הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחת איזור מסויים

Asaf153

משתמש פעיל
950
191
נק' מוניטין:
455
950
191
שלום, האם יש אפשרות למתוח את האזור הזה של ההאמסטרינג?

מה שהקפתי בעיגול כמובן, האיזור העליוני של ההאמסטרינג.
תודה לעוזרים.

אני דיברתי פעם עם מומחה לאימוני מתיחות ויש שיטה למתוח איזורים ספציפים, אני לא מכיר את השיטה ולא מבין בזה אבל אני לא רואה סיבה לעשות את זה למה לא למתוח את כל ההמסטרינגס?

• פותח/ת השרשור
אני דיברתי פעם עם מומחה לאימוני מתיחות ויש שיטה למתוח איזורים ספציפים, אני לא מכיר את השיטה ולא מבין בזה אבל אני לא רואה סיבה לעשות את זה למה לא למתוח את כל ההמסטרינגס?
אני צריך למתוח את האזור הזה בשביל סיבוב אגן בדדליפט, ניסיתי לעשות מתיחות להאמסטרינג וזה לא עזר, מישהו פה מהפורום אמר לי שצריך למתוח את האזור הזה עם פואם רולר וזה עזר לו, אבל אין לי פואם רולר.

• פותח/ת השרשור
אני לא מצליח להרגיש את האזור במתיחה שנתנו שם שיש רגל אחת מקופלת והשנייה ישרה.
ניסיתי עוד מתיחה שיש רגל אחת מקופלת ורגל שנייה באוויר וגם מגבת מושכים את הרגל כלפי הגוף
הצלחתי להרגיש עם המתיחה הזו אזור כלשהו באמצע ההאמסטרינג ועכשיו אני לא מרגיש יותר.. משהו ממש מוזר

טוב אני יעשה פה סדר..
לשריר ההמסטררינג שלושה ראשים:
- biceps femoris
- semitendinosus
- semimembranosus
כל ראשי ההמסטרינג מתחברים מהאגן (ischial tuberosity) ומתחברים למקומות שונים בשוק פרט לראש אחד של הבייספס פמוריס שמתחבר מהעצם הירך. לכן בגלל ששריר ההמסטרינג מתחבר ממפרק הירך הוא מסוגל לבצע שתי תנועות:
- כפיפת ברך
- פשיטת ירך
אז כדי למתוח את ההמסטרינג נאלץ לבצע את הפעולות ההפוכות:
- פשיטת ברך
- כפיפת ירך
האמנם לא חייבים פשיטה מלאה בברך אבל ככל שתפשוט פחות את הברך תאלץ לכפוף יותר את הירך כדי ליצור מתיחה.
זאת אומרת שאתה לא צריך למתוח חלק ספציפי אלא למתוח את כל שריר ההמסטרינג חוץ מראש אחד של הבייספס..

• פותח/ת השרשור
טוב אני יעשה פה סדר..
לשריר ההמסטררינג שלושה ראשים:
- biceps femoris
- semitendinosus
- semimembranosus
כל ראשי ההמסטרינג מתחברים מהאגן (ischial tuberosity) ומתחברים למקומות שונים בשוק פרט לראש אחד של הבייספס פמוריס שמתחבר מהעצם הירך. לכן בגלל ששריר ההמסטרינג מתחבר ממפרק הירך הוא מסוגל לבצע שתי תנועות:
- כפיפת ברך
- פשיטת ירך
אז כדי למתוח את ההמסטרינג נאלץ לבצע את הפעולות ההפוכות:
- פשיטת ברך
- כפיפת ירך
האמנם לא חייבים פשיטה מלאה בברך אבל ככל שתפשוט פחות את הברך תאלץ לכפוף יותר את הירך כדי ליצור מתיחה.
זאת אומרת שאתה לא צריך למתוח חלק ספציפי אלא למתוח את כל שריר ההמסטרינג חוץ מראש אחד של הבייספס..
אני מתכוון למתוח את כל ההאמסטרינג אבל אני צריך למתוח את הSEMIMEMBRANOSUS ספציפית כי הוא עושה לי הכי הרבה בעיות
עד עכשיו שמתחתי את ההאמסטרינג לא הייתי מותח אותו בכלל ובגלל זה לא הייתי רואה שיפור בטכניקה

אני מתכוון למתוח את כל ההאמסטרינג אבל אני צריך למתוח את הSEMIMEMBRANOSUS ספציפית כי הוא עושה לי הכי הרבה בעיות
עד עכשיו שמתחתי את ההאמסטרינג לא הייתי מותח אותו בכלל ובגלל זה לא הייתי רואה שיפור בטכניקה
תבין הוא לא היחיד שעושה לך בעיות בטכניקה, אם הוא מקוצר גם חבריו מקוצרים. לכן כל ההמסטרינג שלך מקוצר. אין דרך למתוח רק את semimembranosus הוא תמיד ימתח ביחד עם כל ההמסטרינג מהסיבה שכולם מבצעים את אותם התנועות. ואם אינך רואה שיפור הייתי ממליץ לך למתוח לפחות 30 שניות כל מתיחה אחרת אתה לא עושה כלום. השריר לא נכנס לאיזור הפלסטי ולא יהיה שיפור בגמישות.

• פותח/ת השרשור
תבין הוא לא היחיד שעושה לך בעיות בטכניקה, אם הוא מקוצר גם חבריו מקוצרים. לכן כל ההמסטרינג שלך מקוצר. אין דרך למתוח רק את semimembranosus הוא תמיד ימתח ביחד עם כל ההמסטרינג מהסיבה שכולם מבצעים את אותם התנועות. ואם אינך רואה שיפור הייתי ממליץ לך למתוח לפחות 30 שניות כל מתיחה אחרת אתה לא עושה כלום. השריר לא נכנס לאיזור הפלסטי ולא יהיה שיפור בגמישות.
האם סט אחד של 30 שניות כל מתיחה זה מספיק? ומתיחה אחת לכל שריר?

האם סט אחד של 30 שניות כל מתיחה זה מספיק? ומתיחה אחת לכל שריר?
לפי דעתי לא.. תעשה כל יום, שלוש סטים לכל שריר דקה מתיחה כל סט. ואל תשכח גם את הגלוטאוס.. הוא חשוב לא פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית