הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת משקלי עבודה

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
בגלל שאני יחסית די מתאמן מתחיל ( לא התחלת אימונים אלא תחילת מכון ), המשקלים שלי די נמוכים ( בהכל בערך, סקוואט הכי גבוה אצלי ( 17.5 כל צד, מתקשה להעלות ל 20 בכל צד ).
דדליפט אני עוד עובד על טכניקה ככה שאני הגעתי למשקל עבודה של 15 בכל צד ( אני יודע שזה נמוך מאוד ) וכל אימון אני מעלה ב 2.5 בכל צד ( אני יודע שזאת עלייה נמוכה אבל ככה הכי נוח לי להעלות משקל בלי לפגום בטכניקה ).
בבנץ׳ אני תקוע על 7.5 כל צד ( טכניקה עדיין קצת חלשה, ידיים חלשות ולכן מרגיש בעיקר את הידיים ).
פרפר 7 כל דאמבל ( עובד על להעלות משקלים, עד עכשיו הייתי במכונה ).
פולי עליון ( לא יודע אם זה קשור בכלל ) אני על 37.5 אבל בסט השני והשלישי הטכניקה שלי קצת נפגמת.
בלחיצות כתפיים אני עובד על לעבור למיליטרי, בינתיים הייתי בלחיצות במכונה ( זאת שכל יד עובדת בנפרד ) רק כדי לבנות כוח בסיסי ומוטוריקה טובה בכתף, עדיין מתלבט אם לעבור למיליטרי או אם לעבור ללחיצות כתפיים בדאמבלים ולבנות עוד קצת כוח ויציבות בתנועה.
*אם יש לכם עוד תרגיל טוב שאפשר להוסיף לכתפיים יעזור לי מאוד, בינתיים מתלבט אם להוסיף הרחקה לצדדים או משהו אחר.

חשבתי בהתחלה אם ללכת על SS אבל אחרי שחשבתי הרבה הגעת למסקנה שזה לא מסתדר לי ושעדיף לי FBW בינתיים ובעתיד לעבור ל AB.

עכשיו באתי לפה כדי לשאול איך אני יכול לעלות טוב במשקלים כי יש תרגילים שאני פשוט עושה עם משקל ממש נמוך ואם אני מנסה להעלות משקל אז כבר קשה לי מדי ( בעיקר בכל מה שקשור לתרגילים היותר מבודדים ).

נ.ב. על הדרך אני רוצה לפתור בעיה שיש לי, בסקוואט, בגלל שאני מתרכז יותר מדי ברגליים כדי לשבור מקביל ולשמור על טכניקה כמה שיותר נכונה ( גם עם זה יש לי טיפה בעיה וקצת רעידות ), ומה שקורה זה שאני לא שם לב למוט והוא מתחיל לרעוד לי לאט לאט בלי שאני שם לב בכלל, וזה מקשה לי לשמור על יציבות, ובגלל זה רציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי לשפר את האחיזה של המוט בסקוואט כדי שהוא ישב ישר על הכתפיים שלי בלי לזוז.

• פותח/ת השרשור
אתה אוכל מספיק.ישן מספיק ?
נותן לגוף להתאושש אחרי כל אימון?

אוכל מספיק ( עכשיו אני בניטרלי לפני מסה ), ישן כל לילה מ 23 עד 7 בבוקר ( בדיוק 8 שעות ) ונותן לגוף להתאושש ( התברכתי בגנטיקה של התאוששות די מהירה ).
מה שהתכוונתי זה אם חוץ מ SS יש עוד שיטה טובה להעלות משקל ( לא מתכוון ל 500 קילו דדליפט אבל שיהיה במורכבים את ה 2-3 פלטות בכל צד.
נ.ב. איך אפשר לתקן את הבעיה שהמוט בסקוואט רועד לי ?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות את הליניארית של ביל סטאר. מתאימה גם למטה וגם לחיטוב.
קראתי אבל כמו ה SS, היא לא בדיוק מתאימה לי.
אני צריך תוכנית בסגנון ה FBW, שתשלב בכל אימון את כל הגוף ושתשלב את שלושת המורכבים בכל אימון ( סקוואט, דדליפט, בנץ׳ ), כי ר ככה אני מרגיש תגובה טובה לגוף שלי, וכשארצה לפצל אני כבר אעבור ל SS או AB, עד אז אני צריך את ה FBW כי היא עובדת לי הכי טוב, וככה אני מרגש התשה מלאה של כל הגוף, ושכל הגוף די עבד בצורה שווה.

קראתי אבל כמו ה SS, היא לא בדיוק מתאימה לי.
אני צריך תוכנית בסגנון ה FBW, שתשלב בכל אימון את כל הגוף ושתשלב את שלושת המורכבים בכל אימון ( סקוואט, דדליפט, בנץ׳ ), כי ר ככה אני מרגיש תגובה טובה לגוף שלי, וכשארצה לפצל אני כבר אעבור ל SS או AB, עד אז אני צריך את ה FBW כי היא עובדת לי הכי טוב, וככה אני מרגש התשה מלאה של כל הגוף, ושכל הגוף די עבד בצורה שווה.
הליניארית היא התקדמות ליניארית מה שאומר שאתה יכול לעשות fbw על בסיס התכנית.
תעשה סקוואט, בנץ ודדליפט בכל אימון על התקדמות ליניארית (תשתמש בטבלה לחישוב המשקלים).

רק שלדעתי זה טעות לוותר על פרס. תוכנית שאין בה פרס אתה גם מפספס כתפיים וגם מסתכן בפציעה לת"ל.

• פותח/ת השרשור
הליניארית היא התקדמות ליניארית מה שאומר שאתה יכול לעשות fbw על בסיס התכנית.
תעשה סקוואט, בנץ ודדליפט בכל אימון על התקדמות ליניארית (תשתמש בטבלה לחישוב המשקלים).

רק שלדעתי זה טעות לוותר על פרס. תוכנית שאין בה פרס אתה גם מפספס כתפיים וגם מסתכן בפציעה לת"ל.
אני אקרא שוב על הליניארית ויבדוק אני יכול לשלב אותה אצלי.
אני עובד על מעבר לפרס אבל עדיין יש לי בעיה כי המשקלים בכתפיים שלי מאוד נמוכים, ואני מפחד שהטכניקה שלי תיפגם רק בגלל המשקלים.
נ.ב. יש הבדל בין פרס בישיבה לבין פרס בעמידה ?

אני אקרא שוב על הליניארית ויבדוק אני יכול לשלב אותה אצלי.
אני עובד על מעבר לפרס אבל עדיין יש לי בעיה כי המשקלים בכתפיים שלי מאוד נמוכים, ואני מפחד שהטכניקה שלי תיפגם רק בגלל המשקלים.
נ.ב. יש הבדל בין פרס בישיבה לבין פרס בעמידה ?
הליניארית הכי תתאים לך במיוחד שאתה רוצה לעשות סקוואט ודדליפט בכל אימון.

תעשה פרס פעם בשבוע בשבוע לא מסובך.
יש הבדל בין עמידה לישיבה. תעשה רק בעמידה.

• פותח/ת השרשור
הליניארית הכי תתאים לך במיוחד שאתה רוצה לעשות סקוואט ודדליפט בכל אימון.

תעשה פרס פעם בשבוע בשבוע לא מסובך.
יש הבדל בין עמידה לישיבה. תעשה רק בעמידה.
אוקיי, ובפרס ראיתי שחלק מהאנשים עושים אותו כשהידיים ברוחב הכתפיים, ושהמפרק מעוקם אחורה ( בצורה שנראית מאוד כואבת, ולי אישית יש רגישות במפרקים ) וחלק עושים כשהאחיזה היא קצת יותר מרוחב כתפיים, והמפרק ישר עם היד, אם ככה, איך צריך לעשות את הפרס ? מפרק מעוקם או ישר ?

אוקיי, ובפרס ראיתי שחלק מהאנשים עושים אותו כשהידיים ברוחב הכתפיים, ושהמפרק מעוקם אחורה ( בצורה שנראית מאוד כואבת, ולי אישית יש רגישות במפרקים ) וחלק עושים כשהאחיזה היא קצת יותר מרוחב כתפיים, והמפרק ישר עם היד, אם ככה, איך צריך לעשות את הפרס ? מפרק מעוקם או ישר ?
תעלה צילום שנבין על מה אתה מדבר.

• פותח/ת השרשור
תעלה צילום שנבין על מה אתה מדבר.
לא הצלחתי למצוא צילום טוב, ויקח לי זמן עד שאהיה במכון אז אני אעלה לך את זה מסרטון:

כאן המפרק ישר לעומת הסרטון הזה:

אני מקווה שהבנת למה התכוונתי אבל העיקרון הוא שבאחד המפרק וכף היד ישרים עם האמה וממשיכים אותה ובשני המפרק עקום אחורה

הבנתי על מה אתה מדבר.
אומרים שבתרגיל הזה אחיזה לא טובה יגולה להוליד דלקות במפרק.
הנה סרטון של מארק ריפטו:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית