הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון האם יש אנשים שיגדלו יותר דווקא עם אימוני כוח?

FASTING

משתמש מתחיל
56
2
נק' מוניטין:
2
56
2
אני כבר כמה חודשים במכון כושר עם תוכנית של פיתוח גוף ולאחרונה החלטתי לעבור לתוכנית כוח (עשיתי כבר אימון אחד), עברתי בעקרון בגלל שהמשקלים שלי לא משהו והייתי רוצה לבנות בסיס של כוח (חבל שלא עשיתי את זה קודם), בקיצור יכול להיות שבגלל המבנה הספציפי שלי אני יעלה דווקא יותר שריר בתוכנית כוח?

ואם כבר אפשר ביקורת על התוכנית (לא עושה דדליפט וסקוואט מסיבות של גמישות מנסה לעבוד על זה):

לג פרס - 5X5
בנץ פרס\שולדר פרס (לסרוגין) - 5X5
מתח בגרביטון (לא מצליח לבד) - 5X5
ואיזה אחיזה PULL UP או CHIN UP ולעשות רחב או רגיל? (רוצה לחזק את הגב כולו ולא להתמקד דווקא בלאטס)

אני צריך עזרה לגבי מנוחה, כמה זמן לנוח? בין סט לסט

נערך לאחרונה:
אפשר לראות את הSSניקים שמרימים 140 ל3X5 ולא נראים שהם מתאמנים בכלל?🙄

עד כמה שאני יודע המבנה יכול להשפיע וכע יש אנשים שיגדלו יותר בתוכנית כוח...
היה רשום שזה קשור למבנה של השריר ואיזה סיבים יותר דומיננטים אצלך.
אני יכול להגיד לך שממש התחלתי להתאמן אז עשיתי FBW שעבדה ממש טוב (שהייתה "כוח")
עברתי לAB שלא זזתי בה במשקלים וכמעט לא גדלתי
עברתי לSS על אותו תפריט בדיוק והתחלתי לטוס במשקלים ולגדול 😉

לא יודע כמה מה שאמרתי נכון קראתי את זה פה בפורום פעם...
לי לפחות זה הרגיש שכוח עבד פשוט יותר טוב 🏋️😅
יש לי חבר לא SSניק, דיי מדהים אני חייב לציין, הג'ים פרטנר שלי בעצם. הוא משתדל לא עובד עם משקלים גבוהים בדר''כ כי זה מפחיד אותו אבל הוא עשה 8*160 סקוואט אולי לא עם רגלי תרנגולת אבל גם שום דבר מרשים, וזה לא שהוא לא מתאמן נכון כי ההיקף יד שלו 52.
אז אולי הגוף גדול אבל דווקא רגליים לא.
לרוב הוא עובד בסקוואט 4 סטים של שמונה או עשר חזרות כשבכל סט הוא עולה בעשר קילו, עם משקל התחלתי של 60 קילו
ואז גם פרונט
ודדליפט
וסטיף דדליפט
אני לא מסכים עם איך שהוא עובד אבל בקיצור רגליים קטנות והוא די ענק(אנחנו רק השנה נהיה בני 16), ויכול להרים המון.

לא כל תכנית של "בילדרים" היא זהה לשניה. והרבה אנשים עושים שטויות.
אני גם רואה לא קצת ילדים שעושים SS, הגיעו לפלטה השלישית בסקוואט ועדיין לא נראים כאילו הם בכלל מרימים.
תעלה תמונה של ילד עם סקוואט 140 והוא לא נראה מרים.
זה לא משנה איזו תוכנית תעשה,כל עוד אתה עולה במשקלים,העליה במאסת השריר בילתי נמנעת! מה שכן,יכול ליהיות ילד לדוגמא עם רגליים קטנות יחסית שהתחיל עם 20 קילו סקוואט ואז הגיע ל 80 קילו,אז אולי לא יראו שינוי משמעותי אבל סלח לי,אם הילד הזה הגיע אפילו ל 120 קילו השינוי יהיה מאוד מאוד משמעותי ואין מצב בעולם שהרגליים לא יראו הרבה יותר גדולות מקודם. חוץ מזה, אני מאמין שעיניין הגנטיקה משחק פה תפקיד.

עצוב שחברה פה חושבים שהכל שחור לבן. אימוני כח זה לא רק SS. אם להגיד שחזרה 11 ו-12 מיותרות באותה מידה אפשר להגיד שחזרה 5 מיותרת ואפשר לרדת ל-4 ופחות.
בשביל אסטתיקה האידיאל יהיה 30 סטים לאימון, הרבה נפח,זמן מנוחה בינוני ובין 6-12 חזרות לתרגיל.
בשביל כח יהיה מספיק 5 סטים,זמן מנוחה ארוך וטווח של 1-5.
עכשיו אני לא יודע למה הרבה SSינקים שהותק שלהם שואף ל-0 בתוכניות נפח, יורדים ומכפישים תוכניות חשובות כמו GVT,7 7 7,10 8 6 15,10*10 וכו.
אני אומר מישהו שלא ניסה לפחות 3 4 תוכניות כח במהלך חייו(SS,BILLSTAR,5 3 1,STONGLIFT) יש להם את החוצפה לדבר על תוכניות כח.
באותה מידה מישהו שעשה ספליט AB ושולל את כל תוכניות הנפח הקיימות..
חדר כושר זה לא סטיה נפשית(משקל על המוט,NO PAIN NO GAIN) אלא איכות חיים,הבנה עצמית יותר רחבה והרחבת גבולות הן בחיים ובח"כ.

אי אפשר להגיד שכל מי שמרים "כבד" נראה טוב מבחינה אסטתית. בדיוק באותה מידה שאי אפשר להגיד שכל מי שנראה "מתאמן" הוא חזק.
אפשר ורצוי לשלב את הטוב מ-2 העולמות.

יש הרבה חסרונות בתוכניות כח: אי אפשר לחיות על תוכניות כח יותר מחודשיים שלוש,התזונה צריכה להיות תמיד בפלוס קלורי(מה שיעלה אחוז שומן),האגו עולה(מי ירגיש טוב כשהוא ירד מ-160 קילו ל140 קילו בבנץ),כמות פציעות ודלקות עולה דרסטית,לא מתאים לאנשים בגיל מבוגר או בעלי פציעות גב,אגן,ברכיים,קרסול וכתף).

מינוס בתוכניות נפח- משך זמן אימון ארוך,תדירות אימונים(ספליט בין 4-6 פעמיים בשבוע),דורש הרבה הקרבה שפוגעת בתחומים אחרים,עליה איטית יחסית במשקלים,לא פרקטי לאדם שעובד 50 שעות בשבוע, אבל מתאים לכלל האוכלוסיה לעומת תוכניות כח כמוכן גם מאפשר לעבוד מסביב לפציעה ולא שם את הסקוואט,הדד והבנץ מעל הבריאות.

הכת של מתאמני הכח מזכירה קצת את הטבעוניים 👎

אתה רואה אנשים במכון שגדלים מתוכנית היפרטרופיה? אני רואה בעיקר אנשים שמאוננים את הזמן שלהם לדעת ונשארים באותה צורה ובאותם משקלים.

זה ענין של גיל מין הסתם אבל ברגע שתוציא קצת את הראש מהתחת תתחיל לראות 🙃

יש לי חבר לא SSניק, דיי מדהים אני חייב לציין, הג'ים פרטנר שלי בעצם. הוא משתדל לא עובד עם משקלים גבוהים בדר''כ כי זה מפחיד אותו אבל הוא עשה 8*160 סקוואט אולי לא עם רגלי תרנגולת אבל גם שום דבר מרשים, וזה לא שהוא לא מתאמן נכון כי ההיקף יד שלו 52.
אז אולי הגוף גדול אבל דווקא רגליים לא.
לרוב הוא עובד בסקוואט 4 סטים של שמונה או עשר חזרות כשבכל סט הוא עולה בעשר קילו, עם משקל התחלתי של 60 קילו
ואז גם פרונט
ודדליפט
וסטיף דדליפט
אני לא מסכים עם איך שהוא עובד אבל בקיצור רגליים קטנות והוא די ענק(אנחנו רק השנה נהיה בני 16), ויכול להרים המון.

ילד בן 15 עם היקף יד של 52????? 😱
תמיד יהיה יוצא מן הכלל...
אבל להגיד שSSניקים שמגיעים ל3 פלטות לא נראים מתאמנים זה דבילי...

יש הרבה חסרונות בתוכניות כח: אי אפשר לחיות על תוכניות כח יותר מחודשיים שלוש,התזונה צריכה להיות תמיד בפלוס קלורי(מה שיעלה אחוז שומן),האגו עולה(מי ירגיש טוב כשהוא ירד מ-160 קילו ל140 קילו בבנץ),כמות פציעות ודלקות עולה דרסטית,לא מתאים לאנשים בגיל מבוגר או בעלי פציעות גב,אגן,ברכיים,קרסול וכתף).

למה אי אפשר להתאמן כוח יותר מחודשיים שלוש?😳
למה אי אפשר לחטב עם תוכניות כוח?🚴
מה רע בזה שהאגו עולה? זה אפילו טוב לרוב האנשים ומעלה ביטחון עצמי.👑
כמות פציעות ודלקות עולה דרסטית? לא הייתה לי לא פציעה ולא דלקת.🖕
אגב לחברים ה"ליצנים" שלי שמתאמנם בAB ופיצולים בסגנון דווקא יש המון פציעות. 🙄
למה לא מתאים לאנשים בגיל מבוגר?👎
ויש אנשים שזה יכול לרפא להם פציעות גב,אגן,ברכיים,קרסול וכתף.📢

לא הכפשתי שום תוכנית נפח... אבל אין לך שום סיבה להכפיש תוכניות כוח ולכתוב לדעתי לפחות שטויות.😃

מינוס בתוכניות נפח- משך זמן אימון ארוך,תדירות אימונים(ספליט בין 4-6 פעמיים בשבוע),דורש הרבה הקרבה שפוגעת בתחומים אחרים,עליה איטית יחסית במשקלים,לא פרקטי לאדם שעובד 50 שעות בשבוע, אבל מתאים לכלל האוכלוסיה לעומת תוכניות כח כמוכן גם מאפשר לעבוד מסביב לפציעה ולא שם את הסקוואט,הדד והבנץ מעל הבריאות.

הכת של מתאמני הכח מזכירה קצת את הטבעוניים 👎

כל זה קשקוש כמובן. ההבדל החשוב היחיד בין תוכניות כוח לתכוניות בולשיט (אני לא מוכן לקרוא לזה נפח, כי יש פאוורליפטרים/משקולנים שעובדים בנפח ותדירות שליצני חדר כושר יכולים רק לחלום עליו), הוא שיש מדד להתקדמות. כל השאר זה אשליה אישית שלך.

ילד בן 15 עם היקף יד של 52????? 😱
תמיד יהיה יוצא מן הכלל...
אבל להגיד שSSניקים שמגיעים ל3 פלטות לא נראים מתאמנים זה דבילי...

למה אי אפשר להתאמן כוח יותר מחודשיים שלוש?😳
למה אי אפשר לחטב עם תוכניות כוח?🚴
מה רע בזה שהאגו עולה? זה אפילו טוב לרוב האנשים ומעלה ביטחון עצמי.👑
כמות פציעות ודלקות עולה דרסטית? לא הייתה לי לא פציעה ולא דלקת.🖕
אגב לחברים ה"ליצנים" שלי שמתאמנם בAB ופיצולים בסגנון דווקא יש המון פציעות. 🙄
למה לא מתאים לאנשים בגיל מבוגר?👎
ויש אנשים שזה יכול לרפא להם פציעות גב,אגן,ברכיים,קרסול וכתף.📢

לא הכפשתי שום תוכנית נפח... אבל אין לך שום סיבה להכפיש תוכניות כוח ולכתוב לדעתי לפחות שטויות.😃
כי באופן טבעי,יש דבר שנקרא ריסט ומנוחה מתוכניות כח(אין כמעט דבר כזה ריסט בבילדינג) אלא אם כן הRM5 זה לא באמת RM5..
אי אפשר לחטב עם תוכנית כח, מהסיבה הפשוטה שמאגרי הקליקוגן מרוקנים יותר,יש פחות פוקוס מנטלי כשאתה בגירעון קלורי,וכי כדי להוסיף משקל על המוט ומשקל על הגוף צריך פלוס קלורי- אם אתה אומר אחרת שאפשר לעלות בכח אחרי חצי שנה של אימונים על מינוס קלורי אתה חיי בסרט.
מה רע באגו גבוה? שזה פוגע לא רק בך אלא גם באנשים הסובבים אותך. יש ביטחון עצמי ויש פלצניות שהרבה מהליפטרים השמנים מנסים להראות.
יש ליצנים שנפצעים גם מהליכה,בכל מקרה AB יותר "בריא" מאשר תוכניות כח לאורך תקופה ארוכה- מאיפה אני משיג את זה? מניסיון של 6 שנים.
למה לא מתאים לאנשים מבוגרים לעשות RM5 דיפ סקוואט? למה אנשים מבוגרים צריכים לעשות בנץ כבד? סביר להניח שהם יותר חכמים ממך ויודעים שבריאות יותר חשובה מאגו(לא שאני טוען שכל מי שעושה תוכניות כח הוא פלצן אבל האמונה סביב השיטה של ריפטו מזכירה קצת את האמונה סביב יורובסקי).
יש אנשים שסקוואט ודדליפט יכולים לעזור להם. אבל בטווח של 5 חזרות? 🤦‍♂️
כל זה קשקוש כמובן. ההבדל החשוב היחיד בין תוכניות כוח לתכוניות בולשיט (אני לא מוכן לקרוא לזה נפח, כי יש פאוורליפטרים/משקולנים שעובדים בנפח ותדירות שליצני חדר כושר יכולים רק לחלום עליו), הוא שיש מדד להתקדמות. כל השאר זה אשליה אישית שלך.
ההבדל ביני לבינך שאני לא שולל את השונה ממני. אתה מאמין באמת שלך וחיי בבועת הריפטו הקדושה שלך. תשאר באזור הנוח שלך רק אל תגיב לתגובות שלי אם אין לך משהו חכם להגיד, כי לרוב אין לך.

כי באופן טבעי,יש דבר שנקרא ריסט ומנוחה מתוכניות כח(אין כמעט דבר כזה ריסט בבילדינג) אלא אם כן הRM5 זה לא באמת RM5..

כן, קוראים לזה תכנון. אם אתה בילדר שלא מתאמן קשה, אז באמת אין סיבה לתכנן דברים.

אי אפשר לחטב עם תוכנית כח, מהסיבה הפשוטה שמאגרי הקליקוגן מרוקנים יותר,יש פחות פוקוס מנטלי כשאתה בגירעון קלורי,וכי כדי להוסיף משקל על המוט ומשקל על הגוף צריך פלוס קלורי- אם אתה אומר אחרת שאפשר לעלות בכח אחרי חצי שנה של אימונים על מינוס קלורי אתה חיי בסרט.

ספר את זה לכל האנשים בפורום שעשו את זה.

מה רע באגו גבוה? שזה פוגע לא רק בך אלא גם באנשים הסובבים אותך. יש ביטחון עצמי ויש פלצניות שהרבה מהליפטרים השמנים מנסים להראות.

ויש גם אינסוף בילדרים שמראים הרבה יותר פלצנות. רק שבמקרה שלהם היא באה מחוסר בטחון. מה הנקודה?

יש ליצנים שנפצעים גם מהליכה,בכל מקרה AB יותר "בריא" מאשר תוכניות כח לאורך תקופה ארוכה- מאיפה אני משיג את זה? מניסיון של 6 שנים.

שש שנים זה ניסיון מטורף בהחלט. אני אקח את זה כאמת אבסולוטית מעכשיו. איפה יש פירוט של התוכנית הזאת, AB? נשמע מעניין.

למה לא מתאים לאנשים מבוגרים לעשות RM5 דיפ סקוואט? למה אנשים מבוגרים צריכים לעשות בנץ כבד? סביר להניח שהם יותר חכמים ממך ויודעים שבריאות יותר חשובה מאגו(לא שאני טוען שכל מי שעושה תוכניות כח הוא פלצן אבל האמונה סביב השיטה של ריפטו מזכירה קצת את האמונה סביב יורובסקי).
יש אנשים שסקוואט ודדליפט יכולים לעזור להם. אבל בטווח של 5 חזרות? 🤦‍♂️

דווקא לאנשים מבוגרים יותר חשוב להשאר בטווחים נמוכים בתרגילים טכניים. הם נוטים לאבד את הריכוז יותר מהר ולפשל בחזרות גבוהות. אם היית מאמן כאלה, היית יודע.

ההבדל ביני לבינך שאני לא שולל את השונה ממני. אתה מאמין באמת שלך וחיי בבועת הריפטו הקדושה שלך. תשאר באזור הנוח שלך רק אל תגיב לתגובות שלי אם אין לך משהו חכם להגיד, כי לרוב אין לך.

כרגיל תשובה מתחמקת חסרת תוכן. אולי אם היה לך ניסיון של קצת יותר מ 6 שנים, או שהיית מתאמן בסביבת אנשים מנוסים היית מבין כמה שטויות אתה מדבר.

ניסיון אישי הוא אינדקציה די טובה בשבילי כדי לדעת מה טוב ספציפית לי.
לא טענתי שתוכניות כח הם מיותרות, או שאי אפשר להתחטב בזמן תוכנית כח(אי אפשר לעלות משקל במוט שזה המטרה של אימון "כח").
בן אדם מרוכז למשך 5 חזרות ואופפפ בחזרה ה-6 או 8 אין ריכוז פשש הגיוני.. כל הקטע באימון זה חזרה מונוטונית ועושים אותו דבר גם אם מעלים במשקל. לומדים לעשות את זה בדיוק כמו כל פעולה אחרת.
אני מתאמן יותר קשה ממרבית האנשים שאני מכיר. ואם לכנות את עצמי כבילדר או ליפטר. אני הולך לבילדינג כי אני לא חיי את הסקוואט עחי.
מה מעיד על ניסיון בחדר כושר יותר מאשר פציעות,כח וגודל? דיבורים של ליפטר שמן שחי רק את ריפטו ולא ראה מה זה נפח אמיתי.

ניסיון אישי הוא אינדקציה די טובה בשבילי כדי לדעת מה טוב ספציפית לי.
לא טענתי שתוכניות כח הם מיותרות, או שאי אפשר להתחטב בזמן תוכנית כח(אי אפשר לעלות משקל במוט שזה המטרה של אימון "כח").
בן אדם מרוכז למשך 5 חזרות ואופפפ בחזרה ה-6 או 8 אין ריכוז פשש הגיוני.. כל הקטע באימון זה חזרה מונוטונית ועושים אותו דבר גם אם מעלים במשקל. לומדים לעשות את זה בדיוק כמו כל פעולה אחרת.
אני מתאמן יותר קשה ממרבית האנשים שאני מכיר. ואם לכנות את עצמי כבילדר או ליפטר. אני הולך לבילדינג כי אני לא חיי את הסקוואט עחי.
מה מעיד על ניסיון בחדר כושר יותר מאשר פציעות,כח וגודל? דיבורים של ליפטר שמן שחי רק את ריפטו ולא ראה מה זה נפח אמיתי.

זה נהדר שאתה משליך מהניסיון האישי שלך על כולם. וכן, תאר לעצמך, הטכניקה יותר גרועה בחזרה ה-6 וה-8. אם נמשיך את ה״טיעון״ שלך, אז הטכניקה תהיה מושלמת גם בחזרה ה-50. אבל צריך להרים משקל מאתגר כדי להבין את זה.
איזה באסה, הלוואי והייתי יודע מה זה נפח אמיתי. תלמד אותי?

אה וכן אפשר להתקדם במשקלים בזמן חיטוב. אם אתה לא הצלחת זה לא אומר הרבה, עחי.

לאון אתה מדבר המון שטויות. אני נמצא בחיטוב עכשיו ועושה טקסס (כן טקסס) ובאמת שאין לי מושג איך אבל אני דווקא כן עולה במשקלים. ברור שאני יתקע בשלב מסויים אבל בינתיים אני עולה כל שבוע ואפילו שובר שיאים ובאמת אין לי מושג איך אבל למי אכפת?! בכל מקרה זה ויכוח כל כך מיותר. ואיך בדיוק בילדרים פחות פלצנים מליפטרים? כל החיים בסרט שבאים למכון עם גופיית פיטמה זה לא פלצני? לצרוח על כל המכון בזמן הסט של 200 חזרות כמו איזה שחקן פורנו זה לא אגו בשמים? נו באמת. תבין אי אפשר לתת לבן אדם שרק התחיל להתאמן כמות סטים וחזרות שאתה עושה. הוא חייב לבנות כוח בסיסי,ודרך הבסיס הזה הוא יגדל בהתאם. זה יכול לבוא בab או ב ss זה לא משנה,כל עוד הוא עולה במשקלים הוא יגדל! בסופו של דבר השריר חייה להתרגל למשקל חדש כדי לגדול ולא למספר החזרות או הסטים. ומה רע בדיוק ב5 חזרות? אני אומר לך מניסיון שהייתי נלחם פעם עם 100 קילו בנץ והיום זה מרגיש כל כך קל! אתה רואה עובדות בשטח אז איך אתה מזלזל ככה? גם לגבי הבריאות אתה טועה. אני שוקל 120 קילו על 1.96. היו לי המון בעיות גב וברכיים ובאמת שזה היה בלתי נסבל. מאז שהתחלתי לעשות סקוואט הכל פשוט נעלם כמו קסם. בכל מקרה,אף אחד פה לא הופך את ריפטו לקדוש אבל אתה באמת חושב שתוכניות כוח לא נותנות מספיק היפרטרופיה? חוץ מזה,אם אתה מצליח לעלות במשקלים בתוכנית האימונים שלך כל שבוע ואפילו שבועיים אז מה אתה מתווכח?!

זה ענין של גיל מין הסתם אבל ברגע שתוציא קצת את הראש מהתחת תתחיל לראות 🙃
😃 לא... לא ממש... אני לא בגיל של הילדים פה. עברתי כבר מספיק בחיים, והוצאתי את הראש מהרבה מקומות.

לאון אתה מדבר המון שטויות. אני נמצא בחיטוב עכשיו ועושה טקסס (כן טקסס) ובאמת שאין לי מושג איך אבל אני דווקא כן עולה במשקלים. ברור שאני יתקע בשלב מסויים אבל בינתיים אני עולה כל שבוע ואפילו שובר שיאים ובאמת אין לי מושג איך אבל למי אכפת?! בכל מקרה זה ויכוח כל כך מיותר. ואיך בדיוק בילדרים פחות פלצנים מליפטרים? כל החיים בסרט שבאים למכון עם גופיית פיטמה זה לא פלצני? לצרוח על כל המכון בזמן הסט של 200 חזרות כמו איזה שחקן פורנו זה לא אגו בשמים? נו באמת. תבין אי אפשר לתת לבן אדם שרק התחיל להתאמן כמות סטים וחזרות שאתה עושה. הוא חייב לבנות כוח בסיסי,ודרך הבסיס הזה הוא יגדל בהתאם. זה יכול לבוא בab או ב ss זה לא משנה,כל עוד הוא עולה במשקלים הוא יגדל! בסופו של דבר השריר חייה להתרגל למשקל חדש כדי לגדול ולא למספר החזרות או הסטים. ומה רע בדיוק ב5 חזרות? אני אומר לך מניסיון שהייתי נלחם פעם עם 100 קילו בנץ והיום זה מרגיש כל כך קל! אתה רואה עובדות בשטח אז איך אתה מזלזל ככה? גם לגבי הבריאות אתה טועה. אני שוקל 120 קילו על 1.96. היו לי המון בעיות גב וברכיים ובאמת שזה היה בלתי נסבל. מאז שהתחלתי לעשות סקוואט הכל פשוט נעלם כמו קסם. בכל מקרה,אף אחד פה לא הופך את ריפטו לקדוש אבל אתה באמת חושב שתוכניות כוח לא נותנות מספיק היפרטרופיה? חוץ מזה,אם אתה מצליח לעלות במשקלים בתוכנית האימונים שלך כל שבוע ואפילו שבועיים אז מה אתה מתווכח?!
לא שללתי טווח 5 חזרות או תוכניות כח. כמוך וכמו קולדפייר ציינתי מה פעל עלי טוב. לא כתבתי "תוכניות נפח=בולשיט", בחצי שנה האחרונה שמתי דגש על תוכניות כח(וגם עליתי מ100 ל-10 לפני חצי שנה ועכשיו 120 ל-10).
אתה צודק לגבי העניין של האגו, יש גם מספיק בילדרים פלצנים(זה לא שולל שכל מי שדוחק 200 קילו מתנהג כאילו המקום שלו).
כאבי גב וכאבי ברכיים זה לא אינדיקציה לפציעה(לעומת פריצת דיסק או שחיכת מיניסקוס)- לך זה עזר וזה הכי חשוב.
טקסס וSS אחלה תוכניות רק חבל שלוקחים אותם בתור תורה מסיני ומורידים את תוכניות הכח לספליטים פשוטים(AB ABC).
זה ממש מטומטם להגיד "נפח זה מיותר" בלי לנסות תוכניות כמו high volume germany training, 10 8 6 15,7 7 7 ושיטות של בילדרים כמו דרופ סט,נגטיב סט וכו.
אתה מקרה יוצא מן הכלל, בחיטוב\מאזן קלורי שלילי- האדם עייף פיזית ונפשית ולכן פחות "סביר" שהוא יעלה בכח. זה שעלית- כל הכבוד לך.
ויכוח באמת מיותר, אם אדם אומר "נפח = או תוכניות בולשיט" זה כבר אומר שהוא פוסל את כל פילוסופיות האימון חוץ מכח טהור.
אני לא אמרתי שכח זה "חרא של דבר" לעומת קולד, ולעומתו אני גם ניסיתי לא אחת ולא 5 תוכניות שהם לא התחום שלי(פווארליפטינג\ויטליפטינג).

גם לקרוא אתה לא יודע. כתבתי שאני לא מחשיב את התוכניות שלך תוכניות נפח ונתתי להן שם מיוחד - תוכניות בולשיט. לא אמרתי שזה אותו הדבר, כי מה שאתה עושה זה רשימת מכולת של תרגילים סטים וחזרות שאם אתה סוכם אותם, נראה לך שאתה עושה הרבה נפח אבל זה נפח קל. לך תזיז 20 טון באימון שכולל רק הרמות בסיסיות ותראה מה זה נפח.

וחבל שאתה מקשקש לגבי מה אני ניסיתי ומה לא כשאין לך שמץ של מושג.

נכון. עזוב תוכניות נפח, הן יכולות להיות יעילות. תוכניות הנפח שאתה רואה בחדרי כושר - הן בולשיט מוחלט, ואני מרשה לעצמי להכליל. היחידים שמרימים משקל רציני בתוכנית כזאת הם המוזרקים. אנשים טבעיים ממשיכים להרים את ה-60 קילו בנץ' שלהם, וכשהם מעמיסים 140 קילו על המוט זה כדי לעשות שראגס ולצעוק בכל המכון (3 סטים לקדמי, 3 לאחורי, כי אסור להזניח!!), או כדי לעשות משהו שאפילו "רבע סקוואט" זה מחמאה בשבילו.

גם לקרוא אתה לא יודע. כתבתי שאני לא מחשיב את התוכניות שלך תוכניות נפח ונתתי להן שם מיוחד - תוכניות בולשיט. לא אמרתי שזה אותו הדבר, כי מה שאתה עושה זה רשימת מכולת של תרגילים סטים וחזרות שאם אתה סוכם אותם, נראה לך שאתה עושה הרבה נפח אבל זה נפח קל. לך תזיז 20 טון באימון שכולל רק הרמות בסיסיות ותראה מה זה נפח.

וחבל שאתה מקשקש לגבי מה אני ניסיתי ומה לא כשאין לך שמץ של מושג.
עחיי אם אני מעביר 10 שעות שקי חול משקל של 50 כל אחד,2 שקים בדקה אז זה לא נפח?(כי זה יוצא 60 טון)
אני מדבר ממה שראיתי את ההכללה המגעילה של "תוכניות כוח לתכוניות בולשיט" - אומר די הרבה עליך.
מסכים שיש אינדיקטור להתקדמות, אבל בין זה לבין מה שכתבת יש פער די גדול.
אוהב כח ואוהב נפח, שאחרים יעשו מה בראש שלהם. העיקר שיש תוצאה ומינימום פציעות. אפשר למצוא לייצנים שיפצעו מRM10, אבל אם אותם לייצנים משפרים טכניקה פחות סביר שהם יפצעו מאשר יתחילו לעשות דד 5 3 1..
נכון. עזוב תוכניות נפח, הן יכולות להיות יעילות. תוכניות הנפח שאתה רואה בחדרי כושר - הן בולשיט מוחלט, ואני מרשה לעצמי להכליל. היחידים שמרימים משקל רציני בתוכנית כזאת הם המוזרקים. אנשים טבעיים ממשיכים להרים את ה-60 קילו בנץ' שלהם, וכשהם מעמיסים 140 קילו על המוט זה כדי לעשות שראגס ולצעוק בכל המכון (3 סטים לקדמי, 3 לאחורי, כי אסור להזניח!!), או כדי לעשות משהו שאפילו "רבע סקוואט" זה מחמאה בשבילו.
זהו חבל שנפח ירד היום לשם נרדף לתוכניות ליצנים,ספליט AB מעפן,ABC מיותר או ABCDE בלי תוצאות.
זה שתרבות חדרי הכושר, העניין בעצימות או בנפח כמעט ולא קיים ורוב האנשים מבצעים תוכניות בתקווה שהם יגדלו בלי לדעת מה עומד מאחוריה(כתוב על הדף).
וזה לא צריך להיות ככה, כי גם מתוכניות נפח אפשר לקבל אחלה תוצאות. אולי לא אותו כח, אבל אסטטיקה ומסת שריר גדולה יותר מובטחת(אם התזונה והשינה גם מסודרים).

לא, אם אתה מזיז שקי חול זה לא עבודת נפח רלוונטית כי זה נעשה בעצימות נמוכה. באמת קשה להבין את זה?

אני אסביר שוב בשבילך את ההפרדה למקרה שזה לא ברור. כל תוכנית שהיא לא מבוססת סביב התקדמות מדידה היא בולשיט, ללא תלות בנפח.

לא, אם אתה מזיז שקי חול זה לא עבודת נפח רלוונטית כי זה נעשה בעצימות נמוכה. באמת קשה להבין את זה?

אני אסביר שוב בשבילך את ההפרדה למקרה שזה לא ברור. כל תוכנית שהיא לא מבוססת סביב התקדמות מדידה היא בולשיט, ללא תלות בנפח.
צחקתי לגבי שקי החול - מסתבר שקשה לזהות סרקזם בפורום.
מסכים איתך לגבי האינדיקציה של אימון יעיל.. זה הולך לשני הצדדים וההסטה נגד בילדינג מיותרת.
מכיר כמה חברה ששמו דגש על בנץ(1-3 חזרות) ונראים במקרה הטוב סתם שמנים. אותו דבר לגבי ליצני הפיצולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית