ייעוץ היה פה איזה ליפטר שרץ... צריך עזרה...

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
טוב...
הבעיה היא כזו,
אני משתדל לרוץ כל בוקר כחמישה קמ.
כמו שאתם מבינים, המבנה שלי מאוד דומה למבנה של אצנים... בעיקר האתיופיים... אני במשקל של הנבחרת שלהם....
הבעיה היא, שכמעט תמיד בריצות כואב לי הגב התחתון... לא בסקאוטים, לא בדדליפט, רק בריצות.
למה?
איך מתקנים/נפטרים מזה?

כואב לך בריצה כי זה אירובי עם האימפקט הכי בעייתי לגוף במיוחד שמשלבים אותו עם אימוני כוח.
אם יש לך אפשרות תעשה חתירה/אופניים/שחייה , עדיף...

כאב בגב התחתון נובע ברוב המקרים מהאמסטרינג מתוחים. לכן דדליפט וסקווט לא הולכים טוב עם ריצה.
רכיבה על אופניים , אליפטיקל או חתירה יהיו אופציות טובות יותר.

גם אני שהתחלתי לרוץ ולעשות אינטרבלים כאב בגב התחתון ,
אחרי כמה שבועות כבר הגוף מתרגל וזה לא מפריע ולא מרגישים כלום בכל מקרה חשוב שתרוץ לפחות פעמיים בשבוע ולא הגוף לא יצליח להתרגל לריצה וככה כל הזמן שתרוץ יכאב לך הגב .
בכל מקרה אני מניח גם שאתה לא עובד בעבודה פיזית שדורשת עמידה רוב שעות היום ככה שהגב שלך לא חזק מבחינת סיבולת שרירית .

עריכה : אם הכאב בגב שלך הוא לא כאב של השריר אלא יותר כאב של פציעה או דלקת אז תמחק את כל מה שאמרתי לך ותקשיב להצעות האחרות שהציעו לך .
כאב בגב התחתון נובע ברוב המקרים מהאמסטרינג מתוחים. לכן דדליפט וסקווט לא הולכים טוב עם ריצה.
רכיבה על אופניים , אליפטיקל או חתירה יהיו אופציות טובות יותר.
התכוונת אמטרינג מקוצר ?
גם בגלל Iliopsoas מקוצר יהיה אפשר להרגיש כאבים בגב התחתון בגלל שזה גורם ל anterior pelvic tilit ויציבה לא נכונה .

כמו שאתם מבינים, המבנה שלי מאוד דומה למבנה של אצנים... בעיקר האתיופיים... אני במשקל של הנבחרת שלהם....
הבעיה היא, שכמעט תמיד בריצות כואב לי הגב התחתון... לא בסקאוטים, לא בדדליפט, רק בריצות.
למה?
כאב בגב בזמן ריצה יכול לנבוע גם ממשהו פתולוגי בעמוד השדרה. הגב והברכיים מקבלים הרבה זעזוע בזמן הריצה, במיוחד אצל אתיופים רזים כמוך 😃

• פותח/ת השרשור
טוב, צריך הבהרות...
אני לא אתיופי, ולא שחום עור אחר... לא בצבע ולא במבנה גוף.
אני רץ כל יום בין שלושה לחמישה קילומטר.. הגוף לא היה אמור להתרגל?
מקבל את העניין עם ההמסטרינג, מתיחות לפני הריצה יעזרו לדעתכם?

טוב...
הבעיה היא כזו,
אני משתדל לרוץ כל בוקר כחמישה קמ.
למה?
איך מתקנים/נפטרים מזה?
נסה לעשות אליפטי/אופניים
יכול להיות גם שאתה צריך מדרסים
בכל מקרה הכאבים לא יעלמו אם תמשיך לרוץ

אני עושה ריצה רק כשאני חייב וזה בלתי נמנע, חוץ מזה משתדל להמנע כמה שיותר. זה הרבה עומס על הברכיים הגב והקרסול.
בהתחלה ניסיתי להילחם בכאבים ובכל החרא שהייתי אוכל מהריצות ואז פשוט ניסיתי את האליפטי ומאז הכל בסדר. גם מקבל סיבולת לב ריאה וגם אין אימפקט חזק על הגוף

טוב, צריך הבהרות...
אני לא אתיופי, ולא שחום עור אחר... לא בצבע ולא במבנה גוף.
אני רץ כל יום בין שלושה לחמישה קילומטר.. הגוף לא היה אמור להתרגל?
מקבל את העניין עם ההמסטרינג, מתיחות לפני הריצה יעזרו לדעתכם?
ציניות לא ברורה בכלל XD

אתה רץ יותר מידי ברור שזה יקרה, תוריד את זה ל3 פעמים בשבוע מקס ארבע.
אני הייתי גם בהתחלה של החיטוב מנסה לרוץ כל יום פעם במכון על מכונה ופעם בחוץ כולה 3-4 בקצב קל
וכאב לי הגב, השריר צריך איזה יום של מנוחה מוחלטת.
למה אתה רץ כל כך הרבה בכלל :S?

איזה קצב אתה רץ? אתה רץ בחוץ?
איזה דופק אתה רץ? (סוף ריצה).

לא רצתי חצי שנה בגלל בלט דיסק ויום אחד קיבלתי החלטה שאני חוזר לרוץ.
התחלתי מ 5 דקות קצב 9 וכל ריצה (3 בשבוע) הוספתי 2-3 דקות והרגלתי את הגב שלי לזעזועים, ככה שכל ריצה הגב שלי כאב בערך כמו הקודמת עד שלאט לאט הכאב נעלם.
לאט לאט תעלה עד שתגיע נניח ל50 דקות ריצה, ואז תעלה את הקצב (מ9 קמש ל 10 קמש) ותחצה את הזמן (מ50 ל25 דקות) ואז תוסיף שוב דקות וככה הלאה
תתחיל מריצה קלה וקצרה עם דופק נמוך. קצב שתוכך לדבר בו בקלות

איזה קצב אתה רץ? אתה רץ בחוץ?
איזה דופק אתה רץ? (סוף ריצה).

לא רצתי חצי שנה בגלל בלט דיסק ויום אחד קיבלתי החלטה שאני חוזר לרוץ.
התחלתי מ 5 דקות קצב 9 וכל ריצה (3 בשבוע) הוספתי 2-3 דקות והרגלתי את הגב שלי לזעזועים, ככה שכל ריצה הגב שלי כאב בערך כמו הקודמת עד שלאט לאט הכאב נעלם.
לאט לאט תעלה עד שתגיע נניח ל50 דקות ריצה, ואז תעלה את הקצב (מ9 קמש ל 10 קמש) ותחצה את הזמן (מ50 ל25 דקות) ואז תוסיף שוב דקות וככה הלאה
תתחיל מריצה קלה וקצרה עם דופק נמוך. קצב שתוכך לדבר בו בקלות
מה ריצה קלה ב9 קמש? זה ספרינטים

יש כאן מרימים שרצים והפוך אבל לא חושב שיש מישהו שעושה את שניהם ובמשקל שלך.
הייתי לוקח את הריצה מאוד בזהירות ומנסה להיות קשוב מאוד לגוף ובעיקר לכאבים במפרקים.
אם המטרה בריצה היא רק כדי לעשות אירובי (ולא הישג כשלהוא בריצה) הייתי שוקל בחום אירובי אחר.

יש כאן מרימים שרצים והפוך אבל לא חושב שיש מישהו שעושה את שניהם ובמשקל שלך.
הייתי לוקח את הריצה מאוד בזהירות ומנסה להיות קשוב מאוד לגוף ובעיקר לכאבים במפרקים.
אם המטרה בריצה היא רק כדי לעשות אירובי (ולא הישג כשלהוא בריצה) הייתי שוקל בחום אירובי אחר.
אני שוקל 89 ורץ הרבה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית