הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תמונה כאב מוזר במותן השמאלית

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

מזה זמן מה יש לי כאב בביצוע הסקוואט במותן שמאל...
מרגיש את זה בעיקר ביציאה מהבור.

ממה זה יכול לנבוע? זה מאוד מגביל אותי.

קבצים מצורפים

• מותן.gif
    מותן.gif
    KB 88.3 · צפיות: 281
נערך לאחרונה:
היי,

מזה זמן מה יש לי כאב בביצוע הסקוואט במותן ימין...
מרגיש את זה בעיקר ביציאה מהבור.

ממה זה יכול לנבוע? זה מאוד מגביל אותי.
האם אתה מרגיש את הכאבים/אי-נוחות גם במעבר מישיבה ממושכת לעמידה?

• פותח/ת השרשור
האם אתה מרגיש את הכאבים/אי-נוחות גם במעבר מישיבה ממושכת לעמידה?

לא, גם לא מרגיש בדדליפט.
זה קורה לי בעיקר בהתכופפות, זה לא מונע ממני לעשות סקוואט...
אבל אני מאמין שיש טיפול לחרא הזה... :/

מה יש לך רעיון ?

ואם אני כן מרגיש? לאיזה כיוון אתה חותר?
אם מדובר בכאב המופיע בעת ביצוע סקוואט בלבד הפיתרון הטוב ביותר הוא להעלות משקל לאט ובהדרגתיות. כאשר מגובר בכאב המופיע במעבר מישיבה לעמידה, באזור המותן מעל הישבן יתכן שמדובר בדלקת וכאב מהקרנה של בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) במקרה כזה עדיף שלא להעמיס ולהחלים.

• פותח/ת השרשור
אם מדובר בכאב המופיע בעת ביצוע סקוואט בלבד הפיתרון הטוב ביותר הוא להעלות משקל לאט ובהדרגתיות. כאשר מגובר בכאב המופיע במעבר מישיבה לעמידה, באזור המותן מעל הישבן יתכן שמדובר בדלקת וכאב מהקרנה של בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) במקרה כזה עדיף שלא להעמיס ולהחלים.

האם אפשר לאבחן את זה בצורה כלשהי ?
גם אם אני בלי משקל אעשה סקוואט עדיין ארגיש נקודה מסויימת שם.
זה לא כאב חמור או חד... פשוט מורגש.

האם אפשר לאבחן את זה בצורה כלשהי ?
גם אם אני בלי משקל אעשה סקוואט עדיין ארגיש נקודה מסויימת שם.
זה לא כאב חמור או חד... פשוט מורגש.
ייתכן שזו דלקת קלה ששבוע מנוחה עם/בלי ארקוקסיה יעביר ויכול להיות שמדובר בבלט הלוחץ על העצב מלווה בדלקת והכאב קשור בהקרנה.
תמיד אפשר לבצע CT אם מורגשת החמרה.

• פותח/ת השרשור
ייתכן שזו דלקת קלה ששבוע מנוחה עם/בלי ארקוקסיה יעביר ויכול להיות שמדובר בבלט הלוחץ על העצב מלווה בדלקת והכאב קשור בהקרנה.

הבנתי,
ואם מדובר בבלט... הלכו האימונים?
או שלאט לאט זה יפסיק לכאוב או משהו ?

במידה ואני עושה תנועה סבובית כלפי חוץ ולמעלה עם הרגל ומורגש קליק, ומדי פעם יש הקרנות כלפי הרגל למטה החשש לבלט גדול יותר נכון?

במידה ואני עושה תנועה סבובית כלפי חוץ ולמעלה עם הרגל ומורגש קליק, ומדי פעם יש הקרנות כלפי הרגל למטה החשש לבלט גדול יותר נכון?
אני לא יודע לגבי ה"קליק", אבל כאב היורד מאזור הישבן לכיוון הרגל, כלומר מוקרן, קשור בלחץ על העצב. כשיש בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) עלולה עומס פתרומי וקשה להחמיר את התגובה הדלקתית והלחץ על העצב גדל. הרבה מאוד סובלים מבלט דיסק, יש רק לדאוג שלא להביא להחמרה ולפריצה של הדיסק.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע לגבי ה"קליק", אבל כאב היורד מאזור הישבן לכיוון הרגל, כלומר מוקרן, קשור בלחץ על העצב. כשיש בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) עלולה עומס פתרומי וקשה להחמיר את התגובה הדלקתית והלחץ על העצב גדל. הרבה מאוד סובלים מבלט דיסק, יש רק לדאוג שלא להביא להחמרה ולפריצה של הדיסק.

לכיתים אני מרגיש את השוק ברגל... אבל קשה לקרוא לזה כאב.
הכאב במותן שמאל מופיע רק בסקוואט...
כשאני מבצע פרס בעמידה זה לא מורגש, וגם לא בדדליפט...
עדיין לדעתך זה יכול להיות בלט?

איך אני מוודא שאני לא מחמיר את העניין?
המצב פעם היה גרוע והיה כואב 24/7 אבל היום זה מגיע פעם בהרבה זמן לזמן קצר מאוד.

איך אני מוודא שאני לא מחמיר את העניין?
המצב פעם היה גרוע והיה כואב 24/7 אבל היום זה מגיע פעם בהרבה זמן לזמן קצר מאוד.
ההערכה שלי היא שאתה סובל מבלט/פריצה. לדעתי כדאי שתקקיע בעצמך ותיפנה לרופא מומחה. אמליץ לך על פרופ' יגאל מירובסקי מאסף הרופא או פרופ ניסים אוחנה מבילינסון (מנהלי מחלקות עמוד שידרה). שניהם עובדים עם הביטוח המשלים של הקופות.

• פותח/ת השרשור
ההערכה שלי היא שאתה סובל מבלט/פריצה. לדעתי כדאי שתקקיע בעצמך ותיפנה לרופא מומחה. אמליץ לך על פרופ' יגאל מירובסקי מאסף הרופא או פרופ ניסים אוחנה מבילינסון (מנהלי מחלקות עמוד שידרה). שניהם עובדים עם הביטוח המשלים של הקופות.

אשמח אם תתייחס למה שרשמתי למעלה.

אשמח אם תתייחס למה שרשמתי למעלה.
כפי שציינתי כאב המוקרן דרך איסור הידבן העליוןותחתי המותן לאזור השוק קשור בלחץ על החוליות התחתונות. לא מחייב שבאמת מדובר בהקרנה, אך כדאי לבדוק את הנושא באמצעות ct.

• פותח/ת השרשור
כפי שציינתי כאב המוקרן דרך איסור הידבן העליוןותחתי המותן לאזור השוק קשור בלחץ על החוליות התחתונות. לא מחייב שבאמת מדובר בהקרנה, אך כדאי לבדוק את הנושא באמצעות ct.

הבנתי...
רק דבר אחרון.
למשל עכשיו אני מרגיש את השוק, אך אין לי שום דבר בגב התחתון שום כאב...
וכשיש לי את הכאב במותן בסקוואט, אני לא מרגיש שום כאב ברגליים.
אומר משהו ?
ייתכן שסתם דלקת רגילה?

הבנתי...
רק דבר אחרון.
למשל עכשיו אני מרגיש את השוק, אך אין לי שום דבר בגב התחתון שום כאב...
וכשיש לי את הכאב במותן בסקוואט, אני לא מרגיש שום כאב ברגליים.
אומר משהו ?
ייתכן שסתם דלקת רגילה?
עיקר הכאב, גם בשלב האקוטי של פריצת דיסק בחוליות התחתונות אינו בגב התחתון. כאב קשור בעצבים והלחץ בעת דלקת חריפה הוא על העצבים ולכן הוא מוקרן לרגליים.
אני לא מנסה להפחיד אותך וחוזר ומסביר שיתכן וכלל לא מדובר בהקרנה וכאב הנובע מלחץ על החוליות התחתונות, אלא שכדאי שתבדוק את זה.

עיקר הכאב, גם בשלב האקוטי של פריצת דיסק בחוליות התחתונות אינו בגב התחתון. כאב קשור בעצבים והלחץ בעת דלקת חריפה הוא על העצבים ולכן הוא מוקרן לרגליים.
אני לא מנסה להפחיד אותך וחוזר ומסביר שיתכן וכלל לא מדובר בהקרנה וכאב הנובע מלחץ על החוליות התחתונות, אלא שכדאי שתבדוק את זה.
רציתי לשאול אותך משהו, ישלי מין תחושה של עייפות בצד ימין של הגב התחתון ואני מרגיש תחושה של תפיסות שאני מסקביט, מה זה אומר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית