מידע ,תזונה טבעונית

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp

• פותח/ת השרשור
ממש לא,
התאמה קלה בראש... זה הכל
אגב - בארץ ישראל הכי קל בעולם להיות טבעוני
וזה מנסיון של שנים באפריקה, שנה במזרח הרחוק ושהות לא מוגדרת באירופה

אני בקרוב הולך לפרוש לכיוון הנגדי לחלוטין, תזונה קטוגנית.
בכל אופן אשמח לדעת מה השינוי שהרגשת בתזונה הזאת.

תודה ששיתפת ואתה עוזר לאחרים שיהיו מעוניינים. אם חברים טבעוניים יתעניינו אני אדע לאן להפנות אותם. 😛

• פותח/ת השרשור
אוהד, אני לא יודע מה זו תזונה קטוגנית, אשמח אם תפתח ת'רד בנושא.

אקדיש את הפוסט הזה למקורות חלבון.
התגובה הראשונית של מי ששומע שאני טבעוני היא מאיפה אתה משיג חלבונים?
האמת היא, שאנשים שאוכלים "הכל" מקבלים את החלבון שלהם משלושה גורמים בלבד - בשר, ביצים, וחלב.
אני מקבל את החלבון שלי מהמקורות הבאים:
קטניות למינהן - חומוס, עדשים, שעועיות וכו....
חיטה - חלבון החיטה משמש להכנת חומר שנקרא סייטן, מעבר לכך שיבולת שועל, מעבר בורגול, קוסקוס וכו...
אצות - עשירות ביותר בחלבון, בקרוב אעלה פוסט על סלט אצות קל להכנה ועשיר בחלבון.
ירקות - ישנם כאלו העשירים ביותר בחלבון, בדוגמאת התרד, ואפילו החסה. במאה קלוריות חסה יש כמות חלבון כמעט זה למאה קלוריות מסטייק.

אבקות חלבון - יש אבקות חלבון על בסיס סויה, בסיס אפונה, שיבולת שועל וכו...

מאה קלוריות חסה יש כמות חלבון כמעט זה למאה קלוריות מסטייק
שכחת פרט אחד, שאולי חשוב ואולי לא - תחליט בעצמך.
כמה חסה צריך לאכול בשביל 100 קלוריות? (רמז: כ-800 גרם)
כמה סטייק צריך לאכול בשביל 100 קלוריות? (רמז: כ- 40 גרם)

שכחת פרט אחד, שאולי חשוב ואולי לא - תחליט בעצמך.
כמה חסה צריך לאכול בשביל 100 קלוריות? (רמז: כ-800 גרם)
כמה סטייק צריך לאכול בשביל 100 קלוריות? (רמז: כ- 40 גרם)
כמה עדשים צריך לאכול כדי להגיע ל100 קלוריות?(כ 30 גרם)
אין מה להשוות צמח לבשר.. אם אתה רוצה להשוות ערכים אז אצות+סייטן,עדשים+חומוס,קוסקוס ושעועית ועוד הרבה דברים שאפשר ורצוי לשלב בתזונה.
אני ניסיתי טבעונות, לא התואששתי,קטנתי ונפצעתי... כרגע כבר שנה וחצי לא נוגע בבשר ומרגיש נפלא. אולי זה קטע פסיכולוגי אבל העיקר זה עובד.. תמשיך לפרסם אני בעד מודעות בנושא התזונה כי הרבה חברה חושבים שבלי בשר\ביצים\חלב אתה מעבד "כח". אולי כן במידה מסוימת.. באותה מידה אפשר גם להגיד שאתה לא ממש את הפוטנציאל שלך אם אתה לא לוקח סייקל בשנה.. אם ללכת לכיוון הבריאות אז ללא ספק חסה עדיפה על סטייק.. כח ומסת שריר? בשר תינוק וביצים של שור 😛

חסה עדיפה על סטייק רק אם אכלת יותר מדיי סטייקים. חסה טובה בעיקר לסיבים תזונתיים. בסטייק יש הרבה יותר ויטמינים, קלוריות, חלבון, שומנים - אתה צריך את הדברים האלה. זה עקום להגיד שבגלל שאנשים מגזימים עם בשר או אפילו בשר מעובד אז ירקות שבקושי מכילים משהו אבל יש בהם סיבים תזונתיים הם עדיפים על תחנת כוח של כל מה שהגוף צריך בערך.
אניארשאלה - תזונה קטוגנית זו תזונה שבה אוכלים בעיקר שומן כדי לדאוג שהגוף יהיה תמיד במצב שבו הוא פועל על אנרגיה שמגיעה משומן. כל פעם שאתה אוכל פחמימות הגוף עובר למנגנון יצירת אנרגיה מפחמימות. כשאתה אוכל שומן או צם, הגוף משתמש במנגנון הקטוגני ומספק לך אנרגיה משומן (שמגיע מהאוכל או מהמאגרים בגוף). לרוב אנשים מאמצים את הדיאטה הזאת כדי לרזות.
המשמעות שלה בפועל היא להימנע מאוד מפחמימות. משהו כמו 50 גרם ביום אם אני לא טועה.

ארוחה פליאוליתית - 3 קילו אסאדו + ירקות שורש + בטטה\תפו"א בתנור לכ-6-10 שעות (לא מצריך אפילו הכנה, פשוט לזרוק לתנור) ויש לך ארוחות לשבוע שלם. התזונה המודרנית היא שדורשת התעסקות אבל אנחנו כבר רגילים אליה אז זה ממש לא מרגיש כמו התעסקות.
@hanan
כמה עדשים צריך לאכול כדי להגיע ל100 קלוריות?(כ 30 גרם)
אין מה להשוות צמח לבשר.. אם אתה רוצה להשוות ערכים אז אצות+סייטן,עדשים+חומוס,קוסקוס ושעועית ועוד הרבה דברים שאפשר ורצוי לשלב בתזונה.
אני ניסיתי טבעונות, לא התואששתי,קטנתי ונפצעתי... כרגע כבר שנה וחצי לא נוגע בבשר ומרגיש נפלא. אולי זה קטע פסיכולוגי אבל העיקר זה עובד.. תמשיך לפרסם אני בעד מודעות בנושא התזונה כי הרבה חברה חושבים שבלי בשר\ביצים\חלב אתה מעבד "כח". אולי כן במידה מסוימת.. באותה מידה אפשר גם להגיד שאתה לא ממש את הפוטנציאל שלך אם אתה לא לוקח סייקל בשנה.. אם ללכת לכיוון הבריאות אז ללא ספק חסה עדיפה על סטייק.. כח ומסת שריר? בשר תינוק וביצים של שור 😛
אשמח אם תפרט לי מה יש בחסה שנחשב לבריא

ארוחה פליאוליתית - 3 קילו אסאדו + ירקות שורש + בטטה\תפו"א בתנור לכ-6-10 שעות (לא מצריך אפילו הכנה, פשוט לזרוק לתנור) ויש לך ארוחות לשבוע שלם. התזונה המודרנית היא שדורשת התעסקות אבל אנחנו כבר רגילים אליה אז זה ממש לא מרגיש כמו התעסקות.
@hanan
אשמח אם תפרט לי מה יש בחסה שנחשב לבריא
לא מזון "על" אבל מתאים לחיטוב. http://www.fitlife.co.il/archives/4929
אשלגן בכמות סבירה ומביא שובע אם אתה אוכל הרבה. לפחות הוא לא מעובד.

אוהד, אני לא יודע מה זו תזונה קטוגנית, אשמח אם תפתח ת'רד בנושא.

אקדיש את הפוסט הזה למקורות חלבון.
התגובה הראשונית של מי ששומע שאני טבעוני היא מאיפה אתה משיג חלבונים?
האמת היא, שאנשים שאוכלים "הכל" מקבלים את החלבון שלהם משלושה גורמים בלבד - בשר, ביצים, וחלב.
אני מקבל את החלבון שלי מהמקורות הבאים:
קטניות למינהן - חומוס, עדשים, שעועיות וכו....
חיטה - חלבון החיטה משמש להכנת חומר שנקרא סייטן, מעבר לכך שיבולת שועל, מעבר בורגול, קוסקוס וכו...
אצות - עשירות ביותר בחלבון, בקרוב אעלה פוסט על סלט אצות קל להכנה ועשיר בחלבון.
ירקות - ישנם כאלו העשירים ביותר בחלבון, בדוגמאת התרד, ואפילו החסה. במאה קלוריות חסה יש כמות חלבון כמעט זה למאה קלוריות מסטייק.

אבקות חלבון - יש אבקות חלבון על בסיס סויה, בסיס אפונה, שיבולת שועל וכו...

תזונה קטוגנית היא תזונה שדוגלת בלאכול קרוב ל0 פחמימות.
עיקר הקלוריות יגיעו משומן מן החי ושמנים בריאים.
שומן כבש/שומן בקר/שמן קוקוס וכו'...
התזונה תתבסס גם על חלבונים אבל במידה מועטה לעומת השומן.

הטענה היא שהפחמימה לא בריאה לגוף, אני קורא על זה הרבה מאוד.

לבשר דולפינים וחרקים יש גם אחלה ערכים אז בוא נשווה אותם גם לחסה.
אתה לא רואה הרבה אנשים שאוכלים חתולים וכלבים. הטעם והערכים? מצוינים מניסיון.
המוסר משתנה בין תרבותיות ומדינות. לאכול חיות חמודות נחשב "רשע" ולאכול חיות משק נחשב "בריא" ומחזק.
תזונת פליאו? אתה עושה גם קרוספיט?

שכל אחד ימשיך לעשות מה שטוב לו אבל חלאס להשוות ירקות לבשר..
אתה יודע שבשר לרוב מעובד>אתה יודע שאוכל מעובד לא בריא>אתה יודע שבטווח הרחוק בריאות חשובה יותר ממסת שריר ולמרות כל זה אתה עדיין ממשיך לאכול בשר כי זה: "נוח"(ערכים טובים ללא ספק),"טעים"(ללא ספק אפשר לעשות מכל פגר ממתק) וכי כולם אוכלים(תרבות מסעדות ובשר).

לבשר דולפינים וחרקים יש גם אחלה ערכים אז בוא נשווה אותם גם לחסה.
אתה לא רואה הרבה אנשים שאוכלים חתולים וכלבים. הטעם והערכים? מצוינים מניסיון.
המוסר משתנה בין תרבותיות ומדינות. לאכול חיות חמודות נחשב "רשע" ולאכול חיות משק נחשב "בריא" ומחזק.
תזונת פליאו? אתה עושה גם קרוספיט?

שכל אחד ימשיך לעשות מה שטוב לו אבל חלאס להשוות ירקות לבשר..
אתה יודע שבשר לרוב מעובד>אתה יודע שאוכל מעובד לא בריא>אתה יודע שבטווח הרחוק בריאות חשובה יותר ממסת שריר ולמרות כל זה אתה עדיין ממשיך לאכול בשר כי זה: "נוח"(ערכים טובים ללא ספק),"טעים"(ללא ספק אפשר לעשות מכל פגר ממתק) וכי כולם אוכלים(תרבות מסעדות ובשר).
אם העקיצה הייתה לכך שאני הולך לפי הטרנדים הפופולרים, לא אני לא עושה קרוספיט. חלאס גם להשוות ירקות לבריאות כי זאת משוואה חסרה. העובדה שיש בהם וויטמינים וסיבית תזונתיים לא אומרים הרבה. בשר "טרי" הוא לא בשר מעובד ואף פעם לא הייתי בעד בשר מעובד. גם הבשר הטרי שאנחנו אוכלים היום הוא לא בדיוק שיא הטריות, יש בו גם חומרים וזבלה כזה או אחר, אבל גם הירקות שלך לא בדיוק נקיים בעצם, רובם בכלל איבדו מהערכים שלהם עקב שהייה ממושכת במחסנים, ושלא נדבר על כמות הכימיקלים שמרססים אותם בהם. אתם לא יותר בריאים.

אם העקיצה הייתה לכך שאני הולך לפי הטרנדים הפופולרים, לא אני לא עושה קרוספיט. חלאס גם להשוות ירקות לבריאות כי זאת משוואה חסרה. העובדה שיש בהם וויטמינים וסיבית תזונתיים לא אומרים הרבה. בשר "טרי" הוא לא בשר מעובד ואף פעם לא הייתי בעד בשר מעובד. גם הבשר הטרי שאנחנו אוכלים היום הוא לא בדיוק שיא הטריות, יש בו גם חומרים וזבלה כזה או אחר, אבל גם הירקות שלך לא בדיוק נקיים בעצם, רובם בכלל איבדו מהערכים שלהם עקב שהייה ממושכת במחסנים, ושלא נדבר על כמות הכימיקלים שמרססים אותם בהם. אתם לא יותר בריאים.

בגלל זה עדיף לקנות בשר מקצב...
ומצטער לאון, אבל אני קורא לא מעט...
ודיאטות עתירות פחמימות שיש לטבעונים זה ממש לא שיא הבריאות.

• פותח/ת השרשור
חברים, עם כל הכבוד, לא פתחתי את התרד הזה כדי שתתוכחו מה עדיף.
אני טבעוני שלוש שנים. מאוד חלש.
פעמיים שלוש בשבוע עושה לפחות תשע חזרות במשקלים תלת ספרתיים כבר שלוש שנים, בכל ההרמות העיקריות, כולל כתפיים. לא כולל עבודה מאוד פיסית, שדורשת המון כוח, סיבולת, מהירות תגובה ודיוק בתנןעה. פציעות אפס, מחלות אפס. אפילו התקפות אלרגיה שהיו לי פעם ב... נעלמו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית