הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה קורה לגוף שלי?

oranoran16

משתמש מתחיל
70
1
נק' מוניטין:
-5
70
1
אני בן 17 גובה 1.75 ושוקל 87, ואני אוכל 2000 קלוריות בממוצע כל יום ואני פאקינג עליתי 2 קילו בשבוע! כאשר אני מתאמן במכון כושר. זה לא הגיוני! אני BMR שלי הוא בסביבות ה-2300 אז אני אמור בכלל לרדת ואני עולה והמון. וזה לא השבוע הראשון שזה קורה. אני כבר אוכל ככה במשך חודשיים וכל שבוע או שאני נשאר באותו המשקל או שאני עולה קילו. מה הולך פה? קצב חילוף החומרים שלי ירד ביותר מ-1000 קלוריות? אני לא מבין את זה.
לאחרונה גם אני עברתי לשיטת אימונים במכון כושר שאני עושה אימון שלם לקבוצת שרירים אחת: יום -ידיים יום -חזה יום - רגליים יום -גב. זה קשור באיזושהי צורה? ושוב, אני בגרעון קלורי שלילי ב-100%. אז מה הולך פה?

אני בן 17 גובה 1.75 ושוקל 87, ואני אוכל 2000 קלוריות בממוצע כל יום ואני פאקינג עליתי 2 קילו בשבוע! כאשר אני מתאמן במכון כושר. זה לא הגיוני! אני BMR שלי הוא בסביבות ה-2300 אז אני אמור בכלל לרדת ואני עולה והמון. וזה לא השבוע הראשון שזה קורה. אני כבר אוכל ככה במשך חודשיים וכל שבוע או שאני נשאר באותו המשקל או שאני עולה קילו. מה הולך פה? קצב חילוף החומרים שלי ירד ביותר מ-1000 קלוריות? אני לא מבין את זה.
לאחרונה גם אני עברתי לשיטת אימונים במכון כושר שאני עושה אימון שלם לקבוצת שרירים אחת: יום -ידיים יום -חזה יום - רגליים יום -גב. זה קשור באיזושהי צורה? ושוב, אני בגרעון קלורי שלילי ב-100%. אז מה הולך פה?

קודם כל תירגע, צא מהלחץ.
אין דבר שאי אפשר לתקן (לרוב) 😃

ה RMR שלך הוא - 2443. (בהכפלה של 1.2)
כמובן זה לא מדע מדוייק מכיוון שמדובר בחישוב של מחשבוני אינטרנט.

אם אתה צורך 2000 קלוריות ביום, אין סיבה שתעלה במשקל.
מה התפריט שלך? תכתוב לנו את הערכים הסופיים שלך לכל יום.

יכול להיות שאתה אוכל יותר.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תירגע, צא מהלחץ.
אין דבר שאי אפשר לתקן (לרוב) 😃

ה RMR שלך הוא - 2443. (בהכפלה של 1.2)
כמובן זה לא מדע מדוייק מכיוון שמדובר בחישוב של מחשבוני אינטרנט.

אם אתה צורך 2000 קלוריות ביום, אין סיבה שתעלה במשקל.
מה התפריט שלך? תכתוב לנו את הערכים הסופיים שלך לכל יום.

יכול להיות שאתה אוכל יותר.
אין לי תפריט אבל אני יודע בדיוק כמה קלוריות אני מכניס. יש ימים שאני מכניס 1700 קלוריות ויש ימים של 2000-2300. עלייה דרסטית של שני קילו בשבוע זה אומר שמשהו פגום בגוף שלי לא?
כאילו זה הסיפור שלי: עד לפני 8 חודשים ירדתי 20 קילו והגעתי למשל שיא של 76 קילו (הורדתי את ה-20 קילו האלה ב7 חודשים דרך אגב שזה לא קצב כזה מהיר אם בכלל אפשר לקרוא לזה מהיר)
ומאז אני עליתי 10 קילו. אני יודע שאני אוכל די הרבה פחמימות במהלך היום (לפחות 250-300 גרם פחמימה) אבל זה לא סיבה לעלייה דרסטית כי בסופו של יום מה שקובע זה הקלוריות בעלייה במשקל לא?

נערך לאחרונה:
אין שום סיבה שתעלה במשקל אם תוכל 1700-2300 קלוריות (אלא במקרים מאוד נדירים).
יכולת להיות שהעלתה לאחרונה את כמות הפחמימות שלך ואז הגוף אגר נוזלים.
לגבי תוכניות האימונים, מיותר לפצל לABCDEFG למתאמן הטבעי, תקח לתוכנית FBW/AB מהפורטל ותלמד איך לבצע את תרגילי הבסיס.

אין פה מסתורין גדול אתה חורג מהתפריט.
אתה צריך לקחת בחשבון שלמרות שהצלחת לרדת 20 ק"ג בלי תפריט מדוייק ככל שאתה מתקדם טווח הטעויות מצטמצם.
אני מציעה לך לחשב ערכים סופיים וכמויות (הדגש כאן על כמויות) ולודא שאתה לא חורג מהם.

• פותח/ת השרשור
לגבי תוכניות האימונים, מיותר לפצל לABCDEFG למתאמן הטבעי, תקח לתוכנית FBW/AB מהפורטל ותלמד איך לבצע את תרגילי הבסיס.
האם העליתי את כמות הפחמימות? כן. ב-100%. אבל, זה לא מסביר עלייה של 10 קילו בשמונה חודשים. לא? ושוב, אין שום סיכוי שאני חורג מהטווח קלוריות. תארו לכם יום למשל שאני מתאמן שעה במכון כושר. זה אומר שאני באותו יום צריך לאכול מעל 2700 קלוריות כדי להשמין. ואני אומר לכם שאני אוכל בגג 2300 קלוריות ביום שיא שאני ממש רעב. משהו כאילו לא הגיוני. אבל יכול להיות מצב שהמטאבוליזם שלי ירד עקב הירידה בצורה קטאסטרופלית?
נשבע לכם שאני חושב על לעשות דיאטת יחסית כאסח (1300-1500 קלוריות ביום כאשר אני מקטין את כמות הפחמימות לכ-120 גרם עם תפריט). כי באמת שאין אפשרות אחרת. אם אני יאכל את אותה הכמות הקלורית כמו בשמונה חודשים האלה אבל יקטין את כמות הפחמימות אז סביר שאולי במקרה הכי טוב אני יוריד 200 גרם לשבוע. אולי... ולא בא לי ירידה כזאת מעאפנה. זה מתסכל. אין אפשרות אחרת...
למה מיותר לפצל? ואני עושה את השיטה הזאתי כי היא השיטה הכי נוחה לי אישית להתאמן והיא גם הכי כיפית. כי לשלב שתי קבוצות שרירים באימון אחד זה סיוט. האימונים שאני עושה הם יחסית קלילים וממש חזקים ואפקטיביים הרבה יותר על כל שריר לא?

לפצל כמו שאתה מפצל זה מיותר, כי זה נפח מיותר לכל קבוצת שרירים ותדירות אימונים נמוכה, אתה צריך לבצע תרגילים מורכבים ולהתקדם בהם.
לעשות 5 תרגילים לחזה לא יובילו אותך לשום מקום.

אם אתה טוען שאתה אוכל 2300, תתחיל לעבוד אם תפריט כדי לוודא שאתה לא חורג.
אם אין לך תפריט אין לך בקרה וקשה להגיד כמה אכלת בכל יום.

• פותח/ת השרשור
לפצל כמו שאתה מפצל זה מיותר, כי זה נפח מיותר לכל קבוצת שרירים ותדירות אימונים נמוכה, אתה צריך לבצע תרגילים מורכבים ולהתקדם בהם.
לעשות 5 תרגילים לחזה לא יובילו אותך לשום מקום.

אם אתה טוען שאתה אוכל 2300, תתחיל לעבוד אם תפריט כדי לוודא שאתה לא חורג.
אם אין לך תפריט אין לך בקרה וקשה להגיד כמה אכלת בכל יום.
לא הבנתי אותך בכלל. מצד אחד אתה אומר שזה נפח מיותר (כלומר עלייה במסת שריר?) מצד שני אתה אומר ש-5 תרגילים לקבוצת שרירים מובילה אותי לשום מקום...
קודם כל אני כל הזמן עושה תרגילים מורכבים באימונים שלי. זה האימון חזה שלי למשל: 1-בנצ', 2- בנצ' שיפוע עליון 3-מקבילים 4-פרפר + שכיבות שמיכה סופרסט. אני עושה גם את צורת האימונים הזאתי כדי לפתח טיפה סיבולת בשרירים כי גם סיבולת וגם מסה אלה דברים שחשובים לי
שכחתי לציין שאני ממש לא מתאמן מתחיל. אני התחלתי להתאמן לפני הרבה שנים וכל הזמן פרשתי וחזרתי. בקיצור יש לי מסה.

התכנית אימונים כרגע פחות רלוונטית. מזה אתה לא עולה במשקל.
אתה עולה במשקל מעודף קלורי ולכן אין מסתורין לעלייה במשקל כפי שנאמר. רשום לנו מה אתה אוכל ביום יום(פחות או יותר, אפילו אתה לא זוכר במדויק), אחרת לא נוכל לעזור לך.
דרך אגב, חלק מהמשקל שעלית הוא נוזלים. כלומר, הוא נתון לשינוי בקלות כך שאין לך מה לדאוג יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי אותך בכלל. מצד אחד אתה אומר שזה נפח מיותר (כלומר עלייה במסת שריר?) מצד שני אתה אומר ש-5 תרגילים לקבוצת שרירים מובילה אותי לשום מקום...
קודם כל אני כל הזמן עושה תרגילים מורכבים באימונים שלי. זה האימון חזה שלי למשל: 1-בנצ', 2- בנצ' שיפוע עליון 3-מקבילים 4-פרפר + שכיבות שמיכה סופרסט. אני עושה גם את צורת האימונים הזאתי כדי לפתח טיפה סיבולת בשרירים כי גם סיבולת וגם מסה אלה דברים שחשובים לי
התכנית אימונים כרגע פחות רלוונטית. מזה אתה לא עולה במשקל.
אתה עולה במשקל מעודף קלורי ולכן אין מסתורין לעלייה במשקל כפי שנאמר. רשום לנו מה אתה אוכל ביום יום(פחות או יותר, אפילו אתה לא זוכר במדויק), אחרת לא נוכל לעזור לך.
דרך אגב, חלק מהמשקל שעלית הוא נוזלים. כלומר, הוא נתון לשינוי בקלות כך שאין לך מה לדאוג יותר מידי.
אני יכול לתת לך תפריט שהוא נחשב להכי גרוע שלי ביום יום: בוקר - קורנפלקס רגיל עם נס - 250 קלוריות (זו צלחת קטנה)
ביניים + צהריים בבצפר - 2 סנדביצ'ים עם ביצה קשה וטונה (2 ביצים + כמעט קופסת טונה + 4 פרוסות לחם) 600 קלוריות.
בד"כ אחרי זה אני אוכל עוד פעם קורנפלקס עם נס קפה עוד 250 קלוריות, ואז שתי שקיות קטנות של צ'יפס + וופל שזה 300 קלוריות. הגענו ל-1400. ואז בערב אני אוכל צלחת אורז עם כרעיים עוף עם עור ושוק. שזה 600-700 קלוריות. הגענו ל-2100, בוא נגיד טעויות חישוב לפה ולשם הנה הגענו ל-2300. ה-RMR שלי הוא בכלל 2400, ואם אני במכון כושר באותו יום אז אני יכול לאכול עד 2700 קלוריות בלי להשמין. כלומר המטאבוליזם שלי נפגע עקב הדיאטה באיזה 500 קלוריות לפחות. לדעתי הרבה יותר מ-500 כי שוב יש ימים שאני מגיע ל-1700 קלוריות.

אם ירדת הרבה במשקל החילוף חומרים שלך נפגע ואתה כבר לא שורף את אותה כמות הקלוריות
סביר להניח שעלית בנוזלים בעיקר כי אתה לא בגרעון אלא יותר בכיוון
נטרלי..אתה צריך להפחית צריכה קלורית ע"פ הגובה והמשקל החדש

"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" ואני שוב אומרת שמה שהביא אותך למשקל הנוכחי כבר לא מספיק.
תתחיל לעגל למעלה ולא למטה, תשדל לקצץ בג'אנק לטובת איכות ותשקול כל מה שאתה לא יודע כי ההערכות שלך אופטימיות בלשון המעטה.
הסנדוויצים עם הטונה הם מתקרבים ל650 ולא 600 וזה מבוסס על טונה במים ופרוסת לחם בינונית
תתחיל לשקול את הקורנספלקס כי ההערכה שלך מבוססת על 30 גר ואני בספק אם זו המנה שאתה אוכל.
לגבי הצ'יפס אריזה קטנה של 30 גר יש בה איזה 160 קלוריות אז לא ברור לי החישוב כולל הוופל

ודרך אגב אירובי אתה עושה?

נערך לאחרונה:

אם עלית במשקל, אתה לא בגרעון. צורת האימונים שלך כמעט שקולה ללא להתאמן בכלל.

• פותח/ת השרשור
אם עלית במשקל, אתה לא בגרעון. צורת האימונים שלך כמעט שקולה ללא להתאמן בכלל.
מה למה? אני קורע את התחת כל אימון תפסיק לבלבל את המוח.
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" ואני שוב אומרת שמה שהביא אותך למשקל הנוכחי כבר לא מספיק.
תתחיל לעגל למעלה ולא למטה, תשדל לקצץ בג'אנק לטובת איכות ותשקול כל מה שאתה לא יודע כי ההערכות שלך אופטימיות בלשון המעטה.
הסנדוויצים עם הטונה הם מתקרבים ל650 ולא 600 וזה מבוסס על טונה במים ופרוסת לחם בינונית
תתחיל לשקול את הקורנספלקס כי ההערכה שלך מבוססת על 30 גר ואני בספק אם זו המנה שאתה אוכל.
לגבי הצ'יפס אריזה קטנה של 30 גר יש בה איזה 160 קלוריות אז לא ברור לי החישוב כולל הוופל

ודרך אגב אירובי אתה עושה?
בפרוסת לחם לבן רגילה יש כ-75 קלוריות. בקופסת טונה בשמן מסוננת יש 150 קלוריות. בביצה יש 80-90 קלוריות. די לבלבל את המוח.
ואני מסתכל מן הסתם על הערך הקלורי של השקית צ'יפס - כל שקית 75 קלוריות, בוופל יש 120 קלוריות. רשום שם.

• פותח/ת השרשור
מה אתה אומר בהצלחה? תסביר את עצמך מה זה ההתנשאות הזאתי. אתה אומר שאני מתאמן כאילו שאני לא עושה כלום וזה לא נכון. כי אני שורף קלוריות ואני רואה תוצאות על הגוף שלי.

אמרת ״די לבלבל את המוח״ אז הפסקתי. בהצלחה.

@coldfire צודק. כמה קלוריות אתה חושב שאתה שורף באימון כח כזה?

אם אתה שואל לפחות תקשיב לתשובות שנותנים לך. אין כאן איזה תעלומה, עלית 8 ק"ג !! אתה לא בגרעון קלורי,
האם אתה עושה גם אימוני אירובי או רק כוח?

• פותח/ת השרשור
@coldfire צודק. כמה קלוריות אתה חושב שאתה שורף באימון כח כזה?

אם אתה שואל לפחות תקשיב לתשובות שנותנים לך. אין כאן איזה תעלומה, עלית 8 ק"ג !! אתה לא בגרעון קלורי,
האם אתה עושה גם אימוני אירובי או רק כוח?
אני עושה אימון אירובי פעם -פעמיים בשבוע.

Back
למעלה תחתית