הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ,תזונה טבעונית

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp

אנירקשאלה,
זה לא אומר הרבה. ייתכן ואם התזונה שלך הייתה יותר גמישה וכוללת מוצרים מן החי, היית מגיע לתוצאות הרבה יותר גבוהות. בנוסף, אפשרי ובגלל הבחירה שלך בתזונה מסויימת אתה הרבה יותר נחוש להוכיח את הנכונות בהחלטה והדבר מתבטא באימונים.

נ.ב
אתה פותח שרשור על תזונה טבעונית בפורום LBS, פורום שבצורה טבעית כמעט ומושתת על טהרת המין הגברי ומהסוג שחי, נושם וחולם על בשר בכל צורותיו. משום מה אני מקבל את הרושם שתמיד טבעונים מנסים להעביר את "התורה" לעוד אנשים, כאשר לעולם לא תראה "קרניבור" פותח שרשור עם רעיון דומה למה שעשית. שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה, אין צורך ומיותר להתערב בצלחות של אחרים.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שדווקא אתה מתערב לי...
לא אני נכנסתי לתרד שלך שממליץ על בשר.
לאכול טבעוני בצורה נכונה, מחייב להיות קשוב יותר למה אתה אוכל ולהקפיד על תזונה מאוזנת ככל האפשר

נראה לי שדווקא אתה מתערב לי...
לא אני נכנסתי לתרד שלך שממליץ על בשר.
לאכול טבעוני בצורה נכונה, מחייב להיות קשוב יותר למה אתה אוכל ולהקפיד על תזונה מאוזנת ככל האפשר
הבעיה שצורה נכונה דורשת למידה של הנושא עד פרטי המיקרו כדי שלא יהיה מחסור בברזל,אבץ,חלבון ומה לא.. כלומר זה לא מתאים לכולם וצריך ממש לרצות לשנות את סגנון החיים ואת המטרות שלך..
ברור שלאוכלי בשר יש היתרון מבחינת בילדינג, התאוששות וכח.. השאלה מתי אתה מתחיל להיות מודע לחסרונות שיש לתזונה כזו וחושב על שינוי בריאותי\אידיאולוגי. וכן מן הסתם יש מספיק חומרי הדברה על ירקות ופירות מסוימים וצריך לדעת מה וכמה לקחת. באותה מידה עם הבשר. בשר מהשטחים,מערבים,מחרדים,מקצבים פרטיים יהיה יותר איכותי מבחינה "בריאותית" מאשר בשר מרשתות מזון שהוא זול ומעובד או טרנד שניצלים זה או אחר..

• פותח/ת השרשור
אתה צודק לחלוטין

כמעט בכל סוג מזון שנאכל היום, יש מידה כזו או אחרת של חומרי הדברה/אנטיביוטיקות/סטרואידים וכו...
וזה לפני שנזכיר הנדסה גנטית.
דבר חשוב שלא אמרתי בתחילת דבריי, ואני חוזר ומזהיר לגביו טבעונים רבים -
סויה היא קטניית על, שניתן ליצר ממנה טופו, אבקות חלבון, ועוד מגוון אדיר של מוצרים.
יש להזהר מסויה שעברה מוטציה גנטית, נקשר קשר מדעי בינה לבין תחלואה בסרטן.
נפוץ בעיקר בתחליפי בשר למינהם, שכתוב רק מכיל סויה, ולא רשום על האריזה במפורש - NON GMO
כמו כן, הסויה הזו מעלה את רמת האסטרוגן בגוף, ואת האפשרות ללקות בג'ינו, גם למי שלא לוקח סטרואידים

אנירקשאלה,
לעולם לא תראה "קרניבור" פותח שרשור עם רעיון דומה למה שעשית. שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה, אין צורך ומיותר להתערב בצלחות של אחרים.

לא.... בכלל לא חופרים פה על פליאו

פליאו זה שטויות וטבעונות זה שטויות.
הכל מניעים אידיאולוגים או אג'נדות כאלה ואחרות, מה שחשוב זה תזונה מאוזנת עם כל אבות המזון
להתאמן וגנטיקה, אז אין מה לטחון כי אף אחד לא יקיים כאן דיון מדעי מעמיק שמכבד את עקרונות השיטה המדעית לתומה.
במקום זה תטחנו מים, שכל אחד יעשה מה בפין שלו.

פליאו זה שטויות וטבעונות זה שטויות.
הכל מניעים אידיאולוגים או אג'נדות כאלה ואחרות, מה שחשוב זה תזונה מאוזנת עם כל אבות המזון
להתאמן וגנטיקה, אז אין מה לטחון כי אף אחד לא יקיים כאן דיון מדעי מעמיק שמכבד את עקרונות השיטה המדעית לתומה.
במקום זה תטחנו מים, שכל אחד יעשה מה בפין שלו.
אתה לא בעד מודעות לאוכל בריא\תוספי תזונה? שמעת למשל על ציה? על קאלי? על אצה כחולה? על סייטן? אפשר ללמוד יותר מקיצונים מאשר הכלל האוכלוסיה שמחממים שניצל במיקרו ומסיימים קטשופ כאילו זה מים..

אתה יודע שבשר לרוב מעובד>אתה יודע שאוכל מעובד לא בריא>אתה יודע שבטווח הרחוק בריאות חשובה יותר ממסת שריר ולמרות כל זה אתה עדיין ממשיך לאכול בשר כי זה: "נוח"(ערכים טובים ללא ספק),"טעים"(ללא ספק אפשר לעשות מכל פגר ממתק) וכי כולם אוכלים(תרבות מסעדות ובשר).

לוגיקה מנצחת. אני ממליץ שתפרסם מאמר ב pubmed שיסגור את הפינה הזאת.

אותי זה לא מעניין כל השטויות האלה, סבא שלי היה אדם מאד בריא והוא אכל כל חייו מכל אבות המזון ועם הרבה בשר, אבל הוא היה מאובחן במחלת לב תורשתית, עשה ניתוח מעקפים וחי עד גיל 87 במצב טוב מאד.
אבא שלי אכל בעיקר סוכרים, חלה בסכרת כשהייתה לו נטייה (סבתא שלי ז"ל) ובגלל הסכרת חלה בהמון מחלות נוספות.
אני עובד לפי ההיסטוריה של המשפחה שלי כי זה הכי קרוב שאני יכול להכיר את הגנטיקה שלי, מחלות מודרניות? ברור שיהיה, אנחנו לא מותאמים לחיות כל כך הרבה לכן יש אנשים שמתגלה אצלם נטיה לכולסטרול LDL סוג ב' גבוה, וכאלה נטיה לסכרת בקלות וכאלה למחלות לב.
גם אמא שלי בריאה מאד וכמעט לא חולה והיא אוכלת הכל בצורה מאוזנת והיא עושה פעילות גופנית.

לא צריך להשתגע מבריאות, רק לאכול מספיק חלבון ופחמימות ושומנים וויטמינים ומינרלים, ולקוות שיש לך גנטיקה טובה.

לבשר דולפינים וחרקים יש גם אחלה ערכים אז בוא נשווה אותם גם לחסה.
אתה לא רואה הרבה אנשים שאוכלים חתולים וכלבים. הטעם והערכים? מצוינים מניסיון.
המוסר משתנה בין תרבותיות ומדינות. לאכול חיות חמודות נחשב "רשע" ולאכול חיות משק נחשב "בריא" ומחזק.
תזונת פליאו? אתה עושה גם קרוספיט?

שכל אחד ימשיך לעשות מה שטוב לו אבל חלאס להשוות ירקות לבשר..
אתה יודע שבשר לרוב מעובד>אתה יודע שאוכל מעובד לא בריא>אתה יודע שבטווח הרחוק בריאות חשובה יותר ממסת שריר ולמרות כל זה אתה עדיין ממשיך לאכול בשר כי זה: "נוח"(ערכים טובים ללא ספק),"טעים"(ללא ספק אפשר לעשות מכל פגר ממתק) וכי כולם אוכלים(תרבות מסעדות ובשר).

ואתה חושב שירקות בכלל לא מעובד? (טוב, תלוי איך אתה מגדיר מעובד) וספוג בחומרים שבאים מריסוסים? מילא אם אתה גר בארה"ב, שם מוכרים ירקות ופירות מהונדסים שלא זקוקים לריסוסים. אבל בארץ לא מוכרים מהונדסים מה שאומר שהם מלאים בריסוס.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין מה קשה להבין,
הת'רד הזה לא נפתח במטרה להתווכח מה עדיף, אלא במטרה לתת טיפים למי שמעוניין בתזונה טבעונית.

סלט אצות וואקמה
סלט קל להכנה, בריא וטעים מצויין כתוספת לארוחת סושי.

המצרכים:
3-4 מלפפונים
חופן אצות וואקמה - יבשות
כף רוטב סויה איכותי (קיקומן למשל)
כף חומץ אורז
חצי כף שמן שומשום בכבישה קרה
שומשום מלא
טופו

אופן ההכנה:
להשרות את האצות במים ולתת להם לספוג את המים במשך כחצי שעה - האצות הופכות להיות רכות ולחות. לסחוט טוב את המים.
לחתוך את המלפפונים לחצי (לאורכם) ואז לחצי טבעות.
לערבב את האצות עם המלפפונים ולתבל ברטבים הנ"ל. לפזר מלמעלה שומשום מלא.
לחתוך את הטופו לקוביות בגודל של ס"מ

מומלץ לתת לסלט להמתין לילה במקרר לפני שאוכלים אותו
*שימו לב - 100 גרם אצות וואקמה מיובשות נהיות כמות מפחידה אחרי שמרטיבים אותן, השתמשו ברבע- חצי שקית בלבד.

ואתה חושב שירקות בכלל לא מעובד? (טוב, תלוי איך אתה מגדיר מעובד) וספוג בחומרים שבאים מריסוסים? מילא אם אתה גר בארה"ב, שם מוכרים ירקות ופירות מהונדסים שלא זקוקים לריסוסים. אבל בארץ לא מוכרים מהונדסים מה שאומר שהם מלאים בריסוס.
עבדתי במשרד החקלאות ויש לי קשרים עם מהנדסי מזון אז אני יודע דבר או שתיים בעניין פסטיצידים וחומרי הדברה. אי אפשר היום להימנע לגמרי אבל אפשר לדעת איפה משתמשים בפחות ואיזה סוגי מזון מכילים יותר הדברה..
פריינדלי- מסכים אבל אם אתה עוסק מספיק זמן בפיתוח גוף או תזונה אתה לומד מהר מאוד לאהוב כל אוכל שמכיל חלבון, כל דבר שעוזר להתאוששות ואם הידע הזה בא מקיצונים אין לי בעיה עם זה..

אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp
כל הכבוד, בהחלט לא קל להיות טבעוני עם הלחץ החברתי ושאר הקשיים
בכל מקרה, למתכונים יש פורום מתאים אז בפעם הבאה תפרסם שם.. תודה:)

כל הכבוד, בהחלט לא קל להיות טבעוני עם הלחץ החברתי ושאר הקשיים
בכל מקרה, למתכונים יש פורום מתאים אז בפעם הבאה תפרסם שם.. תודה:)
בהחלט כל הכבוד, וגם אני ממש לא טבעוני.
אפשר אגב להעביר את השרשור לפורום המתאים.

אם יש פינה בפורום הזה שלא מכוסה מספיק זה לוגים של תזונה וזה מעניין בחיטוב לא פחות מבמסה.

תפסיקו להלחץ. לא מנסים להמיר את הדת שלכם!
יש וצריך להיות מקום לאנשים שרוצים להגיע למטרה בדרכים אחרות.
כל הכבוד!

לאנשים הנורמלים יש את כל הסיבות להמאס מטבעונים, שכן המיעוט הזה הוא כל כך קולני ומציק, נכנס למסעדות, לסופרים, מפריע לאנשים,
עושה מעשי אלימות ו"מיצגים" חולניים.
כן הגיוני שאנשים "ילחצו".

• פותח/ת השרשור
בואו נעשה סדר אחת ולתמיד -
הת'רד הזה עוסק בתזונה טבעונית
מי שלא רוצה, באמת שלא מוכרח להכנס לפה.
אני אפילו אעריך אותו יותר.
מי שרוצה לשכנע אותי שעדיף לי לאכול בשר - תודה, הייתי שם, כנראה יותר ממה שאי-פעם תהיו, לא מעוניין לחזור.
ולא, אני ממש לא יפה נפש. אין לי בעיה להרוג חיות כשצריך, אם להגנה, אם לביאור מחלות, או מכל סיבה אחרת.
אני לא מעוניין להמיר את דתו של אף אחד, ולא עברתי לטבעונות מטעמי מוסר, אלא רק, ואך ורק, מטעמי בריאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית