הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם יש אנשים שיגדלו יותר דווקא עם אימוני כוח?

FASTING

משתמש מתחיל
56
2
נק' מוניטין:
2
56
2
אני כבר כמה חודשים במכון כושר עם תוכנית של פיתוח גוף ולאחרונה החלטתי לעבור לתוכנית כוח (עשיתי כבר אימון אחד), עברתי בעקרון בגלל שהמשקלים שלי לא משהו והייתי רוצה לבנות בסיס של כוח (חבל שלא עשיתי את זה קודם), בקיצור יכול להיות שבגלל המבנה הספציפי שלי אני יעלה דווקא יותר שריר בתוכנית כוח?

ואם כבר אפשר ביקורת על התוכנית (לא עושה דדליפט וסקוואט מסיבות של גמישות מנסה לעבוד על זה):

לג פרס - 5X5
בנץ פרס\שולדר פרס (לסרוגין) - 5X5
מתח בגרביטון (לא מצליח לבד) - 5X5
ואיזה אחיזה PULL UP או CHIN UP ולעשות רחב או רגיל? (רוצה לחזק את הגב כולו ולא להתמקד דווקא בלאטס)

אני צריך עזרה לגבי מנוחה, כמה זמן לנוח? בין סט לסט

נערך לאחרונה:
אני כבר כמה חודשים במכון כושר עם תוכנית של פיתוח גוף ולאחרונה החלטתי לעבור לתוכנית כוח (עשיתי כבר אימון אחד), עברתי בעקרון בגלל שהמשקלים שלי לא משהו והייתי רוצה לבנות בסיס של כוח (חבל שלא עשיתי את זה קודם), בקיצור יכול להיות שבגלל המבנה הספציפי שלי אני יעלה דווקא יותר שריר בתוכנית כוח?

ואם כבר אפשר ביקורת על התוכנית (לא עושה דדליפט וסקוואט מסיבות של גמישות מנסה לעבוד על זה):

לג פרס - 5X5
בנץ פרס\שולדר פרס (לסרוגין) - 5X5
מתח בגרביטון (לא מצליח לבד) - 5X5

אני צריך עזרה לגבי מנוחה, כמה זמן לנוח? בין סט לסט
אין דבר כזה תוכנית כוח בלי סקוואט ודדליפט, תעלה סירטונים ונעזור לך לשפר את הטכניקה. אפשר לבצע את התרגילים האלה גם אם אתה לא רקדנית בלט.
לגבי המנוחות, צריך לנוח כמה זמן שדרוש בשביל להתאושש מהסט הקודם

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה תוכנית כוח בלי סקוואט ודדליפט, תעלה סירטונים ונעזור לך לשפר את הטכניקה. אפשר לבצע את התרגילים האלה גם אם אתה לא רקדנית בלט.
לגבי המנוחות, צריך לנוח כמה זמן שדרוש בשביל להתאושש מהסט הקודם

שאני עושה סקוואט כל הגב שלי הולך קדימה בגלל חוסר גמישות בהאמסטרינג זה משהו שאפשר להתגבר עליו?
ותוכל לענות לי על השאלה הראשונה? (בנוגע לגדילה מאימוני כוח)

שאני עושה סקוואט כל הגב שלי הולך קדימה בגלל חוסר גמישות בהאמסטרינג זה משהו שאפשר להתגבר עליו?
ותוכל לענות לי על השאלה הראשונה? (בנוגע לגדילה מאימוני כוח)
למה החלטת שהגב הולך קדימה בגלל חוסר גמישות? תעשה לעצמך ולנו טובה ותעלה סירטון, חבל שאתה קובע ישר עובדות שלא בטוח נכונות

לגבי השאלה, כל עוד אתה מתקדם אתה תגדל, לא משנה ממש מה התוכנית שבה אתה עובד

סביר להניח שלא. בעיקרון המחקר מראה שבסופו של דבר אם משווים את הנפח בין אימון לחזרות נמוכות לבין זה של טווח בינוני התוצאה היא אותו דבר מבחינת היפרטרופיה. אבל, זה לא ישים בעולם בו אנו חיים.
משתנים נוספים שקיימים באימון כח הוא פחות metabolic stress, ופחות time under tension. מה גם מנוחות ארוכות יותר. זה לא אומר שזה בהכרח משפיע אבל זה בהחלט קשה לבודד במחקר.

מצד שני, ההמלצה של אחד מהחוקרים המובילים בתחום למתחילים הוא לבצע תכנית כח, לאחריה תקופה קצרה לחזרות גבוהות (15-20) ואז תכנית אימון טיפיקלית (6-12 חזרות) FBW\AB

סביר להניח שלא. בעיקרון המחקר מראה שבסופו של דבר אם משווים את הנפח בין אימון לחזרות נמוכות לבין זה של טווח בינוני התוצאה היא אותו דבר מבחינת היפרטרופיה. אבל, זה לא ישים בעולם בו אנו חיים.
משתנים נוספים שקיימים באימון כח הוא פחות metabolic stress, ופחות time under tension. מה גם מנוחות ארוכות יותר. זה לא אומר שזה בהכרח משפיע אבל זה בהחלט קשה לבודד במחקר.

מצד שני, ההמלצה של אחד מהחוקרים המובילים בתחום למתחילים הוא לבצע תכנית כח, לאחריה תקופה קצרה לחזרות גבוהות (15-20) ואז תכנית אימון טיפיקלית (6-12 חזרות) FBW\AB
אתה רואה אנשים במכון שגדלים מתוכנית היפרטרופיה? אני רואה בעיקר אנשים שמאוננים את הזמן שלהם לדעת ונשארים באותה צורה ובאותם משקלים.

אתה רואה אנשים במכון שגדלים מתוכנית היפרטרופיה? אני רואה בעיקר אנשים שמאוננים את הזמן שלהם לדעת ונשארים באותה צורה ובאותם משקלים.
לא כל תכנית של "בילדרים" היא זהה לשניה. והרבה אנשים עושים שטויות.
אני גם רואה לא קצת ילדים שעושים SS, הגיעו לפלטה השלישית בסקוואט ועדיין לא נראים כאילו הם בכלל מרימים.

אני גם רואה לא קצת ילדים שעושים SS, הגיעו לפלטה השלישית בסקוואט ועדיין לא נראים כאילו הם בכלל מרימים.

אתה רוצה להגיד שעם 3 פלטות הרגליים שלהם נראים כאילו הם לא מתאמנים ? או אתה מתכוון לכל הגוף ?

נכון. אבל בהכללה - אני רואה אנשים שמתאמנים שעתיים על אותו שריר, מקסימום שניים, ואני בדרך כלל מצליח להתאפק מלשאול אותם: מה לעזאזל אתה חושב שתרגיל החתירה הרביעי יעשה שהשלושה סטים של התרגיל הראשון לא עשו?

נכון. אבל בהכללה - אני רואה אנשים שמתאמנים שעתיים על אותו שריר, מקסימום שניים, ואני בדרך כלל מצליח להתאפק מלשאול אותם: מה לעזאזל אתה חושב שתרגיל החתירה הרביעי יעשה שהשלושה סטים של התרגיל הראשון לא עשו?

בדיוק מה שהסט החמישי באימון נפח 5X5 יעשה

אתה משווה סט חמישי לסט 12? ברצינות?

יש כל כך הרבה משתנים שאתה משאיר מחוץ למשוואה שאין טעם אפילו לדבר על זה.
אם הסט ה12 וה11 שבאו לפניו הם בעצימות נמוכה ביחס לעצימות של ה5X5, אם אותו אדם עובד על הגב פעם בשבוע ואתה עובד על הגב גם באימון נפח וגם באימון עצימות (ואולי אפילו התאוששות) ועצם כך הנפח השבועי שלך גדל וכו' וכו', אז כן, אני משווה.

יש כל כך הרבה משתנים שאתה משאיר מחוץ למשוואה שאין טעם אפילו לדבר על זה.
אם הסט ה12 וה11 שבאו לפניו הם בעצימות נמוכה ביחס לעצימות של ה5X5, אם אותו אדם עובד על הגב פעם בשבוע ואתה עובד על הגב גם באימון נפח וגם באימון עצימות (ואולי אפילו התאוששות) ועצם כך הנפח השבועי שלך גדל וכו' וכו', אז כן, אני משווה.
אז אתה טועה בהשוואה הזאת, מול כל פרמטר שמנית.
אם הסט ה-11 וה-12 הם בעצימות נמוכה - זה רק מדגיש את כמה שהם מיותרים.
אם האדם הזה עובד פעם בשבוע על גב - זה רק מדגיש כמה האימון שלו מוטעה.

אתה רוצה להגיד שעם 3 פלטות הרגליים שלהם נראים כאילו הם לא מתאמנים ? או אתה מתכוון לכל הגוף ?
מניח שהוא מתכוון לכל הגוף, ויש הרבה כאלה.
יש כאלה שיגדלו טוב מss ויש כאלה שלא אבל הם כן יתחזקו.

• פותח/ת השרשור
תלוי למי. בתור מתאמן מתחיל, שעובד אקרוס (אותו משקל כל הסטים), אתה תיתקע הרבה יותר מהר עם המשקלים ב-5x5.
אוקי, אז 3X5 בכולם, עכשיו לגבי מנוחה כמו שאמרו לא חייב לפי זמן אלא לפי מתי שאתה מרגיש מוכן, באימון האחרון כבר אחרי 2 דקות הרגשתי שאין לי בעיה להביא עוד סט, השאלה האם יכול להיות שההרגשה מוטעת והיא תביא אותי לכשל מהיר, כדאי לחכות נגיד 3 לייתר ביטחון זה יכול להזיק?

אוקי, אז 3X5 בכולם, עכשיו לגבי מנוחה כמו שאמרו לא חייב לפי זמן אלא לפי מתי שאתה מרגיש מוכן, באימון האחרון כבר אחרי 2 דקות הרגשתי שאין לי בעיה להביא עוד סט, השאלה האם יכול להיות שההרגשה מוטעת והיא תביא אותי לכשל מהיר, כדאי לחכות נגיד 3 לייתר ביטחון זה יכול להזיק?
ברור שבהתחלה אחרי שתי דקות תרגיש מוכן. כשיתקדמו המשקלים תראה שתצטרך לחכות גם 5 דקות.

אני גם רואה לא קצת ילדים שעושים SS, הגיעו לפלטה השלישית בסקוואט ועדיין לא נראים כאילו הם בכלל מרימי

אפשר לראות את הSSניקים שמרימים 140 ל3X5 ולא נראים שהם מתאמנים בכלל?🙄

עד כמה שאני יודע המבנה יכול להשפיע וכע יש אנשים שיגדלו יותר בתוכנית כוח...
היה רשום שזה קשור למבנה של השריר ואיזה סיבים יותר דומיננטים אצלך.
אני יכול להגיד לך שממש התחלתי להתאמן אז עשיתי FBW שעבדה ממש טוב (שהייתה "כוח")
עברתי לAB שלא זזתי בה במשקלים וכמעט לא גדלתי
עברתי לSS על אותו תפריט בדיוק והתחלתי לטוס במשקלים ולגדול 😉

לא יודע כמה מה שאמרתי נכון קראתי את זה פה בפורום פעם...
לי לפחות זה הרגיש שכוח עבד פשוט יותר טוב 🏋️😅

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית