עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
האם אתה מרגיש את הכאבים/אי-נוחות גם במעבר מישיבה ממושכת לעמידה?היי,
מזה זמן מה יש לי כאב בביצוע הסקוואט במותן ימין...
מרגיש את זה בעיקר ביציאה מהבור.
ממה זה יכול לנבוע? זה מאוד מגביל אותי.
האם אתה מרגיש את הכאבים/אי-נוחות גם במעבר מישיבה ממושכת לעמידה?
ואם אני כן מרגיש? לאיזה כיוון אתה חותר?האם אתה מרגיש את הכאבים/אי-נוחות גם במעבר מישיבה ממושכת לעמידה?
אם מדובר בכאב המופיע בעת ביצוע סקוואט בלבד הפיתרון הטוב ביותר הוא להעלות משקל לאט ובהדרגתיות. כאשר מגובר בכאב המופיע במעבר מישיבה לעמידה, באזור המותן מעל הישבן יתכן שמדובר בדלקת וכאב מהקרנה של בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) במקרה כזה עדיף שלא להעמיס ולהחלים.ואם אני כן מרגיש? לאיזה כיוון אתה חותר?
אם מדובר בכאב המופיע בעת ביצוע סקוואט בלבד הפיתרון הטוב ביותר הוא להעלות משקל לאט ובהדרגתיות. כאשר מגובר בכאב המופיע במעבר מישיבה לעמידה, באזור המותן מעל הישבן יתכן שמדובר בדלקת וכאב מהקרנה של בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) במקרה כזה עדיף שלא להעמיס ולהחלים.
ייתכן שזו דלקת קלה ששבוע מנוחה עם/בלי ארקוקסיה יעביר ויכול להיות שמדובר בבלט הלוחץ על העצב מלווה בדלקת והכאב קשור בהקרנה.האם אפשר לאבחן את זה בצורה כלשהי ?
גם אם אני בלי משקל אעשה סקוואט עדיין ארגיש נקודה מסויימת שם.
זה לא כאב חמור או חד... פשוט מורגש.
ייתכן שזו דלקת קלה ששבוע מנוחה עם/בלי ארקוקסיה יעביר ויכול להיות שמדובר בבלט הלוחץ על העצב מלווה בדלקת והכאב קשור בהקרנה.
תמיד אפשר לבצע CT אם מורגשת החמרה.
חח אין לך בלטהבנתי,
ואם מדובר בבלט... הלכו האימונים?
או שלאט לאט זה יפסיק לכאוב או משהו ?
במידה ואני עושה תנועה סבובית כלפי חוץ ולמעלה עם הרגל ומורגש קליק, ומדי פעם יש הקרנות כלפי הרגל למטה החשש לבלט גדול יותר נכון?ייתכן שזו דלקת קלה ששבוע מנוחה עם/בלי ארקוקסיה יעביר ויכול להיות שמדובר בבלט הלוחץ על העצב מלווה בדלקת והכאב קשור בהקרנה.
תמיד אפשר לבצע CT אם מורגשת החמרה.
אני לא יודע לגבי ה"קליק", אבל כאב היורד מאזור הישבן לכיוון הרגל, כלומר מוקרן, קשור בלחץ על העצב. כשיש בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) עלולה עומס פתרומי וקשה להחמיר את התגובה הדלקתית והלחץ על העצב גדל. הרבה מאוד סובלים מבלט דיסק, יש רק לדאוג שלא להביא להחמרה ולפריצה של הדיסק.במידה ואני עושה תנועה סבובית כלפי חוץ ולמעלה עם הרגל ומורגש קליק, ומדי פעם יש הקרנות כלפי הרגל למטה החשש לבלט גדול יותר נכון?
אני לא יודע לגבי ה"קליק", אבל כאב היורד מאזור הישבן לכיוון הרגל, כלומר מוקרן, קשור בלחץ על העצב. כשיש בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) עלולה עומס פתרומי וקשה להחמיר את התגובה הדלקתית והלחץ על העצב גדל. הרבה מאוד סובלים מבלט דיסק, יש רק לדאוג שלא להביא להחמרה ולפריצה של הדיסק.
איך אני מוודא שאני לא מחמיר את העניין?אני לא יודע לגבי ה"קליק", אבל כאב היורד מאזור הישבן לכיוון הרגל, כלומר מוקרן, קשור בלחץ על העצב. כשיש בלט בחוליות התחתונות (L4-L5) עלולה עומס פתרומי וקשה להחמיר את התגובה הדלקתית והלחץ על העצב גדל. הרבה מאוד סובלים מבלט דיסק, יש רק לדאוג שלא להביא להחמרה ולפריצה של הדיסק.
ההערכה שלי היא שאתה סובל מבלט/פריצה. לדעתי כדאי שתקקיע בעצמך ותיפנה לרופא מומחה. אמליץ לך על פרופ' יגאל מירובסקי מאסף הרופא או פרופ ניסים אוחנה מבילינסון (מנהלי מחלקות עמוד שידרה). שניהם עובדים עם הביטוח המשלים של הקופות.איך אני מוודא שאני לא מחמיר את העניין?
המצב פעם היה גרוע והיה כואב 24/7 אבל היום זה מגיע פעם בהרבה זמן לזמן קצר מאוד.
ההערכה שלי היא שאתה סובל מבלט/פריצה. לדעתי כדאי שתקקיע בעצמך ותיפנה לרופא מומחה. אמליץ לך על פרופ' יגאל מירובסקי מאסף הרופא או פרופ ניסים אוחנה מבילינסון (מנהלי מחלקות עמוד שידרה). שניהם עובדים עם הביטוח המשלים של הקופות.
כפי שציינתי כאב המוקרן דרך איסור הידבן העליוןותחתי המותן לאזור השוק קשור בלחץ על החוליות התחתונות. לא מחייב שבאמת מדובר בהקרנה, אך כדאי לבדוק את הנושא באמצעות ct.אשמח אם תתייחס למה שרשמתי למעלה.
כפי שציינתי כאב המוקרן דרך איסור הידבן העליוןותחתי המותן לאזור השוק קשור בלחץ על החוליות התחתונות. לא מחייב שבאמת מדובר בהקרנה, אך כדאי לבדוק את הנושא באמצעות ct.
עיקר הכאב, גם בשלב האקוטי של פריצת דיסק בחוליות התחתונות אינו בגב התחתון. כאב קשור בעצבים והלחץ בעת דלקת חריפה הוא על העצבים ולכן הוא מוקרן לרגליים.הבנתי...
רק דבר אחרון.
למשל עכשיו אני מרגיש את השוק, אך אין לי שום דבר בגב התחתון שום כאב...
וכשיש לי את הכאב במותן בסקוואט, אני לא מרגיש שום כאב ברגליים.
אומר משהו ?
ייתכן שסתם דלקת רגילה?
רציתי לשאול אותך משהו, ישלי מין תחושה של עייפות בצד ימין של הגב התחתון ואני מרגיש תחושה של תפיסות שאני מסקביט, מה זה אומר?עיקר הכאב, גם בשלב האקוטי של פריצת דיסק בחוליות התחתונות אינו בגב התחתון. כאב קשור בעצבים והלחץ בעת דלקת חריפה הוא על העצבים ולכן הוא מוקרן לרגליים.
אני לא מנסה להפחיד אותך וחוזר ומסביר שיתכן וכלל לא מדובר בהקרנה וכאב הנובע מלחץ על החוליות התחתונות, אלא שכדאי שתבדוק את זה.