הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת בגב תחתון

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
היה לי לפני כמעט חודש בערך תור לאורטופד ולפי מה שהוא בדק אותי, הוא מצא שיש לי דלקת בגב תחתון ( גם עמוד שדרה וגם בשני שרירים שנמצאים מצדו הימני והשמאלי שהם כמו רצועה כזאת ).
אני כבר שנה עם הדלקת הזאת והיא תמיד הייתה הולכת ובאה אבל תמיד היא נמצאת.

עכשיו הוא נתן לי כדורים שאין סיכוי שאני ישתה אותם כי הם פשוט יותר גדולים מחלמון של ביצה ואני הולך להחליף אותם בתרופה אחרת.
עכשיו הוא אמר לי לשלב את הכדורים עם פיזיותרפיה אבל הבעיה היא שתור לפיזיותרפיה בגלל שאני לא אחרי תאונה הוא עוד מינימום חצי שנה ויכול להגיע גם לשנה ויותר.
עכשיו בגלל זה רציתי לשאול אם יש תרגילים שאתם יכולים להביא לי שאני יוכל לעשות בבית בינתיים כדי להקל על הבעיה כי הבנתי שפיזיותרפיסט חוץ מהדברים שאני עושה איתו במפגש, הוא גם נותן לי תרגילים הביתה.
אני צריך כמה תרגילים טובים שאני יוכל לעשות באופן יומיומי כדי להקל על הבעיה.
תודה לעוזרים.

היה לי לפני כמעט חודש בערך תור לאורטופד ולפי מה שהוא בדק אותי, הוא מצא שיש לי דלקת בגב תחתון ( גם עמוד שדרה וגם בשני שרירים שנמצאים מצדו הימני והשמאלי שהם כמו רצועה כזאת ).

עכשיו הוא נתן לי כדורים שאין סיכוי שאני ישתה אותם כי הם פשוט יותר גדולים מחלמון של ביצה ואני הולך להחליף אותם בתרופה אחרת.
עכשיו הוא אמר לי לשלב את הכדורים עם פיזיותרפיה אבל הבעיה היא שתור לפיזיותרפיה בגלל שאני לא אחרי תאונה הוא עוד מינימום חצי שנה ויכול להגיע גם לשנה ויותר.
עכשיו בגלל זה רציתי לשאול אם יש תרגילים שאתם יכולים להביא לי שאני יוכל לעשות בבית בינתיים כדי להקל על הבעיה כי הבנתי שפיזיותרפיסט חוץ מהדברים שאני עושה איתו במפגש, הוא גם נותן לי תרגילים הביתה.
תודה לעוזרים.

1. תפסיק לקחת כדורים , זה רק יגרום לך לנזק עתידי ולא נותן לגוף להתרפאות הרי הדלקת שם בשביל לעזור לא להזיק ברגע שאתה מסלק אותה אתה לא נותן לגוף שלך זמן !(רופאים מטומטמים בארץ)
2.תתחיל לעשות פעילות גופנית מנמאלית תפסיק לשבת כל היום זה לא בריא .
3.כן יש תרגילים שאתה יכול לבצע אבל אתה תצתרך ללכת לקנות גומיות תחפש מקום שמוכר אותן

• פותח/ת השרשור
1. תפסיק לקחת כדורים , זה רק יגרום לך לנזק עתידי ולא נותן לגוף להתרפאות הרי הדלקת שם בשביל לעזור לא להזיק ברגע שאתה מסלק אותה אתה לא נותן לגוף שלך זמן !(רופאים מטומטמים בארץ)
2.תתחיל לעשות פעילות גופנית מנמאלית תפסיק לשבת כל היום זה לא בריא .
3.כן יש תרגילים שאתה יכול לבצע אבל אתה תצתרך ללכת לקנות גומיות תחפש מקום שמוכר אותן

1. אל תדאג ברגע שראיתי את הכדורים ידעתי כבר שאני לא יקח אותם.

2. אני עושה פעילות גופנית כבר כמה שנים ותאמין לי שאני לא יושב כל היום ותמיד יש לי עיסוק ככה שאני הרבה בתזוזה.

3. תודה על הסרטון, אני יחפש גומיות.

1. אל תדאג ברגע שראיתי את הכדורים ידעתי כבר שאני לא יקח אותם.

2. אני עושה פעילות גופנית כבר כמה שנים ותאמין לי שאני לא יושב כל היום ותמיד יש לי עיסוק ככה שאני הרבה בתזוזה.

3. תודה על הסרטון, אני יחפש גומיות.

מעולה ,
שלח לי הודעה בפרטי אם זה עזר לך אני אשמח לשמוע בהצלחה !

תודה לעוזרים.

לגבי התור לפיזיותרפיסט פשוט תעשה בלאגן ותקצין את המצב שלך (לא יכול ללכת, לתפקד וכו'). בקטעים האלה התאריך לתור שלך תלוי נטו בפה שלך, יכול להיות השבוע ויכול להיות עוד חצי שנה...

לגבי הדלקת עצמה, לי אישית כורכום במינונים גבוהים עושה פלאים. ממליץ לנסות

לגבי התור לפיזיותרפיסט פשוט תעשה בלאגן ותקצין את המצב שלך (לא יכול ללכת, לתפקד וכו'). בקטעים האלה התאריך לתור שלך תלוי נטו בפה שלך, יכול להיות השבוע ויכול להיות עוד חצי שנה...

כורכום עוזר לך יותר מאומגה 3 ?
סתם שאלה פשוט אני אף פעם לא ניסיתי כורכום

• פותח/ת השרשור

אני ינסה לעשות בלאגן אבל הבנתי שאם אתה לא אחרי תאונה לא בדיוק מקשיבים לך.
לא הבנתי מה לגבי הכורכום, פשוט לאכןל עם כפית ?
ואם אז כמה לקחת ביום ובכללי אם אפשר הסבר קצת איך זה עובד, איך זה עוזר וכמה לקחת.
תודה.

כן. תשלב בינהם
איזה חברה אתה ממליץ ?
אני ינסה לעשות בלאגן אבל הבנתי שאם אתה לא אחרי תאונה לא בדיוק מקשיבים לך.
לא הבנתי מה לגבי הכורכום, פשוט לאכןל עם כפית ?
ואם אז כמה לקחת ביום ובכללי אם אפשר הסבר קצת איך זה עובד, איך זה עוזר וכמה לקחת.
תודה.

יש מכדורים מרוכזים לזה תחפש

איזה חברה אתה ממליץ ?

יש מכדורים מרוכזים לזה תחפש

לדעתי לא ממש קריטי החברה, פשוט תחפש חברה מוכרת עם מינון גבוה של כורכומין ותקפיד שיהיה שם תמצית פלפל, זה עוזר מאוד לספיגה. עדיף להזמין מחו"ל

כמו שכבר נאמר מספיק פעמים פה, דלקת היא לא הבעיה שלך. היא אולי זו שגורמת לכאבים (גם לא בטוח) אבל היא בטח לא מקור הבעיה.
מסיבה כלשהי (שאותה צריך לבדוק באבחון מסודר) נופל עומס רב מדיי על איזור הכאב ועד שלא תטפל בגורם לבעיה, הכאבים ימשיכו לחזור.
שנה זה המון זמן לסחוב כאב כזה וככל שהזמן עובר והבעיה לא מטופלת הגוף מסגל לעצמו פיצויים כדי לבצע את מה שאתה דורש ממנו ולמעשה מגביר את החוסר איזון שכבר קיים.
כל טיפול שמטרתו שיכוך כאב / הפחתת התגובה הדלקתית לא יפתור את הבעיה אלא את הסימפטומים שלה.
אני מציע לך לגשת לאבחון פיזיותרפי על מנת להבין מה מקור הבעיה ולטפל בה.
לגביי התרגילים, אין סדרת תרגילים אחת שפותרת לכל מי שסובל מכאבי גב את הבעיות. תרגילים צריך להתאים לפי הבעיה והממצאים בבדיקה.
לגביי הזמני המתנה, אני מסכים שהם ארוכים מדיי אבל בשום מקום לא תצטרך לחכות חצי שנה.. אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי עם הישוב בו אתה גר וקופת החולים לה אתה שייך ונראה מה המצב שם.
כמו כן, למי שלא מעוניין להמתין לתור בקופת החולים, יש גם טיפולים פרטיים.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
כמו שכבר נאמר מספיק פעמים פה, דלקת היא לא הבעיה שלך. היא אולי זו שגורמת לכאבים (גם לא בטוח) אבל היא בטח לא מקור הבעיה.
מסיבה כלשהי (שאותה צריך לבדוק באבחון מסודר) נופל עומס רב מדיי על איזור הכאב ועד שלא תטפל בגורם לבעיה, הכאבים ימשיכו לחזור.
שנה זה המון זמן לסחוב כאב כזה וככל שהזמן עובר והבעיה לא מטופלת הגוף מסגל לעצמו פיצויים כדי לבצע את מה שאתה דורש ממנו ולמעשה מגביר את החוסר איזון שכבר קיים.
כל טיפול שמטרתו שיכוך כאב / הפחתת התגובה הדלקתית לא יפתור את הבעיה אלא את הסימפטומים שלה.
אני מציע לך לגשת לאבחון פיזיותרפי על מנת להבין מה מקור הבעיה ולטפל בה.
לגביי התרגילים, אין סדרת תרגילים אחת שפותרת לכל מי שסובל מכאבי גב את הבעיות. תרגילים צריך להתאים לפי הבעיה והממצאים בבדיקה.
לגביי הזמני המתנה, אני מסכים שהם ארוכים מדיי אבל בשום מקום לא תצטרך לחכות חצי שנה.. אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי עם הישוב בו אתה גר וקופת החולים לה אתה שייך ונראה מה המצב שם.
כמו כן, למי שלא מעוניין להמתין לתור בקופת החולים, יש גם טיפולים פרטיים.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

לפי מה שהבנתי ולפי מה שבעצם אני מרגיש, השרירים בגב תחתון שלי די חלשים ובגלל זה יש לי את הלחץ הזה, ובגלל זה אני צריך תרגילים לחיזוק השרירים שנמצאים בגב תחתון.
הכאבים הם שנה אבל הם כל הזמן באים והולכים ויש תקופות שיכאב לי מכל דבר קטן ויש תקופות שאני בקושי וירגיש כאב, עדיין הבעיה נמצאת ככה כבר שנה.

הלכתי לפיזיותרפיסט והוא נתן לי לעשות כמה דברים ( להוריד ידיים לרצפה, לעלות על קצות האצבעות והעקבים וללכת ככה ועוד כמה דברים ) הוא שאל אותי כמה זמן יש לי את זה ואמר שרוב הסיכויים שזו דלקת ושהוא יתן לי מרשם לפיזיותרפיה ולכדורים ( שאין סיכוי שאני ישתה כי הם פשוט ענקיים ).
כמו שכבר אמרתי, אני צריך תרגילים שאני יכול לבצע בבית לחיזוק השרירים בגב תחתון.
זמני ההמתנה האלה זה מכה קשה, אין לי הרבה מה לעשות חוץ מלהמתין בתור בגלל שהם נותנים חשיבות לכאלו שהם יוצאי תאונות ( במקרה אח שלי כזה אבל זה כבר לא משנה ).
ביום ראשון אמא שלי תנסה לסדר לי תור דרך רופא של אח שלי בתקווה שהוא יתן לי תור בזמן נורמלי.

בכל מקרה, לפי מה שאתה וכל מי שלפניך כתבתם, בשום פנים ואופן לא לקחת תרופה נגד הדלקת כי אולי זה יעביר לי את הכאבים אבל עדיין תהיה בעיה.
אם כך אז הטיפול לדלקת ולבעיה הוא רק פיזיותרפיה ? כי הבנתי ( לפי אח שלי ) שבפיזיותרפיה לא עושים לי הרבה חוץ מקצת לחמם לי את האזור וטיפה ללחוץ לי באזור וזהו, שחוץ מזה לא עושים הרבה ושולחים אותי הביתה עם תרגילים שאני יעשה לבד.
אם זה נעון, אז אני יכול לקבל כבר עכשיו ממך תרגילים לחיזוק השרירים בגב תחתון ? כי זה יעזור לי מאוד, ובמיוחד עכשיו בתקופת מעבר שמצד אחד קר אבל עדיין לא חורף ( אני חושב ) כי עכשיו התחילו הכאבים להחמיר.
תודה.

אני גם באותה סירה. אני חושב (אחרי הרבה קריאה ואיבחון עצמי כי בכנות אף אחד לא עזר לי ממש עד עכשיו) זה שיש לי בעיה בquadratus lumborum שגם בסייד אפקט מושך את אחד הגידים במפשעה בצד ימין. מה שמונע ממני לעשות סקוואטים עם משקל. לא אומר שזה מה שיש לך אבל אני מאמין שלכאבים כרוניים יש סיבות די דומות... לרוב זה שילוב של כמה גורמים.

ישיבה ממושכת או פעולה שעושים הרבה מה שגורם לחוסר איזון מסויים בשרירים. הגוף בנוי כמו שרשרת. בעיה בקרסול יכולה בהדרגה לגרום גם לכאבי צוואר.
זה יכול להיות גם מעמידה או הליכה לא נכונה. יכול להיות שאתה לפי התחושות שלך עומד כמו שצריך אבל לפעמים כשמסתכלים במראה אנחנו נראים די עקומים. זה די נפוץ למשל להפעיל יותר משקל על צד אחד של הגוף, שזה אגב יכול להתרחש מישיבה עם רגל על רגל לאורך זמן.
שים לב שכאבי מפרקים באים לרוב כשאנחנו יותר סטיפים ופחות גמישים ממה שהיינו פעם. פחות בטבע. יותר בין ארבע קירות מול המחשב או הטלויזיה.

פיזיותרפיה וטיפול בתנועה לדעתי חשוב. אבל זה תהליך איטי מאוד לרוב. לגבי מה לעשות ואיך.. זה לא מתפקידי אבל תנסה לחשוב באיזה שרירים אתה כבר לא משתמש ובאיזה אתה משתמש בצורה לא נכונה מבעבר. מה בצורת חיים שלך שונה ממה שהיה פעם כשלא היו לך כאבים. דברים לא קורים לנו סתם. יש סיבה לכל דבר.

• פותח/ת השרשור
אני גם באותה סירה. אני חושב (אחרי הרבה קריאה ואיבחון עצמי כי בכנות אף אחד לא עזר לי ממש עד עכשיו) זה שיש לי בעיה בquadratus lumborum שגם בסייד אפקט מושך את אחד הגידים במפשעה בצד ימין. מה שמונע ממני לעשות סקוואטים עם משקל. לא אומר שזה מה שיש לך אבל אני מאמין שלכאבים כרוניים יש סיבות די דומות... לרוב זה שילוב של כמה גורמים.

ישיבה ממושכת או פעולה שעושים הרבה מה שגורם לחוסר איזון מסויים בשרירים. הגוף בנוי כמו שרשרת. בעיה בקרסול יכולה בהדרגה לגרום גם לכאבי צוואר.
זה יכול להיות גם מעמידה או הליכה לא נכונה. יכול להיות שאתה לפי התחושות שלך עומד כמו שצריך אבל לפעמים כשמסתכלים במראה אנחנו נראים די עקומים. זה די נפוץ למשל להפעיל יותר משקל על צד אחד של הגוף, שזה אגב יכול להתרחש מישיבה עם רגל על רגל לאורך זמן.
שים לב שכאבי מפרקים באים לרוב כשאנחנו יותר סטיפים ופחות גמישים ממה שהיינו פעם. פחות בטבע. יותר בין ארבע קירות מול המחשב או הטלויזיה.

פיזיותרפיה וטיפול בתנועה לדעתי חשוב. אבל זה תהליך איטי מאוד לרוב. לגבי מה לעשות ואיך.. זה לא מתפקידי אבל תנסה לחשוב באיזה שרירים אתה כבר לא משתמש ובאיזה אתה משתמש בצורה לא נכונה מבעבר. מה בצורת חיים שלך שונה ממה שהיה פעם כשלא היו לך כאבים. דברים לא קורים לנו סתם. יש סיבה לכל דבר.

אתה צריך להבין, זה לא שאני כל היום יושב במחשב או מול הטלויזיה, אני כבר 4 וחצי שנים בערך פעיל מאוד, ואצלי אין דבר כזה לשבת סתם בלי לעשות כלום.
אפילו שאני יושב אני מזיז משהו בגוף או יושב באיזה צורה שאני מרגיש שיש כאילו מתיחה לשריר אבל היא עדינה וככה אני רק מרגיש גירוי, ככה זה המצב הרגוע שלי.
אם תתן לי לשבת בישיבה כמו שאתה כנראה מדמיין שאני יושב אני פשוט תוך כמה שניות יזוז כי זה באמת לא נוח לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית