הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שינה

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
אני בד"כ לא מצליח לישון יותר מ7 שעות, גם אם אני הולך לישון בבוקר/לפנות בוקר, וכשאני כן מצליח לישון כמו שצריך אני בד"כ מתעורר באמצע.
עד כמה הדבר הזה משפיע על האימונים וההתקדמות בהם?
אני בן קצת פחות מ18 אם זה משנה.

לפי ניירות שראיתי שעות השינה האידיאילות הן 6-7, למתבגרים עד גיל 18-21 ממליצים לפעמים מעט יותר בכיוון ה8 שעות פחות מ18 יש כמה עדויות ל9 שעות אבל זה לא עקרוני.
העיקרון של התאוששות זה לא רק שינה אלא תיכנון נכון של אימונים (לדוגמא לא יום לאחר יום על אותם השרירים)

• פותח/ת השרשור
לא יום לאחר יום אותם שרירים זה די מובן מאליו, השאלה אם העובדה שאני יושן 7 שעות לא פוגעת בהתקדמות שלי באימונים, ואם כן, האם יש משהו לעשות לגבי זה.

קשה לענות על כך כי זה תלוי בהמון פרמטרים מסביב בינהם גם האינדבידואל, התשובה בגדול לא משהו ממשי גם אם זה קיים. אם התזונה טובה והאימונים מסודרים שינה הינו פקטור די "שולי" (הייתי מגדיר אותו 10%), רק לא לרדת מ6 שעות ויהיה בסדר (וגם אז אפשר להשלים בצהריים או הגוף במילא ישלים את עצמו בסופ"ש, ראו אנשים שעובדים כל השבוע וביום שישי-שבת חורפים כאילו אין מחר)

• פותח/ת השרשור
אז זהו שגם אם אני מרגיש די עייף (וזה קורה די הרבה) כשאני מנסה לישון אני פשוט לא מצליח, רק בלילה.
אבל אם זה כל כך זניח אני אכסה את זה בכך שאני ארים יותר כבד P:

אז זהו שגם אם אני מרגיש די עייף (וזה קורה די הרבה) כשאני מנסה לישון אני פשוט לא מצליח, רק בלילה.
אבל אם זה כל כך זניח אני אכסה את זה בכך שאני ארים יותר כבד P:

אולי חם לך מידי? לי זה מאוד יכול להפריע.

• פותח/ת השרשור
לא יודע, אני לא מרגיש שחם לי כשאני קם, אבל האמת שאני אבדוק את זה, באמת הגיוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית