויכוח פה.

את אלה שהולכים לחדר כושר בשביל לשפר את המראה שלהם איכפת מההיקף יד שלהם אני מניח, ואם SS כן יתן את זה במהירות הכי גדולה זה הויכוח פה.

אם המטרה שלך לשפר את המראה באמת אין לך מה לעשות SS או תוכניות כח אחרות , זה סתם עבודה קשה ומיותרת .

אם אתה רוצה להתחזק ולשים קצת מאסה על עצמך לא תיהיה תוכנית שתעשה את זה עבורך יותר מהר.
ובקשר לדאגה לידיים שלך , מתח ולחיצות ידאגו להן יפה מאוד , ואם אתה עדיין מודאג תזרוק 2 סטים של קרלס (זה לא מה שיפגע לך בהתאוששות ).

לא דיברתי עליך, דיברתי בכללי.
בקשר ל"קיבוע בשיטה" זה לא קיבוע, אלא זה הכי טוב לך ואין פה עניין של אינדבידואל (אלא אם אתה בעל מוגבלות כולשהי).
לעניינו, מי שאומר שהשיטה לא עובדת עליך/לא עבדה עליו/הוא לא מאמין בה קורה מהדברים הבאים:

1. הוא לא קרא את הספר (לפחות לא במלואו ורק ריפרף)
2. הוא לא ניסה זאת יותר מחודש
3. הוא לא אכל וישן והתאושש בין האימונים כמו שצריך

כל זה הביאו אותו לכישלון טוטאלי והוא חזר למנטרות הישנות והממוחזרות של AB/ABC/ABCD וכו'.
לכן, לפני שקוטלים שיטות כאלו ואחרות, אולי עדיף לנסות ולבדוק? מי שלא ניסה לא ידע ורק ימשיך להשמיץ.
הייתי בדעה שלך בדיוק, עד שניסיתי והופ עבד ואפילו בחיטוב שעם תוכנית AB ממוצעת לא היה קורה בחיים, עליתי במשקלים ואפילו עליתי במסה ברגליים בצורה דיי "מטורפת" בזמן האחרון (עשיתי סוג של SS משלי 😃 ).
אתה יכול לפרט קצת על התוכנית אימונים שעשית בחיטוב?

אם המטרה שלך לשפר את המראה באמת אין לך מה לעשות SS או תוכניות כח אחרות , זה סתם עבודה קשה ומיותרת .

אם אתה רוצה להתחזק ולשים קצת מאסה על עצמך לא תיהיה תוכנית שתעשה את זה עבורך יותר מהר.
ובקשר לדאגה לידיים שלך , מתח ולחיצות ידאגו להן יפה מאוד , ואם אתה עדיין מודאג תזרוק 2 סטים של קרלס (זה לא מה שיפגע לך בהתאוששות ).
מה ההבדל?

אם אתה רוצה להראות "טוב"
תחטב לקוביות
תעבוד חזה ויד קדמית
ותשאר עם רגליים של תרנגולת

אם אתה רוצה להתחזק תעשה SS 5X5 .... בהם תעלה במאסה בעיקר ברגליים ובגב (כמובן שבשאר הגוף אבל כדי להגיע לפרופורציה טובה חייבים לעבוד גב/רגליים הרבה יותר מפלג גוף עליון)

אם אתה רוצה להראות "טוב"
תחטב לקוביות
תעבוד חזה ויד קדמית
ותשאר עם רגליים של תרנגולת

אם אתה רוצה להתחזק תעשה SS 5X5 .... בהם תעלה במאסה בעיקר ברגליים ובגב (כמובן שבשאר הגוף אבל כדי להגיע לפרופורציה טובה חייבים לעבוד גב/רגליים הרבה יותר מפלג גוף עליון)
אם גב דק ורגליים של שחיף עושות לך את זה אחי.. 😳

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית