הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה קורה לגוף שלי?

ברור שזה הדבר היחיד שמשנה.... הגוף, שהוא אחת המכונות הכי מדהימות שקיימות, שעבר מיליוני שנים של אבולוציה, מסתכם בסופו של דבר רק בקלוריות.. לפי ההיגיון הטיפשי הזה, אז אם מישהו רוצה עוד מסה, הוא יכול להשלים קלוריות מאלכוהול (6-7 קלוריות לגרם).. הכל בסופו של דבר מתבסס על הביוכימיה. הגוף שלך עושה דברים שונים עם קלוריות ממקורות שונים.
דיאטה תמיד תרזה כי הגוף שלך נמצא במצב של הרעבה. אבל לעומת זאת, אכילה איזוקלורית או אכילה מעבר לסף הקלוריות המקסימאלי תיתן תוצאות שונות בהתאם למקור של אותן קלוריות. זה הוכח מדעית, ומלמדים את זה בבית ספר לרפואה (אומר את זה מניסיון אישי)

כן, הגוף זה דבר מאוד מסובך ואתה הסברת איך הוא עובד בחמש שורות. שמח לשמוע שבית הספר לרפואה שומר על רמה.
והמשפט האחרון שלך טוען משהו מוזר. נשמע כאילו אתה מאמין שמספר הקלוריות משפיע על משהו.

אניחדשבחדרכושר, תעצור. אבוד לך מראש כל עוד קולדפייר האיש ממול..

מן הסתם הסברתי בחמש שורות על מנת שאנשים שאינם מבינים דבר בנושא (כמוך) יוכלו להבין משהו. ומספר הקלוריות משפיע על משהו רק כאשר מדובר בדפיציט. כי אם אתה מגביל קלוריות אז מן הסתם אתה מגביל גם את האינטייק (INTAKE) של כל המאקרונוטיינטים.
תרגיע את האגו שלך (אני מבין שאתה אוהב להרגיש שאתה יודע הכל והכי טוב) ותדע שאפשר גם ללמוד דברים חדשים.

אז מספר הקלוריות משפיע רק כשיש מעט מדי, ואחרת הגוף מתחיל לתפקד בצורה שונה ויודע להעלים אנרגיה. תודה לאל שיש כאן אנשים מביני עניין כמוך.

זה גם משנה מה אתה מגביל כאשר אתה בדיאטה... דיאטה עם הרבה פחמימות תוריד בעיקר מסת שריר... דיאטה עם מעט מאוד פחמימות (לא מומלץ ללא כלל) תוריד מסת שריר גם אבל הרבה הרבה פחות מאשר דיאטה עם הרבה פחמימות... וממש לא מדובר על להעלים אנרגיה או לא... מדובר על שימוש במאגרי השומן... האינסולין מונע מהגוף שלך לפרק שומן.

אתה טענת לפני מספר הודעות שאם נאכל רקחלבון ושומן, לא נעלה במשקל ללא תלות בכמות הקלוריות. נשמע לי שהגוף יודע להעלים אנרגיה. זה די מגניב, תקפוץ לפקולטה לפיזיקה, הם ישמחו לשמוע שהסתירה לחוקים שלהם הייתה ממש מתחת לאף.

אתה לא תעלה במשקל מכמה סיבות:

א) הגוף שלך ימנע ממך לאכול בכמויות עצומות על ידי תחושת שובע

ב) הגוף שלך יעלה את המטאבוליזם על ידי הפרשה מוגברת של הורמון התירואיד

ג) זה לא סותר את חוקי התרמודינמיקה משום שרקמת השומן שלך היא כביכול "גוף נוסף". כל האנרגיה שנכנסת לשם היא לא אנרגיה זמינה לגוף שלך ולכן אתה לא תרגיש יותר שבע אם אני אקח מזרק ואזריק לך ישירות לתאי השומן עוד שומן. (זה למה אגב קיים הפרדוקס שאנשים מאוד שמנים רעבים כל הזמן למרות שיש להם מאגרי אנרגיה עצומים).

ד) אינסולין הוא ההורמון היחידי (שידוע עליו כיום) אשר גורם אגירת שומן (זה אחד התפקידים שלו).

רגע, אז סעיף א' בעצם אומר שלא תצליח להכניס הרבה קלוריות? מעניין ששוב נפלת לספור קלוריות.

אני חושב שדווקא מעניינת יותר העובדה שאתה מתמקד בקלוריות למרות שכלל לא מדובר כאן על קלוריות אלא על התגובות ההורמונליות שקורות בזמן ולאחר ארוחה. אדם שמן אשר יצליח להוריד את רמות האינסולין שלו בעזרת תוכנית תזונה יתחיל להתנהג כמו אנורקס בכל הנוגע לכמות האוכל שהוא יהיה מסוגל לאכול ביום. רמות אינסולין נמוכות=יותר שיחרור של שומן מתאי השומן=חוסר רעב גם לאחר שעות מרובות ללא אכילה. זאת מנוסף משום שפתאום המוח יכול "לראות" את הלפטין שקודם לכן נחסם על ידי רמות האינסולין הגבוהות. שוב, זה לא הקלוריות עצמן אלא התגובות שהן גורמות להן אשר יתרמו לעלייה/ירידה במשקל. אם אתה תאכל 2000 קלוריות של פחמימות המוח שלך "יראה" 1300-1500 מהן וזאת משום שהשאר "נגנבו" על ידי רקמות השומן. לכן הרבה אנשים שעושים מסה (ובמסגרת זאת מעמיסים על עצמם כמות מטורפת של פחמימות) משמינים בנוסף לעלייה בשריר. אכילה מועטה של פחמימות והחלפתן בשומן וחלבון היו נותנות תוצאות של עלייה במסת שריר ועלייה מינימאלית (אם בכלל) במסת שומן.
אני דיברתי בכלל על הקשר בין שלושת המאקרונוטריינטים ולעלייה/ירידה באחוזי שומן. אתה משום מה ממשיך להתמקד בעלייה במשקל ללא חשיבות לעלייה בשריר או שומן.

אבל חשבתי שמי שאוכל רק שומן לא יכול בכלל לעלות במשקל. ברחת מהטיעון המקורי לקשקושים חדשים שלא מעניינים בלי שתגבה אותם, וכיוון שאתה לא תגבה אותם, זה לא מעניין יותר.

נכון. כמעט בלתי אפשרי לעלות במשקל אם אתה אוכל רק שומן.
אבל עזוב... אתה משחק אותה ראש קטן ומדבר בשפה גסה.. בשביל לספק את האגו שלך נגיד "שניצחת" בתחרות שהמצאת פה.

לכן הרבה אנשים שעושים מסה (ובמסגרת זאת מעמיסים על עצמם כמות מטורפת של פחמימות) משמינים בנוסף לעלייה בשריר..

איך אתה מסביר תופעה של אנשים שקשה להם לאכול הרבה ולהעלות במאסה למרות שהם אוכלים הרבה פחמימות?
יש לא מעט שדוחפים קלוריות בכוח עם גיינרים כי הם לא מצליחים להעלות במשקל.
לפי הטיעון שלך כל מי שאוכל הרבה פחמימות יעלה במשקל אם רוצה או לא רוצה...

דרך אגב יצא לי לשמוע על נשים שביצעו דיאטת פליאו עם הרבה חלבון ושומן, לא ספרו קלוריות והשמינו. זה גם סותר את מה שרשמת.

כמו שרשמתי בהתחלה, יש סוגי פחמימות (זה דבר חדש יחסית שהמדע מתחיל לגלות). יש פחמימות בעלי אינדקס אינסוליני נמוך יותר ואלה יהיו יותר משביעות ולעומתן, יש כאלו שתוכל לאכול הרבה מהן. דוגמא טובה למשל היא לחם לבן. לחם לבן (עם טעם טעים כמו בגט טוב) אפשר לאכול המון. אני לא בעד פליאו כי אני לא חושב שלדחוף כמויות אדירות של בשר רווי בהורמונים זה כזה אחלה. השאלה מה גם הן אכלו בפליאו. יש המון פליאוליסטים שאוכלים אורז או שאוכלים הרבה פירות או שותים מיצי פירות (שזה מאוד מאוד גרוע) ושני אלה כמובן הם פחמימות.
בנוסף, לאנשים צעירים המנגנון אשר אחרי על תחושת שובע/רעב עדיין לא נדפק (אפשר לזרז את "הדפקה" אם תשתה הרבה מיצי פירות או משקאות ממותקים) ולכן יש להם בקרה תקינה על כמות המזון שהם אוכלים. אבל כמה אנשים אוכלים 100% פחמימות בארוחה? שינסו את זה ואז יבדקו כמה הם יכולים לאכול.
http://ajcn.nutrition.org/content/66/5/1264.full.pdf
זה האינדקס האינסוליני.

נכון. כמעט בלתי אפשרי לעלות במשקל אם אתה אוכל רק שומן.
אבל עזוב... אתה משחק אותה ראש קטן ומדבר בשפה גסה.. בשביל לספק את האגו שלך נגיד "שניצחת" בתחרות שהמצאת פה.

איך זה מרגיש לשנות את הטענה שלך כל הודעה?

וואו,ההיגיון פה הדהים אותי לרגע.
אז כמה דברים שבינתיים שמתי לב אליהם כי אתה משנה את ה"עובדות" שאתה מביא בכל תגובה:
1.תחושת שובע?כשאכלתי המון פחמימות הייתי רעב מת,עכשיו כשרוב הקלוריות שלי באות משומן ומחלבון,אני שבע ועולה במשקל מצוין.
2.פחמימות זה מקור השומן:ראה ערך 1,עלייה במשקל באה ממאזן קלורי חיובי,לא מפחמימות.אם אינך מאמין לי אתה מוזמן לחיות שבוע על 600 קלוריות שבאים רק מפחמימה,תעדכן אותי איך הייתה העלייה במשקל שלך.
3.מי קבע מה זה תחושת שובע דפוקה?אני מכיר אנשים שאוכלים יותר מ2000 קלוריות בארוחה אחת וזה לא מזיז להם.
4.המוח יראה רק חלק מן הקלוריות?For the love of jesus christ and all that lifts....

iamnewattthegym,אין שום בושה להבין את הטעויות שלך ולהשכיל טיפה,אבל אל תטעה אנשים אחרים.

1.תחושת שובע?כשאכלתי המון פחמימות הייתי רעב מת,עכשיו כשרוב הקלוריות שלי באות משומן ומחלבון,אני שבע ועולה במשקל מצוין.
מה שאתה אומר פה זה בדיוק מה שאני אמרתי.

2. 600 קלוריות של פחמימות זה מעט מאוד פחמימות. אתה לא מגיע לסטורציה של מאגרי הגליקוגן שלך ולכן רמות האינסולין שלך לא יהיו גבוהות מידי.

3. תחושת שובע דפוקה היא כאשר הלפטין שלך לא מתפקד (מצב הידוע בתור תנגודת ללפטין שכל אלו הסובלים מהשמנת יתר והשמנת יתר חולנית סובלים ממנה) או כאשר הגרלין שלך לא יורד (זה קורה לאחר אכילת דברים המכילים סוכרוז או פרוקטוז ללא סיבים)

4. המוח (ובשביל להיות יותר ספציפי, התלמוס,) הוא האזור בגוף שאחראי על ויסות המשקל שלך. יש הבדל בין עלייה במסת שריר לבין עלייה במסת שומן.

נ.ב לא משנה כמה קלוריות תאכל, אם המוח לא יראה את זה (והוא רואה את זה בעזרת הלפטין), הוא יחשוב שאתה רעב ויגרום לך לאכול יותר. כל הדברים האלה מוכחים מדעית. ולא על ידי broscience
העיקרון הבסיסי שאני מנסה להעביר, זה ש-100 קלוריות מפחמימות לא יעשו לגוף שלך מה ש-100 קלוריות משומן או 100 קלוריות מחלבון יעשו. כל אחת מהקבוצות הללו תשפיע על הגוף שלך בצורה שונה ותתן תוצאות שונות

איזה יופי, העקרון הבסיסי השתנה שוב.

• פותח/ת השרשור
לדעתי הדיון הזה כמה קלוריות אתה אוכל הוא שטותי לחלוטין.. השאלה האמיתית היא, מאין באות הקלוריות הללו. קלוריות שמקורן בפחמימות מעלות אינסולין שבסופו של דבר מעלה את מסת השריר והשומן. קלוריות שמקורן בחלבון לא תורמות רבות לעליית מסת שומן בעקבות העובדה שאכילה שלהן גורמת להפרשה סימולטאנית של אינסולין וגלוקגון שהם הורמונים בעלי פעולה מנוגדת אחד לשני. אכילת שומן (לא משנה איזה חוץ מטראנס שהוא רעיל) גם לא תורמת לעלייה במשקל וזאת משום שהשומן הוא נייטראלי (לפי מחקרים נוכחיים) באופן שבו הוא משפיע על הפרשת הורמון האינסולין (הוא לא גורם להפרשה שלו). מה שכן, אם אתה אוכל ארוחה מרובת שומנים ופחמימות, הדבר יוביל לאגירת שומן מואצת וזאת משום שהפחמימות גורמות להפרשת אינסולין אשר יגרום לשומן להאגר בתאי השומן שלך במקום לעבור תהליכי מטאבוליזציה בכבד.
זה למה אגב, דיאטה סטייל אטקינס (אפילו אטקינס טבעונית) גורמת לירידה גדולה באחוזי השומן בזמן קצר; זאת משום שגם אם תאכל 3000 קלוריות שרובן מגיעות משומן, הגוף שלך יהיה במצב שבו האינסולין שלך נמוך ולכן השומן לא יאגר, אלא "יישרף". הכל בסופו של דבר תלוי ברמות האינסולין שלך (וגם הלפטין אבל זה נושא יותר מורכב).
כמובן שגם לא כל הפחמימות שוות. פחמימה מכיכר לחם גורמת לעלייה גדולה יותר של רמות האינסולין שלך מאשר פחמימה שמקורה בפסטה. אני ממליץ להסתכל על הטבלה של האינדקס האינסוליני ולא הגליקמי.
אני נוטה להסכים אם מה שאתה אומר. הרי זו עובדה, אני אומר לכם שלפי כמות הקלוריות שאני אוכל זה לא הגיוני עלייה של שני קילו בשבוע. יש משהו הרבה מעבר לקלוריות. וזה מה שאתה אמרתה פה.
וזה גם עובד הפוך: חייתי שבוע שעבר על תפריט של 110 גרם פחמימה עם גרעון של 500 קלוריות בדיוק ובום ירדתי 2.5 קילו בשישה ימים. משהו מטורף.
אז מספר הקלוריות משפיע רק כשיש מעט מדי, ואחרת הגוף מתחיל לתפקד בצורה שונה ויודע להעלים אנרגיה. תודה לאל שיש כאן אנשים מביני עניין כמוך.
הוא מנסה להסביר שמספר הקלוריות תמיד משפיע. אבל יש גורמים שרמת ההשפעה שלהם בתנאים מסויימים בזמנים מסויימים בהרבה יותר גדולה

Back
למעלה תחתית