הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגעה לכשל

חלק מתוכנית. שום דבר לא חובה. אפשר להמנע מכשל אבל למה? אתה ילד או קשיש? איזה סיבה מוצדקת יש למישהו להמנע מאימוני עצימות פרט לפציעה חמורה.
להגיע לכשל זו עוד שיטת אימון בדיוק כמו כיווץ אקצנטרי,דרופסטים,סופרסטים וכו. המטרה היא מין הסתם גירוי של מערכת השריר והעצבים והשיטה מצוינת בשביל זה.

רק בוא לא נשכח שההתאוששות תיהיה הרבה יותר ארוכה אם אתה מתכוון להגיע לכשל

רק בוא לא נשכח שההתאוששות תיהיה הרבה יותר ארוכה אם אתה מתכוון להגיע לכשל
התאוששות היא דבר יחסי. מתאמן שעושה את השיטה שנים, לוקח קריאטין(אפילו בלי ממתקים) יהיה יותר מורגל לכשל מאשר אדם שבחיים לא עשה את השיטה.

תלוי מה המטרה.
כשאתה בעצימות גבוהה אין מניעה שכן רק ככה מתקדמים לרוב..
הרי כשתעלה במשקל לא בהכרח שתצליח בפעם הראשונה, או בסט הראשון לצורך העניין.

ככה אני בודק בדיוק איפה אני עומד מבחינת ההתקדמות.

אם אתה עובד בנפח גבוה יותר כלומר בטווח חזרות של 8-10, פחות הייתי שש להגיע לכשל.
אבל חכמים ממני יודעים יותר טוב..
זה רק ניחוש מושכל בנושא.

כשל, ניתן להגדיר בכמה דרכים, אבל נלך כאן על כשל בחלק הקוצנטרי של התרגיל.
הייתי אומר שהטרייד אוף לא משתלם בגלל ההתאוששות הארוכה שנדרשת לאחר מכן, לפחות לא על בסיס קבוע.

מאותה סיבה שהייתי מעדיף לבצע 3 אימונים של סקוואט ל3X5 מאשר אימון אחד בשבוע של 9X5.

בסופו של דבר, כשל ממילא קורה גם מבלי שנכוון אליו וזו בדיוק התדירות הנכונה בעיניי.

לייל מרחיב:
http://www.bodyrecomposition.com/training/categories-of-weight-training-part-6.html/

סיבכתם לגמרי..

אם עליתי במשקל לצורך העניין בבנצ' ל 100.
ובסט השני הגעתי לכשל בחזרה ה-4 נגיד.

איך אפשר להימנע מזה?
למשוך הצלחה של משקל מסויים לתקופה קצרה כדי לוודא שלא יהיה כשל במשקל חדש?
או שזה לא ממש משנה?

סיבכתם לגמרי..

אם עליתי במשקל לצורך העניין בבנצ' ל 100.
ובסט השני הגעתי לכשל בחזרה ה-4 נגיד.

איך אפשר להימנע מזה?
למשוך הצלחה של משקל מסויים לתקופה קצרה כדי לוודא שלא יהיה כשל במשקל חדש?
או שזה לא ממש משנה?

לעצור חזרה לפני כשל. זה דורש תרגול, לפעמים נדמה לך שאין לך עוד בטנק כשיש עוד 2 ולפעמים הפוך.
תתחיל לדרג בלוג את הקושי באמצעות טבלת RPE.

rpe-flow-chart.png

לעצור חזרה לפני כשל. זה דורש תרגול, לפעמים נדמה לך שאין לך עוד בטנק כשיש עוד 2 ולפעמים הפוך.

rpe-flow-chart.png

אה אוקיי.. הבנתי אותך.
זה מה שאני עושה.
אם בחזרה הרביעית הבנתי שחמישית תיהיה כשל אני לא ממשיך הלאה.

חוץ מסט אחרון, שם אני בד"כ נותן את הכל.
לא תמיד יש לי ספוטר באימון אז למדתי להבין מתי יהיה לי כשל ומתי לא.

כשל זו לא מטרה, זה כשל.
תוכנית צריכה לדרוש ממך כל אימון לבצע תרגילים מסויימים למספר חזרות וסטים מסויימים. וכמובן שתהיה עלייה הדרגתית במשקלי העבודה, כל אימון / 2 אימונים / שבוע וכו'. האידיאל הוא שלא תכשל לעולם. במידה וזה יתרחש, אתה תמשיך להשתפר כל הזמן. לצערנו זה לא מתרחש, ולכן לעיתים אנחנו נצטרך להתמודד עם תקיעה שמה שמאפיין אותה זה... כשל.

לסיכום: כשל זו לא מטרה, אלא כשמו כן הוא: כשל.

1. אם אתה עוצר חזרה לפני כשל, והתוכנית דורשת ממך לבצע עוד חזרה = אתה לא מנסה לבצע את התוכנית. למעשה, אם ביצעת 4 חזרות והיית צריך לבצע 5, זה אומר שנכשלת.

2. הטבלה שהבאת טוענת שאם לא יכולת לבצע עוד חזרה, זה היה maximal effort. שתי בעיות עם זה:
א. אם זה היה RM10, אז בהגדרה העצימות לא הייתה 100%.
ב. אם הRM1 שלי הוא 200 ק"ג, והרמתי 195 פעם אחת - לא יכולתי לבצע עוד חזרה, אבל זה לא היה המשקל המקסימלי שלי.

לסיכום: הטבלה שגויה, ובכל מקרה אין סיבה לעבוד לפי RPE, כי הרעיון באימונים הוא להצליח להתקדם מעבר לפעם הקודמת, לא להצליח להתאמץ מעבר לפעם הקודמת גם אם זה אומר שנחלשת.

@Beast and cheat מה עדיף לדעתך לוותר על חזרה מראש אם אתה חושב שלא תצליח או לנסות ולהכשל בביצוע (עזרה מהספוטר, זריקת המוט וכד')

מצטרף לשאלה של חנן. אני בדרך כלל אם אני בטוח 100% שאין לי עוד חזרה (האחרונה עלתה ממש ממש לאט ובקושי רב) אז מעדיף לא ללכת על עוד חזרה שתהיה כשל.

האמת, כמו תמיד, איפשהו באמצע. אני מעדיף לוותר על חזרה שאני משער שכבר אין לי, ואני משער שהסיבות ברורות - עייפות עצבית, וכו'.
כמובן שצריך ניסיון ויושרה עצמית כדי לדעת מתי כבר אין עוד חזרה בטנק.
מצד שני, זה שאין לי עוד חזרה עם משקל X, לא אומר שמשקל X הוא ה-RM שלי על אותו מספר חזרות. אני למשל מאוד גרוע בסטים לחזרות, ומאוד טוב בסינגלים. כשהגעתי לפלטה הרביעית בדדליפט, ה-RM2 שלי היה 165. בכל המשקלים בין 165-180 לא הייתה לי חזרה נוספת עם המשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית