הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יחסים בין הרמות קלאסיות

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
שמתי לב שאצל רוב המרימים , הדדליפט הוא החזק ביותר, אחכ הסקאוט ואז הבנץ.
נדמה לי שהכבדים ביותר, היחס שלהם מתהפך, והסקאוט חזק יותר. למה לדעתכם זה קורה?
ועוד דבר, האם יש יחס בין משקל שאדם לוחץ בנץ, ללחיצת כתפיים וכל שאר המשקלים?

פשוט אם הפלג גוף תחתון חזק אז הדד והסקוואט חזקים (אצל מתחרים מתקדמים)
תוסיף לזה רצועות ברכיים אז נניח הוספת לסקוואט 30 ק"ג אז הסקוואט יעבור את הדד

תוסיף לזה קוואדס חזק -> סקוואט רואו ודדליפט חזק
נקודה חלשה עוברת לשרשרת אחורית, רצועות שעוזרות בעיקר יציאה מהבור (סיוע בנקודה חלשה) -> הסקוואט יקפוץ יותר

אבל אם הסקאוט חזק, איך הדד לא?
סיבות אפשריות :

א. מבנה גוף
ב. כפות ידיים קטנות
ג. המנגנון של המתיחה שנוצר בסקוואט לא מצריך התפוצצות כמו בדדליפט, אז יתכן לייצר פחות כוח בדדליפט
ד. הרצועות ברמות גבוהות יכולות להוסיף גם 70 קילו לסקוואט ( דרק קנדל לדוגמה : 400-470 )

יש כמה סיבות שאני הבנתי מבחינת סקוואט vs דדליפט :

ברמות מתקדמות קל יותר להתקדם בסקוואט מבחינת תכנון אימונים מאשר בדדליפט שיכול להיות ״הפכפך״

כמו כן יש אפשרויות של הבדל במבנה גוף מגודל ידיים כמו שהרקון אמר ועד היחסים בין הטורסו לרגליים.

כמו כן גם הבדלים מנטליים, אנשים עם דדליפט גבוה בהרבה יותר מהסקוואט זה בדרך כלל אנשים יותר מפגרים שפשוט תוקפים את המוט לעומת הסקוואט שבו ברוב התרגיל אתה מרגיש את המשקל בלי עוד להתחיל לדחוף.

וכמובן ציוד כמו רצועות ברכיים/ חליפות סינגל פליי/מולטי פליי

@MasterSplitter יש לזה ביסוס כלשהו?
כי לפי מה שהבנתי זה לא כזה אבסולטי כמו בבנץ׳,
אצלי לדוגמא ירידה של קילו שתיים יכולה להשפיע מאוד על הדד שלי אבל אני ספציפית זה לא דוגמא (רק 220) .

ידיים קטנות, זרועות קצרות וטורסו קצר (שנוי במחלוקת) יגרמו לדדליפט להחלש ביחס לסקוואט

אבל ההבדל המשמעותי ביותר ברוב האנתרופומטריות, כפי שציינת, הוא משקל הגוף. בתחתית הסקוואט מתרחש באונס כתוצאה מרפלקס המתיחה, דבר אשר לא מתרחש בדדליפט בו המשקל מורם ממצב מת (Dead stop).
ליפטרים בקטגוריות משקל גבוהות יותר מחזיקים במסת שריר גדולה יותר, ולכן הבאונס שלהם גדל (כי יש לך יותר to bounce off of), דבר אשר משפר את הסקוואט אבל לא קשור לדדליפט.

מבחינת יחסים בלחיצות, פרס של שני שליש מהבנץ' זה יחס טוב לכתפיים מאוזנות, זה היחס שצריך לשאוף אליו.

מבחינת יחסים בלחיצות, פרס של שני שליש מהבנץ' זה יחס טוב לכתפיים מאוזנות, זה היחס שצריך לשאוף אליו.
סתם שאלה שלא קשורה לאשכול-
לאחרונה החריפה לי הצביטה שמתרחשת אצלי בפרס ואני לא יכול לעבוד עם מעל 60 ק"ג. מה אתה אומר על דמבלים בישיבה עם מרפקים לפנים ?

• פותח/ת השרשור
איזה צביטה?
היא מפריעה גם בפרס?
סתם שאלה שלא קשורה לאשכול-
לאחרונה החריפה לי הצביטה שמתרחשת אצלי בפרס ואני לא יכול לעבוד עם מעל 60 ק"ג. מה אתה אומר על דמבלים בישיבה עם מרפקים לפנים ?

אצל לא מעט אנשים, הדדליפט חלש או דומה לסקוואט, מהסיבה הפשוטה שהם עושים דדליפט סט אחד בשבוע (וגם הוא בא בסוף האימון כשכבר עייפים), לעומת בערך פי 10 מזה סקוואטים שבאים בהתחלת האימון.

נערך לאחרונה:
אם כבר יש נושא על זה אז שאלה על משהו ששמעתי: עם למישו יש דדליפט נמוך יותר מהסקוואט והוא עושה קלאסי עדיף לו סומו בגלל הרגליים.
יש משו בזה?

• פותח/ת השרשור
אצל לא מעט אנשים, הדדליפט חלש או דומה לסקוואט, מהסיבה הפשוטה שהם עושים דדליפט סט אחד בשבוע (וגם הוא בא בסוף האימון כשכבר עייפים), לעומת בערך פי 10 מזה סקוואטים שבאים בהתחלת האימון.
בעצם אתה אומר, שאם נעשה יותר דדליפטים, ובתחילת האימונים, המשקל יעלה?
האמת שנשמע לי הגיוני, אפילו דיברתי על זה עם מייק, אבל הוא התווה מסלול אחר, ובינתיים אני הולך בו

איזה צביטה?
היא מפריעה גם בפרס?
צביטה בכתף בפרס. פעם הייתה מפריעה בנעילה והיום מפריעה כבר לפני.
בעצם אתה אומר, שאם נעשה יותר דדליפטים, ובתחילת האימונים, המשקל יעלה?
האמת שנשמע לי הגיוני, אפילו דיברתי על זה עם מייק, אבל הוא התווה מסלול אחר, ובינתיים אני הולך בו
יש שלב שבו לא מספיק סט אחד בשבוע, וצריך נפח בדדליפט, אבל כל עוד הסקוואט מתקדם לינארית זה לא נורא כי אתה בונה בסיס טוב של מסת שריר וכוח.

• פותח/ת השרשור
כתפיים זה מפרק רגיש מאןד.
לי למשל מאז ומעולם היו כתפיים חזקות, רבל חסרות גמישות... אני לא יכול לנכול מוט מעל הראש כמו בסגנון האולימפי... ואני מדבר על מוט... בלי משקל....
תנסה תרגילים שיסדרו לך את הכתף, תרוויח הרבה גם בבנץ לדעתי. שאל את מייק, בטוח יש לו איזה שפן בכובע...
בכלל, בכתפיים הוא אלוף... בעיקר בכתפייפ פצועות....😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית