הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם יש אנשים שיגדלו יותר דווקא עם אימוני כוח?

FASTING

משתמש מתחיל
56
2
נק' מוניטין:
2
56
2
אני כבר כמה חודשים במכון כושר עם תוכנית של פיתוח גוף ולאחרונה החלטתי לעבור לתוכנית כוח (עשיתי כבר אימון אחד), עברתי בעקרון בגלל שהמשקלים שלי לא משהו והייתי רוצה לבנות בסיס של כוח (חבל שלא עשיתי את זה קודם), בקיצור יכול להיות שבגלל המבנה הספציפי שלי אני יעלה דווקא יותר שריר בתוכנית כוח?

ואם כבר אפשר ביקורת על התוכנית (לא עושה דדליפט וסקוואט מסיבות של גמישות מנסה לעבוד על זה):

לג פרס - 5X5
בנץ פרס\שולדר פרס (לסרוגין) - 5X5
מתח בגרביטון (לא מצליח לבד) - 5X5
ואיזה אחיזה PULL UP או CHIN UP ולעשות רחב או רגיל? (רוצה לחזק את הגב כולו ולא להתמקד דווקא בלאטס)

אני צריך עזרה לגבי מנוחה, כמה זמן לנוח? בין סט לסט

נערך לאחרונה:
בפעם הראשונה מישהו זרק לי תיגר לנסות מה שעשיתי אז אני זרקתי לו תיגר לעשות משהו שהוא לא עשה(לגיטימי?)
בפעם השניה הסכמתי עם מה שWEAKID רשם לגבי מה שבאמת חשוב:
"מה שמראה מה אני שווה זה הביצועים שלי ביחס לעצמי (השתפרות לאורך זמן) וההישגים שלי כנגד המתחרים שלי"

הוא פסל תוכנית יעילה(אפילו הייתי אומר מצוינת) למטרות גדילה בגלל שהיא לא "עצימה" מספיק לתוכניות כח. זה ישר הופך אותה כמו שקולד אמר לבולשיט?
לגבי הסתירות, יש לי מספיק מהם, בן אדם מתוסבך(או שהסמים דפקו משהו) 😳
מתקבל 😃
סתם יש לי תכונה מוזרה שאני אוהב להעמיד אנשים על זה שהם סותרים את עצמם

המחקר בא לבדוק את ההבדלים בהיפרטרופיה בין אימון "פאוורליפטינג" לאימון "בילדינג", או ברדוקציה יותר מתאימה - ההבדלים בין עבודה ל3 חזרות לבין 10 חזרות כאשר משווים את נפח העבודה.

פאוורליפטרים ובילדרים יכולים להשתמש במחקר הזה לטובתם כדי לחזק את האמונות הפרטיות שלהם לגבי האימון המועדף עליהם.
אבל בתכל'ס למחקר יש הרבה משמעויות פרקטיות - שאת רובם ציינתי בתגובות הקודמות.

וגם תהיות מדעיות כמו האם מסף מסויים של מתח מכניסטי (כלומר מעצימות מסויימת) יש משמעות על ההיפרטרופיה, ואם כן איזה.
דעתי אגב, שהמשמעות זניחה והופכת להיות זניחה פחות ופחות ככל שמתקדמים בעקומה, אפשר לראות את זה גם אצל ספורטאי עלית שמרוויחים מעלייה בכח בספורט שלהם (פוטבול, אומנויות לחימה, הרמות אולימפיות וכו') עד רמה מסויימת שבה כבר אין שיפור משמעותי.
או שאולי העצימות באה על חשבון הmetabolic stress (שכן האימון של בילדרים דחוס יותר) ובכך הם מתאזנים, וכו' וכו'.

לא הבנתי איך המחקר הזה נחשב להצלחה אם הוא לא מצא הבדלים בהיפרטרופיה בין שתי השיטות. אני לא רואה שום השלכות פרקטיות למחקר הזה. האנשים שעשו סטים של 3, עשו אותם לכשל עם הפסקות של 3 דקות. לא באמת הייתה השוואת נפח (הבדל של 9 חזרות פר תנועה), לא הייתה שליטה בתזונה, ומדדו היפרטרופיה במקום הכי פחות משמעותי. והכי חשוב, זה נעשה בהשגחה של מומחה מה-NSCA - המקביל של מומחה מוינגייט.

תשמעו נראה לי סיבכתם תבן אדם שפתח תנושא הזה. ובאמת שאתם סתם טוחנים מים. בסופו של דבר נפח=היפרטרופיה וזה לא משנה אם זה 5*5 או 8*8 העיקר שהמתאמן ימצא נפח שמתאים לו זה הכל.

אז אתה טועה בהשוואה הזאת, מול כל פרמטר שמנית.
אם הסט ה-11 וה-12 הם בעצימות נמוכה - זה רק מדגיש את כמה שהם מיותרים.
אם האדם הזה עובד פעם בשבוע על גב - זה רק מדגיש כמה האימון שלו מוטעה.

למה אתה לא יכול להגיע למקסימום ב12 חזרות?
חייבים 5 חזרות בשביל להגיע למקסימום?

אם ישימו משקל מכובד ל12 חזרות ויצליחו ואפילו יגיע לחצי כשל באחרון זה מצויין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית