עתודה במתמטיקה ופיזיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
מספר המקומות בהם אפשר להתעסק בדברים מעניינים או בכלל רלוונטים למקצוע שלמדת בצבא הוא הרבה יותר קטן ממספר המועמדים שצה״ל מרשה לעצמו לתת להם עתודה, גם אחרי שמסננים את הגרועים. כי מה אכפת להם שעתודאי ישב ויספור כמה טנקים יש להם? יש תקציב.
איך זה בפיזיקה?

• פותח/ת השרשור
לא מכיר אף אחד שנמצא איפה שהוא נמצא בצבא בגלל שהוא למד פיזיקה. אתה לא תפתח את החץ, אם לשם אתה חותר.
לא חותר לשם. רוצה להפעיל את הראש וליישם חלק מהדברים שלמדתי. והכוונה היא לא רק לקרוא וכתוב שלמדתי בכיתה א'. אם אתה מבין מה אני אומר

לא חותר לשם. רוצה להפעיל את הראש וליישם חלק מהדברים שלמדתי. והכוונה היא לא רק לקרוא וכתוב שלמדתי בכיתה א'. אם אתה מבין מה אני אומר

אני מניח שיש לפיזיקאים תפקידים מעניינים, אבל שוב - סיכויים נמוכים.

אתה יכול לפרט עליהן?
אתה בעצם אומר שהמערכת לא מפספסת את רוב העתודאים הטובים? (ברור לי שאין 100% אבל בכל זאת)

בקשר לדו חוגי מתמטיקה פיזיקה - עוד אנשים אמרו לי את זה בימים האחרונים ונראה לי שאם אלך על עתודה אבחר רק פיזיקה.

אני מאמין שכן יהו לי ציונים גבוהים, לא רוצה לנקוב במספרים כי אין לי שום אינדיקציה לדעת, וברור לי גם שזה שונה לגמרי מפיזיקה בתיכון, אבל אני נמשך לתחום, יש לי ראש לזה ובדרך כלל אני מסתדר יופי במקומות שאני מתעניין בהם.

בנוגע למה שסימנתי לך באדום- בזה אני ממש לא מסכים איתך. נתחיל מזה שההבדל בין חבצלות לכל מסלול ריאלי הוא תהומי. שנית, לדעתי אין בכלל להשוות קבלה לתלפיות לסיום תואר ראשון בהצטיינות. בכלל אבל. מכיר תותחים רציניים (שסיימו 5 5 ו5 פיזיקה מתמטיקה ומחשבים על 100 עגול, התחילו תואר ראשון וזה באמצע י"ב) ולא עברו את השלב הראשון. אנשים שהם לא סתם חרשנים, הם באמת גאונים, ואני בטוח שיסיימו את התואר על 80 וצפונה. ובלי קשר תלפיות לא הסכימו לשלוח לי זימון אפילו אחרי שביקשתי, בגלל פרופיל.

מסכים עם זה שעם תואר ראשון יהיה נורא קשה למצוא עבודה, אבל אני מכוון גם לתואר שני, בין אם זה תוך כדי השירות\קבע או אחרי השירות.
ברור שיש מקצועות יותר פרקטים לאזחות מפיזיקה, אבל את זה אני אוהב. אני גם יודע שאם אלמד משהו יותר טכני שאני פחות נמשך אליו, לא רק שאני אסבול אלא גם הציונים יהיו נמוכים בהרבה.
על סמך מה אתה מאמין שיהיו לך ציונים גבוהים?100 ב5 יחידות מתמטיקה ו100 ב5 יחידות בפיזיקה?
הצחקת אותי.
מכיר עשרות כאלה וכל אחד מהם הוא בינוני מינוס בטכניון(למשל).
אתה לא יכול אפילו לשער על איזה ציונים תשב.

אני מבטיח לך, ובזה אני חותם את הדיון, שבוגרי מסלולים משולבים(כמו למשל פיזיקה מתמטיקה)זה חבר'ה עם יכולות מאוד גבוהות, לא משהו שאפשר לזהות בתיכון.

יש מקצוע שמעניין אותך הפיסיקה? גלים ואופטיקה? אסטרונומיה/אסטרופיזיקה? ועוד?
אותי אישית נורא מעניין פיזיקת הקוונטים ואסטרו פיסיקה.

ברמת העיקרון, פיסיקה ומתמטיקה אלו מקצועות תיאורטיים שצריך להמשיך איתם לתארים מתקדמים בשביל לקבל משהו מהם

• פותח/ת השרשור
על סמך מה אתה מאמין שיהיו לך ציונים גבוהים?100 ב5 יחידות מתמטיקה ו100 ב5 יחידות בפיזיקה?
הצחקת אותי.
מכיר עשרות כאלה וכל אחד מהם הוא בינוני מינוס בטכניון(למשל).
אתה לא יכול אפילו לשער על איזה ציונים תשב.

אני מבטיח לך, ובזה אני חותם את הדיון, שבוגרי מסלולים משולבים(כמו למשל פיזיקה מתמטיקה)זה חבר'ה עם יכולות מאוד גבוהות, לא משהו שאפשר לזהות בתיכון.

אמרתי שאין לי אידנקציה לדעת. אגב אין לי מאה בשניהם אבל שיהיה... אני אפילו חושב שאתה יכול להיות ממוצע או אפילו ממוצע מינסון בתיכון ולהיות תותח באוניברסיטה, וגם להפך כמובן. אמנם זה קצת סיפורי "דודה שלי סבא שלי" אבל אבא שלי לדוגמא סיים תיכון עם 4 יחידות מתמטיקה על איזה 80 ומשהו וסיים תואר שני במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית בהצטיינות.
השערה שלי שיהיה לי ציונים גבוהים. זהו.

אמרתי שאין לי אידנקציה לדעת. אגב אין לי מאה בשניהם אבל שיהיה... אני אפילו חושב שאתה יכול להיות ממוצע או אפילו ממוצע מינסון בתיכון ולהיות תותח באוניברסיטה, וגם להפך כמובן. אמנם זה קצת סיפורי "דודה שלי סבא שלי" אבל אבא שלי לדוגמא סיים תיכון עם 4 יחידות מתמטיקה על איזה 80 ומשהו וסיים תואר שני במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית בהצטיינות.
השערה שלי שיהיה לי ציונים גבוהים. זהו.
על סמך מה אתה משער את זה?

עוד משהו להוסיף.. התארים האלו קשים מאוד! גם אם תקח אחד מהם!

• פותח/ת השרשור
יש מקצוע שמעניין אותך הפיסיקה? גלים ואופטיקה? אסטרונומיה/אסטרופיזיקה? ועוד?
אותי אישית נורא מעניין פיזיקת הקוונטים ואסטרו פיסיקה.

ברמת העיקרון, פיסיקה ומתמטיקה אלו מקצועות תיאורטיים שצריך להמשיך איתם לתארים מתקדמים בשביל לקבל משהו מהם
מהנושאים שעד עכשיו נחשפתי אליהם ( והם לא רבים כל כך) הכי נמשכתי לתורת הקוונטים ולגלים. האמת שמכניקה ממש אהבתי אבל זה נושא דיי שטחי. אבל בתיכון זה שונה, מלמדים אותנו כל מיני דברים במכניקת הקוונטים אבל מן הסתם שלא מהיסוד (מגבלות מתמטיות ומגבלות של זמן), מאמין שבאוניברסיטה זה שונה לגמרי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
על סמך מה אתה משער את זה?
על סמך זה שיש לי זין לשבת וללמוד נושאים שאני נמשך אליהם ובנוסף אני חושב שיש לי קליטה טובה לנושאים ( אני אומר את זה על סמך זה שהפיזיקה בתיכון קלה לי ואפילו אני כמעט לא נדרש ללמוד כדי להוציא ציונים גבוהים, מעל 95. ושוב, ברור לי לגמרי שהפיזיקה ברמה אקדמית היא שונה לגמרי ממה שמלמדים בתיכון! ברור לגמרי!)

על סמך זה שיש לי זין לשבת וללמוד נושאים שאני נמשך אליהם ובנוסף אני חושב שיש לי קליטה טובה לנושאים ( אני אומר את זה על סמך זה שהפיזיקה בתיכון קלה לי ואפילו אני כמעט לא נדרש ללמוד כדי להוציא ציונים גבוהים, מעל 95. ושוב, ברור לי לגמרי שהפיזיקה ברמה אקדמית היא שונה לגמרי ממה שמלמדים בתיכון! ברור לגמרי!)
הרבה בהצלחה אחי!

• פותח/ת השרשור
חחח תודה
@Vosegus למדת אחד מהמקצועות שהוזכרו פה ? ( סתם מתוך עניין)

מספר המקומות בהם אפשר להתעסק בדברים מעניינים או בכלל רלוונטים למקצוע שלמדת בצבא הוא הרבה יותר קטן ממספר המועמדים שצה״ל מרשה לעצמו לתת להם עתודה, גם אחרי שמסננים את הגרועים. כי מה אכפת להם שעתודאי ישב ויספור כמה טנקים יש להם? יש תקציב.

ועוד זיבולי שכל. בוא נתחיל מכך שעניין זה דבר סובייקטיבי ולפי מה שאני רואה יותר עתודאים מחפשים תהילה מאשר עניין. הם יעדיפו להיות למשל מתכנתים בשפה חשוכה ב 8200 שאבד עליה הכלח רק כי זה 8200 מאשר מתכנתי WEB באגף התקשוב... זה נובע בעיקר מצעירות ומחוסר הבנה של תחילת הדרך... תראה לי כמה עתודאים שסיימו את כל המסלול כולל הקבע באמת מתחרטים על השירות שלהם וטוענים שהכל זה בגלל הצבא... כאילו שום בחירה שהם עשו לאורך הדרך לא הייתה באשמתם.

אני לא מכיר שום עתודאי במתמטיקה שיושב וסופר כמה טנקים יש.. ויותר מזה, הצבא גם הגדיל לעשות ובמסגרת חוזה העתודה כתוב מפורשות שאם יצא מקרה שבו עתודאי לא יועסק במקצוע שאותו למד אז הצבא יתיר את התחיבותו לשירות קבע.. אז ב WORST CASE עשית 3 שנים כמו כל חייל רגיל.. המקרים האלה אגב, רלוונטים יותר למקצועות שאינם מוגדרים היטב כמו למשל מערכות מידע. במקצועות מוגדרים היטב כמו עריכת דין, מדעי המחשב, מתמטיקה, פיזיקה אין שום סיכוי שתשובץ בתפקיד שאינו הולם את כישוריך.. במיוחד גם כי הצבא עושה תכנון של שנים ארוכות קדימה... לא סתם לומדים X עתודאים במקצוע מסוים.. זה לא שנותנים לכל מי שמבקש... יש תכנון וחשיבה בהתאם לכמות התקנים שתהייה זמינה עם סיום המחזור לימודים של אותם X עתודאים. שום דבר בזה אינו מקרי.

כל אחד יכול לחשוב על מישהו שלא הסתדר עם הצבא, זה קיים בכל הרמות... אבל מעטים יודעים להסביר את שני הצדדים של המקרה.

אישית, אני חושב שעתודה זה מסלול נצלני מאוד... הצבא מנצל את החבר'ה האלה.. אבל במקצועות כמו מתמטיקה ופיזיקה שהסיכוי שלך באזרחות להשתלב בעבודה בסיום התואר שואף בערך ל 0... המסלול של עתודה נותן לך מקפצה מטורפת.

אגב, כמות לא מבוטלת של עתודאים גם מסיימים במהלך השירות שלהם תואר שני... ויש התחשבות גדולה מאוד של הצבא בכך...

מתמטיקה ופיזיקה אלה תארים תאורטיים לחלוטין, הסיכוי שתגיע לתעשיות בטחוניות אלה ואחרות גבוה מאוד. אז אולי אתה רוצה לעבוד על פרויקט מסוים שמאוד מעניין אותך ותקבל בפועל שיבוץ אחר.. אז מה? ומי מבטיח לך שבגיוס רגיל תקבל את מה שאתה רוצה? ומי מבטיח לך שבאזרחות אתה תקבל את המשרה שאתה רוצה?

ועוד זיבולי שכל. בוא נתחיל מכך שעניין זה דבר סובייקטיבי ולפי מה שאני רואה יותר עתודאים מחפשים תהילה מאשר עניין. הם יעדיפו להיות למשל מתכנתים בשפה חשוכה ב 8200 שאבד עליה הכלח רק כי זה 8200 מאשר מתכנתי WEB באגף התקשוב... זה נובע בעיקר מצעירות ומחוסר הבנה של תחילת הדרך... תראה לי כמה עתודאים שסיימו את כל המסלול כולל הקבע באמת מתחרטים על השירות שלהם וטוענים שהכל זה בגלל הצבא... כאילו שום בחירה שהם עשו לאורך הדרך לא הייתה באשמתם.

אני לא מכיר שום עתודאי במתמטיקה שיושב וסופר כמה טנקים יש.. ויותר מזה, הצבא גם הגדיל לעשות ובמסגרת חוזה העתודה כתוב מפורשות שאם יצא מקרה שבו עתודאי לא יועסק במקצוע שאותו למד אז הצבא יתיר את התחיבותו לשירות קבע.. אז ב WORST CASE עשית 3 שנים כמו כל חייל רגיל.. המקרים האלה אגב, רלוונטים יותר למקצועות שאינם מוגדרים היטב כמו למשל מערכות מידע. במקצועות מוגדרים היטב כמו עריכת דין, מדעי המחשב, מתמטיקה, פיזיקה אין שום סיכוי שתשובץ בתפקיד שאינו הולם את כישוריך.. במיוחד גם כי הצבא עושה תכנון של שנים ארוכות קדימה... לא סתם לומדים X עתודאים במקצוע מסוים.. זה לא שנותנים לכל מי שמבקש... יש תכנון וחשיבה בהתאם לכמות התקנים שתהייה זמינה עם סיום המחזור לימודים של אותם X עתודאים. שום דבר בזה אינו מקרי.

כל אחד יכול לחשוב על מישהו שלא הסתדר עם הצבא, זה קיים בכל הרמות... אבל מעטים יודעים להסביר את שני הצדדים של המקרה.

אישית, אני חושב שעתודה זה מסלול נצלני מאוד... הצבא מנצל את החבר'ה האלה.. אבל במקצועות כמו מתמטיקה ופיזיקה שהסיכוי שלך באזרחות להשתלב בעבודה בסיום התואר שואף בערך ל 0... המסלול של עתודה נותן לך מקפצה מטורפת.

אגב, כמות לא מבוטלת של עתודאים גם מסיימים במהלך השירות שלהם תואר שני... ויש התחשבות גדולה מאוד של הצבא בכך...

מתמטיקה ופיזיקה אלה תארים תאורטיים לחלוטין, הסיכוי שתגיע לתעשיות בטחוניות אלה ואחרות גבוה מאוד. אז אולי אתה רוצה לעבוד על פרויקט מסוים שמאוד מעניין אותך ותקבל בפועל שיבוץ אחר.. אז מה? ומי מבטיח לך שבגיוס רגיל תקבל את מה שאתה רוצה? ומי מבטיח לך שבאזרחות אתה תקבל את המשרה שאתה רוצה?

כל זה חמוד מאוד. במיוחד הפסקה על התרת ההתחייבות. בן כמה אתה?

אתה יכול לפרט עליהן?
אתה בעצם אומר שהמערכת לא מפספסת את רוב העתודאים הטובים? (ברור לי שאין 100% אבל בכל זאת)
.

אין שום סיכוי שבעולם שעתודאי בתחום המתמטיקה והפיזיקה ישובץ בתפקיד שאינו מתאים לו.
השיבוצים בתפקידים "בעיתיים" הם למקצועות שיש בהם תחום אפור.. למשל מתכנת למערכות משובצות מחשב... זה יכול להיות גם מהנדס חשמל וגם מהנדס תוכנה... ואולי מהנדס החשמל רוצה לעסוק ממש בחשמל? שם יש לך תחום אפור ושם יש לך סיכוי לקבל משהו שלא רצית.

וכמו שכבר אמרתי, התפקיד הראשון לא קובע הרבה... עתודאים עושים סבב ב' שבו הם עוברים תפקיד ומן הסתם גם מקודמים בדרגה.
כל זה חמוד מאוד. במיוחד הפסקה על התרת ההתחייבות. בן כמה אתה?

אין שום דבר חמור בהתרת ההתחייבות זה גם די הגיוני. אם הצבא התרשל כלפיך כעתודאי ולא שיבץ אותך במקצוע שלך אז הצבא הפר את ההסכם בינכם ולכן הצבא לא יכול לכפות עליך שירות קבע. זה כתוב שחור על גבי לבן בחוזה העתודה.

כאן יש את החוזה הלא מעודכן.. אתה מוזמן לקרוא בעצמך:
http://www.tapuz.co.il/albums/forumalbums/forumalbumpublic.asp?f=159&g=5567

חוץ מזה, יש בתפוז פורום עתודה ששם מדור עתודה עצמו עונה על שאלות.. אתה מוזמן לשאול שם ולא לכתוב כאן שטויות.

אז אני מבין שאתה בן 18 בערך?

אני אחרי שירות צבאי ואני מבין קצת יותר בנושא הזה ממך.
ורק בגלל שאתה כזה עצלן, להלן ציטוט מתוך החוזה:
Untitled.png

לידיעתך, יש טופס שממלאים אצל קצינת הסגל וזו מתירה את ההתחייבות ללא כל בעיה. אתה יכול למצוא הרבה עתודאים שעברו הליך התרת התחייבות לקבע.. וזה היה בעיקר בגלל סבב ב' שלהם ולא בגלל סבב א'.

בקיצור, אנשים כמוך לא באמת מבינים משהו בצבא. אתה טוען שאני בן 18? בוא תראה לי מה אתה יודע על טיפול בסגל. אני בספק אם אתה יודע בגלל משהו אפילו על משכורת של עתודאי.. על הדילמה האם לקחת את התואר השני ולהפוך אותו לגמו"ש ב' שזו דילמה שכל עתודאי עם תואר שני חווה ויש לה השפעה מכרעת על השכר שלו.

בקיצור, אתה מתווכח איתי על נושא שאין לך מושג בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית